Συναρπαστική τρισδιάστατη ταπετσαρία: νέο εσωτερικό σε ένα παλιό δωμάτιο

Το κάλυμμα τοίχου μπορεί να αγοραστεί έτοιμο, καθώς και να παραγγελθεί σύμφωνα με το σχέδιο ή τη φωτογραφία σας. Τα καλύμματα τοίχου μπορούν να αγοραστούν έτοιμα, καθώς και να παραγγελθούν σύμφωνα με το σχέδιο ή τη φωτογραφία σας. Όλα ξεκίνησαν με τρισδιάστατες ταινίες, όταν, καθισμένοι στον κινηματογράφο με ειδικά ποτήρια, νιώθετε τον εαυτό σας μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην οθόνη. Οι αισθήσεις είναι αξέχαστες. Επιπλέον, άρχισαν να εμφανίζονται τρισδιάστατοι πίνακες στους τοίχους και την άσφαλτο, γεγονός που ανάγκασε τους περαστικούς να σταματήσουν και να θαυμάσουν τα έργα τέχνης. Και τέτοιες εικόνες περιλαμβάνονται στα διαμερίσματα και τα σπίτια των πολιτών. Η τρισδιάστατη ταπετσαρία χρησιμοποιείται για επικόλληση τοίχων και οροφών κατά την ανακαίνιση μεγάλων και μικρών δωματίων. Αν και τέτοιες επισκευές είναι ακριβές, η ταπετσαρία είναι πολύ πιο ανθεκτική από το συμβατικό βινύλιο.

Τι είναι η στερεοσκοπική τρισδιάστατη ταπετσαρία και πού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε

Η στερεοσκοπική ταπετσαρία είναι ένα πλήρως βυθισμένο υλικό τοίχου. Λόγω της αντοχής και της αντοχής τους στη φθορά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και εκτός των διαδρόμων του, για παράδειγμα, για διαφημιστικούς σκοπούς. Ο καθένας θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε μια τρισδιάστατη και ελκυστική εικόνα παρά σε μια επίπεδη εικόνα..

Επί του παρόντος, όταν πολλά αρχιτεκτονικά μνημεία πρέπει να αποκατασταθούν, οι εργολάβοι παραγγέλνουν τέτοιες ογκομετρικές εικόνες για να κρύψουν τις σκαλωσιές και να μην χαλάσουν την εμφάνιση της πόλης. Επί του παρόντος, όταν πολλά αρχιτεκτονικά μνημεία πρέπει να αποκατασταθούν, οι εργολάβοι παραγγέλνουν τέτοιες ογκομετρικές εικόνες για να κρύψουν τις σκαλωσιές και να μην χαλάσουν την εμφάνιση της πόλης.

Σε ένα καφέ ή εστιατόριο, έχοντας διακοσμήσει έναν τοίχο με μια ογκομετρική εικόνα που επαναλαμβάνει την εμφάνιση μιας αίθουσας με τραπέζια και επισκέπτες, θα υπάρχει η αίσθηση ενός τεράστιου δωματίου. Με τρισδιάστατη ταπετσαρία, μπορείτε να διακοσμήσετε καφετέριες με θέμα, για παράδειγμα, ένα ρουστίκ εστιατόριο με έναν τοίχο που απεικονίζει παράθυρα σε ένα χωράφι ή έναν αγροτικό δρόμο με ζώα που περπατούν. Συμπληρώστε το θαλάσσιο στυλ του εστιατορίου με έναν τοίχο με φινιστρίνες, πίσω από τον οποίο ολόκληρος ο υποβρύχιος κόσμος είναι σε πλήρη θέα.

