DIY papier-mâch για αρχάριους: οδηγίες και συστάσεις

Η κατασκευή χειροτεχνιών από papier-mâch δεν είναι καθόλου δύσκολη. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξετε χειροτεχνίες από papier-mâch Το Papier-mâché είναι μια πρωτότυπη τεχνική που χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στα σχολεία και στους κήπους ως τρόπος κεντήματος. Το όνομα προέρχεται από τα γαλλικά και μεταφράζεται ως “τσαλακωμένο χαρτί”. Το να μάθετε πώς να δημιουργείτε χειροτεχνίες δεν είναι καθόλου δύσκολο, αφού το papier-mâché δεν είναι μια δύσκολη τεχνική. Επιπλέον, αυτή η μέθοδος είναι ενδιαφέρουσα για πολλούς επειδή δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε υλικά. Μετά από όλα, για να φτιάξετε ένα όμορφο έπιπλο, ένα παιχνίδι θα χρειαστεί μόνο μια παλιά εφημερίδα ή χαρτί υγείας, κόλλα, χρώματα και φαντασία. Αρκεί να παρακολουθήσετε το master class μία φορά για να βεβαιωθείτε για αυτό.

Τεχνική Papier-mâché για αρχάριους

Αρχικά, η τεχνική papier-mâché χρησιμοποιήθηκε κατά την κατασκευή κούκλων με τα χέρια τους..

Τώρα αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται ευρέως για την παρασκευή:

 • Οδηγοί μελέτης?
 • Ανδρείκελα?
 • Μάσκες?
 • Παιχνίδια?
 • Θεατρικά στηρίγματα.
 • Κασετίνες.

Οι επαγγελματίες τεχνίτες φτιάχνουν papier-mâch ακόμη και αξεσουάρ επίπλων και φωτιστικά.

Αρχικά, η τεχνική papier-mâché χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή κούκλων. Αρχικά, η τεχνική papier-mâché χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή κούκλων.

Για τους αρχάριους να δημιουργούν χειροτεχνίες, υπάρχει ένας απλός κανόνας – να δείξουν τη μέγιστη φαντασία και να κάνουν υπομονή..

Τα προϊόντα δημιουργούνται με τρεις τρόπους. Πρώτον – το χαρτί εμποτίζεται με νερό, τυλίγεται για 1 ώρα, σκουπίζεται. Προστίθεται οποιαδήποτε κόλλα σε αυτό – PVA, ξυλουργική, πάστα. Όλα τα υλικά αναμειγνύονται μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θα πρέπει να έχει τη συνοχή της κρέμας γάλακτος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται μίξερ για ανάμειξη. Από αυτήν τη σύνθεση, μπορείτε να σμιλέψετε χειροτεχνίες, να δημιουργήσετε ογκώδη προϊόντα, τα οποία, κοιτάζοντας, είναι μια κύρια τάξη.

Η δεύτερη μέθοδος είναι να κολλήσετε μικρά κομμάτια εφημερίδας σε πολλά στρώματα σε μια συγκεκριμένη βάση..

Μπορείτε να δημιουργήσετε χειροτεχνίες οποιασδήποτε πολυπλοκότητας από το papier-mâché Μπορείτε να δημιουργήσετε χειροτεχνίες οποιασδήποτε πολυπλοκότητας από το papier-mâché

Μετά τη δημιουργία της τέχνης, η διακόσμηση πραγματοποιείται με χρώματα, χάντρες, χάντρες, έγχρωμο χαρτί, βερνίκι.

Ως βάση για τα προϊόντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι έρχεται στο χέρι – μπαλόνια, μπάλες, βάζα, μπουκάλια, πιάτα, συρμάτινα πλαίσια.

Papier-mache: ζώα

Ένα master class για τη δημιουργία φιγούρων ζώων προσφέρεται από πολλούς επαγγελματίες papier-mâché. Αλλά, δεν είναι απαραίτητο να έχετε καλλιτεχνική εκπαίδευση. Μετά από όλα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα master class στο σπίτι με ένα παιδί. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξετε ζώα με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας την τεχνική papier-mâché..

