Επισκέπτεται την πριγκίπισσα Όλγα Ρομάνοβα – εγγονή του Νικολάου Β ‘

Γνωρίζατε ότι στην Αγγλία δεν ζούσαν μόνο Βρετανοί πρίγκιπες, αλλά και Ρωσίδες; Σήμερα θα σας πούμε για το εκπληκτικό κτήμα Provender-Manor με σχεδόν 700 χρόνια ιστορίας, στο οποίο ζει η μεγάλη ανιψιά του Νικολάου Β Princess, η πριγκίπισσα Όλγα Αντρέεβνα Ρομάνοβα.

τσιφλίκι

Το παλιό Μέγαρο Provender θεωρείται ένα από τα καλύτερα παραδείγματα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Το 1942, έγινε μισό Ρώσος όταν η τότε ιδιοκτήτριά του, η αριστοκράτισσα Nadine Sylvia Ada McDougall, παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Andrei Alexandrovich Romanov, γιο της Μεγάλης Δούκισσας Ξένιας και μεγαλύτερου ανιψιού του Νικολάου Β ‘. Το 1950, απέκτησαν μια κόρη, την Όλγα, η οποία κληρονόμησε το κτήμα το 2000 μετά το θάνατο της μητέρας της.

Το κτήμα Provender Manor στο Κεντ, όχι μακριά από το Λονδίνο, κληρονόμησε η Όλγα Αντρέεβνα από τη μητέρα της, μια Αγγλίδα. Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς περισσότερη τύχη: 30 δωμάτια γεμάτα με ιστορία, οικογενειακά κειμήλια της οικογένειας Ρομάνοφ, έπιπλα αντίκες, κήπος τριών στρεμμάτων (12.140,56 τετρ. Μ.) … Ωστόσο , το 2000, όταν το σπίτι μετακόμισε στην Πριγκίπισσα, αποδείχθηκε ότι ήταν τόσο κακό που έπρεπε να μετατρέψει τη σωτηρία της οικογενειακής φωλιάς σε έργο της ζωής της. Η αποκατάσταση και η επισκευή του κτήματος απαιτούσαν αστρονομικές οικονομικές επενδύσεις, λεπτομερή προσοχή σε όλες τις διαδικασίες, τη βοήθεια επαγγελματιών υψηλού επιπέδου και ανένδοτη επιμονή..

Όλγα Ρομάνοβα

Η Όλγα Ρομάνοβα στο σαλόνι. Η ιδιαίτερη υπερηφάνεια αυτού του δωματίου είναι το πορτρέτο της προγιαγιάς Πριγκίπισσας της Ρωσίδας αυτοκράτειρας Μαρίας Φεοντόροβνα, συζύγου του Αλεξάνδρου Γ ‘και μητέρας του Νικολάου Β’

Η μερική αποκατάσταση του αρχοντικού έχει ήδη δαπανήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 200 εκατομμύρια ρούβλια), από τα οποία σχεδόν 1 εκατομμύριο δαπανήθηκε για την επισκευή της στέγης που διαρρέει. «Είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από τη χρηματοδότηση», παραδέχτηκε ο ιδιοκτήτης. Η Όλγα έχει ήδη λάβει επιχορήγηση από το English Heritage Foundation, το οποίο παρακολουθεί τακτικά την πρόοδο. Για να συνεχίσει να εργάζεται για την αποκατάσταση του σπιτιού, η Όλγα Αντρέεβνα πούλησε μέρος της γης και της περιουσίας της, νοίκιασε επίσης μέρος του αρχοντικού για γάμους και ιδιωτικές εκδηλώσεις, και μάλιστα πραγματοποιεί εκδρομές εδώ για τους ίδιους τους τουρίστες. Τις περισσότερες φορές, το κτήμα επισκέπτεται άτομα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία που ενδιαφέρονται για την ιστορία του Οίκου του Ρομάνοφ, καθώς και γνώστες της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Σύμφωνα με την πριγκίπισσα, πολλοί περίεργοι τουρίστες έρχονται εδώ ειδικά για να δουν την “πραγματική πριγκίπισσα”.

Όλγα Ρομάνοβα

περιοδεία

Η ίδια η Όλγα Αντρέεβνα πραγματοποιεί εκδρομές στο σπίτι της

Η διαδικασία αποκατάστασης ξεκίνησε με την επίλυση των βασικών οικιακών αναγκών της οικοδέσποινας του σπιτιού. Το άνετο υπνοδωμάτιο της Όλγα Αντρέεβνα ξαναχτίστηκε στη θέση του πρώην χώρου γραφείων. Τα παράθυρα του δωματίου έχουν θέα στα χωράφια και το νεκροταφείο όπου βρίσκεται ο πατέρας της πριγκίπισσας, Μέγας Δούκας Αντρέι Αλεξάντροβιτς Ρομάνοφ. “Μέχρι το θάνατό του με φώναζε μωρό”, θυμάται με αγάπη η Όλγα..

