Välja vägg i hallen: 3 sätt att inreda

Det är lätt att hitta en lämplig vägg för hallen, eftersom det finns många typer som skiljer sig åt i struktur, färg och material. Det är lätt att välja en lämplig vägg för hallen, eftersom det finns många typer som skiljer sig åt i struktur, färg och material.Varje lägenhetägare vill se sitt vardagsrum eller sin hall vacker och samtidigt funktionell. Hallen är utformad för att ta emot gäster, koppla av efter en arbetsdag, kvällssamlingar med hela familjen. Förutom soffor och fåtöljer är en vägg installerad i hallen. Moderna väggar har många funktionella enheter, de är kompakta, olika i stil och design. Möbelfabriker erbjuder sina kunder ett stort utbud av väggar, som är gjorda av billiga och bra material. För att kunna plocka upp en vägg i hallen måste du bekanta dig med denna fråga..

Billiga väggar i hallen: ekonomiska alternativ

De billigaste möblerna anses vara gjorda av moderna material som MDF och spånskiva. Dessa material är allmänt tillgängliga, miljövänliga och prisvärda för alla. Små och kompakta väggar, som kan bestå av flera sektioner, anses också vara billiga. Sådana väggar är lämpliga för en hall med små bilder..

När det gäller funktionalitet är billiga väggar inte sämre än dyrare modeller.

Spånskiva eller MDF används ofta för tillverkning av billiga väggar, vilket leder till att de säljs till ett ganska lågt pris. Spånskiva eller MDF används ofta för tillverkning av billiga väggar, vilket leder till att de säljs till ett ganska lågt pris.

Hyllor och skåp för förvaring av olika föremål är inbyggda i den kompakta väggen. Vissa väggpartier kan utrustas med glasdörrar, vilket ger möblerna en touch av elegans. De valda beslagen påverkar också kostnaden för en liten vägg. I en lägenhet med en liten film består väggarna som regel av två vertikala skåp med flera piedestaler i botten, en plats för inbäddning av hemmabio och övre hyllor. Tillverkare producerar billiga väggar i olika utföranden och färger..

För att spara tid erbjuder många möbelbutiker eller fabriker att montera en vägg från färdiga moduler. Detta är en mycket bekväm metod av den anledningen att det inte finns något behov av att vänta länge på produktionen, du kan välja skåp för önskad funktionalitet, det finns ingen risk för att skaffa onödiga hyllor. Små väggar ser alltid bra ut i rum med ljusa väggar..

Inbyggd vägg i hallen: ergonomi i varje hem

Den inbyggda väggen i hallen är en bra lösning när det är nödvändigt att visuellt korrigera rummet i rummet. En sådan vägg kan bestå av flera skåp, piedestaler och ett stort antal hyllor. Dörrarna kan variera i storlek och öppna i olika riktningar. Allt beror på fantasiflyg och bekvämlighet.

Du kan sätta en inbyggd vägg längs väggen eller i nischer av byggnadskonstruktioner.

Den inbyggda väggen, på grund av sin kompaktitet, gör att du kan spara utrymme betydligt Den inbyggda väggen, på grund av sin kompaktitet, gör att du kan spara utrymme betydligt

Väggen består av block som monteras från golv till ström. Som regel är användbar volym för sådana möbler dubbelt så stor som för en konventionell modulvägg. Dessutom är den inbyggda väggen bekväm ur rengöringssynpunkt. Den har inga öppna toppytor och svåråtkomliga platser där damm kan samlas. Inbyggda möbler är mycket enkla att göra med egna händer enligt färdiga ritningar..

Med en stor fantasi kan du designa din egen teckning med hänsyn till alla nyanser och funktioner i rummet. Fasaderna på skåp på sådana möbler kan vara olika i färg och material. Många fabriker erbjuder sina tjänster för att designa modeller, vilket är mycket bekvämt om det inte finns tid att designa möbler själv. En erfaren designer kommer att kunna välja den nödvändiga stilen på väggmodellen, med hänsyn till det inre av rummet.

