Perdele moderne din cameră: tipuri și materiale

Perdelele selectate corect pot îmbunătăți semnificativ interiorul camerei. Perdelele selectate corect pot îmbunătăți semnificativ interiorul camerei Moda interioară modernă este atât de democratică, încât fuziunea în designul camerei triumfă față de corespondența tradițională cu un singur stil. Există ridicol de puține componente clasice în interior..

Perdele din cameră: varietate de tipuri, materiale și culori

Textile sunt întotdeauna prezente în mobilierul camerei și moda pentru perdele și perdele, moda pentru ele nu se schimbă la fel de repede ca orice altceva. Dar, în ciuda acestei „încetiniri”, designul actual necesită o nouă abordare a perdelelor din cameră.

Poate apărea o întrebare naturală, de ce să folosiți țesături, dacă puteți face fără jaluzele sau chiar fără perdele pe ferestre. Răspunsul este simplu, perdelele sunt un element multifuncțional și practic care poate plasa corect accentele în mediu. Acestea oferă intimitate, pot masca cu ușurință orice imperfecțiuni cosmetice ale suprafețelor sau pot zona zonului. O astfel de funcționalitate, o combinație de atracție estetică și practic, depinde în mare măsură de alegerea corectă a textilelor..

Majoritatea contemporanilor noștri, alegând perdelele, preferă cea mai simplă opțiune.

Perdelele pot adăuga completitudine și armonie interiorului. Perdelele pot adăuga completitudine și armonie interiorului.

Deși, pe lângă perdelele clasice dreptunghiulare, există o mulțime de opțiuni de decorare diferite:

 1. Perdele romane. Elegant și auster. În forma desfășurată, panoul este drept, iar când este ridicat, se formează pliuri drepte din partea de jos..
 2. Perdele laminate, care, când este pliată, se răsucește. Aceasta este o opțiune convenabilă pentru un birou sau o cameră comună..
 3. Jaluzele verticală sau orizontală. Poate fi realizat din diverse materiale.
 4. Tipul minimalist perdele sau ecrane de hârtie.
 5. Copertine. Cel mai adesea din țesături dungi dense pentru a fi protejat de soarele strălucitor.
 6. Opțiune tradițională, una sau două bucăți de țesătură care se deplasează pe una sau pe laturi diferite.
 7. Perdele interioare, utilizat pentru zonarea spațiului sau împărțirea încăperilor adiacente. Acesta este cel mai funcțional și practic tip de perdea. Au dreptul să existe atât cu, cât și fără uși și pot fi confecționate din diverse materiale..

Alegerea materialului pentru perdele depinde de preferințele personale, caracteristicile tăieturii, scopul utilitar și respectarea ideii de proiectare.

Regula generală este una – perdelele din timpul zilei sunt întotdeauna mai ușoare și mai puțin dense decât cele din timpul nopții, iar pentru o grădiniță este mai bine să alegeți materialul natural:

 • Nu ar trebui să cumpărați perdele grele într-o cameră mică;
 • Dacă perdelele sunt selectate pentru o cameră însorită, atunci aceasta este o țesătură densă;
 • Pe ferestrele primelor etaje într-o zonă cu clădiri dense, există întotdeauna perdele cu mai multe straturi.

Atunci când alegeți perdele, ar trebui să țineți cont de iluminarea naturală a camerei cu lumina soarelui. Atunci când alegeți perdele, ar trebui să țineți cont de iluminarea naturală a camerei cu lumina soarelui.

Țesătura poate fi foarte diferită. Organza, tul, muselină pentru perdelele de lumină. Catifea, mătase, bumbac greu și țesături mixte pentru perdele de noapte și grele.

Atunci când cumpărați, trebuie să țineți cont de gradul de iluminare din magazin și de respectarea schemei generale de culori. Este recomandat să cumpărați perdele dintr-o rolă de țesătură, țesătura în role diferite poate diferi în nuanță.

Culoarea perdelelor este decisivă pentru estetica generală a camerei..

Este logic să alegeți o culoare în conformitate cu schema de culori a învelișului de perete:

 1. Diferența de culoare a perdelelor și a învelitorilor de perete ar trebui să fie în limita a 2 tonuri (mai deschisă sau mai închisă);
 2. Contrastul implică utilizarea regulilor de bază pentru combinarea culorilor;
 3. Dacă sunt folosite accente și detalii strălucitoare în interior, atunci perdelele de tonuri calme și invers;
 4. Perdelele în tonuri roșu-maronii, diferite nuanțe de gri, nisip și culori magnolie sunt combinate cu orice culoare de perete.

Modelul și modelul de pe perdele și tapet sunt de obicei combinate, dar există și mai multe nuanțe aici. Desenul mare este „contraindicat” în încăperile mici. Perdelele cu culori originale pot fi considerate un detaliu interior independent.

