Keittiön siirtäminen toiseen huoneeseen – mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja

Osaava siirto tekee keittiöstä tilavan ja tyylikkään! Osaava siirto tekee keittiöstä tilavan ja tyylikkään! Keittiön siirtäminen mihin tahansa muuhun asuintilaan sisältää useita vivahteita ja rajoituksia. Kuitenkin on olemassa joitakin parannuksia halutun uudistuksen suorittamiseksi..

Ihminen pyrkii aina elämään paremmin parantamalla elinolojaan, tekemällä korjauksia ja tekemällä kaikenlaisia ​​uudistuksia elämän parantamiseksi ja mukavuuden lisäämiseksi.

Pienet huoneistot, joita pidettiin aikoinaan “kartanoina” – “hruštšoviksi” tai Neuvostoliiton vanhemmiksi rakennuksiksi, ovat nyt vanhentuneita ja verrattuna nykyaikaisiin uusiin rakennuksiin niiden alueet ovat vähäpätöisiä, mikä ei aina sovi tällaisten asuntojen omistajille. Lisäksi kaikki vanhojen rakennusten asunnot on tehty vakiomallien mukaan, mikä tekee niistä identtisiä ja monet asukkaat haluavat tehdä kodistaan ​​erityisen. Tässä tapauksessa win-win-vaihtoehto on asunnon uusiminen.

Väliseinän puuttuminen pienessä keittiössä on loistava ratkaisu Väliseinän puuttuminen pienessä keittiössä on loistava ratkaisu

Useita vuosikymmeniä sitten, kun ihmisille annettiin erillinen asunto, jättäen kasarmin ja yhteiset huoneistot, pieni minikeittiö “Hruštšovissa” näytti heille täydelliseltä. Mutta vuosia kuluu, ihmiset muuttuvat, näkemyksensä elämästä ja prioriteeteista. Ja nyt, modernin teknologian aikakaudella, joka edistää maksimaalisen mukavuuden luomista henkilölle, keittiö, jonka pinta -ala on 6 neliömetriä. m ei ole tarpeeksi kätevä, koska kaikkia kodinkoneita ei voi sijoittaa sen päälle.

Jotta keittiö olisi tilavampi ja tilavampi ilman suuria häviöitä, se voidaan siirtää toiseen huoneeseen.. Voit tehdä tämän kahdella tavalla:

 1. Siirrä keittiökalusteet ja kodinkoneet toiseen huoneeseen.
 2. Siirrä toiseen huoneeseen kaikki keittiön sisältö, mukaan lukien apuohjelmat, jätevedet ja ilmanvaihto.

Asunnon uusiminen

Keittiö yhdistettynä eteiseen on hyvin harvinainen ilmiö, mutta epäilemättä alkuperäinen Keittiö yhdistettynä eteiseen on hyvin harvinainen ilmiö, mutta epäilemättä alkuperäinen

Huonekalujen tavanomainen uudelleenjärjestely on melko yksinkertainen, mutta toisella vaihtoehdolla on joitain vaikeuksia, ja ennen kuin päätät siitä, sinun on kuviteltava selkeästi edessä oleva työ, kustannusten taso ja oikeudelliset seuraukset.

Keittiön siirtäminen toiseen huoneeseen on osa asunnon uudistamista.

Keittiö voidaan siirtää käytävään, olohuoneeseen tai muuhun huoneeseen (riippuen talon suunnitelmasta). Useimmissa tapauksissa keittiöt, joiden pinta -ala on alle 10 neliömetriä. m. Siirtoprosessi on melko monimutkainen sekä sopimuksessa että toteutuksessa, koska tekninen viestintä on siirrettävä ja liitettävä olemassa oleviin putkilinjoihin sekä huolehdittava ilmanvaihdosta.

Jokaisessa huoneessa on pistorasiat liesille ja muille keittiökoneille, mutta viemärijärjestelmä, vesihuolto ja ilmanvaihto vaativat paljon vaivaa ja investointeja..

Esimerkiksi jäteveden painovoiman varmistamiseksi putket on asennettava kaltevuudella. Vaadittu kaltevuuskulma on melko vaikea varmistaa, kun keittiö siirretään kaukaisiin huoneisiin. Lisäksi viemäriputkien ajaminen voi olla vaikeaa joutumatta oviaukkoihin. Jos vastaavista syistä varmistetaan oikea kaltevuus, mahdollisuutta ei ole, käytetään viemäripumppua. Sen käyttö mahdollistaa viemärijärjestelmän toteuttamisen ilman kaltevuutta. Haittapuoli on vain sen kustannuksissa..

Räätälöity keittiön muutto

Keittiön siirtämisellä eteiseen on sekä haittoja että etuja, mutta jälkimmäisiä on ilmeisesti enemmän - tilaa ja mukavuutta Keittiön siirtämisellä eteiseen on sekä haittoja että etuja, mutta jälkimmäisiä on ilmeisesti enemmän – tilaa ja mukavuutta

Keittiön siirtäminen olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, eteiseen tai muulle alueelle on epätavallinen tapa..

