Kätevät portaat ullakolle talossa: rakenteiden tyypit

Kierreportaat ovat kaikista edullisin vaihtoehto, koska ne vievät vähiten tilaa. Pystyy muuttamaan ja tekemään alkuperäisestä minkä tahansa sisustuksen Kierreportaat ovat kaikista edullisin vaihtoehto, koska ne vievät vähiten tilaa. Pystyy muuttamaan ja tekemään alkuperäisestä minkä tahansa sisustuksen Jotta pääset ullakkokerrokseen, sinulla on oltava portaat. Monet ihmiset käyttävät tikkaita. Mutta jos huonetta käytetään lisähuoneena asumiseen, sinun pitäisi ajatella luotettavaa ja turvallista portaikkoa. Se voi olla puusta tai metallista. Ullakkoportaiden mallit ovat erilaisia.

Turvalliset mansarditikkaat: yleisesti käytetyt tyypit

Jokainen kodin omistaja yrittää käyttää koko asuintilaa oikein. Monet ihmiset ajattelevat tilan säästämistä, varsinkin jos talo itsessään on pieni. Ullakkoportaiden tulee olla paitsi mukavia myös turvallisia..

Talon ullakolle johtavien portaikkojen tulisi sopia harmonisesti huoneen sisätiloihin ja tarjota turvallinen nousu Talon ullakolle johtavien portaikkojen tulisi sopia harmonisesti huoneen sisätiloihin ja tarjota turvallinen nousu

Pohjakerroksessa on taloja, joissa on sauna ja toisessa asuinkerros. Ullakkoportaat voivat tässä tapauksessa johtaa suoraan kylpylään, toisin sanoen alas, ja sitten takaisin asuinhuoneiston ullakkokerrokseen. Se on kätevä ja käytännöllinen.

Portaikko ei saisi luoda paljon varjoa. Portaita suunniteltaessa on otettava huomioon rakenteen turvallisuus..

Portaikkojen litteä muotoilu vie paljon tilaa, mutta se on kätevin käyttää. Jyrkät portaat ovat vähemmän mukavia kuin muuntyyppiset rakenteet. Sen päälle on vaikea kiivetä.

Mansardiportaiden tyypit:

 • Marssiminen;
 • Ruuvi.

Portaat ovat mukavimmat ja turvallisimmat. Niiden suunnittelu on yksinkertainen ja käytännöllinen. On mahdollista suunnitella ja rakentaa sellainen portaikko, joka johtaa ullakkokerrokseen. Niiden rakentamiseen käytetään jousia, kahta tukikehystä, pultteja. Tilan säästämiseksi käytetään portaita, joissa on kaksi lentoa. Niiden välissä on lasku- tai sisäänajoaskeleet. Tällaisia ​​portaita käytetään, jos talossa ei ole paljon vapaata tilaa. Yhden marssin mallit vievät enemmän tilaa kuin kahden marssin mallit. Mutta niiden alle voit rakentaa kodinhoitohuoneen tai kaapin jäljellä olevan tilan käyttämiseksi..

Kierreportaita käytetään harvoin ullakkoportaina. Niitä on vaikea suunnitella ja rakentaa itse. Voit ostaa pienikokoisia kierreportaita erikoisliikkeestäsi tai mittatilaustyönä. Tikkaat ovat valmiita, omistajan on vain koottava se ohjeiden mukaisesti.

Puiset portaat ullakolle yksityisessä talossa: tyypit

Voit lisätä asuintilaa käyttämällä ullakkokerrosta. Tätä huonetta voidaan käyttää vierashuoneena, makuuhuoneena, leikkihuoneena. Ullakkolattiaa järjestettäessä on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, miten nousu siihen tehdään. Puu on ihanteellinen portaiden valmistukseen. On mahdollista tehdä itsenäisesti portaat ullakolle käyttämällä vähimmäismäärää laitteita, työkaluja ja materiaaleja.

Puu on vahva ja kestävä materiaali, joka lisää huoneen mukavuutta Puu on vahva ja kestävä materiaali, joka lisää huoneen mukavuutta

Kiinteät ja kestävät puulajit soveltuvat portaiden valmistukseen: mänty, tammi, marjakuusi, lehtikuusi, saarni.

On tärkeää määrittää portaikon paikka oikein asuintilan järjestämiseksi kätevästi.

Puisten portaiden tyypit:

 • Suoraan;
 • Yhden marssin (1-2 kierrosta 90 astetta);
 • Kahden marssin (90 ja 180 asteen kierros);
 • Ruuvi (tukipylväällä);
 • Pyöreä (akseli keskellä).

