Βαφή ταπετσαρίας: εσωτερικές ιδέες για δημιουργικούς ανθρώπους

Η ταπετσαρία για ζωγραφική έχει υψηλό επίπεδο απορρόφησης θορύβου Η ταπετσαρία για ζωγραφική έχει υψηλό επίπεδο απορρόφησης θορύβου Για να βάψετε την ταπετσαρία – ακόμη και πριν από μερικές δεκαετίες, κανένας από τους συμπατριώτες του δεν μπορούσε να φανταστεί μια τέτοια προοπτική, αλλά σήμερα μπορείτε να μεταμορφώσετε τον τοίχο με τα χέρια σας απλά ζωγραφίζοντας την ταπετσαρία. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή ειδικών και θα έχετε έναν νέο τοίχο χωρίς ραβδώσεις. Αν θέλετε τόσο η υφή όσο και τα χρώματα των χρωμάτων είναι τα πιο απίθανα και οι ιδέες ζωγραφικής δεν περιορίζονται σε μερικές επιλογές.

Ταπετσαρία για ζωγραφική στο εσωτερικό

Για αρχάριους και εκείνους που απλά εμβαθύνουν στην ερώτηση, αξίζει να το πούμε αμέσως – δεν χρειάζονται όλες οι ταπετσαρίες και μπορούν να βαφτούν. Και ακόμη και αν αγοράσατε μια ακριβή ταπετσαρία με υφή, μπορεί να μην είναι βαφή ταπετσαρίας. Η ταπετσαρία για ζωγραφική έχει τον απαιτούμενο βαθμό αντοχής στην υγρασία, διακρίνεται από βαθιά ανακούφιση, δεν έχει πολύχρωμο μοτίβο και, συμβαίνει, περιέχει χρωστική ουσία.

Όταν επιλέγετε ταπετσαρία για ζωγραφική, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην υφή τους και τη συμβατότητά της με το μελλοντικό σας εσωτερικό Όταν επιλέγετε ταπετσαρία για ζωγραφική, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην υφή τους και τη συμβατότητά της με το μελλοντικό σας εσωτερικό Στο εσωτερικό, μια τέτοια ταπετσαρία μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επικαλύψεις, συνδυάζοντας υφές και χρώματα με κάθε δυνατό τρόπο. Στο εσωτερικό, μια τέτοια ταπετσαρία μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επικαλύψεις, συνδυάζοντας υφές και χρώματα με κάθε δυνατό τρόπο.

Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία για ζωγραφική (βίντεο)

Ταπετσαρία για ζωγραφική: “υπέρ” και “κατά”

Ως αγοραστής, εξετάζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας πιθανής αγοράς όταν εξετάζετε επιλογές. Και αυτό είναι λογικό, γιατί είναι σωστό να αξιολογούνται όλες οι πλευρές.

“Πλεονεκτήματα” της βαφής ταπετσαρίας:

 • Η δυνατότητα να βάψετε ξανά την ταπετσαρία αρκετές φορές, ενημερώνοντάς την έτσι.
 • Η ταπετσαρία είναι πολύ ανθεκτική στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 • Η ταπετσαρία συγκαλύπτει ελαττώματα τοίχου.
 • Μπορείτε να βάψετε σε οποιοδήποτε χρώμα – μια πλούσια παλέτα επιλογών δημιουργεί μοναδικές δυνατότητες στο εσωτερικό.

Η ταπετσαρία για ζωγραφική είναι γοητευτική στο ότι σας επιτρέπει να αναβιώσετε το εσωτερικό χωρίς να αναλάβετε μια μεγάλη ανακαίνιση. Ταπετσαρία υψηλής ποιότητας μπορεί να αντέξει έως και 10 κύκλους βαφής Η ταπετσαρία για ζωγραφική είναι γοητευτική στο ότι σας επιτρέπει να αναβιώσετε το εσωτερικό χωρίς να αναλάβετε μια μεγάλη ανακαίνιση. Ταπετσαρία υψηλής ποιότητας μπορεί να αντέξει έως και 10 κύκλους βαφής

“Μειονεκτήματα” ταπετσαρίας για ζωγραφική:

 • Ορισμένοι τύποι ταπετσαριών απαιτούν ιδιαίτερα λεπτή φροντίδα.
 • Θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον χρώμα.

Και αυτές είναι μόνο οι βασικές ιδιότητες της ταπετσαρίας. Πριν αγοράσετε, διαβάστε όχι μόνο τις κριτικές, αλλά και τις τεχνικές ιδιότητες της ταπετσαρίας..

