Όλα για κεραμικά πλακάκια δαπέδου στην κουζίνα

Όσον αφορά την σχέση ποιότητας-τιμής, τα κεραμικά πλακίδια είναι η καλύτερη επιλογή για το φινίρισμα του δαπέδου στην κουζίνα και επομένως η πιο δημοφιλής. Μάθετε πώς να επιλέξετε το τέλειο κεραμίδι δαπέδου με τον Οδηγό αγοραστή μας και πάρτε ιδέες για το σχεδιασμό δαπέδου από τη συλλογή εσωτερικών φωτογραφιών μας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του δαπέδου κουζίνας με πλακάκια

Τα κεραμικά πλακίδια έχουν πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα από τα μειονεκτήματα:

 • Λόγω της ομαλότητας και των αντιστατικών ιδιοτήτων του, καθαρίζεται πολύ εύκολα και ταυτόχρονα δεν φοβάται τα επιθετικά καθαριστικά.
 • Μπορεί να βρίσκεται σε καλή κατάσταση για τουλάχιστον 15 χρόνια.
 • Ανθεκτικό σε πλημμύρες, καύση και ακραίες θερμοκρασίες (σε αντίθεση με το ξύλο / το πολυστρωματικό υλικό).
 • Σας επιτρέπει να επισκευάσετε το δάπεδο τοπικά, αντικαθιστώντας μόνο τις κατεστραμμένες περιοχές.
 • Το κεραμικό / κεραμίδι είναι φθηνότερο από πορσελάνινα πλακάκια, σανίδες από παρκέ και ξύλο, και ακόμη περισσότερο από πέτρα, αλλά μπορεί να μιμηθεί επαρκώς την υφή των φυσικών υλικών.
 • Η ποικιλία χρωμάτων, υφών, τυπικών μεγεθών πλακιδίων και τοιχοποιίας σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχεδιασμός δαπέδου και μάλιστα να διορθώσει κάποιες ατέλειες δωματίου.

Και εδώ είναι μια λίστα με τα μειονεκτήματα των πλακιδίων και τρόπους ελαχιστοποίησής τους:

 • Τα κεραμικά είναι πολύ κρύα, επομένως συνιστάται να το συνδυάσετε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης (ευτυχώς, το υλικό έχει εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα). Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε πλακάκια μόνο στην περιοχή εργασίας και η τραπεζαρία μπορεί να διακοσμηθεί με ένα θερμότερο υλικό – ξύλο. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει ένα παράδειγμα συνδυασμένων δαπέδων με πλακάκια και laminate.

Πλακάκι σε συνδυασμό με παρκέ στην κουζίνα, σε συνδυασμό με το σαλόνι στο Χρουστσόφ

Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο εύκολα και να στρώσετε χαλιά στο πάτωμα και να συνηθίσετε να κυκλοφορείτε στην κουζίνα με παντόφλες..

Πλακάκια στην κουζίνα στο Χρουστσόφ

 • Ένα άλλο μειονέκτημα της κεραμικής είναι η κακή ηχομόνωση, η οποία διορθώνεται με ένα επιπλέον ηχομονωτικό στρώμα..
 • Το κεραμίδι είναι κάπως τραυματικό λόγω της ολισθηρότητας και της ακαμψίας του. Οι μώλωπες στο δάπεδο με πλακάκια είναι πιο επώδυνες από τους μώλωπες σε ξύλο ή λινέλαιο.
 • Η κεραμική μπορεί να σπάσει αν ρίξετε κάτι βαρύ πάνω της, όπως ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο. Παρεμπιπτόντως, τα πιάτα που πέφτουν κατά λάθος στο πάτωμα θα σπάσουν αναπόφευκτα..
 • Η τοποθέτηση πλακιδίων είναι μια αρκετά ενοχλητική και ακατάστατη επιχείρηση. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε με ακρίβεια την κατανάλωση υλικού, να το τοποθετήσετε σωστά και το πιο σημαντικό – να κάνετε τη βάση τέλεια επίπεδη. Μετά από όλα, εάν υπάρχουν κενά κάτω από το κεραμίδι, τότε σίγουρα θα ραγίσει. Επομένως, είναι καλύτερο να αναθέσετε όλες τις εργασίες επισκευής στα κύρια πλακάκια και να μην αναλάβετε τη δουλειά μόνοι σας..

