Kuinka tehdä keittiötaso itse: valitse materiaali ja tee se itse

Työtason tekeminen itse ei ole helppo tehtävä, mutta tuloksena saat täysin ainutlaatuisen elementin minimaalisilla investoinneilla. Työtason tekeminen itse ei ole helppo tehtävä, mutta tuloksena saat täysin ainutlaatuisen elementin minimaalisilla investoinneilla. Tämä kysymys herää sen jälkeen, kun henkilö on käynyt kauppakerroilla ja kysynyt hintaa häntä kiinnostavista rakenteista. Hinnat purevat, ja halu tehdä kaikki itse kasvaa.

Jos ajattelet kaikkea hyvin, kysymys siitä, miten työ suoritetaan omin käsin, ei vaikuta ratkaisemattomalta. On monia malleja ja tekniikoita, joihin monet ihmiset pystyvät..

Keittiötason ominaisuudet

Kun valitset materiaalia työtason valmistukseen, muista, että sen on oltava kestävä ja vedenpitävä. Kun valitset materiaalia työtason valmistukseen, muista, että sen on oltava kestävä ja vedenpitävä.

Keittiön pöydällä on omat erityiset ja toiminnalliset ominaisuudet. Hänellä on tietty määräävä asema keittiön sisätiloissa. Samaan aikaan sillä pitäisi olla pääasiallinen toiminnallinen tarkoitus – kaikki ruoan valmistukseen liittyvät työt tehdään sille. Tämä ehto edellyttää, että työtaso altistuu merkittäville mekaanisille rasituksille (isku, puristus, hankaus, leikkaus, tärinä jne.) Ja monisuuntaisille äärilämpötiloille (pakastetuista elintarvikkeista kuumiin elintarvikkeisiin, jotka on juuri poistettu liesistä). Pinnoitteen on oltava vastustuskykyinen aggressiivisille aineille (happamat, emäksiset väliaineet, rasvat jne.), Sen vedenpitävyys on lisääntynyt, rasvat eivät imeydy, helposti puhdistettava.

Keittiön työtason rakenne

Keittiön työtaso on suunniteltu seuraavien asetusparametrien perusteella:

 • lomake;
 • mitat;
 • sijainnin korkeus ja erityisten elementtien läsnäolo.

Esimerkki piirustuksesta keittiön työtasosta Esimerkki keittiön työtason piirustuksesta Materiaalista on päätettävä jo työtason piirustuksen laatimisvaiheessa, koska jokaisella niistä on omat tekniset piirteensä, joista voi joissakin muodoissa tulla mahdoton tehtävä Materiaalista on päätettävä jo työtason piirustuksen laatimisvaiheessa, koska jokaisella niistä on omat tekniset piirteensä, joista voi joissakin muodoissa tulla mahdoton tehtävä Kulmapöydän valmis piirustus (klikkaa suuremmaksi) Kulmapöydän valmis piirustus (klikkaa suuremmaksi)

Työtason mitat ja muoto valitaan ottaen huomioon keittiön mitat, pöydän sijainti, kokojen suhde muihin huonekaluihin, tarvittava työskentelytila ​​ja omistajan maku. Yleensä sen vakioleveys on noin 60 cm, paksuus ei ylitä 5 cm ja pituus vastaa keittiösarjaa. Kätevä korkeus – enintään 1,2 m.

Materiaalin mukaan keittiön työtaso voi olla erilainen omistajan ja taloudellisten mahdollisuuksien mukaan. Päämateriaalit: puu, lastulevy, MDF, betoni, keramiikka, muovi, kivi (luonnollinen ja keinotekoinen), betoni, metalli.

Keittiön pöydälle voidaan tehdä muita toiminnallisia elementtejä – sisäänrakennettu pesuallas, vuorovesi tuotteiden leikkaamiseen, vahvistetut vyöhykkeet iskukuormille jne. Pöydän sijainnin keittiössä perusteella voidaan erottaa seuraavat lajikkeet: kulma, saari (keskellä), pitkänomaiset rakenteet.

Betonitasojen valmistus

Betonitaso on erittäin käytännöllinen, koska materiaali ei syövytä, ei pelkää kosteutta, on helppo puhdistaa ja sillä on uskomaton lujuus. Betonitaso on erittäin käytännöllinen, koska materiaali ei syövytä, ei pelkää kosteutta, on helppo puhdistaa ja sillä on uskomaton lujuus.

