Decoupagemålningar: 50 gör-det-själv-panelfotoidéer

En tavla i decoupage ligger inom makten även för dem som aldrig har haft en pensel eller ett staffli i handen. En målning i decoupage är inom makten hos även de som aldrig har hållit en pensel eller ett staffli i handen Decoupage är en gammal teknik som låter dig dekorera en mängd olika föremål genom att sticka ut olika utskurna bilder, fragment, etc. I det här fallet är resultatet täckt med flera lager lack, vilket ger en jämn yta. Idag kan du med hjälp av decoupage göra en vacker låda av en vanlig låda med egna händer, restaurera gamla möbler och även dekorera väggarna i huset..

Decoupage: paneler på väggen

Bilden på väggen var och är dess huvudsakliga dekoration. Oftast är det reproduktioner, fotoutskrifter, mindre ofta – original, om än inte de mest kända konstnärerna. Men ofta visas inte bara målningar eller grafiska skapelser i ramar, utan också till exempel batik, liksom en målning i decoupage.

Processen att skapa en sådan bild med dina egna händer ser ut så här:

 • Canvas primer. Du kan köpa duk i en specialbutik, färdig.
 • Måleram. Oftast är ramen täckt med bronsakrylfärg, eventuellt vit. Ramen kan först gnidas med paraffin, sedan målas och sedan gnidas med sandpapper. Det kommer att ge antikens ram.
 • Ritningsförberedelse. Klipp ut en lämplig storlek och form, du kan använda servetter, mer exakt, deras översta lager. Fördjupa bilden i tebladen om du vill ha effekten av antiken.

I det här fallet är en panel gjord på duk, om du använder någon annan grund måste du anpassa dig till egenskaperna hos denna grund. I det här fallet är en panel gjord på duk, om du använder någon annan grund måste du anpassa dig till egenskaperna hos denna grund.

Hur man gör decoupagepaneler på duk

Bilden, redan förberedd, måste försiktigt fästas på duken och nästan omedelbart kan den täckas med lim. Vissa hantverkare föredrar att måla över detaljerna med akrylfärg, men det är inte nödvändigt..

På platser där det blir sprickor (om du gör dem) måste du täcka med akryllack. Efter torkning måste du applicera nästa lager, redan en speciell fasettlack. När det har torkat kommer sprickor att visas, som måste gnidas med brons..

Faktum är att arbetet är klart: det återstår bara att täcka bilden med matt akryllack, fixa det i ramen. En sådan panel kan dekorera alla rum i huset. Faktum är att arbetet är klart: det återstår bara att täcka bilden med matt akryllack, fixa det i ramen. En sådan panel kan dekorera alla rum i huset.

Gör-det-själv dekorativ panel kan stilfullt dekorera väggen i ett hem eller kontor.

Decoupage på duk: en låda med idéer (video)

Paneldekor: kreativa idéer

Du kan först dekorera panelen med en vacker ram..

Hur man dekorerar en väggpanelram:

 • Mosaik. En av de vackraste teknikerna, lätt att utföra. Passar både abstrakta målningar och klassiska motiv.
 • Knappar. Täck dem med akrylbronsfärg efter att du har klistrat över ramen, det ser alltid bra ut.
 • Tidningsrör. En enkel men intressant lösning, de kan rama in nästan vilken bild som helst, om du vet hur man ska lägga upp rätt.

Shabby chic - det här är samma skav, bara med vitt som dominerande Shabby chic – det här är samma skav, bara med vitt som en dominerande

Förresten, vad de kan göra med sina egna händer från tidningsrör – korgar och lådor är nästan som riktiga..

Decoupage master class (video)

Panel från tidningsrör med decoupage: mästarklass

Tidningsrör kan inte bara fungera som en ram för arbete, utan kan också bli en duk för denna ovanliga målning..

Och duken är gjord av rör som detta:

 • Tidningsarket är uppdelat i fyra delar, med hjälp av en sticknål görs rör;
 • Remsans kant limmas ihop med vanligt PVA -lim, varefter rören måste limmas i ett ark med ett starkare lim;
 • Kanterna på den rörformiga duken jämnas med sax och täcks sedan i två eller tre lager med akrylfärg;
 • När färgen har torkat, fortsätt till decoupage – lim de nödvändiga fragmenten;
 • Den resulterande målningen är täckt med klar akryllack.