Αστείοι λαγοί από χαρτί-ματσέ Αστείοι λαγοί από χαρτί-ματσέ

Καμηλοπάρδαλη: master class

Το πλαίσιο του μελλοντικού σκάφους με τη μορφή καμηλοπάρδαλης είναι κατασκευασμένο από άκαμπτο σύρμα. Το χαρτί υγείας είναι εμποτισμένο με ζεστό νερό. Μερικοί χρησιμοποιούν ακόμη και χάρτινους δίσκους αυγών. Αφού αναμίξετε χαρτί με κόλλα, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε ένα αριστούργημα με τα χέρια σας. Ένα συγκολλητικό μείγμα εφαρμόζεται στο πλαίσιο, σχηματίζεται το σώμα του ζώου. Η τεχνική είναι παρόμοια με τη μοντελοποίηση με πλαστελίνη.

Αφού εφαρμοστεί ένα μέρος στο σύρμα, αφήστε το στρώμα να σκληρύνει. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα άλλο στρώμα, σχηματίζοντας την ουρά, τα αυτιά και το πρόσωπο της καμηλοπάρδαλης. Αφήστε να στεγνώσει. Είναι επιτακτικό ότι κάθε στρώμα είναι στεγνό, διαφορετικά τίποτα δεν θα λειτουργήσει. Όταν το σώμα είναι έτοιμο, μπορείτε να προχωρήσετε στη διακόσμηση. Με τη βοήθεια της γκουάς βάψτε το σώμα κίτρινο, κάντε κηλίδες με καφέ. Μάτια και στόμα με μαύρο μαρκαδόρο. Αφού στεγνώσει το χρώμα, καλύψτε με βερνίκι.

Το Papier-mâché μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε μια χαριτωμένη καμηλοπάρδαλη Το Papier-mâché μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε μια χαριτωμένη καμηλοπάρδαλη

Πρόβατα DIY

Για να δημιουργήσετε ένα πρόβατο, θα χρειαστείτε πλαστικά πλαίσια από σοκολατένια αυγά, βαμβάκι, χαρτί, χρώματα, κόλλα PVA. Η επιφάνεια του πλαισίου πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με φυτικό έλαιο πριν ξεκινήσετε την εργασία. Αυτό θα σας βοηθήσει στη συνέχεια να αφαιρέσετε την πλαστική βάση χωρίς εμπόδια. Στα μισά του πλαισίου εφαρμόζεται μια προπαρασκευασμένη κόλλα, με ένα στρώμα περίπου 3-4 mm. Μετά τη σκλήρυνση, η βάση αφαιρείται και τα μισά κολλούνται μεταξύ τους. Κατά συνέπεια, πρέπει να προετοιμάσετε δύο κενά: για το σώμα και το κεφάλι..

Τα πόδια είναι κατασκευασμένα είτε από χαρτί, περιστρέφοντάς το σε σωλήνα, είτε από σύρμα, το οποίο πρέπει αργότερα να στερεωθεί στο σώμα και να εφαρμοστεί σε κάθε ένα από αυτά με κόλλα. Μετά την ξήρανση, επικαλύψτε τη φιγούρα με κόλλα PVA και εφαρμόστε επάνω της μπαλάκια. Όσο περισσότερες μπάλες, τόσο πιο ογκώδες θα είναι τα πρόβατα. Τα μάτια κόβονται από χαρτί, τα αυτιά σχηματίζονται από βαμβάκι και κολλούνται. Μπορείτε να δείτε καθαρά τη διαδικασία κοιτάζοντας την κύρια τάξη.

Και επίσης ένα εξίσου χαριτωμένο αρνί! Και επίσης ένα εξίσου χαριτωμένο αρνί!

Πιάτο Papier-mâché

Με τη βοήθεια του papier-mâché, μπορείτε να φτιάξετε πρωτότυπα αντικείμενα εσωτερικού χώρου με τα χέρια σας. Η κύρια τάξη δείχνει ότι οι επαγγελματίες δημιουργούν πιάτα, πίνακες ζωγραφικής, εξαιρετικούς λαμπτήρες κουζίνας. Το να φτιάξετε ένα πιάτο με τα χέρια σας είναι τόσο εύκολο όσο το να ξεφλουδίζετε αχλάδια.

Αυτό θα απαιτήσει:

 1. Ρηχό πιάτο?
 2. Εφημερίδες?
 3. Κόλλα PVA?
 4. Κολλητική μεμβράνη ή κασέτα
 5. Χρώματα?
 6. Λευκό ακρυλικό χρώμα?
 7. Βούρτσες.

