Mysigt och varmt vardagsrum med öppen spis: 4 typer av arrangemang

Eldstaden ger mys i vardagsrummet, vilket gör det till en favoritplats i huset för alla familjemedlemmar. Eldstaden ger mys i vardagsrummet, vilket gör det till en favoritplats i huset för alla familjemedlemmar. Vardagsrummet är det viktigaste rummet i huset, för det är här vi kopplar av efter jobbet och samlar även gäster på kvällarna och helger. Och det är eldstaden som kan tillföra ett underbart snyggt utseende till detta rum, samt skapa en känsla av mysighet och värme. De som vill köpa en öppen spis bör vara uppmärksamma på rummets storlek. Beroende på mängden ledigt utrymme kan du välja helt olika typer av eldstäder.

Att göra eldstäder i vardagsrummet

Sådana inslag i rumsdekoration kan ge rummet en speciell charm. Det finns dock några finesser här. För att eldstaden organiskt ska passa in i rummet måste dess utseende matcha stilen i rummet självt. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till rummets layout och funktion. Om det här är ett litet mysigt vardagsrum kan eldstaden byggas in i väggen. Och om det här till exempel är en rymlig matsal, kommer en massiv öppen spis som ligger bredvid bordet att bidra till en varm atmosfär för middag..

Eldstaden, som är kantad med natursten eller vackra tegelstenar, ser särskilt vacker ut. Eldstaden, som är kantad med natursten eller vackra tegelstenar, ser särskilt vacker ut.

Om trappan leder från vardagsrummet till andra våningen, kan platsen under trappan fungera som en idealisk plats för en öppen spis. Men här måste de som vill köpa en riktig öppen spis tänka på hur man gör en skorsten.

Vad kan vara en öppen spis

För närvarande finns det fyra typer av eldstäder, beroende på typ av värmeförsörjning:

 • Elektrisk;
 • Vedeldad spis;
 • Gas;
 • Konstgjord eldstad.

Beroende på plats finns det också flera typer av eldstäder. Inbyggd öppen spis – kompakt eftersom helt inbyggd i väggen. Dess nackdelar inkluderar behovet av stora kontanter och arbetskostnader. En väggmonterad öppen spis är standard och snyggast. Det är mest lämpligt för stora vardagsrum, eftersom det är ganska massivt. För sådana eldstäder tillhandahålls en mängd olika finish, som beror på ägarens smak och preferenser. En ö (flytande) öppen spis är en mycket vacker och modern lösning. Dess särart ligger i det faktum att den inte står mot väggen, utan ligger i mitten av rummet. Det finns upphängda och golvtyper. Som regel använder ägarna en sådan öppen spis i mitten av vardagsrummet för att göra en zonering av rummet. En sådan öppen spis kommer att se mer lämplig ut i ett vardagsrum med högt i tak..

Eldstadens utseende ska motsvara rummets allmänna stil och se organisk ut i den. Eldstadens utseende ska motsvara rummets allmänna stil och se organisk ut i den.

Hörn är en mycket populär typ av eldstäder. Ägare av små lägenheter väljer vanligtvis dem..

Eldstaden kan dekoreras i flera former, här är de viktigaste alternativen:

 1. En rustik öppen spis är vanligtvis gjord av trä med mörka metallelement. Nästan alltid ser den här typen av öppen spis naturlig ut, men den har ett lite grovt utseende..
 2. Braskaminen ser väldigt ovanlig och original ut. Det rekommenderas att lägga till denna typ av struktur i ett rum inrett i viktoriansk eller trästil..
 3. En klassisk öppen spis görs ofta med tillägg av marmor eller granit i ljusa färger. Lämplig för ett rum med samma färgschema.
 4. En öppen spis i loftstil är en utmärkt lösning för älskare av en icke-standardiserad stil, kännetecknad av sitt ovanliga utseende..

Vardagsrum med öppen spis i lägenheten

Du kan bara sätta en riktig öppen spis i ett privat hus, eftersom det är omöjligt att skapa en separat skorsten i en lägenhet. Därför väljer som regel ägarna till sådana lägenheter elektriska eldstäder..

Om du bor i en lägenhet och på kvällarna vill du spendera tid nära elden, är en elektrisk eldstad ett perfekt alternativ. Om du bor i en lägenhet och på kvällarna vill du spendera tid nära elden, är en elektrisk eldstad ett perfekt alternativ.