Färgpalett: väggfärger för hallen

Tidigare valdes klassiska nyanser av naturliga träslag för väggarna i hallen. Det var färgen “valnöt”, “ek”, “al”. Man trodde att dessa nyanser ger rummet mer lyx och betydelse. Hittills har färginställningarna ändrats lite..

Moderna väggmodeller är fulla av ljusa färger och icke-standardiserade färgkombinationer.

Fler började välja möbler med en blank eller matt finish. Valet av färg beror alltid på rummets övergripande inredning. Detta är främst färgen på tapeter och golv, liksom ägarens önskan och smak. När du väljer möbelfärg, glöm inte att någon nyans tenderar att påverka stämningen hos dem i rummet. Ljusa eller alltför mättade färger kan snabbt bli irriterande och irriterande. Designers rekommenderar när de väljer en vägg i hallen för att bo på mjukare färger..

För väggen måste du välja en färg som sticker ut mot väggarnas bakgrund: om väggen är vit, ska väggen vara gjord i mörka färger För väggen måste du välja en färg som sticker ut mot väggarnas bakgrund: om väggen är vit, ska väggen vara gjord i mörka färger

Om du behöver öka utrymmet visuellt är det bäst att välja möbler i ljusa färger, till exempel:

 • Vit färg;
 • Grädde;
 • Beige i pastellfärger.

För att lägga till lyx är mörka färger på ädla träd lämpliga..

För en mer modern och extraordinär vardagsrumsstil är färgkombinationer lämpliga:

 • Vit och svart;
 • Beige och orange;
 • röd och vit.

Glöm inte heller beslagets ursprungliga färg, vilket betonar möbelns stil. Beslagen matchas till möbelns stil. Det kan vara guld, silver eller koppar. Om väggen är gjord i ljusa färger är det mest lämpligt att betona färgrikheten med färgade pennor..

Väggen i hallen: hur man uttrycker det, sätt att möblera

Väggarnas placering beror på vardagsrummets kvadratmeter och interiörens huvudtema..

Det finns flera grundläggande väggplatser:

 • Direkt;
 • Hörn;
 • Plats med bokstaven P.

Det är bättre att placera väggen nära väggen med mest ledigt utrymme. Det är bättre att placera väggen nära väggen med mest ledigt utrymme.

Det raka väggarrangemanget är lämpligt för stora och små rum. En sådan modell kan placeras längs en vägg eller uppta ett litet område i vardagsrummet. Oftast är detta inbyggda möbler, som ligger i rummets nisch. Raka väggar passar fyrkantiga, rektangulära rum.

Hörnväggar placeras i små vardagsrum. En garderob, en skänk eller en bar är vanligtvis installerad i hörnet, men det finns modeller där en TV finns i hörnet. Sådana modeller ser miniatyr ut, tar lite plats..

Väggar med ett U-format arrangemang installeras i lägenheter där vardagsrummet är stort. Sådana modeller upptar två hörn samtidigt. Som regel är en fullvärdig garderob och många skåp för förvaring av olika föremål inbyggda i sådana modeller. Sådana väggar är multifunktionella och kommer att gillas av många.

Det är också värt att ägna särskild uppmärksamhet åt hur väggen är konstruerad. Skåp är skåp och modulära.

Skåp är mer skrymmande jämfört med modulära mönster. Modulära skåp kan enkelt bytas ut över tid. Skåpmöbler har installerats under lång tid, enskilda segment kan bytas ut.

Hallväggsmodeller: klassificering

Vår tids möbelfabrik har förmågan att producera de mest intressanta modellerna för varje smak. Ibland är det mycket svårt för konsumenten att välja rätt modell.

Väggdesignen ska motsvara stilen i vilket rummet är gjort, till exempel klassiskt Väggdesignen ska motsvara stilen i vilket rummet är gjort, till exempel klassiskt

För att underlätta valet delar möbeldesigners väggmodellerna enligt följande klassificering:

 1. Enligt materialet från vilket väggen är gjord. De mest populära är naturligt trä, MDF och spånskiva. I mer exklusiva modeller kan du hitta element av stål, smide, bambu, plast, målat glas.
 2. Genom att montera väggen. Butiker erbjuder två väggalternativ. Det ena är att köpa färdiga möbler eller köpa ett fodral och separata segment för självmontering.
 3. Genom geometriskt arrangemang. Väggmodeller kan placeras rakt eller snett.
 4. Efter funktionalitet och dimensioner.
 5. Efter designstil. Av design är väggmodellerna gjorda i klassisk stil, modern, högteknologisk, barock, etc..