Σκίστε την εφημερίδα σε μικρά κομμάτια, βρέξτε τα με νερό. Η πλάκα είναι τυλιγμένη με μεμβράνη. Το πρώτο στρώμα τεμαχίων εφημερίδας εφαρμόζεται στην πλάκα βάσης χωρίς κόλλα. Τα επόμενα στρώματα πρέπει να επικαλυφθούν με PVA ή πάστα. Όσο περισσότερα στρώματα, τόσο πιο δυνατό και ανθεκτικό θα είναι το σκάφος..

Πρέπει να γνωρίζετε ότι μετά από κάθε 5-6 στρώσεις είναι απαραίτητο να αφήσετε το χαρτί να στεγνώσει, ενώ αφαιρείτε τις φυσαλίδες αέρα.

Η επιφάνεια της πλάκας είναι επικαλυμμένη με ακρυλικό χρώμα. Στο μέλλον, μπορεί να διακοσμηθεί με οποιοδήποτε χρώμα – καφέ, κόκκινο, πράσινο. Μερικοί παίρνουν χαρτοπετσέτες με διαφορετικές εικόνες ως βάση για το σχέδιο και τις κολλούν σε ένα πιάτο αφού καλύψουν με ακρυλικό. Όταν εφαρμόζεται το βασικό χρώμα, οι άκρες της χαρτοπετσέτας δεν θα είναι ορατές.

Papier-mache: το κουτί

Μια κύρια τάξη από τους καλύτερους πλοιάρχους αποδεικνύει ότι ακόμη και ένα παιδί μπορεί να κάνει όμορφες χειροτεχνίες με τα χέρια του.

Για να φτιάξετε το κουτί, πρέπει να προετοιμαστείτε:

 • Κύλινδροι κολλητικής ταινίας, χαρτόνι.
 • Σκωτσέζικη ταινία (μπορεί να αντικατασταθεί με ταινία κάλυψης).
 • Κόλλα;
 • Φύλλα από χοντρό και λεπτό χαρτόνι.
 • Εφημερίδα;
 • Scαλίδι, μολύβι.
 • Ασταρωτικό υλικό.
 • Δαντέλα ή πλεξούδα?
 • Χάντρες, χάντρες, τεχνητές πέτρες.
 • Γκουάς, βούρτσα?
 • Διαφανές βερνίκι νυχιών.

Η βάση του κιβωτίου θα είναι κύλινδροι ταινιών, που χρησιμοποιούνται αντίστοιχα. Μπορούν να αντικατασταθούν με χαρτόνι, χοντρές φιάλες φωτογραφικού χαρτιού. Ορισμένοι χρησιμοποιούν συνηθισμένο χαρτόνι, επικαλυμμένο με κόλλα και αποξηραμένο.

Ανάλογα με το μέγεθος, θα χρειαστείτε 1, 2 ή 3 κενά. Όσο περισσότερα υπάρχουν, τόσο υψηλότερο θα είναι το κουτί. Τα βασικά του μελιού πρέπει να κολληθούν μαζί με κόλλα ή ταινία κάλυψης.

Ένα υποχρεωτικό βήμα είναι να φτιάξετε το κάτω μέρος του κουτιού. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε τη βάση σε ένα φύλλο από χαρτόνι και σχεδιάστε έναν κύκλο από το εσωτερικό με ένα μολύβι, το οποίο στη συνέχεια κόβεται και κολλάται στη βάση με κόλλα. Το καπάκι είναι κατασκευασμένο με τον ίδιο τρόπο, μόνο η περιφέρεια σκιαγραφείται από έξω + 2-3 mm. Το κουτί πρέπει να έχει μια πλευρά. Μπορείτε να το φτιάξετε από χαρτόνι. Για αυτό, μια λωρίδα κόβεται με πλάτος 15 mm. Χρησιμοποιώντας κόλλα, η πλευρά είναι κολλημένη στη βάση.

Υπέροχο κουτί με κοσμήματα από papier-mâché Υπέροχο κουτί με κοσμήματα από papier-mâché

Αφού ζυμώσετε καλά τις εφημερίδες, θα πρέπει να τις σπάσετε σε μικρά κομμάτια. Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να κολλάτε τη βάση του κουτιού. Είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε τμήματα εφημερίδων με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται μια βάση χωρίς κενά. Ο αριθμός των στρωμάτων είναι 8-9. Μετά από κάθε 3 στρώσεις, πρέπει να αφήσετε το σκάφος να στεγνώσει. Οι ανώμαλες άκρες κόβονται με ψαλίδι.

