Πώς να επιλέξετε ένα πάτωμα για την κουζίνα: χαρακτηριστικά κάθε τύπου

Ο ρόλος του δαπέδου στην κουζίνα δεν είναι μικρότερος από αυτόν των τοίχων και των επίπλων - μπορεί επίσης να αλλάξει ριζικά τη συνολική σχεδιαστική ιδέα. Ο ρόλος του δαπέδου στην κουζίνα δεν είναι μικρότερος από αυτόν των τοίχων και των επίπλων – μπορεί επίσης να αλλάξει ριζικά το συνολικό σχεδιαστικό στοιχείο; Σε κάθε περίπτωση, οι απαιτήσεις είναι οι ίδιες: το πάτωμα στην κουζίνα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία, ανθεκτικό, πρακτικό και να αντιστοιχεί στο γενικό στυλ του σπιτιού. Εξετάστε τους πιο συνηθισμένους τύπους επικαλύψεων.

Δάπεδο λινέλαιο

Η επιλογή του λινέλαιο σήμερα είναι ευρύτερη από ποτέ, οπότε ο τύπος επικάλυψης σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με την πρώτη ματιά. Η επιλογή του λινέλαιο σήμερα είναι ευρύτερη από ποτέ, οπότε ο τύπος επικάλυψης σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με την πρώτη ματιά. Το λινέλαιο για πλακάκια είναι συνήθως η πιο δημοφιλής επιλογή για την κουζίνα Το λινέλαιο για πλακάκια είναι συνήθως η πιο δημοφιλής επιλογή για την κουζίνα

Μία από τις πιο πρακτικές επιλογές. Φθηνό, διαρκεί πολύ, έχει καλή θερμομόνωση και ηχομόνωση. Εύκολο στο καθάρισμα, αδιάβροχο. Το υλικό έχει μια ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων, στολιδιών, υφών. Μπορεί να αναπαράγει παρκέ, ξύλο, πέτρα, μέταλλο. Επιπλέον, εύκολη εφαρμογή.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αρχίσει να εκπέμπει τοξικές ουσίες, οπότε είναι καλύτερο να επιλέξετε μια πιο ακριβή επιλογή με προστατευτική επίστρωση πάχους τουλάχιστον μισού εκατοστού.

Δάπεδο από φελλό στην κουζίνα

Μια τέτοια κάλυψη δεν έχει αποκτήσει ακόμη αρκετή δημοτικότητα, αλλά, μετά Μια τέτοια κάλυψη δεν έχει αποκτήσει ακόμη αρκετή δημοτικότητα, αλλά, μετά "ζωντανός" επαφή, οι άνθρωποι επιλέγουν όλο και περισσότερο το δάπεδο από φελλό Το δάπεδο από φελλό δεν είναι μόνο διαφορετικές αποχρώσεις των ειδών ξύλου, αλλά και υφές Το δάπεδο από φελλό δεν είναι μόνο διαφορετικές αποχρώσεις των ειδών ξύλου, αλλά και υφές

Αυτός ο τύπος δαπέδου είναι φτιαγμένος από φλοιό δρυός φελλού, είναι ευχάριστο και υγιές για τα πόδια, καθώς είναι ελαστικό, γεγονός που μειώνει την πίεση στις αρθρώσεις και τη σπονδυλική στήλη. Ένα τέτοιο δάπεδο είναι ηχομονωτικό, αντιολισθητικό, πολύ χρήσιμο για τους πάσχοντες από αλλεργίες, καθώς δεν συγκρατεί τη σκόνη και είναι ζεστό στην αφή. Επιπλέον, είναι εύκολο να καθαριστεί, ανθεκτικό στην υγρασία και δεν στρεβλώνει. Έχει ποικίλο μοτίβο και χρώμα, και επίσης φαίνεται καλό σε οποιοδήποτε διαμέρισμα.

ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ

Το ξύλο δεν είναι μόνο άνεση και ζεστασιά στο σπίτι, αλλά και φιλικότητα προς το περιβάλλον Το ξύλο δεν είναι μόνο άνεση και ζεστασιά στο σπίτι, αλλά και φιλικότητα προς το περιβάλλον Το ξύλινο πάτωμα συνδυάζεται πολύ καλά με την ξύλινη επένδυση στον τοίχο. Το ξύλινο πάτωμα συνδυάζεται πολύ καλά με την ξύλινη επένδυση στον τοίχο.

Ένα δάπεδο από φυσικό ξύλο όχι μόνο φαίνεται πολύ συμπαγές, αλλά είναι και φιλικό προς το περιβάλλον. Ταιριάζει απόλυτα με σχεδόν όλα τα έπιπλα. Αλλά δεν ανέχεται καλά την υγρασία, εξογκώματα, λεκέδες και γρατζουνιές σε αυτό είναι σαφώς ορατές. Ένα ξύλινο δάπεδο απαιτεί συνεχή συντήρηση και η εγκατάστασή του δεν είναι εύκολη, συν το ότι είναι πολύ ακριβό. Κάθε τύπος ξύλου δαπέδου έχει τις δικές του μοναδικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, το παρκέ από σκληρό ξύλο είναι ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό από άλλα.