Τύποι και πλεονεκτήματα βαφής ταπετσαρίας (βίντεο)

Ταπετσαρία για ζωγραφική: προδιαγραφές

Συνήθως αγοράζετε ταπετσαρία φαντάζοντας πώς ακριβώς θα φαίνεται στο εσωτερικό σας. Εδώ είναι μια άλλη επιλογή – η ταπετσαρία για ζωγραφική είναι διαθέσιμη σε ουδέτερα χρώματα, ο κατασκευαστής μπορεί να προσθέσει μια μικρή λευκή χρωστική, έτσι ώστε ο πίνακας να γίνει σε ελαφριά βάση..

Άλλα χαρακτηριστικά της ταπετσαρίας:

 • Σπάνια τέτοιες ταπετσαρίες είναι γυαλιστερές. Ομαλές επιλογές, φυσικά, βρίσκονται, αλλά η γυαλάδα δεν είναι σχεδόν ποτέ. Γιατί; Είναι απλό: ματ και ημι-ματ υφές εγγυώνται την καλύτερη πρόσφυση στη σύνθεση του χρώματος και του βερνικιού..
 • Η ανάγλυφη επιφάνεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό μιας τέτοιας ταπετσαρίας, χάρη σε αυτήν, μετά την εφαρμογή χρώματος, η ταπετσαρία γίνεται όσο το δυνατόν πιο ελκυστική.

Υπάρχουν ταπετσαρίες με εφέ 3D, ένα από τα πιο μοντέρνα είδη. Πρόκειται για ρολά με πολύ βαθύ ανάγλυφο, τα οποία, μετά τη ζωγραφική, δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας τρισδιάστατης εικόνας. Υπάρχουν ταπετσαρίες με εφέ 3D, ένα από τα πιο μοντέρνα είδη. Πρόκειται για ρολά με πολύ βαθύ ανάγλυφο, τα οποία, μετά τη ζωγραφική, δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας τρισδιάστατης εικόνας.

Εάν, ωστόσο, η ανάγλυφη ταπετσαρία δεν είναι αυτό που θέλετε, τότε υπάρχει μια σχετικά ομαλή έκδοση με λεπτόκοκκη επιφάνεια.

Ποια ταπετσαρία με βαφή είναι καλύτερη: τύποι

Η ταπετσαρία που προορίζεται για ζωγραφική μπορεί να είναι τριών τύπων – ταπετσαρία από χαρτί, μη υφασμένη ταπετσαρία και ταπετσαρία από υαλοβάμβακα. Αξίζει να εξεταστούν και οι τρεις τύποι και θα αποφασίσετε ήδη ποια ταπετσαρία για ζωγραφική είναι καλύτερη.

Χαρακτηριστικά τύπων ταπετσαρίας:

 • Χαρτί. Παράγονται σε δύο εκδόσεις-απλή (πρόκειται για επίστρωση μονής στρώσης, φθηνή ταπετσαρία, εύκολη εγκατάσταση, αλλά όχι τόσο ανθεκτική), διπλή όψη (ταπετσαρία δύο στρωμάτων, όπου ένα παχύ κάτω φύλλο και ένα λεπτό επάνω μέρος, διακοσμητικό) Το Εδώ μπορείτε να θυμηθείτε για τις πέργκολες από χονδροειδείς ίνες, κατά την παραγωγή, προστίθενται στο υλικό μικρά τσιπς ξύλου, λαμβάνεται ένας εξωτερικά τραχύς καμβάς ή ένα κάλυμμα παρόμοιο με το λινάτσα..
 • Μη υφασμένα. Μια άξια εναλλακτική λύση για την ταπετσαρία από χαρτί, η μη υφασμένη χρησιμοποιείται επίσης στη βιομηχανία ρούχων, έτσι ώστε η ταπετσαρία σας να είναι συμβατικά υφασμάτινη. Μια τέτοια ταπετσαρία επιλέγεται εάν πρέπει να καλύψετε τυχόν ανωμαλίες στην επιφάνεια. Εάν το ελάττωμα δεν είναι μεγαλύτερο από 5mm, η σπογγώδης δομή της ταπετσαρίας θα το καλύψει. Επιπλέον, το μη υφασμένο ύφασμα έχει καλή διαπερατότητα ατμών και διαπερατότητα αέρα, η οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας – ο φυσικός αερισμός δεν διαταράσσεται.
 • Fiberνα γυαλιού. Για την παραγωγή τους πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα εντελώς ανόργανο υλικό. Ένα άλλο όνομα για ταπετσαρία είναι το fiberglass. Αυτές είναι δομικές μοντέρνες ταπετσαρίες, οι οποίες λαμβάνονται ως εξής: οι ίνες αντλούνται από τηγμένο γυαλί και στη συνέχεια συνδυάζονται σε έναν καμβά. Η ταπετσαρία από υαλοβάμβακα δημιουργείται από τον καμβά για ζωγραφική: υπάρχει ταπετσαρία με υφή, υπάρχει χωρίς υφή. Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας δεν φοβάται απολύτως τους μύκητες..

