Σύγχρονος διάδρομος: σχεδιασμός και ιδέες

Μπορείτε να επιλέξετε το σωστό εσωτερικό για το διάδρομο μόνοι σας ή με τη βοήθεια επαγγελματιών σχεδιαστών Μπορείτε να επιλέξετε το σωστό εσωτερικό για το διάδρομο μόνοι σας ή με τη βοήθεια επαγγελματιών σχεδιαστών. Οι διάδρομοι μπορεί να έχουν διαφορετικά σχήματα, μπορεί να είναι ευρύχωρα τετράγωνα ή μπορεί να είναι μακριά, στενά κ.λπ. Συχνά συμβαίνει, λόγω του άβολου σχήματος του δωματίου, να γίνει προβληματικό να σκεφτούμε ένα πραγματικά θεαματικό, εργονομικό και άνετο εσωτερικό.

Μοντέρνος διάδρομος: σχέδιο και φωτογραφία

Ο διάδρομος μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματική κάρτα και δείκτης της γεύσης των ιδιοκτητών του σπιτιού, επειδή οι επισκέπτες έρχονται εδώ.

Και είναι πολύ σημαντικό να φτιάξετε έναν διάδρομο:

 • Αισθητικός;
 • Λειτουργικός;
 • Ανετος.

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να σας πούμε πώς να εξοπλίσετε καλύτερα το εσωτερικό του διαδρόμου, πώς να κάνετε το δωμάτιο όμορφο, αφήνοντας μόνο θετικές εντυπώσεις.

Πριν καταρτίσετε ένα σχέδιο σχεδιασμού για ένα δωμάτιο διαδρόμου σε ένα σπίτι, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε τι λειτουργικότητα έχει το δωμάτιο του διαδρόμου.

Τις περισσότερες φορές, ο διάδρομος χρειάζεται για να αλλάξει ρούχα, για να φορέσει ρούχα και παπούτσια στο δρόμο ή για να γδυθεί μετά την έξοδο..

Κατά τη ρύθμιση ενός διαδρόμου, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να είναι μόνο όμορφος, αλλά και πρακτικός και λειτουργικός. Κατά τη ρύθμιση ενός διαδρόμου, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να είναι μόνο όμορφος, αλλά και πρακτικός και λειτουργικός. 

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε στο διάδρομο:

 • Ρούχα;
 • Παπούτσια?
 • Τσάντες?
 • Ομπρέλες?
 • Κλειδιά?
 • Καπέλα?
 • αξεσουάρ.

Ένα σχέδιο σχεδιασμού θα πρέπει να σχεδιαστεί με βάση τον λειτουργικό και αισθητικό σκοπό του. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι οι κάθετες επιφάνειες και το πάτωμα του διαδρόμου. Δεδομένου ότι συνήθως ο διάδρομος έχει μια στενή διαμόρφωση μικρού δωματίου, επομένως, με τη σωστή διάταξη των τοίχων, μπορείτε να επεκτείνετε οπτικά τους τοίχους. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βάψετε ή να επικολλήσετε πάνω από ελαφριά ταπετσαρία..

Μπορείτε να κάνετε το διάδρομο πιο οπτικά με τη βοήθεια ενός οριζόντιου μοτίβου. Εάν στα νοικοκυριά αρέσουν τα σκούρα χρώματα, διαμορφώνοντας έναν στενό διάδρομο, είναι απαραίτητο να οργανωθεί σωστά ο φωτισμός.

Η αγορά ενός καλύμματος δαπέδου πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία και αρκετά εύκολο να καθαριστεί, επειδή οι άνθρωποι μπαίνουν στο διάδρομο από το δρόμο. Η ιδανική λύση θα ήταν πλακάκια δαπέδου που ταιριάζουν με τον τόνο των τοίχων στο σπίτι..

Σχεδιασμός διαδρόμων και διαδρόμων: επίπλωση και φωτισμός

Αφού τελειώσετε τους τοίχους και το δάπεδο ενός διαμερίσματος τριών δωματίων, ενός δωματίου ή ενός διαδρόμου σε ένα διαμέρισμα οποιουδήποτε άλλου υλικού, θα πρέπει να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα.

