Snygga gardinbindningar: välj eller gör det själv

Tiebacks för gardiner är ett oumbärligt element i inredningen i ditt rum. Tiebacks för gardiner är ett oumbärligt element i inredningen i ditt rum När du skapar interiören i något rum, försumma inte sådana mindre detaljer som tillbehör. De kan föra anteckningar om originalitet och uttrycksfullhet till inredningen, vilket ger den effekten av fullständighet. En av dessa inredningsdetaljer är gardinkrokar..

Typer gardinhållare

Gardiner har nästan alltid ansetts vara en betydande del av interiören, så idag lämnas de inte bara hängande, utan dekorerade med olika element: lambrequins, spetsar eller monterade, samtidigt som de skapar olika designalternativ. I det senare fallet används gardinstänger, som hjälper till att plocka upp dukarna genom att justera rummets belysning med naturligt ljus.

Och:

 • Med hjälp av klämmor kan du ändra utseendet på gardiner, skapa olika veck och draperier på duken.
 • Gardinkrokar hjälper till att skapa specifika stilar av gardinkompositioner som matchar den övergripande designen.
 • De fungerar som en dekoration för vanliga målningar eller en ljus accent i ett rum..

Gardinhållare som hjälper dig att forma dina gardiner Gardinhållare som hjälper dig att forma dina gardiner

Genom att välja den sista typen gardiner med pickuper rekommenderar designers att prova olika alternativ för hållare, deras metoder och fästanordningar för att bestämma den mest lämpliga.

När du skapar en originalbild av en gardinkomposition används gardinhållare både separat och i samband med grip. Samtidigt bidrar en mängd olika typer av hållare till att de är lämpliga för nästan vilken gardin som helst och passar in i olika interiörer.

De presenterade tillbehören klassificeras beroende på tillverkningsmaterial och är indelade i:

 1. Trähållare. Den klassiska versionen av produkten, som är lämplig för nästan alla interiörer, men det kommer att se mest fördelaktigt ut som inredningselement i en strikt och elegant design. Du kan också välja mellan genomarbetade träsniderier eller förgyllda gardinhållare..
 2. Metallhållare. Smidda gardinhållare är mycket hållbara, därför används de oftast för att stödja tunga tyger tillsammans med grepp, men de kommer också att vara effektiva som oberoende designelement för gardiner med olika densiteter. Metallhållare kan ha ett konservativt utseende utan onödiga detaljer eller kan dekoreras med olika element som teckning, förgyllning, imitation av ädelstenar etc..
 3. Hållare i plast. Gardinhållare av plast kommer endast att vara effektiva för att dekorera gardiner av tyll, organza och andra lätta material. Samtidigt, tack vare det stora utbudet av modeller som presenteras, kan du plocka upp plasthållare i nästan vilken inredning som helst.

Materialet i hållaren bör väljas utifrån din inredning Hållarens material bör väljas utifrån din inredning

Krok som en slags gardinhållare

De mest populära dekorativa elementen i en gardinkomposition är ett par: en hållare gjord i form av en krok och en gardinkrok. Oftast är sådana gardinhållare gjorda av metall och kan dekoreras med mönster under smide eller olika element..

I detta fall spelas en mycket viktig roll av fästanordningen för gardinhållaren i form av en krok, nämligen:

 1. Spola med fönsterbrädan – denna typ av infästning anses vara den vanligaste för användning i vardagsrum, sovrum och kontor och gör att mer solljus kan komma in..
 2. Över tröskeln – lämplig för smala fönster med långa krokar, vilket skapar en italiensk stil av gardinkomposition.
 3. Under fönsterbrädans nivå – en sådan fastnat infästning smalnar visuellt för breda fönsteröppningar och används oftast för tunga och täta gardiner i vardagsrum och hallar.

Nu kan du köpa alla krokhållare, medan gardinkrokar kan göras själv.

Tiebacks för gardiner (video)

DIY gardinkrokar

Handgjorda gardinkrokar blir ett originaltillbehör för alla interiörer. Detta kräver inga stora färdigheter, det räcker med att visa lite uppfinningsrikedom och kreativitet..

