Perdelele din bucătărie ca element al designului original

Perdelele ar trebui să sublinieze doar designul bucătăriei și să nu fie un element de sine stătător. Perdelele ar trebui să sublinieze doar designul bucătăriei și să nu fie un element separat Perdelele din bucătărie sunt un detaliu important al interiorului care rezolvă simultan trei sarcini: estetică, funcțională și psihologică. Cu ajutorul perdelelor, ferestrele pot fi transformate în decorațiuni interioare și în centrul întregii compoziții de design. Protecția împotriva razelor solare directe va proteja bucătăria de supraîncălzirea și suprasaturarea luminii. Perdelele originale frumoase pot fi cusute cu propriile mâini, acestea vor oferi atmosferei confortabile și persoanei – un sentiment de siguranță și confort.

Cerințe pentru perdelele din bucătărie

Perdelele de bucătărie selectate corect pot decora orice design Perdelele de bucătărie selectate corect pot decora orice design

La alegerea perdelelor pentru bucătărie, este necesar să se ia în considerare microclimatul specific bucătăriei. Țesătura trebuie să fie rezistentă la temperatura și umiditatea ridicată a camerei, să se estompeze minim la soare și să nu absoarbă mirosurile din bucătărie, să se spele ușor și să nu se estompeze în timpul spălării. Dacă perdelele sunt aproape de sursele deschise de căldură sau foc, pot fi utilizate țesături ignifuge. Țesătura nu trebuie să colecteze praful și grăsimile, ci trebuie să fie rezistentă la murdărie. O opțiune excelentă este țesăturile de in cu adaos de materiale sintetice; sunt potrivite și materialele din poliester, viscoză. Puteți trage perdelele de pe aragaz cu un cârlig din plastic și un cordon decorativ, cravată sau buclă. Aceste detalii pot fi cusute manual.

Apropo, dacă încă nu știți care este diferența dintre perdele și perdele, atunci vă răspundem: țesătura groasă este folosită în perdele, care păstrează lumina soarelui, în timp ce perdelele sunt realizate dintr-o țesătură mai puțin densă. Dar nu confunda perdelele cu tul..

Culoarea și lungimea perdelelor din bucătărie

Culoarea perdelelor, modelele de pe țesătură, textura sunt de o mare importanță. Modelul geometric se va potrivi unui interior laconic, desene complicate cu buchete de flori, naturi moarte, flori, fluturi – completează perfect aroma “rustică” în stilul “țării”.

Culoarea perdelelor ar trebui să se potrivească cu paleta de culori a bucătăriei. Perdelele lungi pot mări vizual camera Culoarea perdelelor ar trebui să se potrivească cu paleta de culori a bucătăriei. Perdelele lungi pot mări vizual camera

Culoarea ar trebui să unească paleta de culori folosită în interiorul mobilierului bucătăriei, combinată cu culoarea pereților și a podelei. Perdelele ușoare vor crește spațiul, prin urmare sunt adecvate în bucătăriile mici. Bucătăriile mari au nevoie de constrângeri vizuale de spațiu; perdelele întunecate vor arăta grozav aici. Perdelele monocromatice de culori strălucitoare bogate sau pestrițe, cu un model mare, se vor potrivi perfect în interiorul strict al unei bucătării spațioase, cu pereți monocromatici ușori. Pentru bucătăriile mici, țesăturile slabe de nuanțe reci sau combinațiile de culori pastelate ale țesăturilor, precum și perdelele cu modele mici, sunt mai potrivite..

Lungimea perdelelor poate fi diferită – în funcție de zonă, înălțimea tavanului și volumul de lucru funcțional al bucătăriei. O bucătărie spațioasă, cu o zonă de luat masa, unde ferestrele sunt departe de aragaz, va beneficia în design dacă atârnați perdele lungi. Într-o bucătărie mică, perdelele scurte originale vor fi adecvate, până la pervazul ferestrei, care poate fi utilizat pe deplin, ca și alte suprafețe de lucru. Un simplu lambrequin, jaluzelele romane sau jaluzelele vor arăta, de asemenea, bine..

Cele mai populare stiluri în proiectarea bucătăriei și a perdelelor pentru ele

Designul bucătăriei deschide mari oportunități de a visa, dar mai multe stiluri au câștigat mult timp simpatia puternică a designerilor. Perdelele, ca unul dintre cele mai expresive elemente ale decorării bucătăriei, subliniază caracteristicile fiecărui stil de design de bucătărie sunt deosebit de clare:

High Tech

Perdelele de bucătărie de înaltă tehnologie sau moderne ar trebui să fie drepte. Nu sunt permise ornamente și modele Perdelele de bucătărie de înaltă tehnologie sau moderne ar trebui să fie drepte. Nu sunt permise ornamente și modele

„Hi-tech” este un stil laconic modern cu utilizarea elementelor de design din metal, care este perfect combinat cu aparatele de bucătărie și formele futurologice ale lămpilor, decorațiunilor de perete, vaselor și altor elemente. Minimalismul, monocromul domină soluțiile de culori, paleta de culori tinde spre o gamă de nuanțe rece sau pastel. Cusut perdele pentru acest stil cu propriile mâini este foarte simplu, este suficient să procesați pânzele în locurile potrivite cu cusături și să creați elemente de fixare pentru baghete.