Laminate δάπεδο

Για να κάνετε την κουζίνα πιο άνετη και πρωτότυπη, μπορείτε να κάνετε έναν συνδυασμό laminate με πλακάκια. Για να κάνετε την κουζίνα πιο άνετη και πρωτότυπη, μπορείτε να κάνετε έναν συνδυασμό laminate με πλακάκια. Laminate - μία από τις καλύτερες προσφορές τιμής / ποιότητας Laminate – μία από τις καλύτερες προσφορές τιμής / ποιότητας

Λόγω των διαφόρων τύπων του – πέτρα, διάφοροι τύποι ξύλου και άλλων – το laminate για την κουζίνα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα σχεδιαστικών λύσεων. Χρησιμεύει ως ένα καλό φινίρισμα για ένα ζεστό δάπεδο. Είναι επίσης ζεστό από μόνο του. Το δάπεδο laminate είναι εύκολο στη συντήρηση, εύκολο στην εγκατάσταση και ένα αρκετά φθηνό υλικό..

Το Laminate φοβάται το νερό, επομένως απαιτεί στεγανοποίηση.

Κεραμικό πάτωμα

Για μια μεγάλη κουζίνα, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε πλακάκια μεγάλης περιοχής - αυτό θα κάνει το δωμάτιο περισσότερο Για μια μεγάλη κουζίνα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλακάκια μεγάλης περιοχής – αυτό θα κάνει το δωμάτιο περισσότερο "συγκεντρωμένος" Το κεραμίδι εξακολουθεί να είναι το πιο πρακτικό υλικό για την κουζίνα. Το κεραμίδι εξακολουθεί να είναι το πιο πρακτικό υλικό για την κουζίνα.

Τα κεραμικά πλακίδια είναι μια ευρέως διαδεδομένη επίστρωση. Είναι φθηνό, έχει μεγάλο αριθμό ποικιλιών σε τύπους, αποχρώσεις, σχέδια, καθώς και μέγεθος. Το κεραμίδι είναι ασφαλές, μη επιθετικό στα χημικά, καθαρίζεται εύκολα. Ωστόσο, αν πέσουν πάνω του βαριά αντικείμενα, είναι πιθανές ρωγμές. Αυτό είναι ένα πολύ κρύο δάπεδο που απαιτεί μόνωση. Κατά κανόνα, τα κεραμίδια χρησιμεύουν ως η τελική επίστρωση για ένα ζεστό δάπεδο..

Ζεστό πάτωμα για κουζίνα

Η τεχνολογία στυλ δεν είναι τόσο περίπλοκη, αλλά υπάρχουν και αποχρώσεις. Η τεχνολογία στυλ δεν είναι τόσο περίπλοκη, αλλά υπάρχουν και αποχρώσεις. Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι πολύ πιο αποδοτική από την παραδοσιακή θέρμανση, καθώς και πολύ πιο βολική στην καθημερινή ζωή Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι πολύ πιο αποδοτική από την παραδοσιακή θέρμανση, καθώς και πολύ πιο βολική στην καθημερινή ζωή

Η καλύτερη επιλογή για τη θέρμανση μιας κουζίνας είναι αναμφίβολα ένα ζεστό δάπεδο. Η βάση του είναι ένα θερμομονωτικό στρώμα με μια τσιμεντένια επίστρωση, πλακάκια, λινέλαιο, έλασμα ή άλλου τύπου δάπεδο τοποθετούνται στην κορυφή. Η πηγή θέρμανσης είναι νερό, ηλεκτρικό καλώδιο ή στρώματα θέρμανσης. Η τελευταία είναι η ευκολότερη μέθοδος θέρμανσης. Τα στρώματα τοποθετούνται σε μια μικρή επίστρωση, στερεωμένα με ειδική κόλλα. Τα καλώδια θέρμανσης τοποθετούνται σε μια τσιμεντένια επίστρωση, όπου προστατεύεται σταθερά από εξωτερικές επιδράσεις και μπορεί να διατηρηθεί για αρκετά χρόνια. Ένα τέτοιο δάπεδο παρέχεται με θερμοστάτη που ελέγχει το σύστημα..

Η ενδοδαπέδια θέρμανση εγκαθίσταται μόνο κάτω από την περιοχή όπου μετακινούνται οι ιδιοκτήτες, εξαιρουμένων των χώρων κάτω από τα έπιπλα.

Εκτός από τα παραπάνω, χρησιμοποιούνται επίσης αυτοεπιπεδούμενα, βινύλια και άλλα επιχρίσματα. Κάθε ένα από αυτά έχει πολλές παραλλαγές για κάθε γούστο και οικονομική δυνατότητα. Ποια είναι κατάλληλα για την κουζίνα σας, εξαρτάται από εσάς.!