Un arc în loc de ușă – un aspect nou pentru apartament

Arcul din bucătărie este elegant și foarte confortabil Arcul din bucătărie este elegant și foarte convenabil Utilizarea ușii în bucătărie este o soluție destul de plictisitoare și, în plus, nu este suficient de convenabilă în viața de zi cu zi. Înlocuirea unei uși de bucătărie cu un arc este o alternativă excelentă. Acest articol vă va ajuta să decideți aspectul și să înțelegeți cum să vă realizați planul cu propriile mâini.!

Tipuri de arcuri

Un arc cu un blat de bar este adecvat în încăperile mari atunci când este necesar să se sublinieze spațiul Un arc cu un blat de bar este adecvat în încăperile mari atunci când este necesar să se sublinieze spațiul Mărimea arcului este o chestiune de gust, dar un arc mic într-o bucătărie mare va părea deplasat Mărimea arcului este o chestiune de gust, dar un arc mic într-o bucătărie mare va arăta din loc Experimentarea cu forma arcului poate obține rezultate excelente. Experimentarea cu forma arcului poate obține rezultate excelente. Într-un culoar îngust, forma clasică a arcului va arăta disproporționat, așa că sunt recomandate alte opțiuni Într-un culoar îngust, forma clasică a arcului va arăta disproporționat, așa că sunt recomandate alte opțiuni Un arc fără colțuri netede este mult mai ușor de instalat, dar nu este combinat cu toate interioarele Un arc fără colțuri netede este mult mai ușor de instalat, dar nu este combinat cu toate interioarele

După ce ați conceput să proiectați un arc în locul unei uși, trebuie să decideți ce formă a arcului se va potrivi stilului interiorului casei. Tipurile de arcuri în formă sunt după cum urmează:

  • Clasic, sau sub forma unui semicerc de forma corectă;
  • Oval, tip elipsă;
  • Sub forma unui rocker;
  • Tastați „Romantic” când doar colțurile sunt rotunjite;
  • Tastați “Framuga”, dacă partea semicirculară este tăiată și umplută cu un cadru de sticlă, iar deschiderea în sine devine dreptunghiulară;
  • Tipul portalului – un dreptunghi obișnuit;
  • Asimetric, când una dintre părți este rotunjită etc..

Cum se face un arc într-o ușă

Profilul metalic este baza arcului, de aceea această etapă necesită cea mai mare atenție și calitate a muncii Profilul metalic este baza arcului, de aceea această etapă necesită cea mai mare atenție și calitate a muncii Un profil slab fixat poate provoca ulterior fisuri și va necesita reparații Un profil slab fixat poate provoca ulterior fisuri și va necesita reparații

Arcul ar trebui să fie înalt, astfel încât trecerea sub el să fie confortabilă și să nu creeze impresia apăsătoare că va trebui întotdeauna să țineți capul în jos. Înălțimea ușii este de obicei 2050 – 2010 mm.

Cei care doresc să facă deschiderea mai mare vor trebui să bată un semicerc pentru arcada din peretele de deasupra ușii, ceea ce este problematic, deoarece există un buiandrug deasupra ușii, cel mai adesea este din beton armat. După ce ați încălcat integritatea buiandrugului, va trebui să luați măsuri pentru a prelua sarcina din secțiunea peretelui de deasupra ușii sau, în locul buchetului, încadrați noua deschidere cu un cadru metalic din profile, achiziționat de obicei pentru gips-carton înveliș.

Cel mai simplu mod este de a rotunji partea superioară în loc de o deschidere dreptunghiulară și de a aranja un arc de orice tip.

După ce ați imaginat cu exactitate cum să faceți un arc într-o ușă, puteți începe să implementați ideea. Cea mai ușoară cale este de a găsi profesioniști care pot face această muncă rapid și eficient, dar costul unei astfel de lucrări va fi foarte scump. De aceea, este mai bine să faceți singur o arcadă în bucătărie..

Cum să faci un arc cu gips-carton cu propriile mâini

Gips-carton - materialul este destul de puternic, dar nu tolerează pliurile Gips-carton – materialul este destul de puternic, dar nu tolerează pliurile

Chiar și în absența experienței, puteți încet, bazându-vă pe sfaturi, să începeți proiectarea arcului. Cea mai bună opțiune este să lucrați cu foi de gips-carton. Trebuie avut în vedere faptul că, conform regulilor, planurile verticale sunt învelite cu foi de 12,5 mm grosime, iar orizontale – 9,5 mm grosime. Va dura doar 1 foaie din prima, adică peretele și 1 foaie din tavan, cu dimensiuni standard de 2500x1250mm.