Betoninen työtaso on asennettu olemassa olevaan keittiön pöydän runkoon. Tee-se-itse-valmistus alkaa muotin asentamisesta. On parasta asentaa se vanhalle työtasolle, ja jos sitä ei ole, voit käyttää pohjana vaneri- tai kuitulevyä, jota varten ne leikataan tiettyyn kokoon. Pohjan reunoille muotin sivut laudasta tai puusta on kiinnitetty niin, että niiden korkeus vastaa pöytälevyn paksuutta. Jos suunnitelman mukaan on tarpeen tehdä sisäänrakennettu pesuallas, sen sijaintia rajoittavat lisäpuolet, joihin puupalkki on kiinnitetty ruuveilla. Muotin koko sisätilavuus on peitetty siististi muovikelmulla laastin pitämiseksi.

Betonin valmistus

Tee-se-itse-betonilaasti valmistetaan seuraavalla koostumuksella: Portland-sementti M400 (1 osa) sekoitetaan hiekkaan (2 osaa) ja hienoa soraa (2 osaa). Liuos sekoitetaan veteen nestemäisen smetanan sakeuteen. On suositeltavaa sekoittaa liuos käyttämällä rakennussekoitinta tai poraa, jossa on suutin..

Työn vaiheet

Betonipöydän valmistusperiaate on muodon luominen ja kaataminen. Työ voidaan suorittaa paikan päällä ja riittävillä taidoilla ja prosessin ymmärtämisellä itsenäisesti Betonipöydän valmistusperiaate on muodon luominen ja kaataminen. Työ voidaan suorittaa paikan päällä ja riittävillä taidoilla ja prosessin ymmärtämisellä itsenäisesti, ennen betonin kaatamista on tarpeen vahvistaa työtaso. Tätä varten teräslanka, jonka halkaisija on 6-8 mm, asetetaan verkon muodossa, jossa on kenno, jonka sivukoko on noin 5-6 cm. . Verkko ei saa ulottua muotin sivuille vähintään 10 mm: n etäisyydeltä.

Betoniliuos kaadetaan muotin sisäpuolelle ja sen sivuja käytetään ohjeena kaatopaksuudelle. Laasti on levitettävä sinetillä ja lastalla. Työtason pinta on tasoitettu huolellisesti ja kuivuu 2-3 päivää. Voit parantaa keittiön betonitasojen valmistuksen laatua omilla käsilläsi käyttämällä betonin sijaan itsesiloituvaa lattiaa varten tarkoitettua polymeerisementtiseosta. Tämä materiaali tarjoaa sileän, hienorakeisen rakenteen..

Betonisen työtason pinnan muodostaminen

Tee-se-itse-betonitaso voidaan sisustaa useilla tavoilla: hiomalla pinta graniittia simuloimalla ja levittämällä keraamisia laattoja. Betonikappaleen käsittelyyn käytetään hiomakonetta, jonka teho on vähintään 1 kW. Aluksi hionta suoritetaan karkealla rakeella suurten epätasaisuuksien ja murskatun kiven poistamiseksi. Sitten asennetaan hienorakeinen hiomalaikka ja pöydän pinta saadaan tasaiseksi..

Pöly poistetaan pinnalta pölynimurin avulla ja sille levitetään rasvaa hylkivä vaikutus betonituotteiden tavallisella huokosten täyteaineella. Kun kyllästys on kovettunut, konepellille kiinnitetään jauheliimalla kyllästetty mokkamaali ja pöytälevy kiillotetaan omin käsin. Betonin pinta näyttää graniitilta.

Kuinka tehdä betoninen keittiötaso (video -ohje)

Nestemäinen graniittitaso

Suosittelemme myös katsomaan videon nestemäisen graniittitason valmistamisesta:

Laatta työtaso

Laattojen keittiötasot ovat fiksujen ja käytännöllisten omistajien valinta. Materiaali on yksi suosituimmista näihin tarkoituksiin. Laattojen keittiötasot ovat fiksujen ja käytännöllisten omistajien valinta. Materiaali on yksi suosituimmista näihin tarkoituksiin.

Toinen vaihtoehto työtason koristeluun omilla käsilläsi voidaan tehdä kerrostamalla keraamisia laattoja. Laatat asetetaan tavalliselle liimalle, joka levitetään laattoihin lovellisella lastalla. Liimakerroksen paksuus on 2-3 mm. Kulmissa olevien laattojen väliin asennetaan ristimajakat samanlaisten saumojen saamiseksi. Asennuksen jälkeen liitokset täytetään tavallisella laastilla (mieluiten epoksipohjaisella), johon voit lisätä pigmenttiä saumojen halutun sävyn saamiseksi.