Σε αντίθεση με τις μη υφασμένες, οι ταπετσαρίες χαρτιού για ζωγραφική είναι λιγότερο ανθεκτικές, αντέχουν το πολύ 2 - 3 κύκλους ζωγραφικής Σε αντίθεση με τις μη υφασμένες, οι ταπετσαρίες χαρτιού για ζωγραφική είναι λιγότερο ανθεκτικές, αντέχουν το πολύ 2 – 3 κύκλους ζωγραφικής

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος τύπος ταπετσαρίας, αν και φαίνεται όμορφος, και το πιστοποιητικό ποιότητας για τέτοιες ταπετσαρίες συνήθως μιλούν από μόνα τους, η επιλογή πρέπει να γίνει προς άλλες επιλογές, καθώς η ταπετσαρία από υαλοβάμβακα είναι πολύ ακριβή.

Τύποι βαφής ταπετσαρίας (κριτική βίντεο)

Ταπετσαρία για ζωγραφική: κριτικές

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι κριτικές μπορεί να είναι διαφορετικές, ακόμη και με βάση τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες κόλλησης και ζωγραφικής. Κάποιος με τα χέρια του θα μπορούσε να καταστρέψει ολόκληρη την εικόνα, απλά να πάρει λάθος χρώμα.

Παρεμπιπτόντως, για το τι χρώμα να επιλέξετε – εδώ μπορείτε να στραφείτε στις ίδιες κριτικές. Ο χρωματισμός πρέπει να γίνεται μόνο με προϊόντα με βάση το νερό. Τις περισσότερες φορές, επιλέγουν το συνηθισμένο γαλάκτωμα με βάση το νερό και ακρυλικά χρώματα. Η δεύτερη επιλογή είναι προτιμότερη, καθώς δεν υπάρχουν διαλύτες και άλλοι επιβλαβείς παράγοντες σε ακρυλικά χρώματα..

Κρίνοντας από τις πολυάριθμες κριτικές, επιπλέον, ειδικοί, μια καλή επιλογή είναι το χρώμα διασποράς λατέξ Κρίνοντας από τις πολυάριθμες κριτικές, επιπλέον, ειδικοί, μια καλή επιλογή είναι το χρώμα διασποράς λατέξ

Το χρώμα διασποράς λατέξ είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία. Μόλις ανοίξει το χρώμα, πρέπει να το αραιώσετε με νερό και να το εφαρμόσετε στην επιφάνεια. Μετά τη βαφή, ο τοίχος στεγνώνει για περίπου τρεις ημέρες. Ένα λίτρο αραιωμένου χρώματος, σύμφωνα με κριτικές, είναι αρκετό για έξι μέτρα επιφάνειας.

Πώς να επιλέξετε μια ταπετσαρία για ζωγραφική (βίντεο)

Σχεδιάστε ένα δωμάτιο με ταπετσαρία για ζωγραφική

Οι σχεδιαστές λένε ότι όχι μόνο το χρώμα είναι σημαντικό, αλλά η υφή. Η υφή είναι το ανάγλυφο της επιφάνειας της ταπετσαρίας, το οποίο δημιουργεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο, σχηματίζει αυλακώσεις, εξογκώματα, ρωγμές κ.λπ..

Και εδώ υπάρχουν μερικά κόλπα, μπορείτε να φτιάξετε εντελώς διαφορετικούς τοίχους στο εσωτερικό με τα χέρια σας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ταπετσαρία για ζωγραφική..