Ar trebui completat un desen. Pe o bucată de tapet în dimensiune completă, aplicați dimensiunile deschiderii și desenați, amintindu-vă de școală, conturul arcului. Acum dimensiunile pentru calcularea necesității de materiale sunt exacte, în loc de teoretice.

Arcul spre bucătărie, realizat în locul unei uși, începe cu un cadru. La vânzare există un profil arcuit special din metal zincat, un astfel de profil poate fi tăiat cu ușurință la intervale de 15-20 cm, astfel încât să poată fi îndoit mai ușor într-un semicerc.

Partea interioară a arcului este, de asemenea, realizată dintr-un profil metalic, după efectuarea tăieturilor pe toată lungimea sa. Partea interioară a arcului este, de asemenea, realizată dintr-un profil metalic, după ce a făcut tăieturi pe toată lungimea sa. După învelirea cu gips-carton, există o etapă de acoperire cu grund, după - cu un finisaj final După învelirea cu gips-carton, există o etapă de acoperire cu grund, după – cu un finisaj final

Lungimea exactă a profilului arcuit va fi egală cu PD + 50 cm (pentru zonele plane). Cu o lățime a ușii de 80 cm, calculul arată astfel:

3.14m x 0.8m + 0.50m, adică o bucată de profil cu lungimea sa de 4m va fi suficientă pentru a încadra arcul cu un profil pe ambele părți. În loc de un profil arcuit, puteți lua o formă obișnuită, perforată.

De asemenea, trebuie să luați în considerare un punct mic, dar foarte important: foile de gips-carton au o grosime de 12,5 mm, cu această dimensiune rama trebuie să fie deplasată de fiecare parte, astfel încât după înveliș arcul să fie la același nivel cu zidul existent.

Pentru a fixa rama rigid la vârf, trebuie să cumpărați 10 bucăți de umerașe rapide, utilizate de obicei pentru rame de tavan.

Fixați cadrul de deschidere cu șuruburi autofiletante. Dimensiunea foii de gips-carton necesare formării fundului arcului poate fi văzută în desen. Dar pentru a îndoi gips-cartonul într-un semicerc, trebuie să știți și câteva trucuri, apoi arcul dintre bucătărie și sufragerie va ieși la nivelul adecvat.

Designul gips-cartonului în sine este simplu și bine cunoscut: două straturi de carton umplute cu masă de gips. Deci, pentru a îndoi o bucată de foaie, cartonul este tăiat pe ea, fără a atinge stratul de gips, altfel foaia se va destrăma.

Este mai bine să tivim partea inferioară a arcului cu o foaie de 9,5 mm grosime.

Arcuri de o formă non-standard - tendința designului modern al bucătăriei Arcuri de o formă non-standard – tendința designului modern al bucătăriei

Gips-carton este fixat prin înșurubarea șuruburilor autofiletante, astfel încât să existe o adâncime de 2-5 mm până la partea superioară a foii, apoi capetele nu vor ieși dincolo de planul foii.

Cearșafurile în sine sunt tăiate bine cu un cuțit și un ferăstrău.

Rămâne să tăiați gips-carton și să fixați planurile laterale. Acum, că este clar cum puteți aranja singur un arc în bucătărie, mergeți cu încredere deplină la alte deschideri.

O deschidere acoperită cu gips-carton poate fi chituită, amorsată și vopsită. În loc să pictați, puteți aplica tapet sau alt tip de finisaj.

După ce a reușit să amenajeze o ușă arcuită cu propriile mâini, fiecare proprietar nu numai că își crește stima de sine, ci și câștigă o experiență importantă și necesară în viață..

Există forme de arcuri și contururi complet neobișnuite. În loc de lămpi tradiționale, puteți decora arcada cu iluminare cu spoturi, pentru care, atunci când construiți cadrul, trebuie să așezați cablurile de iluminare.

Cum să faci un arc cu gips-carton cu propriile mâini (video)

Un arc în locul unei uși este original și foarte practic.

Exemple de arcade în bucătărie (foto)