Το κουτί δεν χρειάζεται να έχει λεία περιγράμματα. Με τη βοήθεια μιας κόλλας, μπορείτε να προσθέσετε λουλούδια, να κάνετε το κουτί ένα σπίτι, διακοσμώντας το με ένα παράθυρο, τούβλα και μια πόρτα, εδώ, όπως σας λέει η φαντασία σας.

Το χαρτί υγείας είναι εμποτισμένο με νερό, στριμωγμένο. Η κόλλα PVA προστίθεται επίσης εδώ. Είναι καλύτερα να αναμίξετε τη σύνθεση με ένα μίξερ μέχρι τη συνοχή της κρέμας γάλακτος. Από αυτό το μείγμα, μπορείτε να πλάσετε, όπως από πλαστελίνη, οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο για μια κασετίνα..

Η κύρια τάξη δείχνει ότι οι ειδικοί κάνουν σχέδια, στολίδια, σχέδια. Τα φυσικά στοιχεία φαίνονται πολύ όμορφα στο σχεδιασμό – κλαδιά ερυθρελάτης, κοχύλια, κόκκοι καφέ και πολλά άλλα. Στο καπάκι του κουτιού, μπορείτε να φτιάξετε ένα όμορφο μεγάλο λουλούδι ή μοτίβο από ένα συγκολλητικό μείγμα. Αφού στερεοποιηθούν όλα τα στοιχεία, η επιφάνεια του κουτιού καλύπτεται με ένα αστάρι. Σε περίπτωση που υπάρχουν τραχύτητες ή παρατυπίες στην επιφάνεια ή σχέδια, όλα τα ελαττώματα μπορούν εύκολα να εξαλειφθούν με γυαλόχαρτο ή ένα λεπτό αρχείο. Μετά το αστάρωμα, εφαρμόζεται λευκό ακρυλικό χρώμα σε ολόκληρη την επιφάνεια του κουτιού. Μόλις στεγνώσει, μπορείτε να πάρετε χρώματα και να βάψετε τη χειροτεχνία. Εάν σκοπεύετε να διακοσμήσετε με χάντρες, πλεξούδα, βελούδο, όλα αυτά τα στοιχεία είναι κολλημένα στο κουτί με κόλλα. Το τελικό στάδιο είναι η επιφανειακή επεξεργασία με ένα διαφανές βερνίκι νυχιών. Αυτό γίνεται προκειμένου να στερεωθούν τα στοιχεία του κουτιού και του χρώματος.

Το Papier-mâché σας επιτρέπει να φτιάξετε τα δικά σας χειροτεχνήματα, τα οποία θα γίνουν όχι μόνο εξαιρετικά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά και για διαφορετικά δωμάτια, αλλά και υπέροχα, αξέχαστα δώρα.

Papier-mâché: λαχανικά και φρούτα

Έχοντας κοιτάξει μια φορά, ένα κύριο μάθημα για την κατασκευή χειροτεχνιών χρησιμοποιώντας την τεχνική papier-mâché, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία, αν και μακρά, δεν είναι καθόλου περίπλοκη.

Φρούτα Papier-mâché Φρούτα Papier-mâché

Ένα εξαιρετικό στοιχείο διακόσμησης για την κουζίνα είναι ένα πιάτο papier-mâché με τεχνητά φρούτα, τα οποία κατασκευάζονται επίσης χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική. Προαιρετικά, μπορείτε να δημιουργήσετε όχι μόνο φρούτα, αλλά και λαχανικά.

Οποιοδήποτε από τα πραγματικά φρούτα ή λαχανικά επικολλάται με μεμβράνη και εφαρμόζεται μια κόλλα (χαρτί υγείας, κόλλα) στην επιφάνεια. Μετά την ξήρανση, το στρώμα κόβεται σε δύο μέρη, αφαιρείται η βάση και τα μισά του σκάφους είναι κολλημένα μαζί με κόλλα. Στη συνέχεια, το φρούτο ή το λαχανικό ασταρώνονται, βάφονται με γκουάς στο κατάλληλο χρώμα. Αφού η επιφάνεια καλυφθεί με ένα σταθεροποιητή – διαφανές βερνίκι νυχιών.

DIY papier-mache για αρχάριους (βίντεο)

Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε τεχνητά λαχανικά και φρούτα, ειδώλια ζώων και άλλη διακόσμηση όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σχήμα και την εμφάνιση στο φυσικό.

DIY papier-mache για αρχάριους (φωτογραφία)