υπνοδωμάτιο

τραπέζι

Το τραπέζι ανήκε στη μητέρα της πριγκίπισσας

Το δεύτερο στη σειρά ήταν η λεγόμενη ρωσική πτέρυγα – εκείνο το μέρος του σπιτιού στο οποίο βρισκόταν το σαλόνι του Αντρέι Αλεξάντροβιτς. Σήμερα αυτά τα δωμάτια νοικιάζονται. Ο ιδιοκτήτης έθεσε το καθήκον να αποκαταστήσει τους εσωτερικούς χώρους έτσι ώστε να μην φαίνονται καινούργιοι, αλλά να φαίνονται κατοικήσιμοι και «ελαφρώς φθαρμένοι» ενώπιον των αναστηλωτών. Στο μέτρο του δυνατού, τα παλιά έπιπλα, για παράδειγμα, δρύινα πάνελ τοίχου, διατηρήθηκαν, αλλά κάτι έπρεπε ακόμα να αντικατασταθεί πλήρως. Έτσι, για παράδειγμα, έπρεπε να αναδιαμορφώσω τις σανίδες δαπέδου στο σαλόνι..

σαλόνι

σαλόνι

πριγκίπισσα

Όλγα Ρομάνοβα με φόντο το πορτρέτο της

θραύσμα του σαλονιού

Μεταξύ των οικογενειακών πορτρέτων στον τοίχο στο σαλόνι μπορείτε να δείτε μια χαρακτική που απεικονίζει την τελετή στέψης του Νικολάου Β ‘

Δείτε επίσης:

Η τραπεζαρία είναι η καρδιά του σπιτιού και το παλαιότερο τμήμα του – χτίστηκε το 1340. Ωστόσο, το εσωτερικό ανήκει στην εποχή του 18ου αιώνα. Εδώ η πριγκίπισσα Όλγα, σαν ένας άπληστος κυνηγός αλεπούς, λατρεύει να οργανώνει δείπνα κυνηγιού.

Καντίνα

Στην επόμενη φωτογραφία μπορούμε να δούμε μια αίθουσα με τζάκι. Η επιχρύσωση στο τζάκι εμφανίστηκε σε μια εποχή που η μητέρα της οικοδέσποινας Nadine McDougall ζούσε ακόμα στο αρχοντικό..

  • αίθουσα

Φυσικά, το σπίτι περιέχει πολλά οικογενειακά κειμήλια από τη βασιλεία της δυναστείας των Ρομάνοφ, τα οποία ο πατέρας του ιδιοκτήτη έφερε μαζί του από την τσαρική Ρωσία. Ακολουθεί μια μικρή λίστα πραγμάτων που διατηρεί η Όλγα Αντρέεβνα με ιδιαίτερο τρόμο:

  • Πορσελάνη που χρησιμοποίησε η οικογένεια του Νικολάου Β ‘στη φυλακή στο Αικατερίνμπουργκ λίγο πριν την εκτέλεση.
  • Ένα μπουκάλι κρασί με μια παλιά ετικέτα “Massandra Ai-Todor”, που παράγεται στην Κριμαία στον αμπελώνα, το οποίο ανήκε στην οικογένεια του παππού της πριγκίπισσας, πρίγκιπα Αλέξανδρου Μιχαήλοβιτς.
  • Το στυλό με το οποίο ο παππούς της πριγκίπισσας χάραξε την ώρα και την ημερομηνία γέννησης του πατέρα της στο παράθυρο του Χειμερινού Παλατιού.
  • Κοντάρι του Μεγάλου Δούκα Αλέξανδρου Μιχαήλοβιτς, ο οποίος υπηρέτησε ως κυβερνήτης στον Καύκασο.
  • Στήθη που ανήκαν στη γιαγιά και την προγιαγιά της Ξένια Μαρία Φεντόροβνα και παραδόθηκαν στην Αγγλία με το καταδρομικό Marlboro κατά την εκκένωση μελών της οικογένειας Ρομάνοφ το 1919.
  • Συλλογή οικογενειακών πορτρέτων και φωτογραφιών (συμπεριλαμβανομένων των πορτρέτων του Νικολάου Β ‘).

πορτρέτα

υπόλειμμα

Όσο δύσκολος και αν είναι ο δρόμος για τη διατήρηση της οικογενειακής περιουσίας, η Όλγα Αντρέεβνα δεν έχει αμφιβολίες ότι αυτή είναι η αποστολή της. «Η γιαγιά μου και οι γονείς μου ζούσαν εδώ. Επομένως, αυτό είναι το σπίτι μου », εξηγεί..

  • Το σαλόνι βελανιδιάς μετά την αποκατάσταση φαίνεται ακριβώς το ίδιο με αυτό του 18ου αιώνα
  • Το σαλόνι βελανιδιάς μετά την αποκατάσταση φαίνεται ακριβώς το ίδιο με αυτό του 18ου αιώνα

τάφος

Τάφος του πατέρα της Όλγας Ρομάνοβα, Μεγάλου Δούκα Αντρέι Αλεξάντροβιτς (1897-1981)

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή της Όλγα Ρομάνοβα και την περιουσία της από αυτά τα βίντεο …

… και επίσης στην ιστοσελίδα της:

provenderhouse.co.uk