Χωρίς καρφιά και πρόβλημα: 7 τρόποι για να κρεμάσετε μια εικόνα στον τοίχο χωρίς διάτρηση

Οικογενειακές κορνίζες ή όμορφοι πίνακες προσθέτουν αισθητική και δημιουργικότητα στα σχέδια. Σε αυτό το υλικό θα σας πούμε πώς να κρεμάσετε μια εικόνα με ασφάλεια και χωρίς να καταστρέψετε τους τοίχους.

1. Κόλλες

Τα κολλητικά υγρά είναι ένας από τους αξιόπιστους τρόπους στερέωσης ενός πίνακα ζωγραφικής. Είναι κόλλα πολυμερούς και υγρά καρφιά. Διορθώνουν ακόμη και βαριές εικόνες σε ξύλινα και σιδερένια πλαίσια στον τοίχο. Για ελαφριά πλαίσια, μια λωρίδα κόλλας κατά μήκος των άκρων από την πίσω πλευρά είναι αρκετή, αλλά τα βαριά πρέπει να καλύπτονται προσεκτικά με κόλλα σε όλο το μήκος και το πλάτος. Τα υγρά καρφιά εφαρμόζονται σε μικρούς πίνακες σε μικρές κουκίδες περιμετρικά, σε μεγάλες – οι κουκκίδες κόλλας εφαρμόζονται σε ολόκληρη την περιοχή. Το πλαίσιο πιέζεται στον τοίχο για λίγα λεπτά, έτσι ώστε να προσκολλάται σταθερά στην επιφάνεια.

Πριν κολλήσετε εικόνες στον τοίχο, πρέπει να τον καθαρίσετε καλά. Η πίσω πλευρά του πλαισίου, της φωτογραφίας ή της πλάκας πρέπει να απολιπανθεί. Η κόλλα πολυμερούς διαφέρει από τα υγρά καρφιά στο ότι δεν αφήνει σημάδια στον τοίχο μετά την αποσυναρμολόγηση. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τέτοιοι συνδετήρες θα ισχύουν για ένα χρόνο..

κόλλες

2. Πώμα κρασιού

Ένας συμβιβασμός στη στερέωση της εικόνας χωρίς διάτρηση, αλλά με καρφιά, μπορεί να είναι φελλός κρασιού και αξιόπιστη κόλλα. Ο φελλός θα γίνει ένα στρώμα μεταξύ του τοίχου και του πλαισίου χωρίς να βλάψει τον τοίχο.

Ο φελλός κρασιού κόβεται σε κύκλους πλάτους 1,5-2 εκ. Αυτό γίνεται με ένα κοφτερό κληρικό μαχαίρι, οι κύκλοι πρέπει να αποδειχθούν τέλεια ομοιόμορφο. Ο κύκλος είναι κολλημένος στον τοίχο και πιέζεται σφιχτά. Αξίζει να περιμένετε λίγο μέχρι να στεγνώσει η κόλλα. Στη συνέχεια, μια βίδα αυτοεπιπεδώματος λαμβάνεται και βιδώνεται στον φελλό. Μια εικόνα είναι κρεμασμένη στη δομή που προκύπτει.

πώμα κρασιού

3. Ράγα μαρκίζας

Ένας σίγουρος τρόπος για να κρεμάσετε εικόνες είναι με μια ράγα γείσου. Κατασκευασμένο από κανονικό γείσο και υψηλής ποιότητας γραμμή αλιείας. Θα χρειαστείτε επίσης κόλλα και πλαστικά άγκιστρα. Εάν σκοπεύετε να κρεμάσετε βαριά έργα ζωγραφικής σε πλαίσια, τότε θα πρέπει να αποθηκεύσετε αξιόπιστο υλικό. Το πόσο σταθερά θα κρατήσει το γείσο στον τοίχο εξαρτάται από αυτό. Το σύστημα ανάρτησης θα σας επιτρέψει να κρεμάσετε πολλούς πίνακες ταυτόχρονα σε διαφορετικά ύψη.

Γάντζοι κρέμονται στο γείσο, πάνω στο οποίο είναι στερεωμένο ένα σύρμα, πετονιά ή νάιλον νήμα. Η απόσταση μεταξύ των εικόνων λαμβάνεται υπόψη. Η ράγα είναι κολλημένη στον τοίχο, οι πίνακες είναι προσαρτημένες στα άκρα των νημάτων. Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να αλλάξετε τη θέση των εικόνων αλλάζοντάς τες ή κρεμώντας νέες.

ράγα γείσου

4. Ταινία διπλής όψης

Μικρά και όχι βαριά πλαίσια με φωτογραφίες ή πίνακες ζωγραφικής μπορούν να στερεωθούν στον τοίχο με ταινία διπλής όψης. Καλύτερα να πάρετε σκωτσέζικη ταινία ή αφρισμένη.

