Οι καλύτερες ομάδες φαγητού για την κουζίνα: πώς να επιλέξετε και να οργανώσετε

Ό, τι και να πει κανείς, η τραπεζαρία είναι το πιο επισκέψιμο μέρος στο σπίτι, αφού η μέρα του καθενός από τα μέλη της οικογένειας ξεκινά εδώ. Ό, τι και να πει κάποιος, η τραπεζαρία είναι το πιο επισκέψιμο μέρος του σπιτιού, αφού η μέρα του καθενός από τα μέλη της οικογένειας ξεκινά εδώ. Η κουζίνα είναι ένα μέρος όπου ένα άτομο οδηγεί πολύ χρόνο, ειδικά οι γυναίκες. Όταν είναι άνετο και βολικό, το μαγείρεμα, το πρωινό ή το μεσημεριανό γεύμα είναι επίσης μια απόλαυση. Αφού ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σχεδιασμού της κουζίνας, τίθεται το ερώτημα σχετικά με την επιλογή των αξεσουάρ επίπλων. Οι καρέκλες και το τραπέζι παίζουν έναν από τους κύριους ρόλους. Αυτά τα εσωτερικά στοιχεία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικά και πρακτικά. Κατά την επιλογή, πρέπει να λάβετε υπόψη από τι υλικό είναι κατασκευασμένα, επειδή η υγρασία είναι πάντα παρούσα σε αυτό το δωμάτιο, αλλάζει η θερμοκρασία του αέρα, από την οποία πολλά υλικά μπορούν να παραμορφωθούν.

Τραπεζαρία στην κουζίνα

Από μια μεγάλη ποικιλία επίπλων τραπεζαρίας κουζίνας, θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που θα προσφέρει άνεση, άνεση και ευκολία. Πρώτα απ ‘όλα, τίθεται το ερώτημα σχετικά με την κατανομή χώρου στην κουζίνα. Η εργονομία – η επιστήμη των αριθμών, προβλέπει ότι, σύμφωνα με το πρότυπο, 1 άτομο καταλαμβάνει τουλάχιστον 80 cm από την τραπεζαρία, ενώ το εξάρτημα επίπλων πρέπει να έχει ύψος 70 cm, μήκος 1 m 15 cm. Για κουζίνες μικρού μεγέθους, η ιδανική επιλογή είναι συρόμενο τραπέζι ή ράφι μπαρ.

Η τραπεζαρία είναι ένα αρμονικό σύνολο επίπλων που ταιριάζει απόλυτα στο ύφος και την ενότητα των υλικών Η τραπεζαρία είναι ένα αρμονικό σύνολο επίπλων που ταιριάζει απόλυτα στο ύφος και την ενότητα των υλικών

Για μια μικρή κουζίνα για μια οικογένεια 4 ατόμων, η καλύτερη επιλογή είναι ένα ορθογώνιο τραπέζι 75 Χ 120 εκ. Τα στρογγυλά τραπέζια πρέπει να έχουν διάμετρο τουλάχιστον 95 εκ..

Τα σετ τραπεζαρίας πρέπει να είναι πανομοιότυπα με τη σκιά των κύριων επίπλων ή να διαφέρουν κατά 2-3 τόνους. Για μικρά δωμάτια, είναι καλύτερο να επιλέξετε σετ τραπεζαρίας σε ανοιχτά χρώματα, επειδή τα σκούρα χρώματα περιορίζουν οπτικά το χώρο..

Ο διαχωρισμός των χώρων εστίασης και εργασίας θα κάνει το δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο άνετο. Ο ευκολότερος και πιο πρακτικός τρόπος για να διαιρέσετε οπτικά το χώρο είναι να χρησιμοποιήσετε διακοσμητική διακόσμηση τοίχων στην περιοχή του σετ τραπεζαρίας. Αυτή η περιοχή φαίνεται πολύ ωραία αν οι τοίχοι είναι τελειωμένοι με διακοσμητικό γύψο και πλακάκια. Η φυσική πέτρα είναι πολύ δημοφιλής.

Μια άλλη κοινή μέθοδος ανάδειξης ενός σετ τραπεζαρίας είναι ο συνδυασμός δαπέδων. Οι σχεδιαστές συνιστούν τη χρήση πρακτικών και εύχρηστων υλικών στο πάτωμα..