Vid val av väggmodell för hallen beaktas väggarnas allmänna interiör och stoppade möbler. Varje möbelfabrik inbjuder dig att bekanta dig med det tillgängliga sortimentet innan du köper en vägg. Modellkatalogen innehåller en fullständig beskrivning av modellerna, möjliga färgvariationer, mått och namn. Utvalda väggprover kan ses i utställningslokalen. För att beställa den modell du gillar räcker det med att berätta för säljaren vad väggen heter.

Bra fabriker och butiker hjälper alltid kunderna att hitta det de behöver.

Hall utan vägg: är det bekvämt

Idag har det blivit modernt att använda flera separata segment från väggen. Miniväggar är ett bra exempel. Sådana modeller består av ett långt TV -stativ och flera hyllor som är installerade ovanför det..

Om hallen är utrustad i minimalistisk stil, passar en minivägg som består av flera element perfekt in i den. Om hallen är utrustad i minimalistisk stil, passar en minivägg som består av flera element perfekt in i den.

Ibland är en vertikal eller horisontell hylla fäst istället för hyllor.

Denna modell har en mycket kompakt storlek. Alla element i denna minidesign är gjorda i samma färg och av samma material. Sådana små modeller är lämpliga för små vardagsrum för människor som gillar minimalismstil. Denna lösning hjälper till att frigöra en stor mängd utrymme..

Hur man dekorerar en vägg i en hall: unik inredning

Innan du köper väggar i vardagsrummet bör du noga överväga vad skåp och hyllor kommer att fyllas med. För att skapa mys kan möbler i vardagsrummet dekoreras med vackra föremål som ger värme eller påminner om en händelse. Oftast är det vanligt att lägga olika dekor på öppna hyllor, såsom vaser, statyetter, souvenirer. De ursprungliga klockorna med ljusstakar kommer också att se väldigt raffinerade ut..

Många föredrar att placera gamla foton på en framträdande plats, placerade i vackra ramar..

Ramar med fotografier, böcker, blomkrukor, ljus eller en tjänst kan fungera som väggdekorationer. Ramar med fotografier, böcker, blomkrukor, ljus eller en tjänst kan fungera som väggdekorationer.

Bilder på samma ämne kommer att se bra ut. Vackra rätter kan placeras på hyllorna bakom glasdörrar. Det kan vara kristall, fajans, originalkeramik. Glasdörrar är dekorerade med olika mönster och monogram. Du kan också montera en LED -remsa i väggen i vardagsrummet..

Motljus kommer att skapa en romantisk atmosfär och färgglada ljus kommer mystiskt att reflektera i glashyllorna.

Klassiska modeller av naturligt trä är dekorerade med speglar. En spegel är installerad på bakväggen på en skänk eller skänk, detta hjälper till att förbättra glasets skönhet och skapa effekten av transparens och oändlighet. Dörrar kan dekoreras med vackra och originella beslag. Exklusiva dörrhandtag i smidesjärn belyser barockmodellernas elegans. Den viktigaste regeln när du dekorerar en vägg i en hall är att inte skapa röran på hyllor och skåp. För att göra detta bör du inte lägga mer än tre föremål på öppna hyllor, och allt inuti skåpen ska placeras symmetriskt..

Snygg vägg i hallen (video)

Möbler i vardagsrummet spelar en nyckelroll i inredningen, så alla nyanser bör beaktas när man utvecklar en rumsdesign. Glidväggen måste vara tillräckligt funktionell och passa i rummets storlek. Utvalda möbelmodeller för hallen bör ta hänsyn till väggarnas färg, fönstrenas placering samt stilpreferenser. Moderna möbeltillverkare producerar tusentals intressanta och exklusiva modeller. Om du vill ha exklusiva möbler hemma kan du kontakta ett designföretag.

Exempel på väggar i hallen (foto i interiören)