Πώς να επιλέξετε ένα κεραμίδι για μια ποδιά: 12 αποχρώσεις και μια επισκόπηση δημοφιλών μορφών

Μια ποδιά κουζίνας από κεραμίδια δεν έχει το ίδιο σχεδόν σε όλα: άλλωστε, είναι ανθεκτική και εύκολη στον καθαρισμό, δεν φοβάται τη φωτιά, την υγρασία, τα αλκάλια, τα οξέα ή τις υπεριώδεις ακτίνες, και ταυτόχρονα μπορεί να αρκετά φθηνό. Επιπλέον, λόγω της ποικιλίας μορφών και υφών, καθώς και των μεθόδων τοποθέτησης των πλακιδίων, οι δυνατότητες σχεδιασμού ποδιάς γίνονται τεράστιες..

 • Τα μειονεκτήματα μιας ποδιάς με πλακάκια μπορούν να αποδοθούν μόνο στην παρουσία ραφών που περιπλέκουν τον καθαρισμό και απαιτούν ανανέωση του ενέματος κάθε 2-5 χρόνια, καθώς και μια πολύ ενοχλητική και βρώμικη διαδικασία εγκατάστασης και αποσυναρμολόγησης.

Ο οδηγός αγοραστή μας και μια επιλογή από 50 εσωτερικές φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το τέλειο πλακίδιο πλάτης, να καθορίσετε τη μορφή, τον σχεδιασμό και τη μέθοδο εγκατάστασής του..

12 αποχρώσεις επιλογής πλακιδίων για ποδιά

1. Δεν είναι όλα τα πλακάκια πρακτικά

Μια ποδιά πλακιδίων μπορεί να είναι πολύ ανεπιτήδευτη ή, αντίθετα, μπορεί να είναι πολύ ταλαιπωρία. Πρώτον, λόγω των πολλών ραφών, και δεύτερον, λόγω της ανακούφισης του ίδιου του κεραμιδιού.

 • Για να αποφευχθεί αυτό, επιλέξτε λεία πλακάκια μεσαίου / μεγάλου μεγέθους..

Είναι επίσης σημαντικό το κεραμίδι να έχει σήμα απορρόφησης υγρασίας βαθμού Α ή καλύτερα ΑΑ. Ένα τέτοιο κεραμίδι θα αντέξει την επίθεση τυχόν καθαριστικών..

2. Τα ημι-ματ και τα ματ πλακάκια είναι πιο ανθεκτικά στις γρατζουνιές, την τριβή και τα τσιπ από τα γυαλιστερά.

Τυχαίες κοπές στην ποδιά με ένα μαχαίρι ή, ας πούμε, χτυπώντας τη λαβή του τηγανιού ενώ το μετακινείτε πάνω από τη σόμπα, καθώς και ο καθαρισμός με λειαντικά, ματ και ημι-ματ πλακάκια ανέχονται καλύτερα από τα γυαλιστερά. Ωστόσο, τα πλακάκια τοίχου δεν είναι πλακάκια δαπέδου και επομένως, αυτή η σύσταση μπορεί να είναι σχετική μόνο για εκείνους που μαγειρεύουν συχνά και ενεργά.

3. Συνιστάται να επιλέξετε ένα κεραμίδι που δεν είναι πολύ σκοτεινό και όχι πολύ ανοιχτόχρωμο.

Το λευκό κεραμίδι είναι καλό για όλους και από μόνο του είναι πολύ πρακτικό, αλλά λόγω του συνδυασμού με ελαφρύ ενέματα, οι ραφές του πρέπει να καθαρίζονται δύο φορές περισσότερο και η ίδια η φούγκα πρέπει να ενημερώνεται πολύ πιο συχνά.

 • Εάν δεν είστε έτοιμοι να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές της λευκής ποδιάς, σας συνιστούμε είτε να συνδυάσετε λευκά πλακάκια με ένα σκούρο κονίαμα σε αντίθεση (βλέπε φωτογραφία παρακάτω), είτε να το αντικαταστήσετε με ανοιχτό γκρι ή μπεζ.

Λευκά πλακάκια με κονιάματα αντίθεσης

 • Εάν παρ ‘όλα αυτά αποφασίσετε για λευκά πλακάκια και λευκό αρμόστοκο, προσπαθήστε να επιλέξετε υλικά έτσι ώστε τα κεραμίδια να είναι ελαφρώς πιο σκούρα ή να ταιριάζουν με τον τόνο με τις ραφές..

