9 dåliga vanor som håller ditt hus en röra

Slutet på karantänen är ett nytt liv. Ge upp de vanor som rör din lägenhet, och du kommer att bli förvånad över hur mycket snyggare inredningen kommer att bli..

Rutiner och vanor är grunden i vårt liv. Medan vi föredrar att betrakta oss själva som människor med fri vilja, bestäms mycket av vårt dagliga liv av arbete, hem, familj och sömn. Begränsat till dessa aktiviteter bildar vi vanor, men inte alla vanor skapas lika. Här är 9 skäl till varför ditt hem är en röra och hur du åtgärdar det..

1. Du avslutar inte det du började

När du väl har städat ditt badrum går du inte till att städa badrummet / duschen. Du hängde upp saker efter tvätt, men satte inte tillbaka dem på plats efter torkning. Du dammsugte vardagsrumsgolvet, men soffan förblev intakt.

Lösning. Det är bättre att börja med en mindre mängd rengöring, med hänsyn till fritiden, men ta slut på saken. Ett halvt utfört jobb är nästan lika effektivt som om det inte hade tacklats. Också oavslutade affärer är dåligt för din moral..

2. Du behåller för många saker hemma och vill inte bli av med dem.

Om du är en samlare av till exempel böcker eller specifik inredning, kommer du någon gång att märka att det inte finns någon annanstans att placera dem. Allt detta leder till röror i rummet, där det är svårt att vila..

Lösning. Börja bli rörig. Lägg alla saker i en hög och börja sedan sortera dem enligt principen om vad du verkligen behöver, vad som är kärt för dig som ett minne och vad som kan slängas eller doneras till välgörenhet utan ånger. Upprepa proceduren rum för rum var sjätte månad.

Se även: Marie Kondo Rengöring – 10 principer som verkligen förändrar ditt liv

3. I köket har du en miljon kryddor och burkar

Det är inte svårt att samla enorma mängder kryddor, paprika, kryddor och såser, särskilt om de förvaras bakom stängda köksskåp. De fyller snabbt utrymmet i dina lådor och skapar en rörig miljö med spillda örter, halvtomma påsar, klibbiga fläckar från syltburkar etc..

Lösning. Sortera ditt lager. Allt som har gått ut, nästan tomma paket med kryddor, eller omvänt, aldrig orörd hela tiden, ska kastas utan ånger. Rengör sedan lådan och överför alla flaskor och burkar till en öppen hylla där de kommer att synas, ordnade i en specifik ordning och redo att användas..

4. Du håller arbetspapper och tidskrifter i en röra på skrivbordet

Arbetspapper, dagböcker, tidskrifter, böcker, alla slags kontrakt skapar inte en röra av sig själva, utan bara så länge de är på ett organiserat sätt.

Lösning. Sortera dina stackar av pappersavfall. Denna arbetsplats på bilden nedan är ett idealiskt exempel på att organisera ett utrymme som gör att du kan arbeta effektivt och undvika stressen med att hitta de nödvändiga posterna..

5. Du låter dina husdjur ligga på soffan och sängen

Att låta din hund krama om dina möbler kommer oundvikligen att lämna päls på möblerna, smuts på klädseln, tyget och under..

Lösning. Köp din hunds egna sovplats och träna honom att använda den som avsett..

6. Du fyller på tepåsar

Om du upptäcker att tepåsar ackumuleras varje morgon och ligger på bänkskivan till kvällen – är det dags att agera.!

Lösning. Placera en söt behållare nära där du vanligtvis förbereder varma drycker. Placera använda påsar där. De kommer att förbli osynliga och samtidigt redo för återanvändning..

7. Du sprider kläder på olika platser i din lägenhet

Kläder kvar på baksidan av en stol, som ligger på stoppade möbler, skapar ett visuellt rör.

Lösning. Allt du tar av från dig själv ska gå direkt till galgen i garderoben, förvaras i lådor eller gå till den smutsiga tvättkorgen i badrummet. Lämna aldrig saker hängande på stolar eller på öppna ytor i din lägenhet..

8. Du lagrar slumpmässigt dina rengöringsprodukter

Om du placerar dina rengöringsprodukter slumpmässigt på olika platser i ditt hem, stökar du inte bara upp utrymmet, utan du dömmer dig själv till en lång sökning efter dem under rengöringen..

Lösning. Köp en fin hink eller en attraktiv behållare för alla dina rengöringsprodukter och förvara dem där du behöver dem mest. Till exempel kan du ha en snabbhink i ditt badrum och en annan på sin vanliga plats under diskbänken..

9. Du går och lägger dig när du är för trött.

Du vet hur det händer: du läser något innan sängen eller tittar på en film, framför dig ett bord med mat och dryck. Efter det är det svårt att tvinga dig själv att göra saker i ordning för dig själv, tk. dags att gå och lägga sig. Böcker, tidskrifter, glas och tallrikar finns kvar på samma platser där du lämnade dem till morgonen.

Lösning. Boka alltid 10-15 minuter för dig själv innan du lägger dig, när du kan städa upp röran som byggs upp under kvällen. Om du till exempel går och lägger dig vid 22 -tiden ska du börja städa 21:45. Ingen gillar att vakna upp och hitta på morgonen ett berg med smutsiga diskar, en röra på tv, etc..