Kort gardin: i alla fall lämpligt

Korta gardiner hjälper till att skapa en mysig och hemtrevlig atmosfär Korta gardiner hjälper till att skapa en mysig och hemtrevlig atmosfär Om det är oacceptabelt att dekorera fönstret med långa gardiner är detta inte en anledning till oro. Korta gardiner, särskilt i köket, kommer att ge många fördelar som värdinnan inte ens visste om, och moderna tyger och mönster kommer perfekt att dekorera alla fönster..

Vad är bra med en kort gardin på fönstret

Korta gardiner i köket är mycket relevanta om fönstret ligger bredvid diskbänken eller spis, matbord eller balkong. När allt kommer omkring kommer en kort gardin i sådana fall inte alls att störa köket, utan kommer att ge maximal bekvämlighet vid användning..

Med hjälp av korta gardiner är det lätt att skapa en känsla av rymlighet och lätthet i rummet Med hjälp av korta gardiner är det lätt att skapa en känsla av rymlighet och lätthet i rummet

Korta köksgardiner har ett antal fördelar:

 • Ger ytterligare ledigt utrymme vid fönstret;
 • Bekvämlighet och enkel vård;
 • Skapande av luftighet, lätthet och visuellt utrymme i interiören;
 • Ett stort sortiment gör att du kan välja gardiner för vilken köksstil som helst.

Alternativ för korta gardiner

Hur man inte räknar fel och väljer rätt gardiner för köket?

Romerska persienner är det vanligaste inredningsalternativet Romerska persienner är det vanligaste inredningsalternativet

Det finns tillräckligt med alternativ för att dekorera köksfönstret:

 1. Romerska gardiner – den mest populära inredningen. Korta gardiner har många fördelar: enkel användning och underhåll, bra skydd mot solljus, ger fullständig stängning eller öppning av fönstret.
 2. Engelska gardiner liknande den romerska kontrollmekanismen. Endast i engelska gardiner finns det ett urval av vertikala sektioner, vars antal vanligtvis är tre. Syning av sådana gardiner utförs oftast av tunga tyger. Därför kan de inte klassificeras som universella. Numera försöker engelska gardiner sys av tunnare material som ger komfort till moderna rumsstilar..
 3. Österrikiska gardiner liknar de tidigare gardinerna, bara de har vissa skillnader i fastsättning av sektionerna. En kort gardin bildas av flera ballonger, på grund av vilken effekten av prakt och rikedom skapas. Varje tjej som föreställer sig en prinsessa kommer att glädjas åt lyxiga gardiner..
 4. Franska gardiner identiska med de österrikiska. Den enda skillnaden är närvaron av små veck över duken. Till och med den rakta utsikten över gardinen är dekorerad med magiska krusningar, för att vara säker, vilken skönhet fönstret tar när duken lyfts. En ljus kort gardin med draperi ger charm till inredningen och liknar dekorationen av ett palats. Mycket relevant för klassiska rum med vita eller beige möbler.
 5. Svenska gardiner presenteras i form av rullgardiner. En kort gardin ser väldigt enkel ut, därför finns den sällan i vardagsrum. Oftast finns gardiner med ringar och sladdar i kök, verandor och balkonger. För en förändring sys gardinerna med ett foder, vars färgschema bör skilja sig från materialets framsida. Gardinen rullad till en rulle kommer att se original ut och spela med sina kontraster.
 6. Gardiner “Stagecoach” – liknande svenska gardiner. En kort gardin med enkel stil är lämplig för alla interiörer, vilket ger den nåd, romantik och diskrethet.
 7. Gardiner “Cafe” – en annan typ av korta gardiner. Gardiner har en speciell skillnad från annan inredning – de är inte fästa under taket, men på hälften av fönstret. Den korta gardinen “Cafe” kan vara i form av ett fast material eller bestå av två dukar. Var kom namnet ifrån? På 1800 -talet användes sådana gardiner för att dekorera fönster på många restauranger, vilket skapade mys och värme..

Numera finns ofta korta gardiner i “Cafe” -stil i byhus eller i retrostil..

Lämplig gardin för ett kort fönster (video)

Det finns situationer när fönsterkarmen är för smal eller för kort i rummet. Det är ofta brist på ljus och en känsla av brist på luft. Hur visuellt förstora fönsteröppningen och skapa utrymme? När du väljer gardiner bör du följa några regler. Om fönstret är kort och placeringen är för låg rekommenderas det att hänga upp gesimsen inte över fönsterkarmen, utan så högt som möjligt till taket. Genom denna åtgärd förlängs fönstret visuellt vid användning av öglor.