Elektriska eldstäder har ett antal fördelar:

 • Hög säkerhet och användarvänlighet;
 • En sådan öppen spis ger inte bara värme, utan också ett svagt ljus som fyller rummet med komfort;
 • Det finns ingen anledning att sätta ved i eldstaden, vilket sparar rummet från skräp;
 • Butikerna erbjuder ett brett sortiment, och alla kan hitta en öppen spis efter eget tycke;
 • Genom att ansluta från elnätet kan du när som helst slå på och av eldstaden;
 • Möjligheten att självständigt reglera temperaturen;
 • Elektriska eldstäder fyller rummet med värme mycket snabbt;
 • I utseende är elektriska eldstäder absolut oskiljbara från riktiga. De simulerar perfekt eld, inklusive till och med ljudet av sprakande vedeldning..

För att skapa ett så mysigt hörn i vardagsrummet använder många också en artificiell öppen spis, som kommer att beskrivas i detalj senare..

Vardagsrum med öppen spis i huset: arrangemangets hemligheter

Det som är bra med ett privat hus är att det har en skorsten. Detta kommer att glädja de ägare som vill bli ägare till en vedeldad spis. Utan tvekan är installation av andra typer möjlig. Det är i privata hus, och särskilt i herrgårdar, som en öppen spis kan skapa en unik känsla av komfort. Värmeöverföringen från vedeldade eldstäder är dock relativt liten, särskilt om du monterar den själv.

Eldstaden i huset utför inte bara en dekorativ funktion, utan värmer också rummet. Eldstaden i huset utför inte bara en dekorativ funktion, utan värmer också rummet.

För att öka värmen i rummet rekommenderas att utrusta eldstaden med en glaspanel av brandsäkert material..

Således kommer den skyddande väggen, när den värms upp, att avge värme till vardagsrummet. En annan betydande fördel med en sådan panel är att den hjälper till att skydda rummet från gnistor som flyger från spisen. En gaspis kan också vara ett bra alternativ för ägare av privata hus. Detta sparar ägaren från behovet av att sätta ved, men installationen är endast möjlig i ett välventilerat område..

Vardagsrum i trä med öppen spis: designnyanser

Mycket ofta dekorerar ägarna till stora privata hus eller lägenheter vardagsrummet i en lyxig trästil. Ofta åtföljs denna inredning av massiva antika trämöbler, vilket ger rummet ett rikt och elegant utseende. Om rummet är stort, är en väggmonterad öppen spis mest lämplig. Det ger en speciell chic till vardagsrummet. Stolar bredvid kommer att se bra ut. En sådan vacker design kommer att göra en plats vid spisen till ett magiskt hörn av huset. Designers rekommenderar inte att placera en massiv eldstad bredvid garderoben, annars blir det en hög effekt.

En tegelsten kommer att passa bra in i ett vardagsrum inrett i vilken stil som helst, men det kommer att se särskilt rikt ut i ett rum inrett i trästil.

En tegelsten kommer perfekt att passa in i interiören, där det finns massiva brädor i taket och ett trägolv En tegelspis passar perfekt in i interiören, där det finns massiva brädor i taket och ett trägolv

Beroende på vardagsrummets färgschema kan materialet ha olika nyanser. Till exempel kommer ett ljust rum perfekt att rymma både ljusa och mörka tegelstenar. Ett mysigt rymligt vardagsrum, inrett i trästil, passar perfekt in i en öppen spis i sten. En original idé skulle vara om du dekorerar eldstaden med en sten som skiljer sig i form och storlek. En öppen spis i loftstil är perfekt för både trä och en flytande öppen spis. Allt beror på fantasin hos ägaren av lokalen, liksom på det belopp som han är villig att spendera.

Spis-spis i vardagsrummet: fördelar

Klimatet i Ryssland har länge tvingat husägare att använda spisar för att värma sina hem. Till och med lägenhetsägarna lyckades få en tegelugn i sina lägenheter. Under 1900 -talet ersattes dessa enorma anordningar för uppvärmning av lokalerna med spisar “kakelugnar”. Denna design var en liten ugn av tunn metall..

Nu har spisar i metall ändrats ganska mycket, men de behåller fortfarande sitt huvudsakliga syfte..