Μια τέλεια λύση για το διάδρομο θα ήταν μια συρόμενη ντουλάπα που θα κρύβεται από τους ξένους:

 • Εποχιακά ρούχα?
 • Παπούτσια?
 • Άλλα αξεσουάρ,

Οι ειδικοί συνιστούν επίσης να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των συσκευών φωτισμού που θα φωτίσουν το δωμάτιο. Οι ειδικοί συνιστούν επίσης να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των συσκευών φωτισμού που θα φωτίσουν το δωμάτιο.

Άλλωστε, όσο λιγότερα πράγματα είναι ορατά, τόσο το καλύτερο. Επιπλέον, η ντουλάπα μπορεί να γίνει σύμφωνα με ένα μεμονωμένο έργο, κατάλληλου μεγέθους, οπότε δεν πρέπει να ανησυχείτε ότι δεν θα ταιριάζει στο εσωτερικό του εσωτερικού χώρου. Προκειμένου να επεκταθούν οπτικά ακόμη περισσότερο οι τοίχοι του διαδρόμου, για να γίνει οπτικά ευρύτερος και πιο ευρύχωρος, είναι απαραίτητο να καθρεφτιστεί η πρόσοψη της ντουλάπας.

Σύμφωνα με τους κανόνες, ο οργανωμένος φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στο εσωτερικό του διαδρόμου στα διαμερίσματα..

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση πηγών φωτισμού φθορισμού στο σχεδιασμό του διαδρόμου. Τέτοιοι λαμπτήρες στρεβλώνουν την απόδοση χρώματος. Επομένως, το μακιγιάζ και τα χρώματα των ρούχων είναι πολύ διαφορετικά στο φως της ημέρας και υπό το φως μιας λάμπας φθορισμού..

Η ιδανική λύση για φωτισμό διαδρόμου είναι τα φωτιστικά αλογόνου, τα οποία, όσον αφορά το φάσμα χρωμάτων, ταιριάζουν περισσότερο με το φυσικό φως.

Μπορείτε να προτιμήσετε τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Για ένα λειτουργικό σχέδιο σχεδιασμού του διαδρόμου, είναι ρεαλιστικό να χρησιμοποιείτε φως πολλαπλών επιπέδων. Φωτισμός καθρεφτών, φωτισμός σημείου θα είναι χρήσιμος. Τα έργα μπορούν να γίνουν από έναν σχεδιαστή ή μπορείτε να προσπαθήσετε να διακοσμήσετε μόνοι σας το διάδρομο. Εάν δεν μπορείτε να πληρώσετε για τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία, τότε θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους κανόνες για τη διάταξη διαδρόμων και να προσπαθήσετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα λειτουργικό εσωτερικό..

Εσωτερικό διαδρόμου: τι να επιλέξετε

Για άνεση, έτσι ώστε να είναι βολικό να βγάλετε τα παπούτσια σας ή να φορέσετε παπούτσια στο διάδρομο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες επιλογές επίπλων.

Η ντουλάπα είναι ένα υποχρεωτικό στοιχείο κάθε διαδρόμου, οπότε πρέπει να το επιλέξετε λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα και τη λειτουργικότητά του. Η ντουλάπα είναι ένα υποχρεωτικό στοιχείο κάθε διαδρόμου, οπότε πρέπει να το επιλέξετε λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα και τη λειτουργικότητά του. 

Και συγκεκριμένα:

 • Καρέκλα;
 • Ντιβανοκασέλα;
 • Μίνι καρέκλα.

Δίπλα στην εξώπορτα, θα πρέπει να κανονίσετε ράφια για μικροαντικείμενα ή καπέλα. Δεν θα είναι περιττό να τοποθετήσετε ένα ράφι με άγκιστρα στα οποία μπορείτε να κρεμάσετε μια τσάντα, μια ομπρέλα κ.λπ. Θα πρέπει επίσης να εγκατασταθεί μια ντουλάπα, όπου θα τοποθετηθούν εξωτερικά ρούχα. Πρέπει να τοποθετηθεί σχάρα παπουτσιών.