Δείκτες ποιότητας και επισήμανση

Πώς να επιλέξετε ένα κεραμίδι για το πάτωμα της κουζίνας σας που θα αντέξει αυξημένη κίνηση, συχνό καθάρισμα με χημικά και σταθερές αλλαγές θερμοκρασίας; Η επισήμανση στη συσκευασία θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της ποιότητας του υλικού..

 • Για την κουζίνα, είναι κατάλληλα πλακίδια τουλάχιστον της κλάσης III σύμφωνα με την κλίμακα αντοχής στη φθορά PEI ή τουλάχιστον της κλάσης 5 σύμφωνα με το GOST. Επίσης, μια πινακίδα ποδιού σε σκιασμένο φόντο μπορεί να υποδεικνύει αυξημένη αντίσταση στη φθορά..
 • Τα πλακάκια δαπέδου μπορούν να είναι 1, 2 ή 3 βαθμού. Η πρώτη κατηγορία πλακιδίων επιτρέπει μόνο 5 ελαττωματικά πλακίδια ανά εκατό, και η τρίτη – 25 ή περισσότερα.
 • Όταν επιλέγετε πλακάκια δαπέδου, βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά πλακάκια δαπέδου. Ένα σημάδι με τη μορφή ποδιού θα σας πει για αυτό. Τα πλακάκια τοίχου με πινακίδα παλάμης δεν είναι κατάλληλα για δάπεδα. Παρεμπιπτόντως, τα πλακάκια δαπέδου, αντίθετα, μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στους ορόφους όσο και στους τοίχους..
 • Για να κάνετε το δάπεδο όσο το δυνατόν πιο γρατσουνισμένο, επιλέξτε ένα κεραμίδι που έχει σκληρότητα τουλάχιστον 7 μονάδων Κλίμακα Mohs. Τότε ούτε άμμος που έφερε από το δρόμο, ούτε μαχαίρι ή θραύσμα γυαλιού που έπεσε στο πάτωμα δεν θα βλάψει την επιφάνεια της κεραμικής..
 • Ποια πλακάκια είναι καλύτερα για την κουζίνα – γυαλιστερά ή ματ; Από την άποψη της πρακτικότητας, προτιμούνται τα ματ ή ημι-ματ πλακάκια, καθώς είναι πιο ανθεκτικά στις γρατζουνιές και την τριβή. Το κύριο πράγμα είναι ότι το ματ κεραμίδι δεν έχει έντονη ανακούφιση και τραχύτητα, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να το φροντίσετε. Τα γυαλιστερά πλακάκια είναι πολύ όμορφα, καθαρίζονται εύκολα και φωτίζουν οπτικά το χώρο, αλλά, δυστυχώς, μπορούν να έχουν μόνο 5 ή 6 βαθμούς στην κλίμακα Mohs, πράγμα που σημαίνει ότι καταστρέφονται εύκολα από σκληρότερα υλικά – άμμο, γυαλί και μέταλλο.

Πλακάκια στην κουζίνα και στο διάδρομο

Ένα μόνο κεραμίδι για το πάτωμα της κουζίνας και του διαδρόμου πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις γρατζουνιές (ειδικά από άμμο που συσσωρεύεται στο διάδρομο) και να έχει τουλάχιστον 7 πόντους στην κλίμακα σκληρότητας Mohs.

 • Για να αποφύγετε την ολίσθηση του δαπέδου της κουζίνας, επιλέξτε πλακάκια με συντελεστή τριβής τουλάχιστον 0,75. Παρεμπιπτόντως, εάν η ασφάλεια της μετακίνησης στην κουζίνα είναι προτεραιότητα για εσάς, τότε σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε ένα κεραμίδι που είναι ελαφρώς τραχύ όπως στην παρακάτω φωτογραφία και με μια μικρή ανακούφιση. Δυστυχώς, μια τέτοια επικάλυψη είναι κάπως πιο δύσκολο να διατηρηθεί από τα λεία ή γυαλιστερά πλακάκια..

