Artizanat din țesătură: panouri cu propriile mâini, creative și de bun gust

Este foarte ușor să faci un panou frumos din țesătură, nu trebuie să fii un meșter de primă clasă Este foarte simplu să faci un panou frumos din țesătură, nu este necesar să fii un maestru de primă clasă Astăzi, decorarea camerelor cu panouri câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Un astfel de decor neobișnuit creează confortul în casă și aduce o atmosferă specială care subliniază favorabil interiorul general al camerei..

Istoria panourilor din țesături

Istoria apariției primelor picturi decorative datează din Evul Mediu. Spre deosebire de picturile care au fost create pe pânze, tot felul de materiale au fost utilizate pe scară largă pentru realizarea panourilor: resturi, hârtie, lemn sau diferite tipuri de țesături. Mai mult, după ce a combinat mai multe materiale la prima vedere complet incompatibile, meșterii pricepuți au reușit să realizeze pânze de o frumusețe extraordinară.

Din cele mai vechi timpuri, pentru a evidenția corect decorul casei și a sublinia imaginea unică a interiorului, au fost utilizate diferite tipuri de panouri. Prin urmare, decorarea suprafețelor cu desene și pânze volumetrice realizate din țesături a fost considerată cea mai bună modalitate de a decora o cameră sau o fațadă..

Nimic nu depășește munca DIY. Acest panou din țesătură va fi un decor excelent pentru interiorul dvs. Nimic nu depășește munca DIY. Acest panou din țesătură va fi un decor excelent pentru interiorul dvs.

După ce a trecut prin secole, arta de a crea tapiserii și picturi din țesături nu și-a pierdut atracția..

Prin urmare, în prezent, datorită muncii minuțioase a meșteșugarilor, nu va fi dificil să o faci singură sau să faci o adevărată capodoperă în serie. Și un rezultat excelent este garantat dacă o persoană are o imaginație minunată și îi place sincer acest meșteșug decorativ..

Panouri din țesătură pe perete (video)

Cum se face un panou de Anul Nou din țesătură

Anul Nou este o sărbătoare specială când toată lumea se felicită reciproc și își dă cadouri. Prin urmare, în această zi, un panou de Anul Nou realizat de sine va fi o surpriză excelentă..

De exemplu, Moș Crăciun care poartă un pom de Crăciun descris pe pânză va deveni un cadou de neuitat..

Pentru a face un astfel de panou aveți nevoie:

  • Cadru special cu dimensiuni 12×17 cm.
  • Țesătură albastră calico.
  • Piele în diferite culori. Pentru haine și o pălărie de Moș Crăciun – roșie, iar pentru față – roz. În plus, veți avea nevoie de țesături în alb, verde și auriu..
  • Carton simplu 12×17 cm.

Este necesar să acoperiți cartonul cu o țesătură de bumbac. După aceea, este necesar să realizați o siluetă volumetrică a viitorului Moș Crăciun din carton..

Panoul de Anul Nou din țesătură este ideal pentru decorarea camerei în noul an Panoul de Anul Nou din țesătură este ideal pentru decorarea camerei în noul an

Folosind o cârpă roșie, hainele și pălăria sunt decupate. Materialul alb este folosit pentru mustăți, barbă și „blană”. Apropo, „blana” ar trebui tăiată pentru a crea o franjură. Pânza de argint este folosită pentru a face sanii. Și arborele ar trebui să fie format din părți separate și să aibă mai multe nuanțe..

Pentru a adăuga volum la părți individuale ale figurii, se recomandă să le țineți pentru o perioadă scurtă de timp pe focul lumânării..

După ce ați avut grijă de spațiile libere, puteți începe să lipiți toate detaliile viitorului panou. Pentru a realiza o pânză de înaltă calitate, maestrul trebuie să arate imaginație și să încerce să-și exprime toate sentimentele pe țesătură. O aplicație de Anul Nou realizată corespunzător va fi un cadou minunat care nu va lăsa pe nimeni indiferent..

Cum se face un panou de țesătură pe un perete

Un panou decorativ realizat din țesătură, de dimensiuni volumetrice sau obișnuite, va deveni o piesă de mobilier interesantă. Mai mult, datorită existenței unei selecții imense de astfel de pânze, toată lumea va putea alege cea mai bună opțiune..

Unele meșteri preferă să creeze singuri un panou de perete. Mai mult, întregul proces de realizare a unui astfel de produs este destul de simplu și oamenii care nu au fost niciodată implicați în lucrări de ac reușesc să creeze produse minunate.

Un cadru vechi este potrivit pentru fabricarea unui panou decorativ, puteți utiliza, de asemenea, o foaie de carton gros sau PAL.

Țesătura poate fi realizată în mai multe moduri.:

Un panou din țesătură nu necesită costuri materiale mari și este mai ușor de realizat decât crezi Un panou din țesătură nu necesită costuri materiale mari și este mai ușor de realizat decât crezi

  1. Țesătura pregătită este trasă pe bază, după care trebuie să fie înfășurată pe partea din spate și bine fixată cu adeziv. Rămâne să atașați baza rezultată la cadru..
  2. Este necesar să realizați un cadru din lamele de lemn. Apoi, țesătura selectată este tăiată, ținând cont de alocație, și trasă peste un martor din lemn. Este important să fixați bine materialul pe spate cu o capsator sau cuie..
  3. Pentru a face un panou din țesătură, puteți face fără un cadru, în schimb aveți nevoie de placaj. Cauciucul spumos sau gulerul de iarnă sintetic trebuie atașat pe partea din față. Baza rezultată este acoperită cu o țesătură pregătită și fixată bine pe partea din spate..

