Πώς να κολλήσετε δύο τύπους ταπετσαρίας: φωτογραφία στην κουζίνα, ιδέες σχεδιασμού

Επιλέγοντας ταπετσαρία για την κουζίνα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα γούστα όλων των μελών της οικογένειας. Όταν επιλέγετε ταπετσαρία για την κουζίνα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα γούστα όλων των μελών της οικογένειας.Η κουζίνα είναι ένας χώρος όπου μαζεύεται όλη η οικογένεια για ένα γεύμα ή βραδινό τσάι. Αλλά τον περισσότερο χρόνο στην κουζίνα περνά η οικοδέσποινα, μαγειρεύει, στρώνει το τραπέζι και πλένει τα πιάτα. Και κάθε γυναίκα θέλει άνεση και άνεση στον τόπο όπου βασιλεύει, επομένως, όταν επιλέγετε το σχέδιο των τοίχων, πρέπει να καθοδηγείτε από τα γούστα και τις προτιμήσεις της ερωμένης του σπιτιού..

Η επιλογή ταπετσαρίας για την κουζίνα

Δεδομένου ότι στον τόπο όπου προετοιμάζεται το φαγητό, οι τοίχοι είναι πολύ λερωμένοι από λίπη, σταγόνες νερού και άλλους τύπους βρωμιάς, τότε αυτό το γεγονός πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή ταπετσαρίας. Η σύγχρονη βιομηχανία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ταπετσαριών που πλένονται με διαφορετικά σχέδια ή απλά χρώματα. Η κουζίνα χωρίζεται πάντα σε δύο ζώνες – αυτό είναι το μέρος όπου μαγειρεύουν και το μέρος για φαγητό ή την τραπεζαρία. Εάν κολλήσετε ταπετσαρία δύο τύπων, τότε μπορείτε να ζωνοποιήσετε το χώρο και να επισημάνετε κάθε ζώνη ξεχωριστά. Αυτή η μέθοδος βοηθά στην τοποθέτηση ζωνών στην κουζίνα του στούντιο, καθώς και εάν το δωμάτιο έχει καλό τετράγωνο.

Ταπετσαρίες δύο τύπων θα σας βοηθήσουν να χωρίσετε οπτικά την κουζίνα σε πολλές ζώνες. Ταπετσαρίες δύο τύπων θα σας βοηθήσουν να χωρίσετε οπτικά την κουζίνα σε πολλές ζώνες.

Σε σπίτια ενός παλιού κτιρίου, τα λεγόμενα σταλινκά, οι κουζίνες δεν είναι μόνο μεγάλες, αλλά και με ψηλά ταβάνια, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οριζόντια διαίρεση του δωματίου χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικούς τύπους ταπετσαρίας.

Σε μικρά διαμερίσματα που χτίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60, στις αρχές της δεκαετίας του ’70 του περασμένου αιώνα με κουζίνα 5-6 μέτρων, η θέση του τραπεζιού διατίθεται με μια λωρίδα δύο ή τριών πάνελ ή εστιάζουν σε αυτόν τον τοίχο με τη βοήθεια όχι ευρείες ταπετσαρίες φωτογραφιών.

Επίσης, μην ξεχνάτε το χρώμα και την υφή των ρούχων για τους τοίχους. Τα σκούρα χρώματα μειώνουν οπτικά την περιοχή, ενώ τα ανοιχτά χρώματα αυξάνονται. Αλλά δεν πρέπει να παίρνετε πολύ ελαφριά λερωμένα χρώματα για τη ζώνη μαγειρέματος, είναι καλύτερο να πάρετε ταπετσαρία με ένα μικρό μοτίβο σε αυτό το μέρος, έτσι ώστε οι σταγόνες ή μερικές κηλίδες να μην είναι πολύ αισθητές.

Στην τραπεζαρία, μπορείτε να κολλήσετε ταπετσαρία σε πιο ανοιχτά χρώματα από ό, τι στην υπόλοιπη επιφάνεια του τοίχου, καθώς αυτός ο χώρος λερώνεται λιγότερο εύκολα.

Μια καλή λύση θα ήταν να επισημάνετε την τραπεζαρία χρησιμοποιώντας ταπετσαρία διαφορετικού μοτίβου. Μια καλή λύση θα ήταν να επισημάνετε την τραπεζαρία χρησιμοποιώντας ταπετσαρία διαφορετικού μοτίβου.