Τι συμβαίνει με μια σκούρα ποδιά; Δυστυχώς, σκόνη, λεκέδες, πιτσιλιές λίπους, λεκέδες νερού είναι πολύ αισθητές σε αυτό. Η σκούρα γυαλιστερή ποδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη φροντίδα, καθώς τα δακτυλικά αποτυπώματα παραμένουν σε αυτήν.

Μαύρη γυαλιστερή ποδιά από πλακάκια

Η μαύρη ποδιά από γυαλιστερά πλακάκια φαίνεται όμορφη, αλλά, δυστυχώς, ακόμη και τα μικρότερα στίγματα σκόνης και δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι πολύ αισθητά σε αυτό.

4. Αγορά πλακιδίων με περιθώριο 10-15%

Έχοντας υπολογίσει τον απαιτούμενο αριθμό πλακιδίων για την ποδιά των παραμέτρων σας, φροντίστε να προσθέσετε 10-15% σε αυτόν τον αριθμό. Αυτό το απόθεμα θα αναπληρώσει τις απώλειες σε περίπτωση μάχης, γάμου, ανεπιτυχούς κοπής και θα σας επιτρέψει επίσης να επισκευάσετε την ποδιά τοπικά στο μέλλον..

 • Φυσικά, πριν πάτε στο κατάστημα, πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις της μελλοντικής ποδιάς. Τις περισσότερες φορές, το ύψος του είναι 60 εκατοστά, αλλά αν ο ιδιοκτήτης / οικοδέσποινας της κουζίνας είναι μικρού μεγέθους, τότε είναι πιο βολικό να κάνετε την ποδιά εξίσου χαμηλή – από 48 εκ. Σημειώστε ότι το κεραμίδι πρέπει να πάει μερικές εκατοστά κάτω από τα ντουλάπια τοίχου και δαπέδου. Επίσης, μην ξεχάσετε να μετρήσετε τα πλακάκια για να προστατέψετε την περιοχή πίσω από την κουκούλα..

5. Για να έχει η ποδιά ένα ελάχιστο κομμένο πλακάκι, αγοράστε το κεραμίδι, το μέγεθος του οποίου είναι πολλαπλάσιο του μεγέθους της ποδιάς.

Έτσι, για παράδειγμα, για μια ποδιά με τυπικό ύψος 60 cm και μήκος, ας πούμε, 240 cm, τα κεραμίδια διαστάσεων 10 × 10 cm, 20 × 30 cm, 15 × 30 cm κ.λπ. είναι ιδανικά. Επίσης, όταν επιλέγετε μορφή πλακιδίων και σχεδιάζετε σχέδια διάταξης, λάβετε υπόψη τη θέση των καταστημάτων. Ιδανικά, θα πρέπει να βρίσκονται στη μέση του κεραμιδιού, στο κέντρο της άρθρωσης ή στη διασταύρωση των αρμών..

Τετράγωνη ποδιά από πλακάκια

 • Για να επιλέξετε την πιο επιτυχημένη μορφή, μην βιαστείτε να αγοράσετε υλικό στο πρώτο σας ταξίδι στο κατάστημα. Είναι καλύτερο να κάνετε τα εξής: πρώτα, σημειώστε σε ένα σημειωματάριο όλες τις επιλογές που σας αρέσουν, αναφέροντας τα SKU, το όνομα της συλλογής, τον κατασκευαστή και, το σημαντικότερο, τα μεγέθη, και στη συνέχεια δουλέψτε αργά στο σπίτι με διάφορα σχήματα στυλ με τα επιλεγμένα αγαπημένα. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία ενός σχεδιαστή καταστήματος.

6. Αγοράστε πλακάκια μόνο από μια παρτίδα και έναν τόνο

Το γεγονός είναι ότι λόγω των ιδιαιτεροτήτων της παραγωγής κεραμικών, το ίδιο κεραμίδι (δηλαδή το ίδιο αντικείμενο, τόνος, συλλογή και κατασκευαστής), αλλά κυκλοφόρησε σε διαφορετικές παρτίδες, είναι πάντα ελαφρώς διαφορετικό στη σκιά. Η διαφορά μεταξύ των δειγμάτων “πολυκομματικών” μπορεί να φαίνεται πολύ ασήμαντη, αλλά στο φινίρισμα της τελικής ποδιάς θα γίνει πολύ αισθητή.

