Master class: πώς να ράψετε κουρτίνες για την κουζίνα με τα χέρια σας με σχέδια

Οι κουρτίνες για την κουζίνα είναι εύκολο να γίνουν Οι κουρτίνες για την κουζίνα είναι εύκολο να γίνουν Τα χειροποίητα πράγματα δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα και σήμερα, όταν μπορείτε να αγοράσετε τα πάντα, η χειροποίητη δουλειά εκτιμάται ακόμη περισσότερο. Το ράψιμο, το πλέξιμο, η διακόσμηση δεν είναι απολύτως περιττές δεξιότητες για κάθε νοικοκυρά. Και αν υπάρχει ακόμα μικρή εμπειρία, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε με όχι πολύ περίπλοκα, αλλά λειτουργικά πράγματα. Ένα παράδειγμα αυτού είναι οι κουρτίνες και η κατασκευή τους με τα χέρια σας δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ειδικά αν αυτές οι κουρτίνες είναι για την κουζίνα.

Τύποι κουρτινών για την κουζίνα

Υπάρχουν κλασικές επιλογές, υπάρχουν και μοντέρνες, ποικίλου βαθμού πολυπλοκότητας, τα μοντέλα είναι αρκετά απλά και, αντίθετα, εξαιρετικά.. Ακολουθούν οι πιο δημοφιλείς τύποι κουρτινών:

 • Κουρτίνες με μεντεσέδες. Κλασική, η τεχνική είναι αρκετά απλή, ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να το κάνει.
 • Αυστριακές κουρτίνες. Ελαφρύ, χαριτωμένο, με φρουτάκια και βολάν. Ανυψώνονται λόγω της ταινίας στερέωσης.
 • Ρωμαϊκές κουρτίνες. Ο σχεδιασμός τους είναι φαινομενικά απλός, αλλά η κατασκευή τους απαιτεί ορισμένες δεξιότητες. Επίπεδο, λιτό, κομψό.
 • Γαλλικές κουρτίνες. Κάνουν την κουζίνα ευάερη, ζεστή, λεπτή. Τα μοτίβα τους μπορεί να μην είναι άμεσα ξεκάθαρα σε έναν αρχάριο, θα πρέπει να το καταλάβετε. Ο τεχνίτης ξέρει πώς να φτιάχνει βελάκια για να δημιουργεί πτυχώσεις. Χρησιμοποιείται επίσης ταινία στερέωσης.
 • Κουρτίνες με κορδόνια. Το ράψιμο τους είναι απλό, ο σχεδιασμός είναι σχετικός, τα μοτίβα είναι σαφή. Με τα χέρια του, ένας αρχάριος θα τα κατακτήσει.

Πρέπει να ξεκινήσετε με την πιο απλή επιλογή και, αφού την κατακτήσετε, σκεφτείτε νέες ιδέες.

Διαφανείς κουρτίνες για την κουζίνα (βίντεο)

Κουρτίνες στους μεντεσέδες για την κουζίνα

Το ράψιμο τους περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών υφασμάτων. Η τεχνική είναι απλή, τα μοτίβα και η κοπή θα είναι ξεκάθαρα στους αρχάριους. Ο αλγόριθμος έχει ως εξής:

 • Δύο κομμάτια υφάσματος πρέπει να κοπούν από το κύριο ύφασμα..
 • Οι υπόλοιπες, διακοσμητικές λεπτομέρειες πρέπει να κοπούν από επιπλέον ύφασμα. Επένδυση μπορεί να μην απαιτείται.
 • Είναι επιτακτική η επεξεργασία των πλευρικών ραφών των πάνελ έτσι ώστε οι ραφές να μην ανοίγουν κατά τη χρήση του προϊόντος..
 • Τα στοιχεία της κάτω επένδυσης πρέπει να ράβονται σύμφωνα με την αρχή μιας τσέπης και στη συνέχεια να ράβονται στον κύριο καμβά.
 • Οι βρόχοι διπλώνουν στο μισό, πρέπει να ράβονται από μέσα προς τα έξω και στη συνέχεια να αποδεικνύονται. Απλώστε έτσι ώστε η ραφή να βρίσκεται στη μέση του τμήματος. Δεν πρέπει να είναι ορατά νήματα, παρατυπίες κλπ. Στους μεντεσέδες..
 • Οι βρόχοι από τη ραφή είναι ραμμένοι στα κύρια πάνελ.
 • Μετά από αυτό, τα άγκιστρα πρέπει να ράβονται. Το ύφασμα διπλώνεται στη μέση, ραμμένο, γυρισμένο από μέσα προς τα έξω, λειασμένο. Μην ξεχνάτε ότι η ραφή πρέπει να πέσει ξανά στη μέση του τμήματος..