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού ταπετσαρίας:

 • Το σωστό, σχεδόν μαθηματικά ακριβές μοτίβο δημιουργεί την επίδραση ενός μονότονου τοίχου (καλό για το γραφείο).
 • Ένα πολύ χαοτικό σχέδιο θα δημιουργήσει το αποτέλεσμα ενός τραχύ, ακόμη και ακατάστατου τοίχου.
 • Ένα απαλό μοτίβο θα αποδειχθεί εάν η υφή είναι μικρότερη και απρόσκοπτη.
 • Το σχέδιο ματ είναι πολύ δημοφιλές και είναι κατάλληλο για λάτρεις των απλών λύσεων και τα πιο δημοφιλή χρώματα σε αυτή την περίπτωση είναι το μπεζ και το καφέ.
 • Το μοτίβο ψαροκόκαλο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο εσωτερικό ενός μικρού δωματίου, οι διαστάσεις του θα μειωθούν οπτικά.

Απλά στοιχεία και ευθείες γραμμές δημιουργούν μια ελαφρώς βαρετή εμφάνιση, η οποία δεν ενδείκνυται σε κάθε εσωτερικό χώρο. Απλά στοιχεία και ευθείες γραμμές δημιουργούν μια ελαφρώς βαρετή εμφάνιση, η οποία δεν ενδείκνυται σε κάθε εσωτερικό χώρο.

Τελικά, όλα θα εξαρτηθούν από τη ζωγραφική. Τα έργα “χρωματισμός” θα μετατρέψουν την ουδέτερη ταπετσαρία σε χρώμα και θα μεταμορφώσουν πλήρως το σχέδιο του δωματίου σας.

Ταπετσαρία για ζωγραφική: πώς να βάψετε

Μπορείτε να βάψετε μια τέτοια ταπετσαρία με τα χέρια σας, αλλά αν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε υαλοβάμβακα ή άλλη ακριβή επιλογή, είναι λογικό να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό.

Χρησιμοποιώντας απλή ταινία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κάθετο μοτίβο στην ταπετσαρία και η χρήση στένσιλ σας επιτρέπει να κάνετε μοναδικές εκτυπώσεις με τα χέρια σας. Χρησιμοποιώντας απλή ταινία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κάθετο μοτίβο στην ταπετσαρία και η χρήση στένσιλ σας επιτρέπει να κάνετε μοναδικές εκτυπώσεις με τα χέρια σας.

Ζωγραφική ταπετσαρία:

 • Βεβαιωθείτε ότι η ταπετσαρία είναι εντελώς στεγνή και πουθενά, ούτε στις αρθρώσεις, ούτε στις δύσκολες γωνίες, έχει ξεκολλήσει.
 • Πριν αραιώσετε όλο το χρώμα, κάντε μια δοκιμή χρώματος σε ένα δυσδιάκριτο μέρος, αν σας αρέσουν όλα, συνεχίστε.
 • Ο τοίχος είναι βαμμένος με ρολό ή πιστόλι ψεκασμού (ποιο ρολό είναι καλύτερο να βάψετε – βελούδο).
 • Η ζωγραφική και το πιστόλι ψεκασμού είναι ιδανικό, καθώς θα μπορείτε να εφαρμόσετε περίπου 10 στρώματα στον τοίχο και ο κύλινδρος μπορεί να αντέξει μόνο 6, το πολύ – 8.
 • Βάψτε μόνο δυσπρόσιτα σημεία με ένα πινέλο.

Αξίζει να αναφερθεί αυτό το είδος ταπετσαρίας ως αντιβανδαλιστικό. Αυτή η επιλογή είναι μια χαρά για νέους γονείς και ιδιοκτήτες γάτας. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια ασυνήθιστα ταπετσαρία ανθεκτική στη φθορά που δεν φοβάται τις γρατζουνιές ή την παιδική “ροκ ζωγραφική” με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Και πρέπει να τα βάψετε με τον ίδιο τρόπο όπως όλα τα άλλα είδη..

Πώς να βάψετε ταπετσαρία για ζωγραφική (βίντεο)

Είναι δυνατόν να βάψετε ταπετσαρία όχι για ζωγραφική

Η Ρωσία είναι διάσημη για το γεγονός ότι οι άνθρωποι αλλάζουν πολλές οδηγίες, όπως λένε, “για τον εαυτό τους”, και αυτό συχνά οδηγεί στην επιτυχία. Αλλά στην περίπτωση της ζωγραφικής ταπετσαρίας, είναι καλύτερο να αποφύγετε την ερασιτεχνική απόδοση..

Οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι θεωρητικά μπορείτε να ζωγραφίσετε και μπορεί ακόμη και να σας αρέσει το αποτέλεσμα. Αλλά! Δεν θα είναι ανθεκτικό, πολύ σύντομα οι τοίχοι θα μοιάζουν με μια επιφάνεια που χρειάζεται επισκευή..