Δεδομένου ότι απαγορεύεται να κρεμάσετε υγρά πράγματα στην ντουλάπα, θα πρέπει να παρέχεται μια ανοιχτή κρεμάστρα. Για να μην χαλάσουν τα υγρά ρούχα στους τοίχους, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε μια επίστρωση κάθετων επιφανειών που είναι ανθεκτική στην υγρασία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την κατεύθυνση του στυλ. Το στυλ με το οποίο κατασκευάζεται ο διάδρομος πρέπει να συνδυάζεται με το γενικό στο σπίτι.

Ενδιαφέρουσα σχεδίαση του διαδρόμου και του διαδρόμου στο διαμέρισμα: φωτογραφία του εσωτερικού σε ένα μικρό διαμέρισμα

Σε πολλές οικογένειες που έχουν ξεκινήσει εργασίες επισκευής στο διαμέρισμά τους, συμβαίνει ότι μετά το σχεδιασμό των κύριων χώρων διαβίωσης, δεν υπάρχει δύναμη ή νεύρα για έναν πλήρη σχεδιασμό του διαδρόμου. Ναι, η επιθυμία να γίνει ο διάδρομος πρωτότυπος, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες δημοφιλών περιοδικών, εξαφανίζεται. Φυσικά, όλοι είναι κουρασμένοι και θέλω να τελειώσω τα πάντα γρήγορα, αλλά αυτό που τον ενοχλεί, γιατί αυτός είναι απλώς ένας στενός ισθμός που συνδέει τους χώρους διαβίωσης. Για μερικούς μπορεί να είναι έτσι, αλλά αν αφιερώσετε χρόνο και κόπο δημιουργικά στη διαρρύθμιση του διαδρόμου, θα ωφελήσετε τον συνολικό σχεδιασμό του διαμερίσματος.!

Για διακόσμηση τοίχων σε μικρό διάδρομο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ταπετσαρία που πλένεται σε ανοιχτές αποχρώσεις. Για διακόσμηση τοίχων σε μικρό διάδρομο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ταπετσαρία που πλένεται σε ανοιχτές αποχρώσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό χρώμα για την ταπετσαρία. Το χρώμα του διαδρόμου παίζει ζωτικό ρόλο στη διάταξη ενός ενιαίου οργανικού εσωτερικού χώρου..

Σε ένα μικρό διαμέρισμα, πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να υπολογίσετε το γεγονός ότι ο διάδρομος δεν έχει συστήματα παραθύρων, πράγμα που σημαίνει ότι η κύρια συσκευή φωτισμού θα είναι πολυέλαιοι, λαμπτήρες.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι επαγγελματίες συνιστούν τη λήψη μιας οδηγίας για ανοιχτά χρώματα με μεγάλο ποσοστό λευκού:

 • Ανοιχτό γκρι.
 • Ανοιχτό καφέ.
 • Αμμος.
 • Κρέμα.
 • Κακάο.

Αυτές οι αποχρώσεις είναι κοντά στο φυσικό, και ως εκ τούτου, δυστυχώς, δεν είναι εκφραστικές. Εάν το νοικοκυριό επέλεξε ακόμα αυτήν την επιλογή, θα πρέπει να εργαστείτε με το σχεδιασμό κάθετων επιφανειών..

Αν θέλετε φωτεινά χρώματα, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να προτιμήσετε το πράσινο, μπορεί πραγματικά να συνδυαστεί με άλλες αποχρώσεις, επομένως δένει καλά τα φωτεινά χρώματα μεταξύ των χώρων για διάφορους σκοπούς. Αλλά, το πράσινο δεν πρέπει να είναι σκούρο, πρέπει να πάρετε ένα αισιόδοξο, αναζωογονητικό χρώμα. Για να μεγεθύνετε οπτικά το διάδρομο, χρησιμοποιήστε πράσινο σε συνδυασμό με λευκό, ανοιχτό πράσινο.

Στυλ και σχεδιασμός του διαδρόμου στο διαμέρισμα

Η αρμονία στο εσωτερικό μεταφέρεται όχι μόνο από τα χρώματα, αλλά και από την αντίστοιχη διακόσμηση. Ο σχεδιασμός του διαδρόμου θα βοηθήσει να τονιστεί η συνολική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Για μια κλασική κατεύθυνση στυλ, για παράδειγμα, ένα σχέδιο σχεδίου είναι κατάλληλο όταν το κάτω μέρος των τοίχων έχει τελειώσει με ξύλινα πάνελ και το πάνω μέρος είναι διακοσμημένο με πίνακες ζωγραφικής.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στενές κάθετες επικαλύψεις από ξύλο, τακτοποιώντας τα από το πάτωμα έως την οροφή. Και μεταξύ των επικαλύψεων, μπορείτε να τοποθετήσετε εικόνες σε πλαίσια, το καθένα σε μια συγκεκριμένη ενότητα. Το κλασικό επιτρέπει την τοποθέτηση ράφια με βιβλία και ράφια.