 • Είτε αγοράζετε πλακάκια στην αγορά είτε παραγγέλνετε παράδοση από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ελέγχετε πάντα όχι μόνο αν τα κεραμικά ανήκουν στην ίδια παρτίδα, αλλά και το ταίριασμα (μπορεί να υποδειχθεί με αριθμητικό ή γράμμα).

Κουτί από κεραμικά πλακάκια

7. Τα πλακάκια πρέπει να ταιριάζουν με το στυλ και το χρωματικό σχέδιο του εσωτερικού

Για κουζίνα σε κλασικό ή ρουστίκ στιλ, είναι κατάλληλα πλακάκια σε στιλ μαγιόλικα ή cotto κεραμικά, πλακάκια με πέτρινο εφέ, πλακάκια metlakh, καθώς και τετράγωνα πλακάκια μικρού σχήματος, για παράδειγμα, 10 × 10 cm.

Ποδιά από πλακάκια με περίγραμμα σε στιλ Προβηγκίας

Ποδιά από τετράγωνα πλακάκια με ζωφόρο στο στιλ της Προβηγκίας

Τετράγωνα πλακάκια για μαγιόλικα

Τετράγωνα πλακάκια για μαγιόλικα στο εσωτερικό μιας κλασικής κουζίνας

Ποδιά στυλ Προβηγκίας

Για ένα μοντέρνο εσωτερικό, είναι καλύτερο να επιλέξετε πλακάκια μεγάλου μεγέθους που μιμούνται πέτρα, ξύλο, δέρμα, μέταλλο ή άλλη ενδιαφέρουσα υφή. Μονόχρωμα ψηφιδωτά, κεραμίδια σαν τούβλα, ασπρόμαυρα κεραμίδια, με γεωμετρικό σχέδιο ή μη τυποποιημένη μορφή, για παράδειγμα, επιμήκη 10 × 30 cm, είναι τέλεια.

 • Ποδιά από προσαρμοσμένα ορθογώνια πλακάκια σε μοντέρνο εσωτερικό κουζίνας
 • Ποδιά από προσαρμοσμένα ορθογώνια πλακάκια σε μοντέρνο εσωτερικό κουζίνας
 • Πλακάκια μικρού σχήματος στη διακόσμηση της ποδιάς μιας σύγχρονης κουζίνας
 • Πλακάκια μικρού σχήματος στη διακόσμηση της ποδιάς μιας σύγχρονης κουζίνας
 • Μωσαϊκή ποδιά σε μια μοντέρνα κουζίνα
 • Μωσαϊκή ποδιά σε μια μοντέρνα κουζίνα

Όσον αφορά την επιλογή χρώματος και μοτίβου της ποδιάς, δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες. Το κύριο πράγμα είναι ότι ο σχεδιασμός του επικαλύπτεται με τα υπόλοιπα εσωτερικά στοιχεία. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένας πάγκος, τοίχοι, προσόψεις ακουστικών ή ένα πάτωμα (ειδικά αν είναι πλακάκι). Επίσης, η ποδιά μπορεί να διακοσμηθεί ώστε να ταιριάζει με τις κουρτίνες, τη διακόσμηση τοίχου και τα αξεσουάρ..

Πλακάκι συνονθύλευμα στην ποδιά της κουζίνας

Τεμάχια αυτής της ποδιάς συνονθύλευμα απηχούν το μοτίβο ταπετσαρίας

Μπλε ποδιά κουζίνας

Μπλε ποδιά κουζίνας υποστήριξη μπλε αξεσουάρ

Και μια ακόμη απόχρωση. Όσο πιο φωτεινή και πιο πολύχρωμη είναι η ποδιά, τόσο πιο ουδέτερο πρέπει να είναι το εσωτερικό. Αντίθετα, μια κουζίνα γεμάτη χρώματα, υφές και εκτυπώσεις είναι ασφαλέστερη για να συμπληρωθεί με μια ήρεμη ποδιά..

8. Πλακάκια με τη μορφή “γουρούνι” (“μετρό”) – η πιο ευέλικτη λύση

Μεταξύ όλων των τύπων πλακιδίων τοίχου, υπάρχει μια win-win και καθολική μορφή που ταιριάζει ακόμη και στους πιο συντηρητικούς ή υπερσύγχρονους εσωτερικούς χώρους-αυτό είναι το κεραμίδι “γουρούνι” (το δεύτερο κοινό όνομα είναι “μετρό”).

 • Γυαλιστερή μονοχρωματική επιφάνεια, ορθογώνιο σχήμα σε μέγεθος από 7 × 12 cm έως 10 × 25 cm και λοξότμητη άκρη – αυτή είναι η φόρμουλα του κλασικού «γουρουνιού» που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα.