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μια μυριάδα επιλογών, σχημάτων και υλικών για ομάδες εστίασης. Ωστόσο, είναι καλύτερο να επιλέξετε έπιπλα που ταιριάζουν στο στυλ της κουζίνας σας. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μια μυριάδα επιλογών, σχημάτων και υλικών για ομάδες εστίασης. Ωστόσο, είναι καλύτερο να επιλέξετε έπιπλα που ταιριάζουν στο στυλ της κουζίνας σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται επιφάνεια οροφής, στην οποία είναι εγκατεστημένοι πολυελαίοι. Μπορείτε να διαχωρίσετε την τραπεζαρία στην κουζίνα χρησιμοποιώντας τον πάγκο μπαρ. Θα παίξει το ρόλο όχι μόνο μιας επιφάνειας για φαγητό, αλλά θα χρησιμεύσει επίσης ως πρόσθετος χώρος αποθήκευσης για τα σκεύη κουζίνας. Για μεγάλα δωμάτια, μπορείτε να επιλέξετε ογκώδη σκαμπό μπαρ σε έντονα χρώματα. Σε μια μικρή κουζίνα, 2-3 καρέκλες είναι αρκετές.

Γωνιακά έπιπλα σε οποιοδήποτε μέγεθος δωματίου εξοικονομεί όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήσιμη περιοχή. Ταυτόχρονα, οι γωνιακοί καναπέδες, που αποτελούν μέρος του σετ τραπεζαρίας, περιέχουν επιπλέον χώρο με τη μορφή συρταριών.

Μπορείτε να επισημάνετε την τραπεζαρία στην κουζίνα χρησιμοποιώντας διακοσμητικά στοιχεία όπως πίνακες ζωγραφικής, πάνελ, φωτιστικά, απλίκες.

Στο concept Στο concept "δείπνο Ζώνη" περιλαμβάνει τραπέζι και καθίσματα – καρέκλες, σκαμπό, παγκάκια, καναπέ ή γωνιά. Η επιλογή των επίπλων πρέπει να προέρχεται από τον ελεύθερο χώρο στην κουζίνα.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν την κουζίνα σε στιλ καφέ. Σε αυτή την περίπτωση, ο χώρος εργασίας τελειώνει με διακοσμητικά πλακάκια και η τραπεζαρία – με φυσική πέτρα. Στην τραπεζαρία, μπορείτε να κρεμάσετε όχι μια εικόνα, αλλά μια πινακίδα, για παράδειγμα, με το όνομα της καφετέριας. Αντί για μια λάμπα, είναι πιο κατάλληλο ένα απλό που μιμείται ένα φανάρι..

Κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα που ταιριάζει με το στυλ. Οι σχεδιαστές προτείνουν να κρεμάσετε αφίσες τροφίμων στους τοίχους. Συνδυάζονται τέλεια με οποιοδήποτε στυλ.

Η τραπεζαρία συχνά διαχωρίζεται από την περιοχή εργασίας, διακοσμημένη με λουλούδια. Αποδεικνύεται μια εμφάνιση κιόσκι κήπου. Εάν η κουζίνα είναι μικρή σε μέγεθος, συνιστάται να κρεμάσετε αντικείμενα με καθρέφτη στην τραπεζαρία. Η λάμψη του φωτός που θα αντανακλάται θα επεκτείνει οπτικά το χώρο.

Μπορείτε να διαχωρίσετε την περιοχή αναψυχής ακόμη και με το πιο συνηθισμένο βάζο με λουλούδια. Θα πρέπει να τοποθετηθεί στη μέση του τραπεζιού και η κουζίνα θα αποκτήσει αμέσως μια ιδιαίτερη απαλή ατμόσφαιρα..

Ομάδα μεσημεριανού γεύματος στην κουζίνα (βίντεο)

Ομάδα μεσημεριανού γεύματος στην κουζίνα: κανόνες επιλογής

Κατά την επιλογή μιας ομάδας φαγητού για την κουζίνα, πρέπει να τηρούνται τρεις κανόνες..

κανόνες:

  • Ευκολία;
  • Αγορά επίπλων μόνο μετά τη δημιουργία ενός σχεδίου σχεδιασμού.
  • Αντιστοιχία μεγεθών.

Η επιλογή της τραπεζαρίας παίζει σημαντικό ρόλο στη ζεστασιά, τη ζεστασιά και την άνεση της κουζίνας σας, επειδή περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας εκεί. Η επιλογή της τραπεζαρίας παίζει σημαντικό ρόλο στη ζεστασιά, τη ζεστασιά και την άνεση της κουζίνας σας, επειδή περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας εκεί.

Οι καρέκλες και το τραπέζι της κουζίνας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα. Όχι πάντα τα πιο όμορφα και κομψά αξεσουάρ επίπλων πληρούν αυτό το χαρακτηριστικό. Εξαιρετικές επιλογές για τον χώρο της κουζίνας είναι οι καρέκλες με εργονομικά καθίσματα που ακολουθούν πλήρως τη δομή του σώματος. Βολικά ευρύχωρα τραπέζια με συρτάρια, καρέκλες με μπράτσα.