Κόψτε λωρίδες επαρκούς μήκους. Εάν ο πίνακας είναι μεγάλος, χρησιμοποιήστε περισσότερη ταινία. Μετά από αυτό, πρέπει να κολλήσετε το πρώτο στρώμα ταινίας στον τοίχο. Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι προσαρτημένα στο πίσω μέρος του πλαισίου. Μετά από αυτό, πρέπει να πιέσετε σταθερά την εικόνα στον τοίχο..

scotch

5. Διακοσμητική ταινία

Για να διακοσμήσετε αισθητικά την εικόνα στον τοίχο χωρίς διάτρηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ευρεία διακοσμητική ταινία ή κοτσίδα. Κατάλληλο για μικρούς και ελαφρούς πίνακες ζωγραφικής. Για εργασία θα χρειαστείτε: γάντζο, ταινία, ψαλίδι. Μια συνηθισμένη βελόνα, καρφίτσα ή συνδετήρας χαρτιού επιλέγεται ως άγκιστρο. Στην τελευταία περίπτωση, γίνεται μια ειδική τρύπα στην ταπετσαρία, στην οποία εισάγεται ένα τροποποιημένο συνδετήρα. Η μία πλευρά πρέπει να είναι μεγαλύτερη, η άλλη μικρότερη. Για να γίνει αυτό, κάμπτεται προς την κατάλληλη κατεύθυνση. Αφού τοποθετήσετε τη μία πλευρά κάτω από την ταπετσαρία, η δομή στερεώνεται με κόλλα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά εργαλεία στερέωσης: γάντζο αράχνης ή ειδικές κολλητικές ταινίες. Αφού γίνει ο πρώτος συνδετήρας, πρέπει να κρεμάσετε μια διακοσμητική ταινία σε αυτό. Ως αποτέλεσμα, οι δύο άκρες της ταινίας πρέπει να κρέμονται. Οι εικόνες είναι προσαρτημένες με κόλλα. Εάν η εικόνα είναι κρεμασμένη σε πλαίσιο, χρησιμοποιείται κόλλα πολυμερούς ή υγρά καρφιά.

διακοσμητική κορδέλα

6. Γάντζος αράχνης

Η αράχνη έχει μικρό μέγεθος, αλλά μπορεί να αντέξει πίνακες βάρους έως εννέα κιλών. Υπάρχουν τέσσερις αιχμές στο επάνω άκρο, οι οποίες εγγυώνται στο πλαστικό προϊόν υψηλή αντοχή και δυνατότητα αντοχής σε βαριές εικόνες. Το πρώτο βήμα είναι να σφυρίξετε το γάντζο στον τοίχο. Μην το χτυπήσετε πολύ, διαφορετικά η πλαστική βάση θα υποστεί ζημιά..

Ο βρόχος στο πίσω μέρος του πλαισίου πρέπει να γίνει έτσι ώστε να κρύβει τη βάση της αράχνης. Μετά από αυτό, πρέπει να κρεμάσετε την εικόνα. Με μια τέτοια βάση, η εικόνα θα κρεμάσει ήσυχα για τουλάχιστον ένα χρόνο. Μετά από αυτό το διάστημα, είναι καλύτερο να αλλάξετε το άγκιστρο. Μετά την αφαίρεση, τέσσερις μικρές τρύπες θα παραμείνουν στον τοίχο, οι οποίες μπορούν εύκολα να κρυφτούν..

αράχνη γάντζου

7. Kreps

Η Command και η Kreps παράγουν πανομοιότυπα προϊόντα – συστήματα στερέωσης Velcro. Μοιάζουν έτσι: το πίσω μέρος κάθε στοιχείου είναι κολλώδες. Στην μπροστινή πλευρά, στο τέλος του Velcro, υπάρχει ένα ειδικό άγκιστρο στο οποίο είναι προσαρτημένη η εικόνα. Το σύστημα αποτελείται από μια κολλητική μεμβράνη στην οποία είναι στερεωμένο το Velcro. Ένα άγκιστρο Kreps μπορεί να χειριστεί πίνακες έως 1,5 κιλά, Command – έως 1 κιλό.

Πριν στερεώσετε το velcro, πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος στον τοίχο και να το καθαρίσετε καλά. Δεν πρέπει να υπάρχει σκόνη, βρωμιά, τσιπς και άλλα περιττά στοιχεία. Η κολλητική ταινία είναι κολλημένη στο επιθυμητό μέρος, το προστατευτικό στρώμα έχει αφαιρεθεί προηγουμένως. Στη συνέχεια, το προστατευτικό στρώμα αφαιρείται από το πίσω μέρος του γάντζου, το οποίο είναι κολλημένο στην κολλητική ταινία. Η δομή πιέζεται για 30 δευτερόλεπτα.

Το Command και το Kreps παράγουν επίσης ειδικούς ιμάντες velcro που μπορούν να αντέξουν βάρη έως 1 κιλό. Κάθε κολλητική ταινία αφαιρείται εύκολα και συγκρατεί την εικόνα των 450 γραμμαρίων.

ζάρια

Αυτές οι μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να κρεμάσετε μια εικόνα οποιουδήποτε βάρους χωρίς να καταστρέψετε τον τοίχο..