Ανάγλυφα πλακάκια δαπέδου

 • Για να διασφαλίσετε ότι το πάτωμα της κουζίνας σας μπορεί να αντέξει στο πλύσιμο, ακόμη και με επιθετικά καθαριστικά, επιλέξτε το λιγότερο πορώδες πλακίδιο με ελάχιστη απορρόφηση υγρασίας, δηλαδή το κεραμίδι με το σήμα AA..

Φυσικά, όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα, τόσο πιο ακριβή είναι η τιμή. Κατά κανόνα, η τιμή ενός καλού πλακιδίου χωρίς υπερπληρωμή για σχεδιασμό και μάρκα είναι από 20 έως 36 Ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο..

Μεγέθη και μορφές

Το σχήμα των πλακιδίων δαπέδου / κεραμικών πλακιδίων είναι συχνότερα ορθογώνιο ή τετράγωνο.

 • Τα πιο συνηθισμένα τυπικά μεγέθη είναι οι μορφές: 20 × 20, 25 × 25, 20 × 30, 30 × 40, 33 × 33, 40 × 40 cm και οι παραλλαγές τους, που απομακρύνονται από τους κανόνες κατά 1-3 εκ. Μικρού μεγέθους πλακάκια 15 × 15 και 10 × 10 cm.

Πλακάκια στο πάτωμα της κουζίνας

Πλακάκια ορθογώνια 20 × 30 cm στο εσωτερικό της κουζίνας

Μη τυποποιημένα μεγάλα πλακάκια στο εσωτερικό της κουζίνας

Μη τυποποιημένα μεγάλα πλακάκια στο εσωτερικό της κουζίνας

Η μορφή και το μέγεθος των πλακιδίων καθορίζει όχι μόνο την εμφάνιση του δαπέδου της κουζίνας, αλλά και το τελικό κόστος και την πολυπλοκότητα του φινιρίσματος, την ποσότητα απορριμμάτων και κομμένων πλακιδίων. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την επιλογή μεγέθους και σχήματος:

 1. Στην ιδανική περίπτωση, το μέγεθος των πλακιδίων πρέπει να είναι τέτοιο ώστε κατά την τοποθέτησή τους, η κοπή να απαιτείται στο ελάχιστο και τα απόβλητα να παράγονται όσο το δυνατόν λιγότερο. Το σχέδιο διάταξης θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό πλακιδίων και να καθορίσετε το βέλτιστο μέγεθος για την κουζίνα σας. Οι πιο απλοί υπολογισμοί και σχέδια μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα, οπλισμένοι με αριθμομηχανή, φύλλο σημειωματάριου και οδηγό υπολογισμού (βλ.. εδώ).

Εύκολη τοποθέτηση πλακιδίων στην κουζίνα

Ένα παράδειγμα της απλούστερης τοποθέτησης πλακιδίων

 1. Είναι καλύτερο να αναθέσετε τον υπολογισμό των πολύπλοκων διατάξεων σε έναν ειδικό. Το κύριο πράγμα είναι να του δώσετε τις ακριβείς διαστάσεις της κουζίνας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά (προεξοχές, κόγχες, σωλήνες κ.λπ.), να επιλέξετε πολλές επιλογές για τα πλακάκια που σας αρέσουν και να αποφασίσετε για το μοτίβο διάταξης. Κατά κανόνα, η υπηρεσία ενός σχεδιαστή-σχεδιαστή παρέχεται δωρεάν με την επακόλουθη παραγγελία του υλικού..

Αφού υπολογίσετε τον ακριβή αριθμό πλακιδίων, προσθέστε άλλο 10-15% του αποθέματος σε αυτόν τον αριθμό. Είναι απαραίτητο σε περίπτωση μάχης, ανίχνευσης ελαττωμάτων και τοπικής επισκευής του δαπέδου στο μέλλον. Εάν ξαφνικά τα πλακάκια που αγοράσατε δεν είναι αρκετά, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην βρείτε πλακάκια του ίδιου τόνου / διαμετρήματος.