Det är bättre att ordna ett kort fönster med långa gardiner. Det är bättre att ordna ett kort fönster med långa gardiner.

Ovanför fästena visas små veck i form av en kam, som fungerar som lyft av gardinen..

Du kan också välja det andra alternativet – gardiner på dragsko. Funktionsprincipen liknar den föregående. Det är viktigt att dra upp ett kort fönster endast med långa gardiner. Gardiner i fönsterbrädan kommer bara att förvärra situationen, och de längsta gardinerna kommer inte bara att sträcka fönsteröppningen utan också “höja” taket.

Sådana enkla metoder är bara relevanta när avståndet mellan taket och fönsteröppningen överstiger 30 cm. Det är mycket enkelt att skapa komfort och utrymme.!

Exempel på gardiner för ett kort fönster (video)

Gardiner för ett litet kök

Ljusa gardiner hjälper till att lösa problemet med ett litet kök. Korta gardiner är bäst att välja bland genomskinliga tyger som fyller köket med luft och solljus. Under inga omständigheter ska du dekorera fönstret med ljusa eller för mörka gardiner. En gardin med ett brokigt eller litet mönster kommer inte att ge köket utrymme och renhet, utan kommer bara att betona det otrevliga och smaklösa. Det bästa alternativet för ett litet kök skulle vara en kort tyllridå. Ljusa luftgardiner är i perfekt harmoni med alla interiörer och möbler, och speciella smutsavvisande lösningar som impregnerar tyget hjälper till att bevara gardinernas friskhet..

Korta luftridåer är perfekta för ett litet kök Korta luftridåer är perfekta för ett litet kök

De mest praktiska köksgardinerna inkluderar persienner. De är inte rädda för vatten, smuts och lätt att rengöra. Ett brett utbud av färger eller ovanliga kombinationer kommer att skapa intressanta idéer inom fönsterdekoration.

Korta gardiner för köket (video)

Hur man snabbt förkortar gardiner

Om det inte finns någon symaskin och gardinerna inte passar i längd är det enklaste sättet att förkorta dem att använda tejp. Först och främst är duken stoppad till önskad längd och sömmen strykas. Därefter läggs en tejp mellan det vikta tyget och huvudtyget. Den sista åtgärden är att stryka. Under det sista steget är det viktigt att stryka på tyget bara en gång..

Det är bäst om du, innan du börjar förkorta gardinerna, försöker stryka materialet i ett litet område av gardinen..

Gardiner kan snabbt förkortas med järn och tejp Gardiner kan snabbt förkortas med järn och tejp

En kort gardin av lätt tyg kan enkelt förkortas. Men en tung duk kan orsaka små olägenheter. Det är bättre att göra en vikning av tjockt tyg med en tejp i två rader. Men med tiden kan den färdiga gardinen lossna lite. I det här fallet ska gardinen tas bort och gardinen förkortas igen på samma sätt..

Unik design av korta gardiner

Vanliga korta gardiner kan enkelt dekoreras för att skapa ett originalhörn. Det finns många alternativ för dekorationer, förändringar i dukmodellen. Det viktigaste är att ha en bred och rik fantasi.

Du kan diversifiera tygets design med broderi, målning, intressanta detaljer. Att plantera ytterligare tillbehör som fungerar som klädnypor kommer att ge ett “glädje” till gardinerna. Det är viktigt att följa interiörens färgschema och stil. Dessutom kan en väl vald cornice spela en stor roll i fönsterdekoration..

Efter att ha visat fantasi kan du göra en underbar inredning med dina egna händer Efter att ha visat fantasi kan du göra en underbar inredning med dina egna händer

Förutom att avsluta duken med olika dekorationer kan du göra en elegant krusiduller eller en vacker lambrequin. Även de mest vardagliga korta gardinerna med små mönster eller headset blir till intressanta gardiner..

Kort gardin (video)

En kort gardin kommer att vara en utmärkt väg ut ur en situation när det lediga utrymmet är strikt begränsat och det är omöjligt att dekorera fönstret med långa gardiner. Genom att korrekt välja färgerna på gardinerna kan du skapa en mysig och varm atmosfär i rummet..

 Kort gardin: exempel (foto)