Πλακάκι μετρό (γουρούνι) στο εσωτερικό της κουζίνας

Για την ακρίβεια, τα κεραμίδια “γουρούνι” και “μετρό” δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η μορφή του μετρό έχει μέγεθος 7,5 × 15 εκατοστά και είναι κατασκευασμένη σε λευκό χρώμα. Με τέτοια κεραμίδια αντιμετωπίζονται οι τοίχοι του μετρό του Παρισιού, που έδωσαν το όνομα στο δημοφιλές κεραμίδι.

Μπεζ γουρούνι πλακιδίων

Μπεζ “γουρούνι” στο εσωτερικό μιας κλασικής κουζίνας

Κάπρος σε ένα μοντέρνο εσωτερικό κουζίνας

Κάπρος σε ένα μοντέρνο εσωτερικό κουζίνας

Τις περισσότερες φορές, το κεραμίδι γουρουνιού είναι τοποθετημένο με μετατόπιση (σύμφωνα με την αρχή της τοιχοποιίας), αλλά οποιαδήποτε άλλα σχέδια μπορούν να εφαρμοστούν, για παράδειγμα, διάταξη ψαροκόκαλου, ραφή σε ραφή ή σε τρέξιμο.

Τοποθέτηση ραφής αγριόχοιρου σε ραφή

Τοποθέτηση ραφής αγριόχοιρου σε ραφή

Μπορείτε επίσης να παίξετε με το χρώμα του αρμόστοκου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το υλικό: Ποδιά από πλακάκια “γουρούνι” στο εσωτερικό της κουζίνας – από την επιλογή σχεδίου έως την τοποθέτηση με τα χέρια σας

9. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε πλακάκια του μεγέθους ή του σχεδίου που θέλετε, αναζητήστε τα στο τμήμα πλακιδίων δαπέδου.

Τα κεραμικά πλακάκια δαπέδου είναι πολύ ανθεκτικά και ανθεκτικά στην τριβή, επομένως είναι εξαιρετικά για το φινίρισμα μιας ποδιάς. Αλλά τα πλακάκια τοίχου δεν είναι κατάλληλα για επένδυση δαπέδου, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν βαριά φορτία..

 • Παρεμπιπτόντως, η διακόσμηση δαπέδου υποδεικνύεται από ένα εικονίδιο ποδιού και η διακόσμηση τοίχου έχει τη μορφή παλάμης..

10. Ο αρμόστοκος πρέπει να είναι, πρώτον, αδιάβροχος και δεύτερον – κατάλληλος για χρώμα

Το κονίαμα κουζίνας πρέπει να είναι αδιάβροχο, ανθεκτικό σε λεκέδες και αντιμυκητιασικό. Επίσης, ένας ειδικός εμποτισμός που γεμίζει τους πόρους του αρμόστοκου θα βοηθήσει στην προστασία των αρμών πλακιδίων από το λίπος και τη βρωμιά. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι Atlas Dolphin ή Ceresit CT 10.

11. Επιλέξτε ένα μοτίβο στυλ που θα διορθώσει τις ατέλειες του δωματίου

Εάν η κουζίνα σας είναι μικρή, στρώστε το πίσω μέρος με ορθογώνια πλακάκια και τοποθετήστε τα σε μια ραφή σε ραφή, μετατόπιση, διαγώνια ή ψαροκόκαλο. Μια άλλη επιλογή είναι μια οριζόντια ριγέ ποδιά. Αυτός ο σχεδιασμός θα βοηθήσει στην οπτική επέκταση του χώρου..

Τοποθέτηση τετραγωνικών πλακιδίων διαγώνια

Τοποθέτηση τετραγωνικών πλακιδίων διαγώνια

Ριγέ ποδιά από πλακάκια

Επίσης, μια μικρή κουζίνα μπορεί να διευρυνθεί οπτικά δίνοντας βάθος στο χώρο, όταν η ποδιά φαίνεται να βρίσκεται σε μια θέση. Για να δημιουργήσετε αυτό το εφέ, πρέπει να είναι πιο σκούρο από τις προσόψεις των ακουστικών και των τοίχων..

Ποδιά πλακιδίων σε μια μικρή κουζίνα

Μια λευκή γυαλιστερή ποδιά θα κάνει έναν ακατάστατο, στενό χώρο πιο ευρύχωρο και ευάερο και θα προσθέσει φως σε μια σκοτεινή κουζίνα.