 1. Πριν πληρώσετε για την αγορά σας, βεβαιωθείτε ότι όλα τα κουτιά έχουν το ίδιο διαμέτρημα, δηλαδή το πραγματικό μέγεθος, το οποίο μπορεί να διαφέρει από το ονομαστικό κατά 5-7 mm. Το διαμέτρημα υποδεικνύεται στη συσκευασία δίπλα στο ονομαστικό μέγεθος, για παράδειγμα, όπως αυτό: 30 × 30 cm (W288x288 mm) ή απλώς έναν αλφαβητικό / αριθμητικό κωδικό όπως στο παρακάτω παράδειγμα φωτογραφίας. Παρεμπιπτόντως, ένα τέτοιο λάθος δεν είναι γάμος, αλλά απλώς ένα τεχνολογικό χαρακτηριστικό της παραγωγής κεραμικών..

Συσκευασία πλακιδίων με διαβαθμίσεις και τόνους

Για να κάνετε τα πλακάκια να είναι επίπεδα, χωρίς στραβές ραφές και αρμούς, βεβαιωθείτε ότι έχουν το ίδιο διαμέτρημα

 1. Εάν η βάση είναι άνιση, τότε για το φινίρισμά της αξίζει να επιλέξετε ένα κεραμίδι 10 × 10 cm ή 15 × 15. Έτσι, οι διαφορές δαπέδου θα είναι οι λιγότερο αισθητές και η επίστρωση θα αποδειχθεί πολύ ισχυρή. Ωστόσο, τα μικρά πλακάκια είναι πιο δύσκολο να τοποθετηθούν και να διατηρηθούν καθαρά..

Τόνος πλακιδίων

Εκτός από το διαμέτρημα, ο τόνος του κεραμιδιού είναι επίσης υψίστης σημασίας, δηλαδή η πραγματική απόχρωση του ισχυριζόμενου χρώματος. Το γεγονός είναι ότι ο τόνος διαφέρει πάντα ελαφρώς από παρτίδα σε παρτίδα, παρά το ίδιο χρώμα και ανήκει στην ίδια συλλογή. Η διαφορά μεταξύ των πολύχρωμων πλακιδίων μπορεί να μην φαίνεται καθόλου σημαντική, ωστόσο, μετά την εγκατάσταση, πιθανότατα θα γίνει αισθητή. Η ανακρίβεια στις αποχρώσεις εξακολουθεί να είναι το ίδιο χαρακτηριστικό της παραγωγής κεραμικών, την οποία οι κατασκευαστές επιλύουν με την ταξινόμηση του υλικού ανά τόνο..

Όταν αγοράζετε πλακάκια ή παραδίδετε προϊόντα στο σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι ο τόνος σε όλα τα κουτιά ταιριάζει. Συνήθως υποδεικνύεται δίπλα στο διαμέτρημα με τη μορφή αλφαβητικού ή αριθμητικού κώδικα..

Τι να κάνετε εάν τα πλακίδια ενός τόνου δεν ήταν αρκετά; Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πάρετε το κεραμίδι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κύριο και να το τοποθετήσετε εκεί που θα είναι λιγότερο αισθητό. Για παράδειγμα, κάτω από μια μονάδα κουζίνας, ψυγείο ή κάτω από ένα τραπέζι.

Σχεδιασμός δαπέδου, χρώμα πλακιδίων και επιλογές εγκατάστασης

Τώρα ας μιλήσουμε για το πιο ενδιαφέρον – σχεδιάζοντας το σχεδιασμό του δαπέδου, επιλέγοντας το χρώμα, την υφή και το σχέδιο της διάταξης πλακιδίων. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Αν μικρή κουζίνα, τότε τα κεραμίδια που τοποθετούνται διαγώνια, ψαροκόκαλο ή σε τρέξιμο θα βοηθήσουν να απομακρυνθούν οι τοίχοι. Θυμηθείτε ότι ένα κεραμίδι που είναι πολύ μεγάλο μπορεί να “συμπιέσει” οπτικά έναν ήδη μικρό χώρο..