Puteți folosi diferite materiale pentru a decora pânza rezultată. Unele dintre ele decupează produsul cu mărgele sau butoane colorate. În plus, puteți face flori frumoase și colorate din resturi, panoul va arăta bine și va deveni punctul culminant al camerei..

Pentru fabricarea panourilor pentru copii pe perete, meseriașele creează în mod special imagini sau desene, ținând cont de preferințele copilului. Un detaliu similar de decor în grădiniță va face camera luminoasă și colorată..

Panou cu flori din țesătură – un decor neobișnuit al camerei

Înainte de a crea un panou mai complex, ar trebui să vă familiarizați cu tehnologia creației sale. Astăzi există multe clase de master în care există instrucțiuni pas cu pas care permit chiar și unui începător să-i surprindă pe ceilalți cu o capodoperă reală.

Pentru o pânză cu flori, este important să pregătiți din timp toate materialele necesare pentru lucru și să faceți un martor. Datorită utilizării unei scheme speciale, rezultatul muncii minuțioase va fi un produs de calitate.

Îți va lua 1,5-2 ore din timpul tău să faci un panou cu flori din țesătură, dar rezultatul îți va depăși toate așteptările. Îți va lua 1,5-2 ore din timpul tău să faci un panou cu flori din țesătură, dar rezultatul îți va depăși toate așteptările.

Pentru a face flori frumoase pentru panou, veți avea nevoie de bucăți de țesături strălucitoare. Cercurile de diferite dimensiuni ar trebui tăiate, aici șabloanele pregătite vor deveni asistenți. După aceea, trebuie să puneți împreună toate cercurile rezultate (cel mai mic detaliu va fi ultimul de deasupra) și apoi le coaseți împreună. O margele este atașată în centru – aceasta va fi etapa finală a creării unei flori.

Pentru ca marginile produsului să aibă o formă ondulată, le puteți arde puțin cu o flacără de lumânare..

O soluție bună pentru decorarea unei viitoare pânze cu flori va fi o temă de primăvară. Folosind individual o mașină de cusut, puteți realiza lamele de iarbă verde strălucitor, care vor avea dimensiuni diferite..

La finalizarea fabricării tuturor părților pânzei concepute, rămâne să le atașați în mod corespunzător la bază. Pentru părțile foarte subțiri, este recomandat să folosiți adeziv și să coaseți pe flori și fire de iarbă.

Floarea nu trebuie să fie rotundă. La urma urmei, crearea sa depinde complet de imaginația autorului..

Realizarea unui panou din resturi de țesătură cu propriile mâini

Pentru iubitorii de abstractizare, puteți pregăti independent un decor neobișnuit pe perete din resturi. O astfel de imagine ciudată va ajuta la sublinierea favorabilă a interiorului camerei și va deveni mândria stăpânei-meșteșugărești.

Pentru a lucra, veți avea nevoie de un cadru cu laturi egale și mai multe tipuri de material contrastant. Pentru a nu vă confunda în viitor, este mai bine să desenați în avans o diagramă a viitorului produs și să numărați toate dungile.

De ce aruncați resturile de țesătură atunci când puteți face un panou de țesătură cu propriile mâini, care va deveni un decor sau un cadou original De ce aruncați resturile de țesătură atunci când puteți face un panou de țesătură cu propriile mâini, care va deveni un decor sau un cadou original

Tăieturile sunt tăiate în cantitatea necesară și atașate la bază, respectând strict ordinea specificată. Pentru a face compoziția interesantă și strălucitoare, este important să alternați corect culorile și să aveți grijă de fixarea fiabilă a pieselor. Pentru aceasta, se recomandă utilizarea unui adeziv special topit la cald..

Pe perete, o imagine cu resturi va arăta foarte bine. Prin urmare, la finalizarea lucrării, este necesar să fixați produsul rezultat într-un cadru..

Atunci când alegeți o țesătură pentru un panou, trebuie să țineți cont de culoarea acesteia, precum și de structura sa. Materialul de mătase se va remarca excelent și scump pe perete. Și țesătura, care are o structură densă, este foarte confortabilă de lucrat..

Pentru a evita lăsarea bucăților subțiri, se recomandă punerea cartonului în ele. În plus față de acest scop, astfel de file vor ajuta la evitarea transparenței materialului..

Dacă trebuie să faci o spirală abstractă de patch-uri, este mai bine să faci un model în direcția opusă. Și apoi întindeți toate dungile strict conform schemei.

Panouri din material textil (video)

Unele meșteri reușesc să facă lucrări frumoase din rămășițele țesăturii. Prin urmare, nu este necesar să se utilizeze numai materiale noi..

Un panou decorativ din țesături ajută la aducerea unei atmosfere de confort și confort în cameră. Un astfel de element de decor poate fi realizat cu ușurință pe cont propriu și din acele materiale care sunt la îndemână.

Panou din țesătură (foto)