Det finns många material som du kan göra gör-det-själv gardinkrokar från.:

 • Pärlsträngar i olika storlekar och färger.
 • Vackra satinband dekorerade med olika element.
 • Ovanliga vävsladdar.
 • Bitar av läderbälten med intressanta spännen.

För dem som vet hur man använder en virknål eller stickor blir det inte svårt att göra gardinkrokar med egna händer, det räcker med att sticka flera mönster och, om så önskas, dekorera dem med några element.

Beväpnad med fantasi och nödvändiga material kan du göra utmärkta gör-det-själv gardinkrokar Beväpnad med fantasi och nödvändiga material kan du göra utmärkta gör-det-själv gardinkrokar

Vilken version som än väljs är det viktigt att komma ihåg att gardinhakar harmoniskt ska passa in i interiörets övergripande riktning, samtidigt som de utför de funktioner som tilldelats dem.

MK för att skapa mickar

För att skapa original gardinkrokar med egna händer kan du läsa en mästarklass eller visa din fantasi genom att själv hitta på en originaldekoration.

För att göra en hämtning enligt den föreslagna mästarklassen behöver du:

 • Snygga knappar.
 • Matchande sladd.
 • Lim.

I en annan ordning klistrar du knapparna på sladden och väntar på att limmet torkar. Därefter lindar vi gardinen flera gånger med en färdig sladd och fäster den på hållaren.

Knappar i kombination med din uppfinningsrikedom kommer att göra stora gardin tiebacks Knappar i kombination med din uppfinningsrikedom kommer att göra stora gardin tiebacks

En annan mästarklass kommer att berätta hur du använder en snörbit som en fångst. För att göra detta fästs garnet med önskad längd med metallringar, karabiner eller andra små metallföremål och hakade fast i gardinen på hållaren.

Nästa mästarklass kommer att berätta hur du syr ett tyggrepp, det kommer att krävas:

 1. Pick-up tyg.
 2. Tråd, nål.
 3. 2 ringar av valfritt material.
 4. Olika dekorationer.

Från tyget är det nödvändigt att göra ett mönster i två rektanglar med önskad bredd och, vikning på mitten med den främre delen inåt, sy långsidan utan att bearbeta ändarna. Efter att ha vänt produkten till framsidan, sys ändarna fast i ringen så att sömmarna kommer från ringens baksida. Efter det kan pickupen dessutom dekoreras med tofsar, hängen eller andra dekorationer..

En handgjord gardinhållare passar perfekt in i interiören En handgjord gardinhållare passar perfekt in i interiören

Den sista mästarklassen kommer att berätta om användningen av pärlor som upphämtning. I detta fall tas alla starka spetsar som grund, som kan dekoreras i mitten med en tofs och lindas med pärlor i valfri mängd. Det är okej om basen är något synlig genom lager av pärlor..

Slipsar för gardiner: gör det själv

Idag blir gardiner med slipsar speciellt populära, för vilka det inte behövs hållare, medan du använder slipsar kan du ge olika draperier till raka gardiner, skapa olika designalternativ.

Pärlor och fröpärlor är bara en gåva för att skapa handgjorda plockningar Pärlor och fröpärlor är bara en gåva för att skapa handgjorda plockningar

Samtidigt kommer strängar dekorerade med kanzashi -tekniken att se väldigt originella ut. Denna teknik är baserad på att göra smycken med hjälp av tygstycken. Själv skapade blommor, löv, rosetter och andra element kommer perfekt att dekorera tråkiga band och förvandla gardinernas övergripande utseende.

Vi uppmärksammar dig en liten mästarklass om att göra hårnålar som slips för gardiner.

För detta behöver vi:

 • Två tunna ringar av valfritt material.
 • Olika dekorativa band.
 • Kanzashi -blommor eller andra dekorationer.
 • Vilken gardingrepp som helst.
 • Lim.

Vi lindar den valda ringen med tejp, medan kanterna måste vara säkert limmade. Därefter limmas löv och blommor eller annan dekor på ringens botten.

DIY gardinkrokar (video)

Det återstår att fixa den resulterande hårnålen på gardinen med en pinne och inredningen är klar.

Tiebacks för gardiner (foto)