Οι αρθρωτές κουρτίνες είναι ένας εύκολος τρόπος για να διακοσμήσετε το παράθυρο της κουζίνας σας Οι αρθρωτές κουρτίνες είναι ένας εύκολος τρόπος για να διακοσμήσετε το παράθυρο της κουζίνας σας Οι κουρτίνες στους μεντεσέδες είναι ραμμένες κυρίως από φυσικά υφάσματα. Οι κουρτίνες στους μεντεσέδες είναι ραμμένες κυρίως από φυσικά υφάσματα. Αυτό το μοντέλο κουρτινών περιλαμβάνει τη χρήση διακοσμητικών στοιχείων Αυτό το μοντέλο κουρτινών περιλαμβάνει τη χρήση διακοσμητικών στοιχείων

Ο σχεδιασμός τέτοιων κουρτινών κουζίνας περιλαμβάνει βολάν, βολάν, τόξα. Θα πάρετε ένα πράγμα από την κατηγορία της “οικονομικής θέσης”, αλλά πολύ ζεστό, γλυκό.

Πώς να φτιάξετε καλά μοτίβα

Το ράψιμο κάθε μοντέλου κουρτίνας για την κουζίνα είναι ατομικό. Συγκεκριμένα, αν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας.

Όσον αφορά το μοτίβο, η απλούστερη επιλογή είναι ένα πρότυπο. Συνήθως αποτελείται από ένα ή δύο ορθογώνια (εξαρτάται από το μέγεθος του παραθύρου). Το πρότυπο δημιουργείται βάσει μετρήσεων. Το μήκος των κουρτινών για την κουζίνα είναι μέχρι το περβάζι ή λίγο πιο κάτω. Τα πολύ μεγάλα μοντέλα στην κουζίνα είναι άβολα.

Το σωστά σχεδιασμένο μοτίβο είναι το κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της εργασίας Το σωστά σχεδιασμένο μοτίβο είναι το κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της εργασίας

Το μέγιστο που επιτρέπεται είναι 15 εκατοστά κάτω από το περβάζι.

Κατά τη σύνταξη ενός μοτίβου, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να αφήσετε περίπου 2 εκατοστά για να διπλώσετε το ύφασμα από πάνω και κάτω..

Βασικά, τα μοτίβα κουρτινών είναι ορθογώνια που κόβονται γύρω από τις άκρες. Εδώ, δεν απαιτείται κύρια τάξη, το ράψιμο είναι απλό, εάν ο σχεδιασμός του αντικειμένου είναι στάνταρ.

Ρωμαϊκές περσίδες DIY (βίντεο)

Ράβουμε κουρτίνα-λαμπρέκι για την κουζίνα

Είναι πολύ απλό να φτιάξετε μια κουρτίνα-lambrequin με τα χέρια σας. Εν τω μεταξύ, σήμερα είναι ένα μοντέρνο διακοσμητικό στοιχείο που μπορεί να τυλιχτεί σε οποιοδήποτε παράθυρο. Αυτή η επιλογή επιλέγεται συχνά από νεαρά παντρεμένα ζευγάρια που θέλουν να προσθέσουν άνεση σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Και τα δύο φθηνά και γρήγορα, και οι κουρτίνες είναι όμορφες, κοντές και ο σχεδιασμός είναι ο πιο μοντέρνος.

Το βέλτιστο μήκος κουρτινών για την κουζίνα - μέχρι το περβάζι Το βέλτιστο μήκος κουρτινών για την κουζίνα – μέχρι το περβάζι Το Lambrequin είναι μια πολύ δημοφιλής διακόσμηση σήμερα. Το Lambrequin είναι μια πολύ δημοφιλής διακόσμηση σήμερα.