Epätyypillinen siirto on kaikkein hyväksyttävintä, kun keittiön pinta-alaa ei ole mahdollista lisätä muilla tavoilla (käytä parveketta, jos käytettävissä, tai siirrä seinää). Tämä vaihtoehto on melko vaivalloinen sekä dokumentaarisesti että teknisesti. Monien lupien saamisen lisäksi vaikeus on teknisten viestintäjärjestelmien siirtämisessä.

Räätälöity keittiön muutto – oikeudellinen menettely, mutta ei ilman rekisteröinnin vaikeuksia. Lisäksi se edellyttää lukuisten vaatimusten noudattamista ja tarvittavien papereiden hankkimista.

Epätyypilliset siirto-ehdot

Jotta et joutuisi valitettavaan tilanteeseen ja työ ei olisi ollut turhaa, sinun on ensin ajateltava uudistuksen noudattamista lain kanssa ensimmäisessä vaiheessa Jotta et joutuisi valitettavaan tilanteeseen ja työ ei olisi ollut turhaa, sinun on ensin ajateltava uudistuksen noudattamista lain kanssa. Nämä asiakirjat on kehitetty voimassa olevien sääntelyasiakirjojen perusteella, joissa on paljon selvennyksiä ja kieltoja..

Siirto voi tulla mahdottomaksi seuraavista syistä:

 1. Jos elinolojen mukavuutta rikotaan. Aiemmin tähän indikaattoriin ei kiinnitetty huomiota. Jos kyseessä on jokin, jopa merkittävä rikkomus, omistaja yksinkertaisesti allekirjoitti paperin, joka vahvisti suostumuksensa näihin vaurioihin. Tätä pidetään nykyään mahdottomana hyväksyä..
 2. Jos insinööriverkkojen teknisiä ohjeita rikotaan. Siirtoa ei voida hyväksyä, jos asunnon uudistamisen aikana on tarpeen vaikuttaa sähköverkkoon tai vesihuoltojärjestelmään. Tämä kohta oli ollut vaikeampi muutama vuosi sitten. Nyt tärkeintä on, että verkon uudelleenkehityspaikat ovat vapaasti käytettävissä..
 3. Kun yhdistetään huoneita, joiden keskilämpötila on erilainen. Siirtäminen ei ole mahdollista huoneeseen, jossa on parveke, koska se tarkoittaa lämmitysjärjestelmän muutosta ja sen tuottoa parvekkeelle. Ja tämä on kielletty teknisillä standardeilla..

Nämä yleissopimukset ovat tärkeimmät kaikista lukuisista rajoituksista..

On muistettava, että laittomasti uudelleen suunniteltua asuntoa ei voi myydä uudelleen..

Luvat ja kiellot

Jos poistut osiosta, saat upean palkin Jos poistut osiosta, saat upean palkin

Ilmoitettujen ehtojen lisäksi on myös tiettyjä sääntöjä, joista monet nykyisen lainsäädännön mukaan eivät ehkä salli siirtoa. Nämä kiellot ovat yksilöllisiä sarakkeet SNiP ja SanPiNov:

 • Keittiön siirtäminen ei ole sallittua olohuoneeseen, joka sijaitsee rakennussuunnitelman mukaisesti alla olevien naapureiden asuinalueen yläpuolella. Keittiö on huone, jossa on suurempi vesivaara, kuten kylpyhuone, ja odottamattoman tulvan sattuessa naapureiden asunto voi vaurioitua.
 • Keittiötä ei voi siirtää kylpyhuoneeseen. Vaikka sen pinta -ala on aivan riittävä, tämä heikentää suoraan elinoloja..

Edellä esitettyjen ehtojen ja rajoitusten perusteella johtopäätös viittaa siihen, että keittiön epätavallinen siirto on mahdotonta.. On kuitenkin myös virallisia määräyksiä ja useita temppuja, joiden avulla voit suorittaa siirron:

 1. Pohjakerroksen huoneistojen asukkaille siirtoa ei ole rajoitettu.
 2. Keittiö on sallittu siirtää monitasoisten asuntojen omistajille (pois lukien ensimmäinen taso), koska alla olevien naapureiden asuintiloille ei ole vaaraa.
 3. Keittiön siirtäminen on sallittua paikkaan, joka ei ole asuttu alla olevassa huoneistossa. Se voi olla käytävä tai ruokakomero..

On huomattava, että tällainen uudistus on sallittu asuntojen omistajille, joiden alla on kauppoja, toimistoja tai kahviloita. Hallintorakennukset eivät ole asuinrakennuksia, joten tällaisten asuntojen omistajille ei ole rajoituksia.

Kodinkoneiden ja keittiön sähkölaitteiden siirtäminen

Laitteiden siirtäminen ei ole helppoa ja siinä on useita vivahteita. Laitteiden siirtäminen ei ole helppoa ja siinä on useita vivahteita.

Kodinkoneilla ja sähkölaitteilla on suuri merkitys keittiön siirtämisessä. Jotkut hallintoelimet, jotka osallistuvat sallivien asiakirjojen kehittämiseen, ovat uskollisia tälle. Jos naapureiden asuintilat sijaitsevat alla, siirto voidaan sallia, jos veteen liittyvät esineet sijaitsevat alla olevien huoneistojen muiden kuin asuintilojen alueella..