Λευκή ποδιά πλακιδίων στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας

Ποδιά από λευκά γυαλιστερά πλακάκια στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας

Τι είδους κεραμίδι δεν θα λειτουργήσει εάν η κουζίνα είναι μικρή; Προσπαθήστε να αποφύγετε τα πολύχρωμα σχέδια εάν το εσωτερικό είναι ήδη γεμάτο με φωτεινές και αυτάρκεις λεπτομέρειες, διαφορετικά ο χώρος θα γίνει υπερφορτωμένος και ακατάστατος..

Εάν η κουζίνα έχει χαμηλή οροφή, αξίζει να δημιουργήσετε περισσότερες κάθετες γραμμές στο σχεδιασμό της ποδιάς. Αυτό μπορεί να γίνει λόγω του κατακόρυφου προσανατολισμού του ίδιου “ψαροκόκαλου” και άλλων διατάξεων, καθώς και χρησιμοποιώντας κάθετα ριγέ πλακάκια, όπως, για παράδειγμα, σε αυτό το παράδειγμα φωτογραφίας.

Πλακάκι με κάθετες ρίγες

12. Εάν το επιθυμητό πλακίδιο δεν ταιριάζει στον προϋπολογισμό, συνδυάστε ακριβό υλικό με ένα πιο οικονομικό.

Ενθέματα από ακριβά κεραμικά πλακίδια ή, ας πούμε, μωσαϊκά εξευγενίζουν τα συνηθισμένα πλακάκια, αλλά δεν χτυπούν πολύ την τσέπη. Επιπλέον, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να φαίνεται πολύ κομψός..

Ποδιά κουζίνας Patchwork

Πλακάκια συνδυασμένα με πλακάκια στη διακόσμηση της ποδιάς της κουζίνας

Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε υλικό και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο ποδιάς αγοράζοντας και συνδυάζοντας τα κεραμίδια στα υπολείμματα..

 • Ποδιά από συνδυασμό πλακιδίων από διαφορετικές συλλογές
 • Ποδιά από συνδυασμό πλακιδίων από διαφορετικές συλλογές
 • Ποδιά από συνδυασμό πλακιδίων από διαφορετικές συλλογές
 • Ποδιά από συνδυασμό πλακιδίων από διαφορετικές συλλογές

Επισκόπηση μορφοποίησης

Τώρα ας δούμε τους πιο δημοφιλείς τύπους κεραμικών πλακιδίων για μια ποδιά..

Πλακάκι 10 × 10

Αυτή η κλασική μορφή πλακιδίων είναι κατάλληλη για κάθε εσωτερικό χώρο και είναι επίσης η πιο εύκολη εγκατάσταση. Επιπλέον, σε αυτήν την κατηγορία παρουσιάζεται η μεγαλύτερη επιλογή σχεδίων..

Συμβουλή:

 • Τα κεραμίδια 10 × 10 είναι ιδιαίτερα σημαντικά αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να κλείσετε την ποδιά με τα χέρια σας.
 • Το κονίαμα αντίθεσης θα σας βοηθήσει να κάνετε μια ποδιά από ένα απλό τετράγωνο κεραμίδι πιο κομψή..
 • Τα πιο μοντέρνα κεραμίδια σε μορφή 10 × 10 cm είναι σε στυλ majolica, το οποίο σας επιτρέπει να σχεδιάσετε μια ποδιά στο συνονθύλευμα, όπως σε αυτήν την επιλογή φωτογραφιών.

Πλακάκι για majolica στο εσωτερικό της κουζίνας

Ποδιά κουζίνας Patchwork

 • Συχνά, τα συνηθισμένα τετράγωνα πλακάκια είναι διακοσμημένα με τα λεγόμενα πλακάκια διακόσμησης..

Ποδιά πλακιδίων με διακόσμηση

Ποδιά πλακιδίων με διακόσμηση

Ποδιά πλακιδίων με διακόσμηση

Kabanchik (μετρό)

Έχουμε ήδη μιλήσει για αυτήν τη μορφή νωρίτερα και τώρα προτείνουμε να ρίξουμε μια ματιά σε παραδείγματα φωτογραφιών..