Τα πλεονεκτήματα της διακόσμησης της κουζίνας με δύο τύπους ταπετσαρίας

Εκτός από την οπτική χωροθέτηση της κουζίνας, υπάρχουν πολλές θετικές πτυχές, οι οποίες δίνουν το συνδυασμό δύο τύπων ταπετσαρίας.

Κύρια πλεονεκτήματα:

 1. Οι κουζίνες σε διαμερίσματα παλαιού τύπου είναι είτε πολύ μικρές είτε επιμήκεις σε σπίτια με πάνελ από τη δεκαετία του ’90. Οι τοίχοι δεν είναι πάντα ίσοι και η σωστή επιλογή θα βοηθήσει στην απόκρυψη ελαττωμάτων στους ατελείς τοίχους ή στην οπτική αλλαγή του μεγέθους του δωματίου.
 2. Η επισήμανση ενός από τους τοίχους με ταπετσαρία διαφορετικού τύπου σας επιτρέπει να εστιάσετε σε αυτήν την περιοχή και να αποσπάσετε την προσοχή από το υπόλοιπο δωμάτιο.
 3. Έχοντας κάνει τη μετάβαση από το διάδρομο στην κουζίνα, ένας όμορφος συνδυασμός ταπετσαρίας θα ενώσει οπτικά δύο δωμάτια, αλλά ταυτόχρονα, καθένα από αυτά θα παραμείνει με την ατομική του λειτουργικότητα.
 4. Εισαγάγετε μια όρεξη στο εσωτερικό της κουζίνας και κάντε το δωμάτιο να μην είναι βαρετό και μονότονο.

Ο σωστός σχεδιασμός ακόμη και μιας μικρής κουζίνας θα αυξήσει το χώρο και οι τοίχοι δεν θα πιέζουν πολύ, δημιουργώντας την επίδραση ενός κλειστού ελαχιστοποιημένου χώρου.

Η χρήση ταπετσαρίας δύο τύπων θα σας επιτρέψει να αποκρύψετε τα ελαττώματα στη διάταξη. Η χρήση ταπετσαρίας δύο τύπων θα σας επιτρέψει να αποκρύψετε τα ελαττώματα στη διάταξη.

Ο σωστός συνδυασμός ταπετσαρίας σε δύο χρώματα για τον χώρο της κουζίνας

Κατά την επιλογή του σχεδιασμού των τοίχων στην κουζίνα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένα σημεία σχετικά με τη συμβατότητα διαφορετικών πάνελ.

Τι χρειάζεται για να κάνει την κουζίνα μοναδική:

 1. Η ταπετσαρία πρέπει να έχει την ίδια υφή. Διαφορετικοί τύποι ενδέχεται να μην συνδυαστούν, καθώς οι ταπετσαρίες από χαρτί είναι λεπτές και οι ταπετσαρίες από υφαντό ή βινύλιο είναι πολύ παχύτερες και η μετάβαση από το ένα στο άλλο θα είναι πολύ εντυπωσιακή και η επίδραση της ακεραιότητας του δωματίου μπορεί να εξαφανιστεί.
 2. Οι ταπετσαρίες δύο τύπων πρέπει να είναι στο ίδιο εύρος τιμών.
 3. Το ύφος και το μοτίβο των επενδύσεων τοίχων πρέπει να συνδυάζονται με το σετ κουζίνας και τις συσκευές. Οι ακριβές ταπετσαρίες και τα φθαρμένα ακουστικά με παλιά τεχνολογία δεν θα μπορούν να συνδυαστούν, αλλά θα δώσουν στο δωμάτιο μια αμήχανη εμφάνιση.
 4. Η επισήμανση ενός τοίχου με έντονο χρώμα θα πρέπει να αντισταθμίζεται από απαλούς τόνους στους υπόλοιπους τοίχους.
 5. Το floral στολίδι ταιριάζει καλά με ταπετσαρία που επαναλαμβάνει το μοτίβο μιας ξύλινης επιφάνειας, γεωμετρικά σχήματα με αφαίρεση.

Όποια και αν είναι η ταπετσαρία για τους τοίχους της κουζίνας, πρέπει να είναι κολλημένα σωστά και προσεκτικά, ώστε να μην διαταράσσεται η ολιστική αντίληψη του δωματίου.

