Jaluzele cu role elegante pentru diferite stiluri de interior

Perdelele rulante moderne vor fi un înlocuitor excelent pentru perdelele convenționale. Perdelele rulante moderne vor fi un înlocuitor excelent pentru perdelele convenționale Designul său arată astfel: o cârpă de țesătură, care este fixată pe o anumită canetă și, prin urmare, închide întreaga deschidere a ferestrei. Această perdea poate fi fixată la orice înălțime și, dacă este necesar, este ușor să le răsuciți într-o rolă, care va deveni practic invizibilă..

Ce sunt perdelele rulante: combinații în interior

Dacă tipul rulourilor este destul de clar, principiul de funcționare este la fel de simplu, uneori nu este clar în ce anume interior se pot potrivi. Unde vor părea potrivite și unde nu, cu ce vor fi combinate și așa mai departe.

Perdelele modeste și scurte sunt caracteristice stilului Provence. Perdelele modeste și scurte sunt caracteristice stilului Provence.

Câteva sfaturi de proiectare pentru rulouri în diferite interioare:

 1. Eco-stil și etnie. Acestea sunt stiluri care promovează tot ceea ce este natural, desigur, perdelele de rol sunt de asemenea alese pentru ferestre în astfel de apartamente în același spirit, și anume din următoarele materiale – chintz, in, bumbac. Acestea sunt țesături de densitate moderată, cu transmisie standard sau dimontată a luminii..
 2. Provence. Pentru Provence, în special pentru provensalul rus (și aceasta este, mai degrabă, o astfel de subspecie a țării), perdelele rulante nu sunt atât de caracteristice. Mulți sunt derutați de respingerea perdelelor ușoare standard. Faptul este că jaluzelele pentru ferestre sunt combinate uimitor cu perdele din tul deschis sau perdele din organza. Desigur, motivele florale provensale preferate sunt binevenite.
 3. Stil modern (urban). În camera de zi cu un home theater mare, puteți agăța rulouri din material opac. În acest caz, acesta nu este doar un decor al camerei, ci și o întunecare practică..
 4. Stil clasic. În acest caz, alegeți perdele din țesătură destul de groasă; perdelele neutre din bambus sunt o opțiune bună. Dacă interiorul este în culori pastelate, aceasta este cea mai bună soluție.

Și chiar și pentru aceste stiluri (și nu toate sunt listate), este clar că există perdele pentru fiecare. Deoarece sunt destul de stricte, laconice, acest lucru îi ajută să organizeze spațiul, ceea ce are un efect benefic asupra percepției psihologice a camerei.. 

Perdele de rol în bucătărie: ce opțiune este mai bună

Iar pentru ferestrele de bucătărie, rulourile sunt o opțiune excelentă. O singură avertisment – acestea trebuie să fie realizate dintr-o țesătură numită „ecran”, adică fibră necombustibilă. Această alegere este dictată de măsurile de siguranță, materialul este tratat cu impregnare, ceea ce crește rezistența la umiditate și rezistența la căldură a materialului.

Pentru o cameră mică, perdelele în nuanțe deschise sunt potrivite. Pentru o cameră mică, perdelele în nuanțe deschise sunt potrivite.

Alegerea rulourilor pentru designul bucătăriei:

 • Dacă aveți mai multe elemente metalice în bucătărie (frigider, căști sau părți ale acestuia), puteți ridica rulouri într-o culoare gri calmă cu alb, precum culorile primitive ale computerului..
 • În bucătăria de o culoare strălucitoare, de exemplu, roșie, luați perdele intercalate cu același roșu, dar cu un fundal principal mai deschis..
 • Într-o bucătărie ușoară, puteți lua perdele ușoare cu un model natural plăcut, de exemplu, nu foarte luminoase, dar nu foarte rare frunze de flori.
 • De asemenea, puteți achiziționa rulouri foarte luminoase care prezintă fructe mari, fructe de pădure, produse, în timp ce bucătăria în sine ar trebui să fie în culori foarte calme, cu pereți uni.
 • Perdelele cu dungi sunt bune pentru ferestrele nu foarte înalte și, în consecință, pentru bucătăriile nu foarte înalte.

Perdelele cu unele imprimeuri gastronomice arată întotdeauna răcoros, distractiv și vesel.

Jaluzele pentru ferestre din plastic într-un stil scandinav la modă

Stilul scandinav din interior este scurtimea necondiționată, simplitatea și perfecțiunea formelor, utilizarea materialelor naturale, confortul, funcționalitatea. Destul de des în interioruri similare puteți vedea aceleași rulouri..