Στους μποέμ χώρους ανθρώπων δημιουργικών επαγγελμάτων, ο διάδρομος μπορεί να γίνει μια πραγματική γκαλερί τέχνης με πολλά ενδιαφέροντα έργα σε φωτιζόμενα πλαίσια.

Μια κομψή ντουλάπα σκανδιναβικού στιλ θα φαίνεται αρκετά πρωτότυπη και όμορφη στο εσωτερικό του διαδρόμου. Μια κομψή ντουλάπα σκανδιναβικού στιλ θα φαίνεται αρκετά πρωτότυπη και όμορφη στο εσωτερικό του διαδρόμου.

Στους διαδρόμους, το εσωτερικό των οποίων είναι φτιαγμένο σε μοντέρνες κατευθύνσεις, όπως μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας ή μινιμαλισμού, είναι υπέροχο να διακοσμήσετε τους τοίχους με μεγάλες φωτογραφίες και λακωνικές, άχρωμες αφίσες. Ο διάδρομος μπορεί να καλυφθεί με αυτοκόλλητα βινυλίου. Εάν προσεγγίσετε τη διαδικασία προσεκτικά και τα συνδυάσετε με άλλα στοιχεία διακόσμησης, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θεαματικό..

Συνδυάστε καλά με:

 • Καθρέφτες?
 • Ράφια;
 • Κρεμάστρες.

Το αυτοκόλλητο μπορεί να λειτουργήσει ως στένσιλ και αφού στεγνώσει το χρώμα, πρέπει να αφαιρεθεί. Στο διάδρομο, μπορείτε να τοποθετήσετε με επιτυχία στενά τραπέζια, δεξιώσεις και κομμένα. Ο σκοπός τους είναι, μάλλον, στη διακόσμηση παρά στη λειτουργικότητα. Θα χωρίσουν με επιτυχία το δωμάτιο, θα το ζωνοποιήσουν και θα δημιουργήσουν ένα οργανικό μέρος. Ένα βάζο λουλουδιών, ένας λαμπτήρας, ένα άψυχο φυτό σε μια κατσαρόλα και αρκετοί πίνακες με κορνίζες που βρίσκονται στο διάδρομο θα ζωντανέψουν ένα απλό, αλλά ταυτόχρονα κομψό εσωτερικό.

Καθολικός σχεδιασμός δωματίου με διάδρομο

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να είναι μοναδικοί σε όλα, προσπαθούν να κάνουν το διαμέρισμα μοναδικό και ενδιαφέρον. Ένα ενημερωμένο σχέδιο σχεδιασμού-που συνδυάζει αίθουσα και διάδρομο. Αλλά, πραγματικά έργα ανάπλασης, αυτό δεν είναι όλο, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε σωστά το σχέδιο του δωματίου, το οποίο θα πρέπει να τηρηθεί κατά την εφαρμογή του σχεδίου.

Για να επιτευχθεί ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό αποτέλεσμα, πρέπει να ακολουθηθούν τα ακόλουθα βήματα:

 1. Καθορίστε τον στόχο.
 2. Αναπτύξτε ένα σχέδιο σχεδιασμού.
 3. Ορίστε δομικά υλικά.

Για να είναι ο διάδρομος όχι μόνο όμορφος, αλλά και λειτουργικός, πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά κάθε λεπτομέρεια στο εσωτερικό του δωματίου. Για να είναι ο διάδρομος όχι μόνο όμορφος, αλλά και λειτουργικός, πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά κάθε λεπτομέρεια στο εσωτερικό του δωματίου.

Η ανάπτυξη ενός σχεδίου σχεδίου για μια αίθουσα σε συνδυασμό με ένα διάδρομο θα είναι ένα αρκετά δύσκολο έργο. Αλλά, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας..