Σύντροφοι ταπετσαρίας: 6 κόλπα σχεδιασμού

Η σύνθεση ταπετσαρίας μπορεί να κάνει την κουζίνα άνετη και ελκυστική, η σωστή επιλογή μοτίβων και χρωμάτων, καθώς και οι τρόποι ταπετσαρίας θα δημιουργήσουν ένα αξέχαστο αποτέλεσμα. Ποιες επιλογές συμβουλεύονται επί του παρόντος από πολλούς σχεδιαστές εσωτερικών χώρων?

Κάθετες λωρίδες

Υπάρχουν αρκετές επιλογές σχεδιασμού για κάθετα πάνελ. Αυτή είναι η εναλλαγή μίας ή δύο λωρίδων ενός τύπου με μία ή δύο λωρίδες άλλου τύπου ταπετσαρίας. Ταυτόχρονα, η συνοδευτική ταπετσαρία θα πρέπει να έχει την ίδια δομή και συνδυασμό χρωμάτων, για παράδειγμα, η ταπετσαρία από χαρτί με ανοιχτόχρωμο έλος φαίνεται καλή με ανοιχτόχρωμη μπεζ ταπετσαρία με το ίδιο σχέδιο χρωμάτων με μια απλή. Υπάρχει επίσης μια επιλογή με την επισήμανση ενός μέρους του τοίχου με έναν τύπο επίστρωσης, με μπορντούρα με παράλληλη μπορντούρα με ταπετσαρία διαφορετικού χρώματος.

Η εναλλαγή λωρίδων διαφορετικών χρωμάτων δίνει ένα ασυνήθιστο οπτικό αποτέλεσμα Η εναλλαγή λωρίδων διαφορετικών χρωμάτων δίνει ένα ασυνήθιστο οπτικό αποτέλεσμα

Διαχωρίστε τους τοίχους οριζόντια

Οι καμβάδες στο κάτω μέρος του τοίχου γίνονται πιο σκούροι και η κορυφή είναι διακοσμημένη με ελαφριά ταπετσαρία στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, ο σύνδεσμος πρέπει να καλύπτεται με διακοσμητικό περίγραμμα ή καλούπι πολυουρεθάνης. Ένας καλός συνδυασμός είναι η ταπετσαρία στο κάτω μέρος με ρίγες ή μια επιταγή με μονόχρωμα χρώματα στο επάνω μέρος. Χρησιμοποιείται ένας κλασικός συνδυασμός – σκούρα συμπαγή χρώματα στο κάτω μέρος και ανοιχτόχρωμα με ένα σπάνιο μοτίβο στο επάνω μέρος.

Η οριζόντια διαίρεση μπορεί να είναι σε διαφορετικά επίπεδα:

 • Στο περβάζι?
 • 1: 2, όπου η κορυφή είναι διπλάσια από την κάτω.
 • Το κάτω μέρος είναι πολύ μικρότερο από το επάνω μέρος – δίνει το αποτέλεσμα των ψηλών σανίδων.
 • Το πάνω μέρος είναι πολύ μικρότερο από το κάτω, το οποίο σας επιτρέπει να αυξήσετε οπτικά το ύψος και το μέγεθος του δωματίου εάν η επάνω ταπετσαρία έχει το ίδιο χρώμα με την οροφή.

Υποχρεωτικοί συνεργάτες σε αυτήν την έκδοση είναι διακοσμητικές κορδέλες, καλούπια, πρωτότυπα σγουρά ένθετα για να συνδυάσουν τους δύο τύπους.

Ελαφριά κορυφή, σκούρο κάτω - κλασικός συνδυασμός Ελαφριά κορυφή, σκούρο κάτω – κλασικός συνδυασμός

Τοίχος προφοράς

Με μια μακρόστενη κουζίνα, δημιουργείται το αποτέλεσμα μιας άμαξας, αλλά αν διακοσμήσετε τον τοίχο απέναντι από την είσοδο με ταπετσαρία με ένα μη συμβατικό μοτίβο ή ταπετσαρία φωτογραφιών, τότε ο τοίχος θα πλησιάσει οπτικά. Η προφορά στον τοίχο δίπλα στο τραπέζι της κουζίνας φαίνεται καλή. Φωτεινές ταπετσαρίες σε αυτό το μέρος θα δημιουργήσουν μια χαρούμενη διάθεση τη στιγμή του φαγητού..