Διαγώνια διάταξη πλακιδίων

Ένα παράδειγμα διαγώνιας διάταξης ασπρόμαυρων πλακιδίων

Πλακάκια όφσετ

Στοιβαγμένα πλακάκια δαπέδου

 • Αν στενή κουζίνα, τότε το κεραμίδι πρέπει να επιλεγεί ορθογώνιο και να τοποθετηθεί στο πάτωμα.
 • Επί ευρύχωρη κουζίνα Τα πλακάκια δαπέδου είναι προτιμότερα σε μεσαία έως μεγάλα μεγέθη, τα μικρά πλακάκια κινδυνεύουν να χαθούν και να υπερφορτώσουν το εσωτερικό με τον αριθμό των ραφών. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι όσο μεγαλύτερο είναι το κεραμίδι, τόσο λιγότερο ανθεκτικό θα είναι..
 • Ευρύχωρη κουζίνα με δάπεδο με πλακάκια
 • Ευρύχωρη κουζίνα με δάπεδο με πλακάκια
 • Ευρύχωρη κουζίνα με δάπεδο με πλακάκια
 • Ευρύχωρη κουζίνα με δάπεδο με πλακάκια
 • Άνευ ραφής δάπεδο πλακιδίων (διορθωμένο κεραμίδι) – ευέλικτο και εύκολο στον καθαρισμό. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι η επίστρωση είναι πρακτικά μονολιθική, γίνεται λιγότερο ανθεκτική..
 • Εάν η κουζίνα δεν διαθέτει φυσικό φως, τότε η ζεστή σκιά του δαπέδου θα είναι η πιο οργανική. Και αντίστροφα, εάν το δωμάτιο πλημμυρίζει με τον ήλιο τις περισσότερες φορές, τότε τα κεραμίδια πρέπει να επιλέγονται σε κρύα σκιά, για παράδειγμα, γκρι ή μπλε..
 • Τα πλακάκια ελαφρού και μεσαίου κορεσμού, παραδόξως, είναι πολύ πιο πρακτικά από τα σκούρα, για παράδειγμα, μαύρο ή σκούρο καφέ. Λεκέδες, σταγόνες νερού, ψίχουλα και σκόνη πάνω του είναι πρακτικά αόρατα. Ωστόσο, ένα κεραμίδι που είναι πολύ ελαφρύ έχει ένα αδύναμο σημείο – οι ραφές που γρήγορα λερώνουν και σκουραίνουν με την πάροδο του χρόνου.

Ελαφριά πλακάκια στην εξοχή κουζίνα

 • Τα πλακάκια δαπέδου πρέπει να συνδυάζονται με τοίχους ή άλλα στοιχεία του εσωτερικού – ποδιά, σετ κουζίνας ακόμη και κουρτίνες. Για παράδειγμα, το χρώμα των πλακιδίων μπορεί να ταιριάζει με το μοτίβο στην ταπετσαρία ή στο ίδιο στυλ με την ποδιά όπως στο εσωτερικό στην παρακάτω φωτογραφία..

Πλακάκια ανά τύπο πλακιδίων

Το πίσω μέρος και το πάτωμα αυτής της κλασικής κουζίνας είναι πλακάκια με πλακάκια Spanish Vives

 • Τις περισσότερες φορές, το πάτωμα παίζει το ρόλο ενός ουδέτερου φόντου που δεν διακόπτει άλλα στοιχεία του εσωτερικού. Αλλά μερικές φορές είναι η επένδυση δαπέδου που γίνεται η κύρια έμφαση, για παράδειγμα, εάν τα κεραμίδια είναι φωτεινά, με αντίθετο ενέματα ή μοτίβο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να οργανώσετε το υπόλοιπο εσωτερικό αρκετά διακριτικά..
 • Κατά κανόνα, για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, τα κεραμίδια επιλέγονται λεία, μονόχρωμα ή μιμούνται ξύλο, πέτρα, δέρμα ερπετών και άλλες ασυνήθιστες υφές..
 • Μοντέρνα κουζίνα με δάπεδο με πλακάκια Σκούρα γκρι πλακάκια στο πάτωμα
 • Μοντέρνα κουζίνα με δάπεδο με πλακάκια Σκούρα γκρι πλακάκια στο πάτωμα

Μοντέρνος σχεδιασμός δαπέδου με πλακάκια

 • Για κλασικές κουζίνες πιο κατάλληλα πλακάκια για πέτρα τετραγωνικού σχήματος και μικρού μεγέθους (από 10 × 10 cm έως 30 × 30 cm), ξύλινα πλακάκια (αν και τις περισσότερες φορές είναι ήδη πορσελάνινα είδη) ή κεραμίδια με μοτίβο.