Det finns tillräckligt med idéer för en panel från tidningar: det kan vara en bild inramad av vävning eller präglad inredning Det finns tillräckligt med idéer för en panel från tidningar: det kan vara en bild inramad av vävning eller präglad inredning

Du får en reliefduk, vilket betyder en reliefpanel, som kan placeras i en mer standardram..

Panelämnen för decoupage

Det kommer inte alltid att vara möjligt att göra sådant arbete från grunden, och om du har din skattkista, det vill säga med olika ämnen, blir det definitivt lättare att arbeta..

Vilken vacker bakgrund som helst idag kan hittas i onlinegalleriet och skrivas ut. Vilken vacker bakgrund som helst idag kan hittas i onlinegalleriet och skrivas ut.

Tomrum är fragment, bilder, urklipp eller hela magasinblad, servetter som en gång tittade på dig. Ingen vet när denna eller den där biten kan komma till nytta. Så förbered din släde på sommaren.

Ett speciellt ögonblick är bakgrunder för decoupage. Du kan hitta många av dem på Internet, bara på begäran. Du skriver ut dem på en färgskrivare, lägger dem i bröstet och många problem kommer snabbt att lösas..

Till exempel bestämmer du dig för att göra något med decoupage -tekniken för nyårstemat, och om du redan har bakgrunder går arbetet snabbare.

Vackra bakgrunder för decoupage (videorecension)

Nyårspanel: gör-det-själv-decoupage

Nyårsmotiven ser särskilt bra ut på husets väggar under semesterperioden. Du kan klippa ut de nödvändiga fragmenten från servetterna, eftersom deras val är stort idag. Men inte bara en nyårsplan hjälper en sådan produkt att verkligen bli vinter, magisk. Det är här deras knep gäller..

För nyårspanelen kan du använda:

 • Glitterlack. Även nagellack fungerar för små fragment..
 • Salt och PVA. Först ett lager lim, sedan vit färg och grovt salt – en stor snöimitation.
 • Vanten bas. Inte bara en rektangulär eller rund duk, utan en dukvante som omedelbart sätter rätt stämning.

Retro -teman ser bra ut: gamla vykort, julteman, vintageteckningar Retro -teman ser bra ut: gamla vykort, julteman, vintageteckningar

Kartongpanel: decoupage steg för steg

Om det inte finns någon duk, och du inte är inställd på att skapa en bas från rör, kan du använda vanlig kartong. Mer exakt, den vanligaste, men hållbar och tjock. Samtidigt ska det inte vara sprött, annars går allt arbete ner i avloppet.

Om du bara har tunn kartong och vill arbeta med den kan du “tjockna” den med egna händer. Detta görs med hjälp av den gamla goda papier-maché-tekniken. Flera lager vita servetter, och kartongen blir stark och tjock. Tja, sedan utförs decoupage -arbeten enligt standardscenariot.

För att dekorera en panel med decoupage -teknik krävs kartong med tillräcklig densitet För att dekorera en panel med decoupage -teknik krävs kartong med tillräcklig densitet

Decoupagepaneler med kitt: mästarklass

Och det här är en icke-trivial version av decoupage, där du kan sluta med ett hjälparbete.

Decoupage med kitt görs så här:

 • Kitt appliceras på basen (duken) med en spatel i kaotisk riktning. Du måste vänta tills det är torrt.
 • De utskjutande platserna slipas med sandpapper.
 • Måla sedan arbetet med önskad färgfärg med en pensel så att mer färg finns i ramområdet.
 • Ta en våt trasa och torka av färgen och torka sedan igen. Detta skapar önskad bakgrund..
 • Därefter måste du limma motiven..
 • Med en spatel och kitt, gå igenom det nästan färdiga arbetet igen.

Arbetets struktur blir intressant - du vill röra sådana paneler. Överdriv bara inte med kitt. Arbetets struktur blir intressant – du vill röra sådana paneler. Överdriv bara inte med kitt.

Det återstår att gå längs kanten på panelen med färg på en svamp och panelen är klar!

Decoupage master class (video)

Decoupage -tekniken är enkel, men krävande för de små sakerna. Specialmaterial, speciellt lack, först överraskar allt detta och verkar ovanligt. Men efter att ha gjort en sådan inredning en gång förstår du hur snygga, estetiska, ljusa dessa verk är..

Kreativ framgång!

Decoupagemålningar: gör-det-själv-paneler (fotoidéer)