Kaminen värmer rummet väl, så du kan avsevärt minska de ekonomiska kostnaderna för uppvärmning Kaminen värmer rummet väl, så du kan avsevärt minska de ekonomiska kostnaderna för uppvärmning

Deras fördelar inkluderar:

 • En modern spis spis i metall, till skillnad från tegel, värms upp snabbt och fyller rummet med värme;
 • Enklare anslutning till skorstenen;
 • Det är enkelt att installera en sådan spis på ett golv utrustat med metallplåtar eller keramiska plattor;
 • Hög brandsäkerhet, samtidigt förmågan att observera elden.

Den största fördelen med en sådan ugn är en hög värmeöverföring. Hon kan värma upp i hög hastighet ett rum med en yta på 30 kvadratmeter med 4 kg ved. Samtidigt skulle en vanlig eldstad kräva fem gånger mer bränsle för att värma upp..

Idéer för ett vardagsrum med öppen spis: dekorera ett rum med smak

Trots det stora utbudet av olika eldstäder kommer inte alla att passa in i en viss interiör. Om ägaren till ett hus eller en lägenhet bestämde sig för att lägga till komfort i sitt vardagsrum, är det viktigt att vara uppmärksam på utformningen av själva rummet. Det är viktigt att eldstaden passar in i den övergripande interiören och inte skiljer sig mycket från den..

För ett högteknologiskt vardagsrum är en öppen spis perfekt, vars huvuddel består av glas För ett högteknologiskt vardagsrum är en öppen spis perfekt, vars huvuddel består av glas

Här är några idéer för att dekorera eldstadsdetaljer i vardagsrummet:

 1. Placera inte en TV nära platsen där spisen är, eftersom det kan distrahera uppmärksamheten. Om du ändå vill placera dem sida vid sida, är det bättre att vända sig till råd från designers..
 2. Familjefoton, klockor eller figurer kommer att se väldigt vackra ut på själva spisen..
 3. Det bästa alternativet för att dekorera ledigt utrymme framför eldstaden kan vara ett litet bord eller stoppade möbler, till exempel fåtöljer..
 4. Typiskt rekommenderar designers inte att lägga matta på golvet i ett vardagsrum med öppen spis. Om frågan om isolering uppstår kan du överväga projektet att utrusta rummet med ett “varmt golv” -system.
 5. Eldstadens placering mot ytterväggen är inte det bästa alternativet. Ett sådant arrangemang kommer att bidra till det faktum att kaminen kommer att ge all värme till gatan, och inte till rummet..

Konstgjord eldstad i vardagsrummet: härd som möbel

Ibland kan eller vill inte ägarna till hus eller lägenheter utrusta sitt vardagsrum med en riktig öppen spis. Men om det fortfarande finns ett behov av att skapa en så mysig plats i huset, skulle en falsk eldstad vara ett utmärkt alternativ – en slags imitation av den riktiga. Utåt sett skiljer sig ett sådant dekorativt element i vardagsrummet inte från en vanlig öppen spis. Du kan inte bara köpa det, utan också göra det själv. Oftast är en falsk öppen spis gjord av gips, eftersom den är lätt att använda och kan kombineras med valfri stil i rummet, eftersom det vita färgschemat är lämpligt för allt. Dessutom är det ett billigt material..

En artificiell öppen spis har många fördelar, till exempel behöver den inte rengöras regelbundet En artificiell öppen spis har många fördelar, till exempel behöver den inte rengöras regelbundet

För dem som gillar att njuta av lågan finns det flera designalternativ:

 1. Eldstaden kan dekoreras med äkta trä, som kan möbleras med riktiga ljus. Att bränna dem kommer att skapa effekten av riktig eld..
 2. Bioeldstaden är inte verklig, men den skapar en känsla.
 3. Numera kan du komma på flera alternativ för att ordna en konstgjord eldstad. En av dem är en elektronisk fotoram som kan placeras inuti en falsk eldstad. Bilder med lågor kommer att skapa en illusion av riktig eld. Ett vackert foto på en LCD -skärm kommer att se så realistiskt ut att få människor kommer att kunna se skillnaden..

Vardagsrumsinredning med öppen spis (video)

Numera finns det ett stort urval av olika alternativ för att dekorera en öppen spis i vardagsrummet. Det kan vara både riktiga och eldstäder med konstgjord eld. Beroende på ägarens önskemål och fantasi kan ett sådant inslagselement inredas i olika stilar och färger..

Vardagsrumsdesign med öppen spis (interiörfoto)