Vacker topiary solros från kaffe och satinband: mästarklass steg för steg

Topiary är den äldsta konsten av landskapsdesign, lockig klippning av träd och ger dem alla slags bisarra former. Topiary är den äldsta konsten av landskapsdesign, lockig klippning av träd och ger dem alla möjliga bisarra former. Solrosor är ett speciellt konstobjekt, ett tema som har spelats ut mer än en gång i världskonsten. Därför kommer någon att uppfatta topiaren i form av en solros som nostalgi för landsbygdsromantik, och någon som “hej till Van Gogh”. I vilket fall som helst kommer ett träd av solrosor att bli vackert och ljust, för heminredning – en bra sak.

Topiary solros: var ska man börja en mästarklass

Topiary kallas ofta lyckoträdet; kaffe har redan blivit ett traditionellt material för att skapa ett sådant träd. Detta förklaras av det faktum att du inte bara får ett souvenirsträd, utan en aromsouvenir. Och med hjälp av billiga satinband kan du snabbt göra mycket trovärdiga kronblad med egna händer..

Numera är topiary gjord för att dekorera en lägenhet eller som en present. Numera är topiary gjord för att inreda en lägenhet eller som en present.

Arbetet börjar med att samla alla nödvändiga material och verktyg:

 • Satinband med en bredd på två och en halv centimeter, färg på bandet ska helst matcha färgen på solrosbladen.
 • Drapera eller kännas grön;
 • Vackra kaffekorn;
 • Vanligt färglöst lack (kan användas för naglar);
 • Jutegarn (eller någon annan tunn garn);
 • Starkt lim;
 • Tråd;
 • Alabaster;
 • Bolltomt (till exempel från papier-mâché);
 • Tennisboll (bordtennisboll);
 • Penna;
 • Linjal;
 • Sax.

En brännare kan också vara användbar för dig. När allt material har samlats, förbered din arbetsyta. Detta är troligtvis ett stort bord med bra belysning och korrekt belysning. Sprid materialet på bordet så att det är bekvämt att ta, och så att de inte stör ditt arbete.

Mästarklass: vacker solros topiary gjord av kaffe och satinband (video)

Mästarklass: steg för steg att göra topiary av band och kaffe

Därefter måste du noggrant läsa varje objekt som föreskriver för att slutföra masterklassen..

Så du kan börja.

Procedur:

 1. Klipp en bit satinband, längden på denna bit är 12 cm;
 2. Från bandet måste du vika kronbladet genom att böja, bilden visar vilket kronblad så småningom ska visa sig;
 3. Fäst det färdiga kronbladet så att bandet inte fälls ut, kanske bra lim eller en anordning för bränning;
 4. Andra kronblad är gjorda på modellen av den första, vanligtvis räcker 16 stycken för en blomma och 8 för en knopp;
 5. Papir -mâché -bollen blir kärnan – det här är mitten av en solros;
 6. Kärnan i knoppen är en tennisboll;
 7. På båda delarna, både på papier-mâché och på bollen, sprider du lim, fäster kaffebönor;
 8. Måla över kornen med transparent lack;
 9. Med lim är kronbladet fästa vid blommornas centrum;
 10. Vidare innebär mästarklassen att göra en stam: för detta, smörj en tjock tråd med lim och linda den med garn;
 11. Gör sepals av grön drapering eller filt;
 12. Sepal på baksidan fästs på blomman;
 13. Stammarna är anslutna till solrosornas huvuden;
 14. Blad är gjorda av resterna av det gröna materialet;
 15. Huvuddelen av hantverket är redan klar, det återstår bara att installera den i en förberedd kruka, varefter blomman fixeras med alabaster.
 16. Du kan dölja alabaster med färgat halm.

Topiary kommer att fungera som en underbar dekoration för din inredning, och det kan också bli ett av de bästa alternativen för en handgjord present. Topiary kommer att fungera som en underbar dekoration för din inredning, och det kan också bli ett av de bästa alternativen för en handgjord present.

Här är en ganska enkel mästarklass av topiary från band och kaffe. Men det här är en så mångsidig mall som kan omvandlas och förbättras..

Designalternativ för en solros från band och kaffe

Kaffetopi kan dekoreras på olika sätt. Om detta till exempel är en födelsedagspresent kan du lägga ett gratulationskort inuti trädet eller knyta ett gäng ljusgula bollar till det..

Denna färdighet är lätt att lära sig, och material och verktyg är billiga. Denna färdighet är lätt att lära sig, och material och verktyg är billiga.

Eller så kan du fokusera på krukans inredning:

 • Du kan ordna själva potten i ett sådant solrosintervall – till exempel göra en decoupage av en behållare med hjälp av temaklipp;
 • Du kan göra en dekorativ lindning av en kruka från band, medan det inte är nödvändigt att bara använda gula band, ta en sådan kombination av färger som kommer att se fördelaktig ut på platsen där trädet kommer att stå;
 • Grytan kan dekoreras med en kombination av gula och bruna pärlor.

Om du dekorerar en gåva kan du, förutom trädet, fästa en burk med gott kaffe och en påse med friska frön, inte nödvändigtvis solrosfrön – du kan också pumpa frön.

Variationer i skapandet av själva blommorna

Kärnan i kaffebönor är en integrerad del av denna topiary, eftersom den för basen för denna kärna inte behöver vara sfärisk.

Du kan klippa ut en cirkel från tjock kartong, limma över den med tidningar för större tjocklek och limma korn på denna platta cirkel och fixa kronblad från band på den.

Om du tittar på mer än en bra mästarklass kan du identifiera ett par mer intressanta idéer:

 1. En vacker färgad sisal kan gömma alabaster eller gips, vilket gör att trädet kan stå i kruka;
 2. Dekorativa nyckelpigor, buggar, fjärilar ser bra ut på ett sådant blomsterträd;
 3. Om du inte vill röra med satinband kan du ta crepe -papper, från vilket kronblad enkelt görs, böjas bra, ta någon form;
 4. Gröna blad kan också göras av crepe -papper, en nackdel är att det är sprött och lätt att böja;
 5. Från crepe -papper kan du göra en ram för en kaffekärna – skuren i mörkblått, bokstavligen svart papper med en frans, vilket positivt betonar mitten av blomman;
 6. Vid foten av trädet kan du “plantera” andra växter – gyllene öron, majblommor, kamomill, från vilken topiary kommer att vara ett riktigt hörn av ren natur i ditt hus.

Topiary solros kommer att bli din talisman, vilket ger glädje och optimism, dessutom ger det självförtroende och stabilitet i känslor. Topiary solros kommer att bli din talisman, vilket ger glädje och optimism, dessutom ger det självförtroende och stabilitet i känslor.

Förenkla en komplex mästarklass “för dig själv” genom att ersätta vissa detaljer med andra. I stället för tråd kan du dekorera en sushi -pinne eller en enkel penna under stammen. Du kan manuellt sy venerna på bladet eller till exempel inte dekorera krukan alls, utan omedelbart köpa en lämplig i blomsterbutiken..

Topiary solros från kaffe och satinband mästarklass (video)

Topiary i form av en solros, om det är gjort rent och estetiskt, tar det alltid in i interiören som en ström av frisk luft, skapar någon form av dynamik med sin ljusstyrka. Det ser lika bra ut i köket, i vardagsrummet och i sovrummet. Den kan ges som en gåva, tas med till kontoret och användas som släkt för att delta i en skoltävling.

Fruktbart arbete!

Topiary solros från kaffe och satinband mästarklass (foto)