Πρέπει να αγοράσετε έπιπλα τραπεζαρίας μόνο στο τελευταίο στάδιο της ανακαίνισης ή εάν έχει ήδη σχεδιαστεί ένα σχέδιο σχεδιασμού και ένα άτομο μπορεί να δει οπτικά πώς θα είναι η κουζίνα, για παράδειγμα, σε μια τρισδιάστατη εικόνα.

Τα κλασικά ξύλινα αξεσουάρ επίπλων είναι δημοφιλή σήμερα. Επιπλέον, είναι αρκετά πρακτικά και σταθερά. Ωστόσο, τα πλαστικά μοντέλα έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση, ειδικά εάν παρέχεται στυλ υψηλής τεχνολογίας..

Ακόμα κι αν σας άρεσε πολύ το κιτ και η τιμή ταιριάζει απόλυτα με τον προϋπολογισμό, θυμηθείτε ότι το κύριο πράγμα είναι η άνεση και η ασφάλεια. Ακόμα κι αν σας άρεσε πολύ το κιτ και η τιμή ταιριάζει απόλυτα με τον προϋπολογισμό, θυμηθείτε ότι το κύριο πράγμα είναι η άνεση και η ασφάλεια.

Σε μια μικρή κουζίνα, τα κόκκινα και πορτοκαλί χρώματα των ντουλαπιών, η ταπετσαρία από μπαμπού συνδυάζονται καλά. Η τραπεζαρία χωρίζεται σε αυτή την περίπτωση με έναν πάγκο μπαρ, δύο κόκκινα σκαμπό μπαρ. Για διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρολόι, 2 εικόνες, για παράδειγμα, με την εικόνα των γατών. Ένα ειδώλιο μιας γάτας θα προσθέσει κομψότητα σε αυτό το εσωτερικό. Ο χώρος εργασίας χωρίζεται με διακοσμητικά πλακάκια.

Κατά την επιλογή μιας ομάδας φαγητού για την κουζίνα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις διαστάσεις των επίπλων. Τα αξεσουάρ πρέπει να είναι άνετα για όλα τα μέλη της οικογένειας. Το μεγάλο τραπέζι δημιουργεί μια αίσθηση απεριόριστου χώρου.

Σετ τραπεζαρίας: πώς να τακτοποιήσετε τα έπιπλα

Μια σημαντική ερώτηση κατά τη διακόσμηση μιας κουζίνας είναι πώς να τοποθετήσετε σωστά τα έπιπλα, συμπεριλαμβανομένης μιας τραπεζαρίας.

Η οργάνωση της τραπεζαρίας ξεκινά με τον καθορισμό των απαιτήσεων και των γενικών ιδεών για την άνεση, είναι όλες διαφορετικές Η οργάνωση της τραπεζαρίας ξεκινά με τον καθορισμό των απαιτήσεων και των γενικών ιδεών για την άνεση, είναι όλες διαφορετικές

Τύποι κιτ:

  1. Σετ τραπεζαρίας μονής σειράς (γραμμικά). Τα έπιπλα τραπεζαρίας βρίσκονται στη μία πλευρά της κουζίνας, όλα τα άλλα αξεσουάρ επίπλων βρίσκονται στην άλλη. Εάν η κουζίνα είναι πολύ στενή, τότε είναι σκόπιμο να εγκαταστήσετε έναν μετρητή μπαρ δίπλα στον τοίχο αντί για το τραπέζι. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να διαχωρίσετε την τραπεζαρία χρησιμοποιώντας διακοσμητικό γύψο..
  2. Δίκλινες ομάδες τραπεζαρίας για την κουζίνα. Αυτή η οργάνωση του χώρου είναι πολύ βολική και απλή. Κατάλληλο για ορθογώνια δωμάτια. Σε μια από τις διαμήκεις πλευρές υπάρχει μια σόμπα και ένας νεροχύτης, από την άλλη – ντουλάπια και ένα ψυγείο. Τραπέζι και καρέκλες είναι εγκατεστημένες στη μέση.
  3. Σετ τραπεζαρίας σε σχήμα U. Αυτή η σύνθεση επιτρέπει τη διανομή αξεσουάρ επίπλων κατά μήκος τριών τοίχων. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει τραπεζαρία κοντά σε ένα από αυτά. Χάρη στον συνδυασμό, υπάρχει πολύ περισσότερος χώρος για παντοπωλεία και σκεύη κουζίνας. Για μικρές κουζίνες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε συρόμενα τραπέζια..
  4. Διάταξη επίπλων σε σχήμα L. Έτσι, μπορείτε να βάλετε έπιπλα σε μια ορθογώνια ή τετράγωνη κουζίνα. Επιπλέον, πολλές νοικοκυρές επιλέγουν ένα παράθυρο ως τραπεζαρία. Σε μικρά δωμάτια, μπορείτε να φτιάξετε ένα περβάζι παραθύρου – ένα τραπέζι, το οποίο θα ταιριάζει σε καρέκλες με μπράτσα. Σε πολλούς αρέσει αυτή η επιλογή ρύθμισης, επειδή μπορείτε να πάρετε πρωινό ή μεσημεριανό γεύμα με θέα στο δρόμο, ειδικά αν υπάρχει ένα όμορφο τοπίο έξω από το παράθυρο..