Ταπετσαρία 3D: μόδα ή φανταστική πραγματικότητα (βίντεο)

Πώς φαίνεται η ταπετσαρία 3D στο εσωτερικό

Το νέο και υψηλής ποιότητας υλικό φινιρίσματος είναι τόσο ανθεκτικό που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να βαρεθεί και όχι να χαλάσει. Η τρισδιάστατη ταπετσαρία για τοίχους γίνεται με τη χρήση υψηλών τεχνολογιών, τόσο της φωτογραφίας όσο και της εφαρμογής απλούστερων σχεδίων. Προηγουμένως, τοίχοι σε μπαρ, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα ήταν διακοσμημένοι με παρόμοιο υλικό φινιρίσματος και τώρα, έχοντας αυξήσει τον προϋπολογισμό επισκευής, μπορείτε να επικολλήσετε τους τοίχους στα δωμάτια.

Σε πολύ μεγάλα δωμάτια, η χωροθέτηση μπορεί να γίνει αν εφαρμόσετε διαφορετικούς πίνακες ζωγραφικής και σε μικρά δωμάτια ένα τρισδιάστατο σχέδιο ή μια τρισδιάστατη φωτογραφία θα αυξήσει οπτικά την περιοχή του δωματίου Σε πολύ μεγάλα δωμάτια, η χωροθέτηση μπορεί να γίνει αν εφαρμόσετε διαφορετικούς πίνακες ζωγραφικής και σε μικρά δωμάτια ένα τρισδιάστατο σχέδιο ή μια τρισδιάστατη φωτογραφία θα αυξήσει οπτικά την περιοχή του δωματίου

Οφέλη ταπετσαρίας:

  1. Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας είναι πολύ δύσκολο να χαλάσει εάν είναι ήδη κολλημένος στον τοίχο. Ανθεκτικό στην υγρασία, ανθεκτικό στη φωτιά, δεν ξεθωριάζει με την πάροδο του χρόνου-όλα αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της τρισδιάστατης ταπετσαρίας.
  2. Αυτό το υλικό φινιρίσματος είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά, λόγω των οποίων είναι ασφαλές ακόμη και για βρέφη. Εάν ένα παιδί ζωγραφίζει έναν τοίχο με τέτοιο σχέδιο σε μικρή ηλικία, τότε δεν πρέπει να το μαλώσετε πολύ, καθώς όλα θα ξεπλυθούν με απλά απορρυπαντικά.
  3. Όταν χρησιμοποιείτε ταπετσαρία σε τρισδιάστατη μορφή, μπορείτε να αλλάξετε το δωμάτιο πέρα ​​από την αναγνώριση και αν κολλήσετε μια τέτοια ταπετσαρία στο ταβάνι, θα έχετε την αίσθηση ότι επιπλέετε στο διάστημα.

Τις περισσότερες φορές, ένας ή δύο τοίχοι σε ένα δωμάτιο είναι διακοσμημένοι με ταπετσαρία σε τρισδιάστατη μορφή. Όταν διακοσμείτε έναν τοίχο με μια ογκομετρική φωτογραφία, το δωμάτιο αυξάνεται οπτικά. Εάν κάνετε ένα πλαίσιο γύρω από την περίμετρο της ταπετσαρίας, τότε εμφανίζεται η επίδραση ενός τεράστιου παραθύρου σε έναν άλλο κόσμο..

Σχεδιασμός δωματίου με τρισδιάστατη ταπετσαρία

Οι διαφορετικοί σκοποί των δωματίων απαιτούν τη χρήση ταπετσαρίας με διαφορετικά μοτίβα. Στο παιδικό δωμάτιο, μπορείτε να κολλήσετε εικόνες, ανάλογα με τις προτιμήσεις του παιδιού. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυπικές παιδικές εικόνες, για παράδειγμα, από κινούμενα σχέδια ή παραμύθια, αλλά ένα τέτοιο υλικό φινιρίσματος είναι πολύ ανθεκτικό και αρκετά ακριβό ώστε το παιδί να μεγαλώσει και η εικόνα δεν θα είναι κατάλληλη για έναν έφηβο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να κολλήσετε ταπετσαρία με εικόνες που διαρκούν πολύ, για παράδειγμα, μια φωτογραφία ζώων στη φύση, τον υποβρύχιο κόσμο ή ταπετσαρία με θέμα το διάστημα..

