Alkuperäiset kankaat tilkkutöihin: mitkä valita

He metsästävät kaunista kangasta, tilaavat sen Internetistä ja odottavat haluttua pakettia yli viikon He metsästävät kaunista kangasta, tilaavat sen Internetistä ja odottavat haluttua pakettia yli viikon ajan. Mitä enemmän laastareita, sen parempi. Mutta mistä niitä saa? Pitäisikö minun käyttää vanhoja palasia vai tilata kangasta Internetistä? Ei ole olemassa yhtä reseptiä siitä, mistä saada patchwork -kankaita, mutta on vähintään kolme tai neljä lähdettä, joita kuka tahansa voi käyttää..

Mitä kangasta käytetään tilkkutöihin

Aluksi sinun on tehtävä tiettyjä tarvikkeita. Ravista arkkuja, matkalaukkuja ja mezzanineja saadaksesi ensimmäiset sirpaleet. On parempi leikata kangas välittömästi paloiksi, jotta sinun on helpompi työskennellä myöhemmin.

Toinen hyvä vaihtoehto on käydä käytettyjen kaupoissa. Sieltä löydät halpoja tavaroita, jotka on valmistettu erittäin hyvistä kankaista, jotka sopivat täydellisesti tilkkutöihin. Eikä vain tilkkutyö voi alkaa kasa käytettyjä tavaroita, nämä kankaat sopivat myös muunlaisiin käsityötaitoihin..

Helpoin tapa on tietysti käydä erikoisliikkeessä, josta löydät kaiken tilkkutöihin. Tarjolla on sekä korealaisia ​​kankaita että teemasarjoja (esimerkiksi uudenvuoden tai japanilaisia).

Kaunien tilkkutuotteiden ompelussa oikea kangasvalinta on tärkeää. Kaunien tilkkutuotteiden ompelussa oikea kangasvalinta on tärkeää.

Peppy kangas

Yksi suosituimmista patchwork -kankaista on pippurinen.

Kankaan edut pippurinen:

 • Ei haalistu;
 • Peppy ei murene viipaleille;
 • Siinä on erittäin mielenkiintoinen, alkuperäinen painatus;
 • Peppy käyttää sekä fantasiakuvia kangassuunnittelussa että geometrisia, kukkakuvioita;
 • Lähes eivät kutistu;
 • Peppy ei pehmenny ajan myötä.

Tämä on pakattu kangas, joten voit ostaa paljon Peppyä kerralla, käytä yhteisostojen kokemusta. Peppy sopii täydellisesti tilkkutöihin..

Kankaiden säilyttäminen oikein (video)

Patchwork -kangaspaketit

Kiinasta voi tuoda erinomaisen sarjan kankaita tilkkutöihin, ja lisäksi siitä on taloudellista hyötyä.

Kankaat voivat olla:

 • Valmistettu puhtaasta puuvillasta;
 • Kuninkaallisesta puuvillasta;
 • Retro puuvilla;
 • Vintage kankaita.

Näiden kankaiden värivalikoima on kadehdittava, sieltä löydät hämmästyttäviä tulosteita, kirkkaita ja herkkiä sävyjä, konsonanttisävyjä, sarjoja, joita sinun ei enää tarvitse säveltää itse.

Harmoninen liitto useista puuvillakankaista - loistava yhdistelmä tilkkutöihin Harmoninen liitto useista puuvillakankaista – loistava yhdistelmä tilkkutöihin

Korealaisia ​​tai kiinalaisia ​​kankaita on helppo tilata, niitä tulee jopa pääkaupunkiin, jopa Nižni Novgorodiin, jopa Pietariin. Ja pienessä kylässä, jossa on posti, “Korean” tai “Kiinan” valmistama kangas tulee ehdottomasti. Tällaiset sarjat tilataan Internetin kautta.

Tällainen sarja on hyvä apu aloittelijalle, joka on vasta tutustumassa tilkkutöiden ompelun maailmaan. Löydät sarjoja, joista voit luoda erinomaisen applikaation tai suositun mosaiikin..

Muuten, Pietari on suuri kaupunki, jossa on monia kauppoja, joissa voit ostaa kankaita suuria määriä edullisesti. Sinun ei tarvitse tilata korealaisia ​​paketteja, jos kankaat eivät ole ollenkaan huonompia..