Țară

Particularitatea stilului rustic este că perdelele ar trebui să fie într-o cușcă sau doar să fie în nuanțe calde. Particularitatea stilului rustic este că perdelele ar trebui să fie într-o cușcă sau doar să fie în nuanțe calde. Este mai bine să potriviți perdelele dintr-o bucătărie în stil rustic în culoarea mobilierului, atunci armonia va fi maximă Este mai bine să potriviți perdelele într-o bucătărie în stil rustic în culoarea mobilierului, atunci armonia va fi maximă

„Țară” – stil „rustic” cu elemente de design „lucrate manual”, cu ceramică, folosind broderii, tapiserii, macrame. Aici, țesăturile naturale cu modele mici de flori și plante, naturi moarte, legume, fructe, precum și țesături cu culori „în carouri” și „buline” vor crea armonie. Volanele, volanele, arcurile, volanele, plasele de croșetat din firele naturale sunt principalele detalii expresive care pot fi cusute sau tricotate cu propriile mâini, vor decora perdelele în stil rustic.

Stilul estic

Perdelele dintr-o bucătărie orientală implică utilizarea de elemente aurii și culori contrastante de catifea. Perdelele dintr-o bucătărie orientală implică utilizarea de elemente aurii și culori contrastante de catifea.

„Stilul estic” – cu mâncăruri rafinate și mobilier moale frumos, decorațiuni ornamentale – se va potrivi unei bucătării spațioase. Acest stil necesită utilizarea unor țesături puternice, perdele lungi, mătase, catifea, moire, brocart, tul translucid ușor. Ideea de design tinde, în cadrul stilului oriental, spre stratificare, care poate combina mai multe straturi de perdele în același timp, cu decorațiuni sub formă de bucle, ciucuri și alte accesorii „orientale”. Puteți fixa straturile de țesături cu o croșetată decorativă, veți avea nevoie de mai multe dintre ele. Draperiile luxuriante pot fi create folosind lambrequins; în decor, puteți folosi țesături brodate cu fire de aur, de culoare cupru, cu un model complicat, fără restricții. Buclele pentru securizarea draperiei pot fi create cu ușurință dacă ați stăpânit croșetarea – din fire potrivite în culori și textură.

japonez

Stilul japonez este foarte similar cu minimalismul, prin urmare, în alegerea perdelelor, trebuie să respectați principiile sale. Stilul japonez este foarte similar cu minimalismul, prin urmare, în alegerea perdelelor, trebuie să respectați principiile sale. Perdelele în stil japonez sunt predominant dreptunghiulare. Perdelele în stil japonez sunt predominant dreptunghiulare.

„Stilul japonez” concentrează în sine laconicismul, liniile drepte, clare, suprafețele curate. Perdelele în acest stil sunt simple și pot arăta ca două sau mai multe panouri, dispuse în cascadă, scări sau role paralele cu greutăți în partea de jos. Este mai bine să folosiți materiale naturale ca agenți de cântărire – lemn, piatră naturală. Din țesături este mai bine să alegeți materiale netede, ușoare, de culori neutre, desenele pot fi în „spiritul japonez” – imagini originale, rafinate ale peștilor, păsărilor, florilor, hieroglifelor. Perdelele din bambus, paie, iută arată grozav.

Stilul slav

Bucătăria slavă arată foarte elegantă, unde multe elemente se suprapun între ele, de exemplu, ca în fotografie: perdele, o față de masă și chiar o parte a unui set de bucătărie Bucătăria slavă arată foarte elegantă, unde multe elemente se suprapun între ele, de exemplu, ca în fotografie: perdele, o față de masă și chiar o parte a unui set de bucătărie

„Stilul slav” este apropiat de stilul „țării” în sensul simplității rustice. Vase din lemn pictate, ceramică – creează o aromă folclorică „fabuloasă”. Sunt preferabile țesăturile aici, în principal naturale – lenjerie, sacuri decorative, țesături tricotate, lână fină, chintz cu modele etnografice caracteristice, broderii, accesorii din lemn și lut, inclusiv cele realizate manual. Cusutul perdelelor pentru stilul slav nu este dificil. Pânzele de bricolaj care seamănă cu plasele de pescuit arată elegant și exclusiv – croșetarea vă poate ajuta. Părțile lucrate manual și pânzele întregi de fire, cu ornamente, care se bazează pe croșetare, arată grozav. Pentru a crea astfel de produse, veți avea nevoie de modele, acestea vor ajuta la evitarea greșelilor enervante în fabricarea perdelelor..