Perdelele scandinave nu pot umbri complet camera: în orice caz, vor fi iluminate Perdelele scandinave nu pot umbri complet camera: în orice caz, vor fi iluminate

Adesea acestea sunt pânze din țesături nu foarte groase, posibil translucide. Deoarece stilul Scandi întâmpină albul, perdelele de această culoare sunt un element foarte comun. Funcția lor este de a modera fluxul de lumină și de a păstra acea scară dominantă, atmosfera de prospețime geroasă..

Perdelele întunecate sunt mai puțin frecvente, dar s-ar părea că albul plictisitor este jucat incredibil de interesant de designerii scandinavi.

De exemplu: în mijlocul camerei de zi, pe o măsuță de cafea mică, există o vază cu crenguțe netede de lumină mare – decor. Și pe fereastră sunt rulouri ușoare, posibil lenjerie, pe care sunt imitate lansete similare fie într-un model, fie într-un fel de elemente deasupra capului.

Este posibil să faceți un mini-rulou cu propriile mâini

Cu siguranță, este posibil, cu ce – nu este atât de înfricoșător pe cât pare la început din anumite motive.

Să presupunem că v-ați decis deja asupra țesăturii, atunci este timpul să începeți să măsurați. Luați o măsurătoare a deschiderii ferestrei, ținând cont de metoda de montare. Și îl puteți monta pe cadru, pe cornișă sau chiar în deschiderea ferestrelor.

Dacă doriți să diversificați interiorul, atunci puteți coase perdele din țesături cu modele de flori sau alte modele Dacă doriți să diversificați interiorul, atunci puteți coase perdele din țesături cu modele de flori sau alte modele

Mai mult, procesul de creare a perdelelor arată astfel:

 1. La dimensiunile rezultate, adăugați doi centimetri și jumătate pentru cote de lățime, cincisprezece centimetri lungime pentru cote și așa-numitele buzunare.
 2. Apoi, trebuie să decupați două pânze – pentru partea din față și pentru partea greșită. Puteți utiliza o țesătură sau puteți utiliza diferite.
 3. Îndoiți țesătura față în față și coaseți-o (atenție!) Pe trei părți din partea greșită.
 4. Apoi, țesătura este întoarsă în interior și partea cealaltă este cusută. Calcați cusăturile.

Dacă, de exemplu, fereastra este mare și trebuie să fie cusute două dungi în centru, atunci cusătura ar trebui să cadă exact pe legătura cadrului. Acest lucru îl va face mai puțin vizibil..

Și apoi vine atașarea ruloului la fereastră.

Cum să coaseți perdelele cu role cu propriile mâini (video)

Cum să atârnați o perdea cu role pe o fereastră

Dacă aveți de gând să-l atașați la cornișă, atunci trebuie să coaseți două buzunare pe perdea – pentru șina de cântărire și pentru tija cornișei. Inelele din plastic sunt cusute deasupra de ambele părți. Pe părțile laterale ale ferestrei, înșurubați cârligele de deasupra. Mai mult, perdeaua poate fi agățată și mecanismul de ridicare poate fi reglat.

Înainte de a agăța perdelele, ar trebui să le atașați la fereastră și să comparați parametrii perdelelor și deschiderea ferestrei Înainte de a agăța perdelele, ar trebui să le atașați la fereastră și să comparați parametrii perdelelor și a deschiderii ferestrei

Pentru a face acest lucru, luați două corzi, una de trei ori mai mare decât modelul de perdea finit, celelalte trei lungimi și lățime ale perdelei. Și legați capătul primului cablu de cârlig, treceți-l prin fundul cortinei, treceți-l prin inel. Al doilea cablu este fixat în același mod. Adunați corzile împreună și fixați-le.

Când fixați o bară, trebuie să faceți bara în sine, care va fi atașată de sus în deschiderea ferestrei sau în cadru. Lemnul poate fi înfășurat într-o cârpă.

Perdele rulante: înlocuire și instalare (video)

Jaluzelele sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc atât decor modern pentru ferestre, cât și stilat, nu pretențios. Acest lucru va reconcilia atât conservatorii, cât și acele gospodării care doresc soluții noi. Astfel de perdele servesc mult timp, nu necesită îngrijire specială, ceea ce nu face decât să adauge avantajele lor.

Ai o alegere bună!

Exemple de perdele rulante (foto)