Γκρι πέτρινο κεραμίδι

Δείτε επίσης το υλικό: Πώς να τοποθετήσετε πλακάκια με τα χέρια σας.

Σε περίπτωση που πάτε στο κατάστημα

Πριν πάτε στο κατάστημα, μετρήστε προσεκτικά την κουζίνα, αποφασίστε χοντρικά το μοτίβο στυλ, το χρώμα και το σχέδιο της επικάλυψης στο σύνολό της.

 • Μην ξεχάσετε να πάρετε ένα σημειωματάριο και ένα στυλό για να γράψετε τις παραμέτρους των επιλογών που σας αρέσουν: αριθμός άρθρου, τιμή, όνομα κατασκευαστή και συλλογή και το πιο σημαντικό – διαστάσεις (το διαμέτρημα μπορεί να αγνοηθεί στο στάδιο του σχεδιασμού). Επιστρέφοντας στο σπίτι, σκεφτείτε προσεκτικά ποιο κεραμίδι να επιλέξετε σε μέγεθος και σχέδιο, υπολογίστε την κατανάλωση υλικού, κάντε σχέδια διάταξης αν είναι δυνατόν, διαβάστε κριτικές και παρακολουθήστε την αγορά. Perhapsσως, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα, το πλακίδιο του άρθρου που χρειάζεστε είναι φθηνότερο.
 • Και για άλλη μια φορά σας υπενθυμίζουμε ότι πριν πληρώσετε για την αγορά, πρέπει να ελέγξετε ανεξάρτητα το διαμέτρημα και τον τόνο των κουτιών που πληκτρολογήσατε και επίσης να αγοράσετε υλικό με περιθώριο τουλάχιστον 10%..

φωτογραφίες

Γυαλιστερά πλακάκια στο πάτωμα της κουζίνας Κεραμικά πλακάκια στο πάτωμα της κουζίνας Συνδυασμένο πάτωμα στην κουζίνα Χαλί που τοποθετεί πλακάκια στο πάτωμα της κουζίνας

Ο συνδυασμός πλακιδίων και laminate στην κουζίνα Ο συνδυασμός πλακιδίων και laminate στην κουζίνα Συνδυασμός ανοιχτόχρωμων και καφέ πλακιδίων Συνδυασμένο πάτωμα - πλακάκια με παρκέ στην κουζίνα σε συνδυασμό με το διάδρομο

Συνδυασμένο δάπεδο με πλακάκια και παρκέ στην κουζίνα-σαλόνι Καφέ πλακάκια δαπέδου στην κουζίνα Κόκκινα και άσπρα πλακάκια στο εσωτερικό της κουζίνας Κουζίνα στυλ Προβηγκίας με δάπεδο με πλακάκια

Πλακάκια δαπέδου που μοιάζουν με πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας Ασυνήθιστο μοτίβο τοποθέτησης πλακιδίων δαπέδου στην κουζίνα Πλακάκια 10x10 εκ. Στο πάτωμα της κουζίνας Πλακάκια δαπέδου βιομηχανικής κουζίνας

Πλακάκια στο πάτωμα μιας μικρής κουζίνας στο Χρουστσόφ Πλακάκια οκτάγωνου στο εσωτερικό της κουζίνας σε στιλ Προβηγκίας Πλακάκια τύπου βαμβακιού στο εσωτερικό μιας εξοχικής κουζίνας Ροζ πλακάκια στην κουζίνα

Διαγώνια ελαφριά κεραμίδια σε μια μικρή κουζίνα Ανοιχτά γκρι πλακάκια στο πάτωμα της κουζίνας Ανοιχτά γκρι πλακάκια στο πάτωμα της κουζίνας Σκούρα γκρι πλακάκια δαπέδου

Μετατόπιση πλακιδίων σε μια μικρή κουζίνα Μαύρα ορθογώνια πλακάκια στο εσωτερικό της κουζίνας