Και εδώ είναι το master class:

 • Το πλάτος του υφάσματος θα είναι ίσο με το πλάτος του ανοίγματος του παραθύρου και το ύψος θα είναι 60 cm.
 • Θα χρειαστείτε μια στενή σατέν κορδέλα και κλωστές στο χρώμα του υφάσματος. Τα υφάσματα μπορούν να ληφθούν από βαμβάκι, ανάμεικτα ή συνθετικά.
 • Το ύφασμα σιδερώνεται, η κοπή γίνεται σε επίπεδη επιφάνεια. Το κάτω άκρο και οι πλευρικές άκρες πρέπει να σκουπιστούν και στη συνέχεια να ράβονται.
 • Στη συνέχεια, το άνω άκρο είναι συσσωρευμένο μέχρι το πάχος του γείσου, πρώτα σκουπίστε και μετά βελονιάστε. Δεν χρειάζεται επένδυση σε αυτήν την κουρτίνα.
 • Οι πλευρικές ραφές στο κάτω μέρος πρέπει να είναι ελαφρώς δεμένες σε ένα νήμα, κυριολεκτικά από 5-6 βελονιές.
 • Η κουρτίνα μπορεί να κρεμαστεί στο γείσο. Η σατέν κορδέλα χωρίζεται σε δύο λωρίδες, ένα μέτρο η κάθε μία. Οι κορδέλες ρίχνονται πάνω από το γείσο και τραβιούνται μαζί, σχηματίζοντας πτυχώσεις.
 • Απομένει μόνο να δέσετε τα άκρα της κορδέλας σε ένα τόξο.

Η κουρτίνα-λαμπρέκι μπορεί να έχει ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων. Η κουρτίνα-λαμπρέκι μπορεί να έχει ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων.

Οι κοντές κουρτίνες-lambrequins είναι έτοιμες, το ράψιμο τους είναι τόσο απλό και ο σχεδιασμός είναι τόσο κομψός που δεν απαιτούν μοτίβο, και μετά από ένα ολοκληρωμένο μοντέλο εσείς οι ίδιοι θα μπορείτε να δώσετε ένα master class στο ράψιμο τέτοιας ομορφιάς με τα χέρια σας.

Κουρτίνες με οπές – μια εναλλακτική λύση στις αρθρωτές κουρτίνες

Σκεπτόμενοι ιδέες, λαμβάνοντας υπόψη τις επιλογές στο Διαδίκτυο, μπορείτε να σκοντάψετε σε περισσότερες από μία κύριες τάξεις για το ράψιμο κουρτινών με οπές. Τα ματάκια είναι πλαστικά ή μεταλλικά μπορντούρα που δημιουργούν μια τρύπα στο ύφασμα. Τις περισσότερες φορές, η κουρτίνα είναι στριμωγμένη στο ίδιο το γείσο μέσω των οπών.

Κατά την τοποθέτηση οπών, η εσοχή από το πάνω άκρο του τούλι εξαρτάται από την πυκνότητα του υφάσματος Κατά την τοποθέτηση οπών, η εσοχή από το πάνω άκρο του τούλι εξαρτάται από την πυκνότητα του υφάσματος Το μέγεθος, ο αριθμός και το πλάτος των πτυχώσεων εξαρτώνται από την απόσταση μεταξύ των βλεφαρίδων. Το μέγεθος, ο αριθμός και το πλάτος των πτυχώσεων εξαρτώνται από την απόσταση μεταξύ των βλεφαρίδων.

Και αν ο σχεδιασμός μιας τέτοιας κουρτίνας στο σύνολό της δεν διαφέρει από το τυπικό μοντέλο, τα μοτίβα είναι επίσης αρκετά τυπικά, τότε η σημαντική διαφορά είναι ότι η δημιουργία οπών για τα μάτια και η τοποθέτηση των ίδιων των βλεφαρίδων με τα χέρια σας μπορεί να φαίνεται δύσκολη και ακόμη και να σε κάνει να εγκαταλείψεις την ιδέα.

Αλλά μπορείτε να ράψετε οτιδήποτε, αλλά απλά πρέπει να εξασκηθείτε στην εγκατάσταση οπών.. Και εφαρμόστε σημαντικές συμβουλές:

 • Η απόσταση μεταξύ των ματιών καθορίζεται εκ των προτέρων, εξαρτάται από το επιθυμητό βάθος των πτυχών. Εάν θέλετε να κάνετε τις πτυχώσεις ανάγλυφες, η απόσταση θα είναι 20-22 cm, αν είναι μαλακή – όχι περισσότερο από 15. Λαμβάνονται όμορφες πτυχώσεις με απόσταση 18 cm.
 • Ένα σημαντικό σημείο είναι η εσοχή από το πάνω άκρο της κουρτίνας. Εξαρτάται από την πυκνότητα του υλικού. Για μαλακό ύφασμα, η κάμψη της άκρης είναι 6 cm, εάν οι δακτύλιοι δεν έχουν διάμετρο μεγαλύτερη από 4 cm.