Ακολουθούν ορισμένοι κανόνες για την ανάπτυξη ενός σχεδίου σχεδιασμού:

 1. Μελετήστε δείγματα στυλ και προσπαθήστε να εφαρμόσετε στο εσωτερικό σας.
 2. Είναι καλύτερα να σχεδιάσετε ένα διάγραμμα στο οποίο θα αναγράφονται χρώματα, υφές, έπιπλα και αξεσουάρ..
 3. Πριν ξεκινήσετε την ανάπτυξη ενός σχεδίου σχεδιασμού, πρέπει να περάσετε από εξειδικευμένα καταστήματα και να εμπνευστείτε από οικοδομικά υλικά. Μπορούν να αλλάξουν εντελώς την ιδέα του ποιο θα πρέπει να είναι το σχέδιο σχεδιασμού του συνδυασμένου χώρου..

Εάν η επισκευή δεν γίνει από επαγγελματίες, τότε μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε την εργασία, αφού η ιδέα θα είναι μπροστά στα μάτια σας. Όταν προσλαμβάνετε τεχνίτες, είναι καλύτερο να παραγγείλετε μια επαγγελματική απεικόνιση ενός έργου εσωτερικής διακόσμησης. Αυτό ισχύει τόσο για διαμερίσματα όσο και για χώρους γραφείων..

Μοντέρνος σχεδιασμός διαδρόμου στο σπίτι: φωτογραφίες και παραδείγματα

Το σχέδιο σχεδιασμού ενός διαδρόμου σε ένα σπίτι έξω από την πόλη δεν χρειάζεται να διαφέρει από το έργο μιας πολυκατοικίας.

Εάν θέλετε να κάνετε τον διάδρομο εκλεπτυσμένο και κομψό, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κλασικό στυλ για τη διακόσμηση του δωματίου. Εάν θέλετε να κάνετε τον διάδρομο εκλεπτυσμένο και κομψό, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κλασικό στυλ για τη διακόσμηση του δωματίου. 

Τα στυλ μετανάστευσαν σε ιδιωτικά κτίρια σήμερα:

 • Μοντέρνο;
 • Χώρα;
 • Κλασσικός.

Το εσωτερικό ενός δωματίου διαδρόμου σε ένα εξοχικό σπίτι μπορεί να δημιουργηθεί από ένα ελλιπές σύνολο επίπλων, το οποίο συνήθως τοποθετείται σε διαμερίσματα. Για παράδειγμα, εάν στην πόλη που στεγάζεται τα σύνορα μεταξύ του διαδρόμου και των δωματίων είναι συχνά θολά, δηλαδή οι ζώνες εισόδου και διέλευσης είναι θολές, τότε στο εξοχικό σπίτι μπορείτε να δώσετε ελεύθερο έλεγχο στη φαντασία σας, αφήνοντας το δωμάτιο ελεύθερο.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν σκόπιμο να οργανωθούν μαλακά καθίσματα σε κόγχες παραθύρων, καθώς και μια πιο εμπεριστατωμένη ανάπτυξη σχεδίων σχεδιασμού για επιφάνειες οροφής και δαπέδου..

Η αίθουσα είναι ο χώρος μεταξύ της εισόδου και του διαδρόμου του σπιτιού, που οδηγεί στους χώρους διαμονής. Το εσωτερικό της αίθουσας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λακωνικό και να ενώνει όλα τα ορατά δωμάτια, επειδή είναι σημαντικό σημείο να μην παραβιάζεται το συνολικό στυλ του σπιτιού.

Πώς να σχεδιάσετε έναν διάδρομο (βίντεο)

Ένας νέος σχεδιασμός μπορεί να κατασκευαστεί ξεκινώντας από μια κύρια λεπτομέρεια. Μπορεί να είναι ένας φωτεινός πίνακας ζωγραφικής, ένας κομψός καναπές ή μια ντουλάπα σχεδιαστών. Τηρώντας τους κανόνες και τις συστάσεις, μπορείτε να φτιάξετε ένα εσωτερικό όπως κανένας άλλος, το οποίο θα ευχαριστήσει την οικογένεια και τους επισκέπτες του σπιτιού για πολλά χρόνια.

Σχεδιασμός διαδρόμων σε διαμερίσματα (φωτογραφία εσωτερικών χώρων)