 • Λευκή ποδιά από πλακάκια γουρούνι
 • Ένα παράδειγμα ποδιάς από κεραμίδι γουρούνι

Γουρούνι ποδιάς στη μοντέρνα κουζίνα

 • Ποδιά κουζίνας με πλακάκια μετρό
 • Ποδιά κουζίνας με πλακάκια μετρό

Μωσαϊκό

Το καλό με το μωσαϊκό είναι ότι φαίνεται πιο “χέρι” και χαριτωμένο, επιπλέον, είναι ανθεκτικό (λόγω του μικρού μεγέθους των τσιπς) και σας επιτρέπει να τελειώσετε καμπύλες επιφάνειες. Ωστόσο, κοστίζει διπλάσια από τα συνηθισμένα πλακάκια και απαιτεί διπλάσια κατανάλωση ενέματος. Και, φυσικά, λόγω του μικρού μεγέθους των τσιπς, η ποδιά του μωσαϊκού έχει περισσότερες ραφές, οι οποίες καθιστούν τη συντήρηση πιο δύσκολη..

Συμβουλή:

 • Το πολύχρωμο μοτίβο ψηφιδωτού είναι κατάλληλο μόνο εάν η κουζίνα είναι διακοσμημένη με ουδέτερο τρόπο. Εάν το εσωτερικό είναι ήδη γεμάτο με φωτεινά χρώματα, μοτίβα και εκτυπώσεις, τότε είναι πιο ασφαλές να επιλέξετε ένα μονόχρωμο μωσαϊκό..
 • Εάν ο προϋπολογισμός σας το επιτρέπει, επιλέξτε ένα εποξειδικό ενέματα για αρμολόγηση ψηφιδωτών αρμών. Ναι, κοστίζει περισσότερο και απαιτεί πιο επίπονη δουλειά, αλλά είναι πολύ πιο ανθεκτικό, πιο όμορφο και πιο πρακτικό..

Μωσαϊκή ποδιά

 • Μωσαϊκά πλακάκια με ζωφόρο
 • Μωσαϊκά πλακάκια με ζωφόρο
 • Μωσαϊκά πλακάκια με ζωφόρο
 • Μωσαϊκά πλακάκια με ζωφόρο

Μωσαϊκό ποδιά κουζίνας μεσογειακού στυλ

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το υλικό: Όλα για τη μωσαϊκή ποδιά κουζίνας και ακόμη περισσότερα

Πλακάκια Metlakh

Τα κεραμίδια Metlakh, αυστηρά μιλώντας, δεν είναι κεραμικά, αλλά μάλλον κεραμικά-πορσελάνη. Είναι πολύ ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό από τα συμβατικά κεραμικά, πιο ακριβό και πιο ποικίλο σε σχήματα και χρώματα..

 • Εξάγωνα, οκτάγωνα, κύκλοι και τετράγωνα σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων κάνουν την ποδιά να μοιάζει με χαλί ή περίτεχνο πάνελ.

Πλακάκια Metlakh

Συμβουλή:

 • Κυρίως, τα κεραμίδια Metlakh είναι κατάλληλα σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους..
 • Ένα άριστα καταρτισμένο πλακάκι πρέπει να τοποθετήσει πλακάκια metlakh..
 • Μπορεί να αντικατασταθεί από μίμηση όπως, για παράδειγμα, σε αυτό το εσωτερικό..

Μίμηση πλακιδίων metlakh

Majolica (πλακάκια, αζουλέχο)

Η Majolica είναι η ίδια κεραμική, αλλά το λούστρο της είναι βαμμένο στο χέρι και μόνο στη συνέχεια ψήνεται σε υψηλή θερμοκρασία. Ως αποτέλεσμα, το χρώμα των πλακιδίων είναι φωτεινό και το μοτίβο είναι σαφές. Κατά κανόνα, τα πλακάκια majolica είναι πάντα τετράγωνα.

Συμβουλή:

 • Κυρίως, η majolica είναι κατάλληλη για κλασική και εθνική (ειδικά “μεσογειακός“) Εσωτερικοί χώροι.
 • Τα πραγματικά κεραμίδια είναι ακριβά, επομένως συχνά αντικαθίστανται με απομιμήσεις συνηθισμένων κεραμικών ή μόνο μια μικρή περιοχή διπλώνεται από αυτό, για παράδειγμα, η περιοχή πίσω από την πλάκα..
 • Τυνησιακή ποδιά majolica
 • Τυνησιακή ποδιά majolica
 • Τυνησιακή ποδιά majolica
 • Τυνησιακή ποδιά majolica
 • Πλακάκια στη διακόσμηση της ποδιάς
 • Πλακάκια στη διακόσμηση της ποδιάς
 • Πλακάκια στη διακόσμηση της ποδιάς