Suorat portaat ilman käännöksiä asennetaan tiettyyn kulmaan. Portaiden leveys on 30 senttimetriä ja askeleen syvyys on vähintään 27 senttimetriä..

Kaarevat portaat vievät huomattavasti enemmän tilaa kuin suorat. Voit tehdä tarvittavan portaiden korkeuden tai leveyden. Läpiviennin leveys voi olla 50-100 senttimetriä. Jos run-in-aluetta ei ole, asennetaan jälkiasennukset. Ne ovat yleensä puolisuunnikkaan muotoisia..

Kätevä portaikko ullakolle omin käsin: työn vaiheet

Jos haluat tehdä portaat itse, sinun on määritettävä sen sijainti ja rakenteen tyyppi. Valitse portaiden sijainti talon pinta -alan perusteella. Jos talossa on vähän vapaata tilaa, kannattaa valita yksinkertaiset portaikkorakenteet. Se voi olla suora viiva ilman käännöksiä tai portaikko, jossa on kaksi lentoa. Tällaiset vaihtoehdot ovat optimaalisia, käteviä ja käytännöllisiä, koska ne vievät vähän tilaa. Jos talon alue sallii, voit rakentaa portaat, joissa on käännöksiä tai kierre.

Portaiden portaiden lukumäärä lasketaan; tätä varten etäisyys portaiden alusta ullakon lattiaan mitataan langalla. Portaiden korkeus ja syvyys, kulutuspinnan koko riippuvat kallistuskulmasta, jyrkempi portaikko, sitä pienempi portaiden leveys Portaiden portaiden lukumäärä lasketaan; tätä varten etäisyys portaiden alusta ullakon lattiaan mitataan langalla. Portaiden korkeus ja syvyys, kulutuspinnan koko riippuvat kallistuskulmasta, jyrkempi portaikko, sitä pienempi portaiden leveys

Ruuvirakenteet ovat monimutkaisimpia, joten tarvitset tarpeeksi tietoa ja harjoitusta tällaisten tikkaiden tekemiseksi omin käsin..

Työn vaiheet:

 • Määritä tulevien portaiden sijainnit;
 • Luo luonnos;
 • Tee laskelmia ja piirustuksia;
 • Valmistele tarvittavat materiaalit ja työkalut;
 • Tee tikkaat;
 • Asenna portaat.

Portaiden tekemiseksi sinun on tehtävä laskelmat ja piirustus. Ensin sinun on määritettävä nousun korkeus, portaiden leveys, sen jyrkkyys ja luukun koko.

Kulutuspinnan leveys on määritettävä tarkasti. Tämä parametri vaikuttaa portaikon koko rakenteeseen..

Ullakolle johtavien portaikkojen tulee olla paitsi kauniita myös turvallisia. Muista käyttää kaiteita ja suojuksia. Nämä elementit tarjoavat turvallisuutta ja mukavuutta portaiden käytön aikana..

Kuinka tehdä portaat ullakolle: teemme tarvittavat laskelmat

Kompaktia ullakkoportaita voidaan käyttää maassa rakennetussa yksityisessä puutalossa. Mukavat portaat johtavat ullakolle. Se voi olla paitsi puuta myös metallia. Esimerkiksi valmistajan “Farko” metalliset taitettavat tikkaat eivät ole vain pienikokoisia, vaan myös turvallisia.

Taitettavat ullakkotikkaat valmistajalta Taitettavat ullakkotikkaat valmistajalta “Farko”

Jotta voit tehdä ullakkoportaat, sinun on laskettava sen mitat. Jos kierreportaita rakennetaan, sinun on pidettävä huolta sen tiiviydestä..

Päämitat:

 • Askeleen leveyden on oltava vähintään 300 mm;
 • Nostimen korkeus 150 mm;
 • Maaliskuun leveys 800-1000 mm;
 • Tikkaiden kaltevuuden tulisi olla 20 ja 45 asteen välillä.

Näiden standardien perusteella voit laskea oikein rakennettavan portaikon mitat.

On syytä harkita ullakon aukon kokoa. Itse portaikon leveys riippuu aukkojen koosta. Jos aukkoa ei ole rakennettu rakentamisen aikana, kannattaa tehdä siitä oikean kokoinen tai pystyttää ulkoinen portaikko, joka johtaa ullakolle.

Puiset ulkoportaat ullakolle: hyvät ja huonot puolet

Portaiden sijainnilla on suuri rooli. Se voi sijaita olohuoneessa ja johtaa ullakolle. Tai johtaa ensimmäisestä kerroksesta ullakolle.

Jos talossa on vähän tilaa, voit käyttää ullakolle ulkoportaita..

