A scăpa de gunoi: 9 sfaturi despre cum să ordonați un apartament

Dezordine și dezordine se găsesc în fiecare apartament. Vă vom spune despre metoda de a scăpa treptat de lucrurile inutile și vă vom împărtăși sfaturi practice despre cum să efectuați o astfel de muncă cât mai eficient posibil, cheltuind un minim de efort și energie..

1. Determinați momentul experimentului

Unul dintre cei mai importanți factori pentru a scăpa de lucruri este păstrarea unui cadru cronologic. Indicați clar timpul pentru care trebuie să scăpați de lucrurile inutile și timpul pe care îl veți dedica acestui lucru. De obicei, o lună este suficientă pentru a realiza planul. Luați 15 minute în fiecare zi pentru a rezolva lucrurile. Acest lucru este suficient pentru a arunca inutilul.

2. Stabilește-te pentru a fi productiv

Pentru a petrece între cinci și patruzeci de minute în fiecare zi pe aglomerația unui apartament, trebuie să vă motivați și să vă acordați munca. Imaginați-vă cât de bine și de confortabil este să locuiți într-o casă în care nu există lucruri inutile, inutile și junk-uri care nu vă împiedică decât. Amintiți-vă că până când nu eliberați spațiu în apartament, nu veți putea muta, renova sau actualiza mobilierul / decorul. Cu siguranță, de mult ai vrut să prezinți ceva nou în interiorul casei tale. Odată ce eliberați spațiu, veți avea spațiu pentru creativitate sub forma unui nou interior sau decor..

3. Inspectați casa și faceți o listă de lucruri inutile, împărțind apartamentul în zone

Pentru a începe cu decluttering, trebuie să faceți o listă de lucruri pe care nu le utilizați și care sunt complet inutile. Acestea pot fi cutii vechi pentru semifabricate, un număr imens de pungi din magazin, lucruri, vase cu cioburi, periodice vechi și echipamente. Creați un notebook separat și împărțiți apartamentul în mai multe zone. Examinați fiecare dintre ele și faceți o listă de lucruri pe care să le eliminați de acolo. Deoarece acesta este un experiment, la sfârșitul acestuia, este necesar să se realizeze rezultatele. Faceți fotografii cu fiecare zonă înainte și după curățare. Deci, veți avea cu ce să comparați. Pentru o motivație suplimentară, vă puteți gândi la viitorul interior al camerelor..

4. Nu luați mai multe sarcini simultan și nu încercați să efectuați un audit global

În analiza lucrurilor, în niciun caz nu trebuie să utilizați multitasking-ul sau, chiar în prima zi a experimentului, să efectuați un audit general al lucrurilor. În primul rând, este frustrant și vă poate provoca să renunțați în mijlocul unei sarcini din cauza oboselii. În al doilea rând, din cauza dorinței de a finaliza rapid cel puțin ceva început, există riscul de a arunca lucrurile necesare și utile. Stabiliți singuri de unde să începeți, ce zonă trebuie curățată mai mult în acest moment. Luați-vă timpul pe care l-ați stabilit pentru analiza lucrurilor. Nu abordați mai multe zone simultan: este mai bine să începeți cu una și să definiți mai multe zile pentru aceasta și apoi să continuați cu următoarea.

5. Nu toate obiectele pot fi aruncate

Când curățați, trebuie să creați două grupuri de lucruri: cele care sunt în general inutile și cele care pot fi utile. Ultimul grup include haine care pot fi încă purtate, echipamente de lucru, jucării moi. După colectarea lor, le puteți duce la o organizație caritabilă sau le puteți da celor care au nevoie. Deci, nu numai că veți dezasambla lucrurile vechi, ci și veți ajuta oamenii.

6. Faceți pași mici

Dacă nu aveți timp și energie pentru a sorta coșul de gunoi, nu vă faceți griji. Petrecerea a cinci minute pe zi pentru decolorare poate duce la rezultate bune. Amintiți-vă că lucrurile minunate încep puțin. Și în aceste cinci până la zece minute nu veți pierde interesul pentru proces și veți reveni cu ușurință la el în fiecare zi. Nu trebuie să începeți analiza dacă înțelegeți că nu veți avea timp să finalizați sarcina în timpul alocat.

7. Pregătiți cutiile pentru obiectele inutile și țineți la îndemână consumabilele.

Nu toate articolele vor merge imediat la coșul de gunoi. Deci, dă-le un loc. Cumpărați sau găsiți cutii pentru ei și puneți lucruri în ele. Pe măsură ce le umpleți, duceți-le la un centru de caritate sau orfelinat. Dacă aveți îndoieli cu privire la un anumit articol, luați cutia specială și dezasamblați-le mai târziu. Nu uitați să vă aprovizionați cu saci de gunoi și cârpe de curățat. Acest lucru va fi necesar chiar și indiferent de zona în care începeți.

8. Fă curățenie distractivă

Periodic, interesul pentru proces se pierde. Pentru a evita plictiseala în timp ce se aglomerează, pornește muzica preferată sau sună-ți cel mai bun prieten. Un prieten te va ajuta să rezolvi lucrurile și să risipi plictiseala. Da, iar privirea altcuiva vă va ajuta să vă curățați cât mai eficient posibil. Puteți găsi, de asemenea, persoane cu aceleași gânduri pe Internet și să le împărtășiți realizările dvs. sau puteți deschide un blog în care veți vorbi despre rezultate..

9. Când curățați, puneți lucrurile la locul lor.

În timp ce sortați coșul de gunoi, s-ar putea să vă gândiți la ce altceva puteți completa și plia comod lucrurile. Fiecare categorie ar trebui să aibă locul său. Obțineți cutii frumoase sau containere de depozitare. Condimentele și condimentele pot fi depozitate în recipiente speciale pentru depozitarea alimentelor. Puteți decora creativ rafturi cu lucruri și obiecte.

La sfârșitul experimentului, nu uitați să mențineți ordinea zilnic. Luați 15-20 de minute pe zi pentru a curăța și a pune întotdeauna lucrurile la loc. Astfel, puteți menține curățenia, confortul și confortul în casă..