Μερικές φορές η ταπετσαρία επικολλάται αρχικά για τον μικρό πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα, στη συνέχεια οι πίνακες αντικαθίστανται ανάλογα με την ηλικία Μερικές φορές η ταπετσαρία επικολλάται αρχικά για τον μικρό πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα, στη συνέχεια οι πίνακες αντικαθίστανται ανάλογα με την ηλικία

Εάν διακοσμήσετε μόνο έναν τοίχο με μια εικόνα και τον άλλο με τρισδιάστατη ταπετσαρία με απλό γραφικό μοτίβο, τότε κατά την επισκευή θα πρέπει να αλλάξετε τη διακόσμηση μόνο αυτού του ενός τοίχου.

Χρήση τρισδιάστατης ταπετσαρίας σε διαφορετικά δωμάτια:

  • Στην κουζίνα, η ταπετσαρία 3D μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση της ποδιάς της ζώνης εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, το σχέδιο πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα των επίπλων, έτσι ώστε να περνά ομαλά από τον τοίχο στην επιφάνεια εργασίας. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό εάν η επιφάνεια εργασίας του τραπεζιού είναι γυαλιστερή, τότε το τρισδιάστατο σχέδιο θα αντικατοπτρίζεται στη γυαλάδα και θα δημιουργήσει μια μη τρισδιάστατη αίσθηση. Εάν διακοσμήσετε τον τοίχο δίπλα στην τραπεζαρία με κάποιο είδος θαλάσσης ή δάσους, τότε τη στιγμή του φαγητού φαίνεται ότι το μεσημεριανό γεύμα λαμβάνει χώρα στη βεράντα μια ζεστή ηλιόλουστη μέρα..
  • Για το διάδρομο, είναι καλύτερο να επιλέξετε τυπική ταπετσαρία 3D, καθώς ένα απλό γραφικό σχέδιο δεν απαιτεί επιλογή, αλλά επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο. Φυσικά, εάν το μέγεθος του διαδρόμου το επιτρέπει, τότε μπορείτε επίσης να κολλήσετε ογκώδεις ταπετσαρίες με μοτίβο δάσους ή βουνών. Η ταπετσαρία του φύλλου της πόρτας και του τοίχου δίπλα στην πόρτα στο διάδρομο με έναν δρόμο που πηγαίνει σε απόσταση είναι μια πολύ κομψή κίνηση.
  • Το μπάνιο θα είναι καλά διακοσμημένο με θαλάσσιο θέμα, τόσο στον επιφανειακό όσο και στον υποβρύχιο κόσμο. Κατά την εγκατάσταση μιας καθρέφτης οροφής στο μπάνιο και το βάθος του βυθού στους τοίχους, μπορείτε να βρεθείτε στον υποβρύχιο κόσμο χωρίς να φύγετε από το διαμέρισμά σας.
  • Στην κρεβατοκάμαρα, το μοτίβο ταπετσαρίας πρέπει να είναι χαλαρωτικό, έναστρος ουρανός, ελαφρά σύννεφα ή όμορφα λουλούδια. Ένα τεράστιο πεδίο χαμομηλιού θα δημιουργήσει το αποτέλεσμα της ελευθερίας και της ηρεμίας. Αλλά πίνακες με ήσυχους δρόμους, πράσινο δάσος, καταρράκτες και άλλα χαρακτηριστικά μιας ζωντανής, αλλά ταυτόχρονα ήρεμης φύσης είναι επίσης σε ζήτηση..
  • Για το σαλόνι, επιλέγονται διαφορετικοί τύποι και χρώματα ταπετσαρίας. Όλα εξαρτώνται από το στυλ του δωματίου, μεγάλες θορυβώδεις εταιρείες γίνονται αποδεκτές εδώ και οργανώνονται ζεστές συγκεντρώσεις με φίλους. Στο δωμάτιο, η επιλογή χρωμάτων και τύπων είναι τεράστια, εάν το κύριο στυλ στο σαλόνι είναι υψηλής τεχνολογίας, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από νεαρά ζευγάρια, τότε το μοτίβο ταπετσαρίας θα πρέπει επίσης να υποστηρίζει το στυλ. Εάν ολόκληρο το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί σε παλιά μορφή με έπιπλα αντίκες, τότε ένας πίνακας σε στιλ παλατιού θα είναι ακριβώς στη θέση του..