Jotta voit vihdoin tehdä pöytälevyn omilla käsilläsi, sinun on peitettävä sen päät. Näihin tarkoituksiin voit käyttää muovi- tai alumiiniprofiilia. Metallielementti näyttää paremmalta, koska se vahvistaa päätypinnan lujuutta. Kiinnitä ne käyttämällä itsekelausruuveja ja ohuita tappeja..

Teemme työtason laatoista omin käsin (video -ohje)

Voit oppia lisää työtasojen valmistuksesta ja nähdä esimerkkejä valmiista tuloksista Tämä artikkeli.

Vaadittu työkalu

Betoni- tai laattalattian valmistamiseksi keittiön pöydälle tarvitset seuraavan työkalun:

 • sähköpora;
 • rakentamisen sekoitin;
 • Hiomakone;
 • rautasaha;
 • vasara;
 • ruuvimeisseli;
 • veitsi;
 • sakset;
 • Kittiveitsi;
 • lovettu lastalla;
 • Bulgaria;
 • Päällikkö OK;
 • imuri;
 • sivellin;
 • metallisaha;
 • laite laattojen leikkaamiseen;
 • kumi lastalla;
 • ruletti;
 • taso;
 • metallinen viivain.

Lastulevy työtasot

Nykyään lastulevyn valikoima on erityisen laaja. Tämän avulla voit paitsi valita pöytälevyn materiaalin mahdollisimman tarkasti kuulokkeisiin, mutta myös yhdistää ne Nykyään lastulevyn valikoima on erityisen laaja. Tämän avulla voit paitsi valita pöytälevyn materiaalin mahdollisimman tarkasti kuulokkeisiin, mutta myös yhdistää ne

Työkalu lastulevyyn perustuville työtasoille:

 • Bulgaria;
 • sähköpora;
 • ruuvimeisseli;
 • rakentamisen sekoitin;
 • rautasaha;
 • sähköinen palapeli;
 • Hiomakone;
 • veitsi;
 • sakset;
 • sivellin;
 • kumi- ja kampalastat;
 • taso;
 • ruletti;
 • metallinen viivain.

Yksinkertaisin työtaso on valmistettu lastulevyistä, joissa on muovipinta. Lastulevy, jonka paksuus on 18-20 mm, merkitään ja leikataan haluttuun kokoon sähköisellä palapelillä tai hiomakoneella. Levyn päät käsitellään silikonitiivisteellä. Pöytälevyn pohja voidaan valmistaa kahdesta lastulevyarkista, jotka on liitetty toisiinsa ruuveilla tai käyttämällä rakennuksen nitojaa.

Toisin kuin mielipiteet, lastulevytasot voivat myös näyttää kalliilta ja kunnioitettavilta. Nykyään lopullisena käsittelynä ei ole vain laminointi, vaan myös pintamatto, josta on tullut todellinen trendi vuonna 2015. Toisin kuin mielipiteet, lastulevytasot voivat myös näyttää kalliilta ja kunnioitettavilta. Nykyään lopullisena käsittelynä ei ole vain laminointi, vaan myös pintamatto, josta on tullut todellinen trendi vuonna 2015.

Arkki-koristemuovi leikataan niin, että se on 2-3 mm suurempi kuin lastulevyn aihio kaikkiin suuntiin. Epoksi- tai polyesterihartsiin perustuvalla liimalla muovi liimataan työtason pohjaan. Kuivaamisen jälkeen ylimääräinen pinnoite katkaistaan ​​rakennusveitsellä. Työtason päät on muodostettu samalla tavalla kuin betonirakenne.

Lastulevypohjaisen työtason pinta voidaan valmistaa mineraalilastuista, esimerkiksi Royal Stoun -brändistä. Tätä varten lastulevypohjaan levitetään ohut kerros polyesterihartsipohjamaalia. Kivikerros muodostetaan erikseen; jota varten nestemäinen kivi kaadetaan lasille kahdessa kerroksessa. Nestemäisen kiven seos sekoitetaan koboltin (1,5%) ja kovettimen kanssa rakennussekoittimella. Seoksen kulutus on 3 kg neliömetriä kohti. Kivikerroksen polymeroitumisen jälkeen se liimataan lastulevyyn polyesterihartsiliimalla. Pinnan kiillotus tehdään hiekkapaperilla tai hiomakoneella jauhatustahnalla.

Voit oppia lisää tällaisen pöytälevyn valmistamisesta artikkelista “Tee-se-itse lastulevy työtaso: tyylikäs ja käytännöllinen“. Löydät yksityiskohtaisen video -ohjeen, kuvauksen kaikista työvaiheista sekä valokuvia lopputuloksista.

Toivotamme menestyksekästä remonttia!