Στένσιλ για βαφή ταπετσαρίας

Εάν αποφασίσετε να επισημάνετε μια περιοχή του δωματίου με ένα στολίδι, δεν χρειάζεται να αναζητήσετε παρόμοιες ταπετσαρίες, μόνο με μοτίβο. Αρκεί να αγοράσετε ένα ειδικό στένσιλ που εφαρμόζεται στον τοίχο και εσείς ο ίδιος ζωγραφίζετε ένα συγκεκριμένο θραύσμα.

Ένα μονόχρωμο στένσιλ και ένα χρώμα σε αντίθεση μπορούν να αναβιώσουν εξαιρετικά το εσωτερικό, προσθέτοντας μια ιδιαίτερη πινελιά σε αυτό Ένα μονόχρωμο στένσιλ και ένα χρώμα σε αντίθεση μπορούν να αναβιώσουν εξαιρετικά το εσωτερικό, προσθέτοντας μια ιδιαίτερη πινελιά σε αυτό

Τύποι στένσιλ:

 • Μονόχρωμος. Απλό, όμορφο, ακριβές και γρήγορο.
 • Πολύχρωμο. Είναι πιο δύσκολο να φτιάξετε ένα πολύχρωμο, αλλά μια τέτοια εργασία φαίνεται επίσης πιο εντυπωσιακή. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστούν περισσότερα κενά μεμβράνης..
 • Ογκομετρικοό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι πλέον απαραίτητο να χρησιμοποιείτε χρώμα, αλλά ένα ειδικό στόκο, το οποίο δεν είναι η καλύτερη επιλογή ειδικά για ταπετσαρία..
 • Αντίστροφος. Χρησιμοποιείται για εφέ φωτισμού. Σε αυτήν την έκδοση, η επιφάνεια είναι βαμμένη έξω από τη φόρμα..

Μην παίρνετε στένσιλ με πολλές μικρές λεπτομέρειες, το στένσιλ πρέπει να είναι συνοπτικό.

Τι είναι καλύτερο: ταπετσαρία ή ταπετσαρία για ζωγραφική

Είναι δύσκολο να δοθεί μια αντικειμενική απάντηση. Εξαρτάται από το τελικό αποτέλεσμα που σας ενδιαφέρει. Αξίζει να ξεκινήσετε με την απάντηση στην ερώτηση – πόσες φορές μπορεί να ζωγραφιστεί μια τέτοια ταπετσαρία (σημαίνει, για ζωγραφική). Οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι η καλή ταπετσαρία μπορεί να αντέξει έως και δέκα επαναχρωματισμούς. Εντυπωσιακό, για να είστε σίγουροι – μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα των τοίχων σχεδόν δέκα φορές..

Εναπόκειται στον καθένα να καθορίσει ποια ταπετσαρία είναι καλύτερα να επιλέξει για τον εαυτό του, αφού ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες στο εσωτερικό σχέδιο Εναπόκειται στον καθένα να καθορίσει ποια ταπετσαρία είναι καλύτερα να επιλέξει για τον εαυτό του, αφού ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες στο εσωτερικό σχέδιο

Το κύριο πράγμα είναι ότι πρέπει να αποφασίσετε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς – χρώμα ή μοτίβο. Εάν είστε προσεκτικοί στα μικρά πράγματα, τότε το σχέδιο είναι σίγουρα προτιμότερο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε μια απλή ταπετσαρία. Εάν αντιλαμβάνεστε τα πάντα στο σύνολό τους και ψάχνετε σε μικρές λεπτομέρειες, τότε πάρτε ταπετσαρία με τη δυνατότητα να βάψετε ξανά.

Ταπετσαρία για ζωγραφική στο εσωτερικό: 58 καλύτερες επιλογές σχεδίασης (βίντεο)

Οι σύγχρονες τεχνολογίες προσφέρουν έναν αμέτρητο αριθμό επιλογών εσωτερικού σχεδιασμού και η ίδια βαφή ταπετσαρίας σας επιτρέπει να μεταμορφώσετε ένα δωμάτιο με απλές ενέργειες. Αυτό ισχύει για μεταβλητές φύσεις, για οικογένειες με μικρά παιδιά και μόνο για εκείνους που αγαπούν τις καινοτομίες στη ζωή..

Καλή επισκευή!

Ταπετσαρία για ζωγραφική στο εσωτερικό (φωτογραφία)