Δεδομένου ότι το προϊόν είναι αρκετά ακριβό, κατά την επιλογή και τον υπολογισμό ταπετσαρίας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός έμπειρου σχεδιαστή που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για χρώματα και σχέδια, καθώς και να σας πει πώς να οριοθετήσετε σωστά το χώρο.

Η επιλογή ογκώδους ταπετσαρίας απαιτεί τον σωστό συνδυασμό όχι μόνο με το σχεδιασμό των υπόλοιπων τοίχων, αλλά και με τη γενική επίπλωση του δωματίου. Η επιλογή ογκώδους ταπετσαρίας απαιτεί τον σωστό συνδυασμό όχι μόνο με το σχεδιασμό των υπόλοιπων τοίχων, αλλά και με τη γενική επίπλωση του δωματίου.

Η αφηρημένη ζωγραφική και τα έπιπλα αντίκες στο ίδιο δωμάτιο δεν συνδυάστηκαν ποτέ, καθώς και το παλιό στυλ της βασιλικής εποχής με μοντέρνους καναπέδες και πολυθρόνες..

Τρισδιάστατη ταπετσαρία για τοίχους: ιδέες για το εσωτερικό (βίντεο)

Φθορίζουσα ταπετσαρία με τρισδιάστατο εφέ

Εάν υπάρχει η επιθυμία να μην περιοριστείτε μόνο στην εμφάνιση της ταπετσαρίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φθορίζουσες ταπετσαρίες, οι οποίες έχουν οπίσθιο φωτισμό τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρατηρείται μια συνηθισμένη τρισδιάστατη εικόνα και με το σκοτάδι, η ταπετσαρία ζωντανεύει και λάμπει λόγω λαμπτήρων φθορισμού..

Τέτοιες ταπετσαρίες είναι καλό να χρησιμοποιούνται στα φυτώρια, καθώς πολλά παιδιά φοβούνται το σκοτάδι και με έναν ελαφρύ οπίσθιο φωτισμό, μπορούν να κοιμηθούν ήρεμα Τέτοιες ταπετσαρίες είναι καλό να χρησιμοποιούνται στα φυτώρια, καθώς πολλά παιδιά φοβούνται το σκοτάδι και με έναν ελαφρύ οπίσθιο φωτισμό, μπορούν να κοιμηθούν ήρεμα

Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας είναι κατάλληλος για τη διακόσμηση της οροφής στο υπνοδωμάτιο, ειδικά αν η εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ουράνια σφαίρα ή θολό.

Ταπετσαρία LED 3d

Η διαφορά μεταξύ ταπετσαριών LED σε τρισδιάστατη μορφή από τις συνηθισμένες ή φθορίζουσες είναι ότι βρίσκονται σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο αποτελείται από μεγάλο αριθμό LED. Αυτός ο τύπος λάμπει επίσης στο σκοτάδι, αλλά σε αντίθεση με τα φθορίζοντα, ο ίδιος ο καταναλωτής επιλέγει την εικόνα του οπίσθιου φωτισμού χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο ή μια εφαρμογή για κινητά..

Ο κορεσμός του χρώματος, η φωτεινότητα και ακόμη και η σύνθεση μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τη διάθεση Ο κορεσμός του χρώματος, η φωτεινότητα και ακόμη και η σύνθεση μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τη διάθεση

Τρισδιάστατη ταπετσαρία: αφαίρεση για τοίχους

Εκτός από τους τυπικούς πίνακες και φωτογραφίες, χρησιμοποιούνται αφηρημένοι πίνακες. Αλλά αυτός ο τύπος ταπετσαρίας απαιτεί πλήρη συμμόρφωση με το υπόλοιπο δωμάτιο, με τη διακόσμηση, φωτισμό.