Και εδώ είναι ένα μικρό εργαστήριο που θα φτιάξετε μόνοι σας για την εγκατάσταση των ίδιων των βλεφαρίδων.

Το κύριο στάδιο είναι η σήμανση του υφάσματος. Στο πάνω μέρος της κουρτίνας, γίνονται σημάδια για τη στερέωση των δακτυλίων, οι οπές κόβονται πολύ προσεκτικά. Στη συνέχεια, οι οπές εγκαθίστανται και στις δύο πλευρές και κουμπώνουν στη θέση τους (ή πιέζονται με πρέσα).

Κάνοντας κουρτίνες χωρίς ράψιμο (βίντεο)

Συμβουλές για αρχάριες βελόνες

Το ράψιμο κουρτινών περιλαμβάνει τις αρχικές δεξιότητες κοπής και ραψίματος. Εάν δεν γνωρίζετε ακόμα τι είναι το κόψιμο, το σχέδιο, η επένδυση, θα πρέπει να μάθετε τα πάντα. Εν τω μεταξύ, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ανεπτυγμένες ιδέες, να αναθεωρήσετε περισσότερες από μία κύριες τάξεις, να επιλέξετε το σχέδιο των κουρτινών, να επιλέξετε το υλικό για τις κουρτίνες στην κουζίνα.

Για να διακοσμήσετε το παράθυρο με κουρτίνες μόνοι σας, πρέπει να έχετε βασικές δεξιότητες κοπής και ραψίματος. Για να διακοσμήσετε το παράθυρο με κουρτίνες μόνοι σας, πρέπει να έχετε βασικές δεξιότητες κοπής και ραψίματος.

Και επίσης, για να ράψετε κάτι ενδιαφέρον στην κουζίνα με τα χέρια σας, πρέπει να γνωρίζετε μερικά κόλπα:

 • Πρέπει να ξεκινήσετε με ένα σκίτσο ή μια ιδέα από ένα περιοδικό, το Διαδίκτυο, είναι δύσκολο να φτιάξετε μια κουρτίνα χωρίς οπτικό δείγμα.
 • Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε κουρτίνες συνονθύλευμα, χρειάζονται επένδυση.
 • Οι κουρτίνες συνονθύλευμα είναι ιδιαίτερα καλές για ρουστίκ κουζίνα.
 • Ο σχεδιασμός κουρτινών στο έθνο στυλ περιλαμβάνει τη χρήση μόνο φυσικών υφασμάτων φυσικών χρωμάτων, μπορείτε να κάνετε κέντημα σε αυτά με τα χέρια σας.
 • Η επένδυση θα χρειαστεί επίσης στην κορυφή της κουρτίνας εάν το ύφασμα είναι πολύ λεπτό.
 • Κάθε πλοίαρχος θα σας συμβουλεύσει να αρχίσετε να ράβετε κουρτίνες με κλασικά μοντέλα στο στυλ Art Nouveau, ο σχεδιασμός τους είναι απλός και λακωνικός.

Για να δημιουργήσετε μια όμορφη, τακτοποιημένη κουρτίνα για ένα παράθυρο για πρώτη φορά με τα χέρια σας, πρέπει να εξασκήσετε την ομοιόμορφη ραφή και να ελέγξετε καθαρά τα υπόλοιπα με τις οδηγίες ή να παρακολουθήσετε προσεκτικά το κύριο μάθημα.

Πώς να ράψετε κουρτίνες με τα χέρια σας (βίντεο)

συμπέρασμα

Κουρτίνες, κουρτίνες για την κουζίνα – ένα στοιχείο της εστίας, χωρίς το οποίο είναι αδύνατο να επιτευχθεί η πολύ επιθυμητή άνεση. Πρέπει να δημιουργηθούν λαμβάνοντας υπόψη το χρωματικό σχέδιο του δωματίου, το γενικό στυλ και τη δική σας ιδέα για την ομορφιά. Εάν η κουζίνα είναι μικρή, οι σκούρες κουρτίνες θα την κάνουν ακόμη μικρότερη. Εάν η κουζίνα είναι κομψή, οι κουρτίνες σε εξοχικό στιλ δεν θα συνδυαστούν με τη συνολική εικόνα..

Επικεντρωθείτε σε ένα αποδεδειγμένο master class, συστάσεις έμπειρων μοδίστρων και όλα σίγουρα θα λειτουργήσουν.

Σχεδιασμός κουρτινών για την κουζίνα (φωτογραφία)