Perdele interioare: libertate de mișcare plus izolare

Orice cameră spațioasă poate fi împărțită în mai multe zone separate. În acest caz, modelele interioare sunt ideale. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza serviciile specialiștilor sau o puteți face singur.

Această împărțire pe zone funcționale are o serie de avantaje.:

 • Minimizați costurile de reparații;
 • Toate părțile perdelelor pot fi realizate de dvs.;
 • Acest design este temporar și ușor de înlocuit;

Dar cel mai important avantaj este că este o metodă mobilă de zonare. Perdelele interioare funcționează numai atunci când sunt necesare, în restul timpului spațiul este complet deschis.

Cu ajutorul perdelelor, puteți împărți camera în zone și, de asemenea, le puteți folosi ca înlocuitor pentru uși Cu ajutorul perdelelor, puteți împărți camera în zone și, de asemenea, le puteți folosi ca înlocuitor pentru uși

Cum să zonezi corect o cameră cu perdele

O astfel de împărțire a spațiului este cea mai practică soluție pentru înnobilarea unei camere sau îmbunătățirea condițiilor de viață..

Acesta este cel mai simplu mod de a diversifica interiorul.:

 1. Camera comună este împărțită într-o cameră de zi și o zonă de recreere;
 2. Dormitor – într-un budoar și dressing sau un budoar și spațiu de lucru;
 3. Bucătărie – în partea de gospodărie și sala de mese.

Zonarea spațială poate fi diferită: completă, decorativă, temporară sau permanentă..

Cele mai comune materiale și tipuri de structuri sunt:

 • Perdele din stofă;
 • Bambus și lemn;
 • Perdele din filament și perdele decorative cu margele;
 • Panouri glisante în stil japonez.

Împărțirea camerei într-o zonă de dormit și o zonă de living Împărțirea camerei într-o zonă de dormit și o zonă de living

Dacă alegerea se face în favoarea perdelelor, atunci trebuie luate în considerare astfel de nuanțe.:

 1. Decorarea arcului și deschiderea asimetrică repetă geometria;
 2. Perdelele dreptunghiulare simplifică interiorul;
 3. Aceeași nuanță de perdele și pereți netezesc defectele cosmetice;
 4. Predominanța culorilor deschise extinde vizual camera.

În plus, perdelele decorative nu sunt practice (perdelele cu fir se pot rupe, panourile lustruite se murdăresc).

Perdele pentru camera studio: baza confortului și confortului

Apartamentele sau camerele în care există un spațiu mare câștigă din ce în ce mai multă popularitate. În acest caz, baza soluției de proiectare este cel mai adesea decorarea ferestrelor și cu cât suprafața utilă este mai mică, cu atât este mai relevantă această problemă..

Perdelele nu trebuie să se închidă și să limiteze spațiul:

 • Materialul trebuie să fie ușor și ușor;
 • Pentru partea însorită, este mai bine să alegeți filtre de lumină;
 • Tăierea și stratificarea complexă sunt binevenite;
 • Întregul spațiu trebuie utilizat (de la podea la tavan)

Culoarea perdelelor ar trebui să armonizeze spațiul prin combinarea cu mobilierul, în cazul în care un astfel de scop nu merită, punctul de referință este altceva – obiecte de decor sau o combinație de perdele între ele. Perdelele pestrițe și colorate pot adăuga un farmec incredibil unui apartament. Și dacă aplicați o astfel de tehnică ca înlocuirea sezonieră a perdelelor, efectul va fi incredibil.

Într-un studio, perdelele sunt simple necesare pentru zonarea spațiului. Într-un studio, perdelele sunt simple necesare pentru zonarea spațiului.

Perdele pentru o cameră turcoaz: accent pe ușurință și prospețime

Mulți designeri moderni folosesc o singură culoare pentru a decora un spațiu. Toate tonurile și nuanțele de albastru sunt deosebit de populare. Această culoare este potrivită pentru multe soluții stilistice – stil nautic, stil ecologic, Provence și stil scandinav. Aerul și apa sunt asociate cu nuanțe turcoaz în interior, adică spațiu și libertate. Este ușor să vă relaxați în astfel de interioare, dar nu este recomandat să folosiți aceeași culoare. Nuanțele degradate funcționează mai bine aici..

Perdelele luminoase frumoase arată armonios pe fundalul pereților turcoaz, mai ales în cazul unui tavan mat și a unei podele din lemn natural. Un ton bogat turcoaz pentru pereți este o decizie îndrăzneață, dar va adăuga originalitate camerei.. 

Interiorul turcoaz - o soluție originală și modernă Interiorul turcoaz – o soluție originală și modernă

Perdele în cameră (video)

Proiectarea perdelelor în cameră (foto)