Kokeneet käsityöläiset neuvovat patchwork -aloittelijoita työskentelemään puuvillakankaiden kanssa: chintz, calico tai pellava Kokeneet käsityöläiset neuvovat patchwork -aloittelijoita työskentelemään puuvillakankaiden kanssa: chintz, calico tai pellava

Patchwork -mosaiikki: millaista kangasta tarvitaan

Jotta tilkkutäkistä tehty mosaiikki olisi kaunis, sinun on keskityttävä paitsi tiettyihin kangasjoukkoihin myös väriyhdistelmiin. Siksi aloittelevan neulanaisen pitäisi löytää väripyörä (ja mitä se on, lue yksityiskohtaisesti alla) ja ohjata sitä jo värien valinnassa, jotta värimaailma on harmoninen.

Ja väripyörä on vihje, joka näyttää kuinka värit yhdistetään, mitkä ovat kylläisiä, mitkä ovat syviä jne. Kirkkaan mosaiikin saamiseksi on hyödyllistä käyttää tällaista ympyrää..

Esimerkiksi teet tietyn koostumuksen tietylle huoneelle. Sanotaan vaikka päiväkoti. Joten, olet tehnyt sen violetilla sävyllä. Siksi mosaiikin vauvan päiväpeitteen perustana tulisi olla huoneen värityyli..

Esivalmistettu malli yksinkertaistaa huomattavasti kankaan leikkaamista Esivalmistettu malli yksinkertaistaa huomattavasti kankaan leikkaamista

Violetti ei ole vain vaalea, tumma ja keskikokoinen. Nämä ovat värejä syvämustikasta vaaleaan liilaan. Käyttämällä kaikkia sävyjä mosaiikki on todella eloisa. Valmiit korealaiset sarjat ovat tietysti käteviä tässä suhteessa – sinun ei tarvitse etsiä mitään.

Mosaiikki tarvitsee myös neutraaleja värejä: musta, valkoinen ja harmaa yhdistävät tilkkutäkin monivärisen..

Aliexpress -tilkkukangas (video)

Patchwork -applikaatio

Samaa korealaista tai amerikkalaista kangasta voidaan käyttää sellaisten patchwork -mestariteosten luomiseen kuin applikointi.

Jos haluat tehdä tilkkutäkistä kauniin, loogisen, täydellisen, käytä luonnollisia kankaita, aina eri tekstuureja. Joillekin koriste -elementeille, joita ilman applikointi tehdään harvoin ilman, voit käyttää myös synteettisiä materiaaleja..

Nykyään erityisen suosittuja ovat:

 • Patchwork -applikaatio vuodevaatteisiin;
 • Liimattu applikointi;
 • Applikointi keittiöpyyhkeeseen.

Kuten mosaiikki, tämän tyyppisessä ompelussa, kuten applikoinnissa, on otettava huomioon väriyhdistelmien periaate..

Materiaali on valittava joko samassa värimaailmassa tai vastakkaisissa väreissä Materiaali on valittava joko samassa värimaailmassa tai vastakkaisissa väreissä

Patchwork -liivi

Patchwork -liivistä on jo tullut patchwork -klassikko. Tänään voit ommella liivin amerikkalaisten motiivien perusteella. Tai käytä japanilaisia ​​ideoita, kuten boroa, joka on kuuluisa myös tilkkutöistä..

Hyvä idea on joululiivit. Koska tällainen liivi on ommeltu riittävän nopeasti, voit tilata samat korealaiset kankaat uudenvuodenpainatuksella, jotka toimitetaan sinulle kunnollisen materiaalin kera, ja ompele hauska vintage -tyyliin liivi ystävillesi.

Tällainen liivi on ommeltu monivärisistä puuvillakangasnauhoista, pehmuste on valmistettu pehmusteesta, ja voit koristella liivin kirkkailla painikkeilla. Liivisilmukat on valmistettu bias -teipistä.

Kankaan valinta tilkkutöihin (video)

Silmukoiden, kiinalaisten, korealaisten ja amerikkalaisten kankaiden ja yksinkertaisten kappaleiden ompeluun sopivat vanhojen esineiden jäänteet. Pääasia on, että kankaat ovat luonnollisia, värikkäitä ja hyvässä kunnossa. No, seuraa sitten ompelukuvioita ja omaa mielikuvitustasi..

Esimerkkejä kankaista tilkkutöihin (kuva)