Η δημιουργία ενός κομψού σχεδιασμού είναι δυνατή με ένα αυτοκόλλητο ταπετσαρίας φωτογραφιών με μια ελαφρώς ακατανόητη αλλά ελκυστική εικόνα. Η δημιουργία ενός κομψού σχεδιασμού είναι δυνατή με ένα αυτοκόλλητο ταπετσαρίας φωτογραφιών με μια ελαφρώς ακατανόητη αλλά ελκυστική εικόνα.

Οι εικόνες της άγριας ζωής δεν θα είναι εδώ, αλλά οι πέτρες ή ένας τοίχος από τούβλα με κάποια προσθήκη θα ταιριάζουν καλά στον μοντέρνο σχεδιασμό του δωματίου..

Καινοτομία: τρισδιάστατοι όροφοι, τρισδιάστατες ταπετσαρίες

Για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα της παρουσίας, μπορείτε να συνεχίσετε το σχέδιο κατά μήκος του δαπέδου. Η τρισδιάστατη ταπετσαρία στο πάτωμα είναι κολλημένη στο τμήμα του δαπέδου δίπλα στον τοίχο.

Ένας καλά επιλεγμένος συνδυασμός τρισδιάστατων δαπέδων και ταπετσαρίας με τρισδιάστατο μοτίβο θα είναι μια ολιστική σύνθεση στο εσωτερικό Ένας καλά επιλεγμένος συνδυασμός τρισδιάστατων δαπέδων και ταπετσαρίας με τρισδιάστατο μοτίβο θα είναι μια ολιστική σύνθεση στο εσωτερικό

Ένας δρόμος που οδηγεί σε απόσταση ή ένα μονοπάτι πάρκου, καθώς και ένα μονοπάτι στη μέση ενός καταπράσινου δάσους. Δεδομένου ότι η ταπετσαρία είναι ανθεκτική στην υγρασία, δεν θα είναι δύσκολο να τα πλύνετε και ο οπτικά αυξημένος όγκος του δωματίου θα ευχαριστήσει όχι μόνο τα νοικοκυριά.

Πώς να κολλήσετε τρισδιάστατη ταπετσαρία

Η ταπετσαρία με εφέ 3D είναι κολλημένη με τον ίδιο τρόπο όπως το βινύλιο, η ίδια κόλλα και η αρχή, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο στάδιο της προετοιμασίας για επικόλληση. Οι τοίχοι που προορίζονται για επικόλληση με ταπετσαρία φωτογραφιών πρέπει να είναι τέλεια ευθυγραμμισμένοι, στόκος και ασταρωμένοι.

Το παραμικρό σφάλμα στους τοίχους μπορεί να διαταράξει την επίδραση της τρισδιάστατης εικόνας. Επομένως, είναι καλύτερο να αναθέσετε αυτό το έργο σε επαγγελματίες. Το παραμικρό σφάλμα στους τοίχους μπορεί να διαταράξει την επίδραση της τρισδιάστατης εικόνας. Επομένως, είναι καλύτερο να αναθέσετε αυτό το έργο σε επαγγελματίες.

Η προετοιμασία των τοίχων, η σήμανση στον τοίχο με τη χρήση επιπέδου, η επιλογή και η τοποθέτηση από έναν αδαή απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια και η παραμικρή προκατάληψη θα αναιρέσει όλες τις προσπάθειες και το υλικό κόστος για την αγορά ταπετσαρίας. Τέτοιες ταπετσαρίες είναι κολλημένες μόνο από άκρη σε άκρη, το παραμικρό μαστίγωμα θα καταστρέψει το όλο αποτέλεσμα. Το κόψιμο της περίσσειας στο πάτωμα και την οροφή πραγματοποιείται αφού στεγνώσουν εντελώς τα πάνελ.

Κόλληση τρισδιάστατης ταπετσαρίας (οδηγίες βίντεο)

Όπως μπορείτε να δείτε, χρησιμοποιώντας 3D ταπετσαρία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο. Και τι θα είναι – εξαρτάται από εσάς.

Τρισδιάστατη ταπετσαρία στο εσωτερικό (φωτογραφία)