Kaasuliesi ei saa käyttää keittiössä, joka on siirretty toiseen huoneeseen, koska kaasuputki voidaan asentaa vain keittiötilaan, ja kaasuputkien suunnitelman muuttamisesta rangaistaan ​​lailla. Hyväksymme vain sähköliesien käytön.

Kun käytät sähköliesiä jatkuvaan ruoanlaittoon, sähkölaskun ikä. Kaasuliesi käyttö on tässä suhteessa taloudellisempaa..

Putkiston ja viestinnän siirto

Putkisto- ja keittiötiedonsiirron siirto on pääsääntöisesti pitkittynein ja monimutkaisin prosessi. Putkisto- ja keittiötiedonsiirron siirto on pääsääntöisesti pitkittynein ja monimutkaisin prosessi.

Keittiön siirtäminen toiseen huoneeseen ei ole järkevää ilman pesualtaan siirtämistä, mikä tarkoittaa vesi- ja viemärijärjestelmien muuttamista:

 • Ennen kunnostusta on hyväksyttävä uusi vesi- ja viemärisuunnitelma.
 • Putkisto- ja viemärijärjestelmän uusi johdotus on suoritettava lähimmästä pisteestä, joka sijaitsee keittiössä tai kylpyhuoneessa.
 • Vesijohto- ja viemäriputkien väliseinät voidaan asentaa lattian alle. Tässä tapauksessa viemäriputket asennetaan ilman kaltevuutta käyttämällä viemäripumppua, joka on asennettu pesualtaan alle..
 • Vesijohtojärjestelmä on suunniteltava ottaen huomioon kaikkien kuuman ja kylmän veden syöttöpisteiden (pesuallas, pesukone tai pesukone) määrä.
 • Putkijärjestelmässä voit käyttää metallimuovista, teräksestä, messingistä tai kuparista valmistettuja putkia.
 • Viemärijärjestelmän laitteessa käytetään putkia, joiden halkaisija on vähintään 50 mm.

Asiantuntijan neuvoja: siirrettäessä pesuallasta mihinkään muuhun paikkaan, sekoitin itse muuttuu usein, jonka sarja sisältää kaksi putkea metallipunoksessa. Kun käytät näitä suuttimia, älä salli niiden äkillistä kaatumista tai vääntymistä, jotta vältetään vuotojen syntyminen lastauspaikoissa.

Huoneen tuuletus

Riittävä ilmanvaihto pitää tarvittavan kosteuden keittiössä Riittävä ilmanvaihto pitää tarvittavan kosteuden keittiössä

Sen huoneen ilmanvaihtoon, johon keittiö on tarkoitus siirtää, on erityisedellytykset:

 • Uuden keittiön ilmanvaihdon tulee kulkea vanhan huoneen kanavan läpi. Tämä tarkoittaa ilmanvaihtokanavan vetämistä kaikkien matkalla olevien huoneiden läpi..
 • Siirretyn keittiön ilma ei saa tunkeutua ilmanvaihtokanavien kautta naapureihin.
 • Ilmanvaihtokanavien liittäminen kylpyhuoneen kanaviin on kielletty.
 • Jos ilmanvaihtokanavan pituus on riittävän pitkä, on lisäksi asennettava luonnollisen vedon aiheuttavat tuulettimet..

Neuvoja: tarvittaessa venytetyt tai monitasoiset katot auttavat johtamaan ilmanvaihtokanavan asuintilojen läpi. Kuitenkin kantavien seinien reikien tekemiseen tarvitaan lupa..

Keittiön valaistus

Luonnollisen valonlähteen läsnäolo on edellytys keittiön lailliselle uudistamiselle ja muuttamiselle Luonnollisen valonlähteen läsnäolo on edellytys keittiön lailliselle uudistamiselle ja muuttamiselle

SNiP: n mukaan keittiössä on oltava luonnonvalon lähde. Jos keittiö siirretään muihin kuin asuintiloihin, joissa ei ole ikkunaa, väliseinät tai oviaukko on vaihdettava. Tämä ongelma voidaan ratkaista kahdella tavalla:

 1. Lasiseinien käyttäminen luonnonvalon saamiseksi viereisen huoneen ikkunasta.
 2. Lasikuituovien asennus.

On huomattava, että tässä tapauksessa on epätodennäköistä saada lupa siirtää keittiö..

Uuden huoneen sähköjohdotus on suoritettava, kun on harkittu tarvittavien virtalähteiden lukumäärä (joita ei ole paljon nykyaikaisessa keittiössä) ja laadittu kaavio.

Ei ole väliä, missä talossa epätyypillinen siirto tehdään: tiilissä, lohkossa tai paneelissa. Asuntojen omistajille tärkeintä on tuntea selkeästi siirron toteuttamista koskevat säännöt ja päättää hyväksyttävästä vaihtoehdosta. Optimaalisin hinnalta ja tekniseltä kannalta on keittiön uudistaminen parvekkeella, mutta kaikissa huoneistoissa ei ole parveketta keittiöalueella..