Joskus vaaditaan erillinen sisäänkäynti kiinnitettyyn kerrokseen, sitten ullakolle johtavat ulkoiset portaat asennetaan talon seinää pitkin Joskus vaaditaan erillinen sisäänkäynti kiinnitettyyn kerrokseen, sitten ullakolle johtavat ulkoiset portaat asennetaan talon seinää pitkin

Ulkoportaiden positiiviset ominaisuudet:

 • Säästää tilaa talon sisällä;
 • Mahdollisuus päästä yläkertaan kadulta.

Ulkoportaat on valmistettu puusta, metallista, betonista, kivestä. Optimaalinen materiaali on puu. Se kestää ympäristöä, jos sen pinta on käsitelty ja lakattu. Mutta on pieni haittapuoli: talvella sinun on usein puhdistettava tällainen portaikko. Maassa käytetään usein puisia ullakkoportaita. Yleensä huonetta ei käytetä asumiseen, vaan tavaroiden säilyttämiseen. Tätä tikkaita voidaan käyttää tarpeen mukaan. Jos sen rakenne on kiinnitetty, sitä voidaan säilyttää sisätiloissa. Tämän tyyppisiä tikkaita käytetään ullakolle, mutta ne eivät ole turvallisimpia.

Ulkoinen portaikko on kätevä, jos myöhään kotiin tullut henkilö asuu ullakkokerroksessa, hän ei häiritse muita saapuessaan.

Jos asut viisikerroksisessa mökissä, ulkoportaat ovat pelastuksesi. Useita naapureita voi asua samassa talossa. Jotta et menisi ylös joka kerta talon sisällä eikä häiritse naapureita, voit kiinnittää oman portaikon.

Nämä tikkaat ovat alttiita sateille, jotka voivat kerääntyä niihin. Tämä ongelma voidaan ratkaista rakentamalla suojaava katos..

Liukuportaat ullakkokerrokseen monikerroksisessa rakennuksessa

Joissakin monikerroksisissa rakennuksissa on ullakkoja, joita asukkaat voivat käyttää. Voit poistua ullakolle omasta huoneistostasi. Aluksi sinun on määritettävä portaiden sijainti. Jos asunnon ulkoasu ei salli pysyvää portaikkoa, voidaan käyttää liukuportaita. Sitä voidaan käyttää tarpeen mukaan. Tällaisten portaiden laitteen avulla voit säästää tilaa asunnossa. Valmistaja “Fakro” tarjoaa laajan valikoiman luukkuja liukuportaita.

Liukuvat tikkaat, joissa on luukku Liukuvat tikkaat, joissa on luukku

Ennen kuin ostat liukuvat tikkaat, sinun on:

 • Tee laskelma;
 • Tarkastella valmiita näytteitä valmistajan (myymälän) verkkosivustolla;
 • Valitse tulevan rakenteen suunnittelu;
 • Tilaa haluamasi kokoinen tuote.

Liukuportaat säästävät paitsi tilaa myös häiritse asunnon sisustusta. Tämän muotoilun tikkaat ovat kompakteja, turvallisia ja kestäviä.

Tämän portaikkorakenteen ansiosta on mahdollista päästä helposti ja poistumatta omasta asunnostasi viidennestä kerroksesta ullakolle. Se voi tallentaa asioita ja huonekaluja, joita ei tällä hetkellä käytetä, tai varustaa erillinen huone.

Kompakti ullakkoportaikko: ullakkorakenteet

Monet ihmiset käyttävät taitettavia parvella tikkaita säästääkseen tilaa kotonaan tai mökissä. Valmistajan “Fakro” tikkaat on suunniteltu luotettavasti. Ne on valmistettu käyttämällä erityistä muotoilua, laadukasta puuta ja metallia. Niiden muotoilu on helppo käyttää.

Liukuvat metalliset ullakkoportaat valmistajalta Liukuvat metalliset ullakkoportaat valmistajalta “Farko”

Luukulla varustetuissa malleissa on luukku, joka sulkeutuu tiiviisti ja on eristetty. Ovi sulkeutuu turvallisesti, joten kylmä ilma ei virtaa ullakolta taloon.

Kuinka tehdä tikkaat ullakolle omin käsin (video)

Mansardiportaiden on oltava turvallisia ja mukavia. Sitten sinun on kiinnitettävä huomiota sen suunnitteluun. Ensinnäkin sinun on laskettava oikeat mitat ja määritettävä sen sijainti talossa. Ullakkokerrosta käyttävien ihmisten mukavuus riippuu portaiden sijainnista. Siksi talon asukkaiden mukavuus riippuu siitä, mikä portaikko on rakentamisen kannalta ja mihin se asennetaan..

Kätevät portaat ullakolle yksityisessä talossa (valokuvavaihtoehdot)