Η έμφαση στην περιοχή του τραπεζιού είναι μια δημοφιλής λύση Η έμφαση στην περιοχή του τραπεζιού είναι μια δημοφιλής λύση

Ένθετα

Εάν το μέγεθος της κουζίνας δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε την τραπεζαρία, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε ένθετα πάνελ διαφορετικού χρώματος ή ταπετσαρίας με μοτίβο πάνω από το τραπέζι και να τα διακοσμήσετε με καλούπια περιμετρικά. Θα εμφανιστεί η επίδραση πολλαπλών εικόνων.

  Εάν δεν είναι δυνατό να επισημανθεί πλήρως η τραπεζαρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένθετα Εάν δεν είναι δυνατό να επισημανθεί πλήρως η τραπεζαρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένθετα

Πάπλωμα συνονθύλευμα

Σε αυτή την περίπτωση, η ταπετσαρία δύο ή περισσότερων τύπων πρέπει να συνδυαστεί πλήρως. Το να κολλήσετε μια τέτοια επιλογή είναι ένα επίπονο και δύσκολο έργο, καθώς είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον σωστό τύπο και δομή ρούχων για τον τοίχο, να συνθέσετε προσεκτικά και να κολλήσετε μικρούς καμβάδες στον τοίχο της κουζίνας, έτσι ώστε οι αρθρώσεις να μην τραβούν το βλέμμα.

Επιλέγοντας ένα στυλ Επιλέγοντας ένα στυλ "συνονθύλευμα πάπλωμα", θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά την ταπετσαρία για συμβατότητα χρωμάτων

Σύντροφοι σε διαφορετικά χρώματα

Κολλήστε συντρόφους δύο τύπων με το ίδιο μοτίβο σε διαφορετικό φόντο. Μπορείτε να επιλέξετε όχι μόνο δύο χρώματα φόντου, αλλά και τρία, τέσσερα, το κυριότερο είναι ότι το χρώμα μεταβαίνει ομαλά από το ένα στο άλλο. 

Πώς να κανονίσετε σωστά τη μετάβαση της ταπετσαρίας από την κουζίνα στον διάδρομο

Σε ένα διαμέρισμα με μεγάλη πλατεία, μεγάλους διαδρόμους και τεράστιες κουζίνες στούντιο, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε επιπλέον πόρτες. Υπάρχουν όμως και παλιά κτήρια του Χρουστσόφ, καθώς και σπίτια της περιόδου Μπρέζνιεφ, όταν μια είσοδος σε μια μικρή κουζίνα βγαίνει από έναν στενό σκοτεινό διάδρομο. Ένας τόσο μικρός διάδρομος πρέπει να είναι διακοσμημένος, καθώς και οι τοίχοι της κουζίνας δίπλα σε αυτόν. Κολλήστε την ομαλή συνέχεια των πάνελ κουζίνας, αυξάνοντας έτσι την επιφάνεια του δωματίου της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την πόρτα από το διάδρομο, καθώς θα περιορίσει το χώρο.

Ελλείψει εσωτερικών θυρών, το όριο μεταξύ της κουζίνας και του διαδρόμου μπορεί να διακριθεί χρησιμοποιώντας ταπετσαρία. Ελλείψει εσωτερικών θυρών, το όριο μεταξύ της κουζίνας και του διαδρόμου μπορεί να διακριθεί χρησιμοποιώντας ταπετσαρία.

Εάν δεν υπάρχει επιθυμία να επιμηκυνθεί ο χώρος τραπεζαρίας εις βάρος του διαδρόμου, τότε η προηγούμενη θέση της πόρτας μπορεί να διακοσμηθεί με τη μορφή αψίδας ακανόνιστου σχήματος με ελαφριά, σχεδόν λευκή ταπετσαρία. Αλλά οι καμάρες είναι πλέον εκτός μόδας.

Σε μεγάλα διαμερίσματα, η μετάβαση από το διάδρομο ή το διάδρομο στην κουζίνα είναι διακοσμημένη με ταπετσαρία παρόμοια στο χρώμα με το χρώμα των τοίχων του μικρότερου δωματίου ή γίνεται σε αντίθεση με το κύριο χρώμα.

Σε οποιοδήποτε διαμέρισμα, η σωστή χωροθέτηση και ο σχεδιασμός ομαλών μεταβάσεων θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε την ακεραιότητα του δωματίου και να υποδείξετε την καλή γεύση των ιδιοκτητών..

Πώς να κολλήσετε δύο τύπους ταπετσαρίας (βίντεο)

Πώς να κολλήσετε δύο τύπους ταπετσαρίας (φωτογραφία)