Modele de broderie de perdele de bricolaj (modele)

 

 

Proiectare și monturi

Pentru ca perdelele, create de propriile mâini, să aibă un aspect frumos, să fie ușor îndepărtate pentru spălare și să nu se deterioreze, ar trebui să alegi din arsenalul de baghete, cornișe și suporturi pentru perdele ceea ce se potrivește cel mai bine stilului ales..

Fixarea perdelelor în bucătărie de inelele tradiționale este ieftină și nu va provoca probleme la agățarea perdelelor Fixarea perdelelor în bucătărie de inelele tradiționale este ieftină și nu va provoca probleme la agățarea perdelelor Perdelele montate pe suspensii speciale vor arăta extrem de neobișnuite și frumoase. Perdelele montate pe suspensii speciale vor arăta extrem de neobișnuite și frumoase.

Tipurile de monturi sunt variate, cu propriile argumente pro și contra:

  • Cleme – Cel mai ușor mod de a agăța perdelele, dar este mai bine să le folosiți cu țesături dense. Țesăturile delicate ușoare se vor deteriora și se vor rupe datorită crestăturilor de pe cleme. Puteți evita deteriorarea țesăturilor folosind croșetat – faceți bucle de fire care vor arăta ca un plus decorativ.
  • Ochelari – inele cusute în țesătură, care se pun pe cornișă sub formă de țeavă. Producția lor va dura timp, dar nu vor exista probleme la îndepărtarea perdelelor – de exemplu, pentru spălare.
  • Inele metalice atașați perdelele la bagheta tubulară. Ca o conexiune de perdele și inele, puteți utiliza bucle de fire cusute pe țesătură. Dacă perdeaua este din tul, puteți folosi agrafe obișnuite pentru școală, îndreptate astfel încât un capăt al agrafei să susțină țesătura, iar celălalt să se agațe de inel..
  • Banda de perdea – tip de fixare convenabil și ușor. Pentru a face acest lucru, trebuie să coaseți banda și perdeaua. Această metodă vă permite să adunați țesături pentru perdele, să formați pliuri, volane, să drapați țesăturile și să uniți mai multe tipuri de țesături pentru a crea o perdea cu mai multe straturi. Puteți agăța banda de perdea pe țesătura cortinei cu o croșetată (cârlige), astfel încât să puteți atașa apoi perdelele la tija sau șirul de perdea.
  • Banda cu velcro convenabil atunci când atașați perdele drepte. Aplicarea sa nu necesită mult efort și înțelepciune. Este adevărat, acest tip de fixare este bun pentru țesăturile ușoare și nu este foarte fiabil atunci când lucrați cu perdele grele..
  • Arcuri și bucle sunt adesea realizate din aceeași țesătură ca și perdelele de bucătărie. Țesăturile contrastante pentru arcuri și butoniere dau un efect interesant. Puteți fixa arcurile folosind croșetat.
  • Siruri de caractere Este o modalitate excelentă de a crea un efect de perdea. Sunt cusute pe perdele astfel încât, dacă este necesar, să le colecteze și să le lege, deschizând ferestrele și lăsând să intre în lumina soarelui..
  • Șnur – un alt tip convenabil de fixare pentru perdelele de bucătărie. Pentru a face acest lucru, trebuie să înfășurați marginea superioară a perdelei și să coaseți, creând un „buzunar” sau „manșon” lung în care este filetat un fir de pescuit, frânghie sau cornișă..

Noțiuni de bază

Înainte de a începe să tăiați perdelele, trebuie să vă faceți o idee despre ceea ce ați dori să vedeți perdelele pentru bucătărie, corelați-vă ideea de design cu stilul interiorului. Poate că veți veni cu idei originale de cusut și veți dori să coaseți detalii decorative cu propriile mâini sau să folosiți croșetatul pentru a crea decor. Pentru astfel de detalii, vor fi necesare modele. Apoi, ar trebui să măsurați ferestrele, ținând cont că în partea de jos și în partea de sus, țesătura va trebui „tăiată” prin înfășurare și cusătură.

Lățimea pânzelor ar trebui, de asemenea, luată în considerare: pentru a crea o pliere sau altă formă de draperie, țesătura va avea nevoie de mult mai mult decât lățimea ferestrei.

Apoi, trebuie să întăriți cornișa (baghetă). Acest lucru va necesita cârlige, șuruburi și echipamentul necesar pentru a lucra. Croșetarea, tricotatul, confecționarea de aplicații de cusut – toate acestea vor fi utile pentru femeile ac, atunci când creează un stil neobișnuit, individual. Perdelele selectate corect și bine realizate pentru bucătărie vor fi elementul final în interior și vor crea o atmosferă unică de confort realizat manual în bucătărie.

Concluzie

Deci, după cum ați văzut, nu este dificil să creați perdele cu propriile mâini. Este necesar să abordați cu atenție alegerea materialului și să decideți ce stil vă place cel mai mult..