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες ελεύθερου χώρου που διατίθεται για την τραπεζαρία, καθώς και να γίνουν τροποποιήσεις με βάση τις ατομικές προτιμήσεις Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες ελεύθερου χώρου που διατίθεται για την τραπεζαρία, καθώς και να γίνουν τροποποιήσεις με βάση τις ατομικές προτιμήσεις

Τα σετ τραπεζαρίας διαγράφονται τέλεια στο σχεδιασμό της κουζίνας-στούντιο ή συνδυάζονται με το σαλόνι. Τα νησιά επίπλων δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Τραπεζαρία κουζίνας: μερικές πρακτικές συμβουλές

Μην νομίζετε ότι εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε δεν θα μπορείτε να τοποθετήσετε το σετ τραπεζαρίας. Υπάρχουν πολλές πρωτότυπες ιδέες με τις οποίες είναι δυνατό να φιλοξενήσετε πολλά έπιπλα, αλλά και να μεγεθύνετε οπτικά το χώρο. Για μια μικρή κουζίνα, θα πρέπει να επιλέξετε ανοιχτόχρωμα αξεσουάρ επίπλων. Όσο πιο διαφανή αντικείμενα στην κουζίνα (γυάλινα τραπέζια, καρέκλες), τόσο πιο ευρύχωρο θα φαίνεται το δωμάτιο.

Η ευρύχωρη τραπεζαρία σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε ένα τραπέζι οποιουδήποτε σχήματος που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας Η ευρύχωρη τραπεζαρία σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε ένα τραπέζι οποιουδήποτε σχήματος που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας

Δεν υπάρχει χώρος για να τοποθετήσετε τραπέζι φαγητού ή καθιστικό; Μια εναλλακτική λύση είναι ένας πτυσσόμενος πάγκος τραπεζαρίας που μπορεί να διπλωθεί μόνο για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό.

Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα περιττό στην κουζίνα και όλα πρέπει να είναι στο χέρι. Όλες οι οικιακές συσκευές πρέπει να φέρονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στον χώρο εργασίας. Για τον χώρο τραπεζαρίας, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια βολική διάταξη επίπλων, ανάλογα με την τηλεόραση.

Όταν επιλέγετε το σχήμα του τραπεζιού, είναι σημαντικό να λάβετε ως βάση τη λογική αρχή της κατασκευής μιας σύνθεσης, τότε η τραπεζαρία θα φαίνεται πιο συνοπτική Όταν επιλέγετε το σχήμα του τραπεζιού, είναι σημαντικό να λάβετε ως βάση τη λογική αρχή της κατασκευής μιας σύνθεσης, τότε η τραπεζαρία θα φαίνεται πιο συνοπτική

Μπορείτε να μεγεθύνετε οπτικά την οροφή στην τραπεζαρία (αν είναι κοντά στο παράθυρο) χρησιμοποιώντας μια μακριά κουρτίνα και ένα γείσο που είναι εγκατεστημένο κάτω από την οροφή.

Για να καταλάβετε ποιο σετ τραπεζαρίας είναι κατάλληλο για την κουζίνα, αρκεί να μελετήσετε τα μοντέλα που προσφέρονται από διάφορους κατασκευαστές. Σήμερα δείγματα έκθεσης είναι διαθέσιμα σε κάθε χρήστη του Διαδικτύου. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε τόσο φθηνές επιλογές επίπλων όσο και κομψές, για παράδειγμα, ιταλικά έπιπλα. Αλλά, τέτοια εσωτερικά αντικείμενα δεν είναι κατάλληλα για μια μικρή κουζίνα. Είναι καλύτερα να αγοράζονται για μεγάλους χώρους..

Αρκετές επιλογές για τη θέση της τραπεζαρίας στην κουζίνα (βίντεο)

Μπορείτε να αυξήσετε την τραπεζαρία με τη βοήθεια επιπλέον γειτονικών δωματίων – μπαλκόνι, αποθήκη, διάδρομος. Χάρη σε αυτό, ο χώρος θα γίνει πολυλειτουργικός..

Ομάδες φαγητού για την κουζίνα (φωτογραφία)