Κατάλληλη ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα: 9 μυστικά για να διαλέξετε

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα πολύ οικείο μέρος για τον καθένα από εμάς: σε αυτό το δωμάτιο πρέπει να ξεκουραστεί ένα άτομο Ένα υπνοδωμάτιο είναι ένα πολύ οικείο μέρος για τον καθένα από εμάς: σε αυτό το δωμάτιο πρέπει να ξεκουραστεί ένα άτομο. Είναι ευχάριστο να βρίσκεσαι σε ένα εσωτερικό με καλά τοποθετημένες χρωματικές πινελιές για μεγάλο χρονικό διάστημα, να ξεκουράζεσαι και να αναρρώνεις μετά από μια εργάσιμη ημέρα Το Η ταπετσαρία για το υπνοδωμάτιο δίνει τον τόνο σε ολόκληρο το δωμάτιο, καθορίζει τη στιλιστική κατεύθυνση του δωματίου και βοηθά στη δημιουργία ενός αρμονικού χώρου. Οι κατασκευαστές διακοσμητικών επενδύσεων τοίχου παρέχουν ένα ευρύ φάσμα συλλογών σχεδιαστών.

Ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο: τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε

Για να είναι επιτυχής η επιλογή ταπετσαρίας, πρέπει να σκεφτείτε το σχέδιο του δωματίου και να καθορίσετε μόνοι σας τι ρόλο παίζει η ταπετσαρία.

Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις στη διακόσμηση τοίχων, η ταπετσαρία του υπνοδωματίου μπορεί να είναι:

 • Φόντο για έπιπλα, για κουρτίνες και καλύμματα κρεβατιών ή για μια εικόνα στον τοίχο.
 • Ένα ανεξάρτητο στοιχείο του εσωτερικού που προσελκύει πολλή προσοχή.

Οι σχεδιαστές και οι ψυχολόγοι συνιστούν να κολλήσετε ταπετσαρία σε ανοιχτά χρώματα. Για παράδειγμα, τα μπεζ, λευκά και κρεμ χρώματα είναι τέλεια. Οι σχεδιαστές και οι ψυχολόγοι συνιστούν να κολλήσετε ταπετσαρία σε ανοιχτά χρώματα. Για παράδειγμα, τα μπεζ, λευκά και κρεμ χρώματα είναι τέλεια.

Για το γέμισμα φόντου των τοίχων, είναι καλύτερο να επιλέξετε ταπετσαρία σε ουδέτερη παλέτα, αποκορεσμένα χρώματα. Για να προσελκύσουν την προσοχή, αντίθετα, είναι κατάλληλες φωτεινές ταπετσαρίες με μεγάλα σχέδια, σχέδια ή στολίδια. Η ταπετσαρία πρέπει να επιλεγεί μόνο για το γούστο σας, επειδή αυτός ο καμβάς θα είναι ορατός κάθε μέρα.

Εάν θέλετε να ευχαριστήσετε τον εαυτό σας όχι μόνο με μια όμορφη, αλλά και με μια στιλιστικά συνεπή επισκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές των σχεδιαστών για τη διακόσμηση τοίχων.

Πώς να επιλέξετε το στυλ της ταπετσαρίας στο υπνοδωμάτιο: συμβουλές σχεδιασμού

Κάθε στυλ στο εσωτερικό έχει μια ξεχωριστή παλέτα χρωμάτων. Θα πρέπει να ξεκινήσετε από αυτό όταν επιλέγονται έπιπλα, κουρτίνες, δάπεδα και ταπετσαρία..

Το κλασικό στυλ δεν έχει χάσει τη δημοτικότητά του εδώ και πολύ καιρό: αυτή είναι μια ομορφιά που έχει δοκιμαστεί για αιώνες Το κλασικό στυλ δεν έχει χάσει τη δημοτικότητά του εδώ και πολύ καιρό: αυτή είναι μια ομορφιά που έχει δοκιμαστεί για αιώνες

Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών στυλ διακόσμησης υπνοδωματίου:

 1. Κλασσικός. Η έννοια ενός κλασικού στυλ συνδυάζει αρκετές τάσεις στους εσωτερικούς χώρους, οι οποίες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό – συγκράτηση. Η ταπετσαρία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, η κύρια έμφαση δίνεται στο σετ επίπλων. Το χρώμα της ταπετσαρίας πρέπει να συνδυάζεται με το χρώμα των ακουστικών σύμφωνα με την αρχή της αρμονίας ή της αντίθεσης. Η αρμονία περιλαμβάνει τη χρήση παρακείμενων αποχρώσεων του ίδιου χρώματος για έπιπλα και ταπετσαρίες, για παράδειγμα, ελεφαντόδοντο και μπεζ. Η αντίθεση παρέχεται με τη χρήση αποχρώσεων που απέχουν πολύ σε μια παλέτα διαφορετικών χρωμάτων, όπως μαύρα έπιπλα και κρεμ ταπετσαρία. Ταπετσαρία οποιουδήποτε ανοιχτού και ακόρεστου χρώματος είναι κατάλληλη για τα κλασικά: ροδάκινο, αυγό, ανοιχτό καρύδι, ανοιχτό πράσινο, μαύρο ματ. Δεν αποκλείονται μόνο ζουμερά, νέον, πολύ φωτεινά και όξινα χρώματα. Σύμφωνα με τα μοτίβα για τα κλασικά, χρησιμοποιούνται ταπετσαρίες: μονότονες, δίχρωμες (όχι σε αντίθεση), με γεωμετρικά σχέδια, με φυτικά και λουλουδάτα στολίδια. Το μοτίβο δεν πρέπει να είναι ελκυστικό, όχι πολύ αισθητό στο φόντο της ταπετσαρίας. Η κλασική ταπετσαρία στις περισσότερες περιπτώσεις γεμίζει τον τοίχο ως φόντο.
 2. Εξωτικό στυλ. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει αφρικανικό, αιγυπτιακό, ανατολίτικο και εκλεκτικό στυλ. Για ένα εξωτικό εσωτερικό, δεν υπάρχουν περιορισμοί στο χρώμα της ταπετσαρίας, όλες οι επιλογές είναι κατάλληλες, από λευκό έως μαύρο, συμπεριλαμβανομένων όλων των ενδιάμεσων χρωμάτων του φάσματος. Σύμφωνα με το μοτίβο, είναι απαραίτητο η ταπετσαρία να συνδυαστεί με το κύριο κίνητρο του δωματίου. Για παράδειγμα, για ένα ανατολίτικο στυλ, χρησιμοποιήστε ταπετσαρία με μπαμπού, σακούρα, ιερογλυφικά, κινέζικες πριγκίπισσες, σούσι ή βραχόκηπο. Για αιγυπτιακά – ιερογλυφικά, φαραώ, πυραμίδες, ερήμους, ταπετσαρίες πλούσιων και ηλιόλουστων τόνων. Για αφρικανικές εκτυπώσεις από δέρματα ζώων, μαύρες, άσπρες, τερακότα και κόκκινες ταπετσαρίες.
 3. Χώρα, ρουστίκ στιλ, προέλευση. Για ένα ζεστό και σπιτικό υπνοδωμάτιο, είναι κατάλληλα σχέδια λουλουδιών σε απλή ελαφριά ταπετσαρία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιεσδήποτε ευχάριστες και ζεστές αποχρώσεις κίτρινου, καφέ, πράσινου, γκρι, κόκκινου, ροζ, μπλε. Τα μοτίβα πρέπει να είναι αρκετά λεπτά και μη εμφανή, να συνδυάζονται αρμονικά με τον καμβά ταπετσαρίας.
 4. Avant-garde, techno, hi-tech, μινιμαλισμός. Η ταπετσαρία πρωτοπορίας έχει σχέδια σε αντίθεση, έντονες μεταβάσεις χρωμάτων. Η Techno και η hi-tech δεν επιβάλλουν κανέναν περιορισμό στο χρώμα της διακόσμησης τοίχων, απλά πρέπει να αποφύγετε τα λουλούδια και τις κλασικές ρίγες. Γυαλιστερή, ατσάλινη, λευκή, λαμπερή ή ανάγλυφη ταπετσαρία θα κάνει. Ο μινιμαλισμός περιλαμβάνει μόνο απλή ταπετσαρία χωρίς μοτίβο, χωρίς πιασάρικη υφή. Ορισμένες ταπετσαρίες έχουν ύφανση, όπως ένας καμβάς, εάν το χρώμα είναι συνεπές με το εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια αυτήν την επιλογή.

Το στυλ της χώρας θα ταιριάζει στο εσωτερικό ενός μικρού υπνοδωματίου Το στυλ της χώρας θα ταιριάζει στο εσωτερικό ενός μικρού υπνοδωματίου

Αυτά είναι τα κύρια και πιο περιζήτητα στυλ φινιρίσματος. Οι αρχές της αρμονίας και της αντίθεσης που χρησιμοποιούνται για την επιλογή ταπετσαρίας πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε ανακαίνιση, όταν επιλέγετε έπιπλα, πίνακες ζωγραφικής, κουρτίνες, τραπεζομάντιλα και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Ένα εσωτερικό που βασίζεται στην αρμονία των χρωμάτων είναι πιο ήρεμο και χτισμένο σε αντίθεση – πιο ζωντανό και δυναμικό.

Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα υπνοδωμάτιο της αρεσκείας του αν ακούσει τις χρωματικές του προτιμήσεις..

Ταπετσαρία για ένα μικρό υπνοδωμάτιο: διεύρυνση του χώρου

Το πλεονέκτημα του χρώματος είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία οπτικών ψευδαισθήσεων. Πολλά διαμερίσματα έχουν αρκετά στενά δωμάτια στα οποία τα έπιπλα καταλαμβάνουν πολύ χώρο..

Σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ελαφριά ταπετσαρία και ένα ελαφρύ σετ επίπλων..

Πρέπει να αποφασίσετε πώς ακριβώς θα επεκτείνετε το δωμάτιο. Εάν πρέπει να αυξήσετε το ύψος της κρεβατοκάμαρας, τότε η κόλληση ταπετσαρίας με κάθετες γραμμές θα ήταν μια εξαιρετική λύση. εάν χρειάζεστε μεγάλο πλάτος του δωματίου, τότε η ταπετσαρία με οριζόντιες γραμμές είναι κατάλληλη για εσάς Πρέπει να αποφασίσετε πώς ακριβώς θα επεκτείνετε το δωμάτιο. Εάν πρέπει να αυξήσετε το ύψος της κρεβατοκάμαρας, τότε η κόλληση ταπετσαρίας με κάθετες γραμμές θα ήταν μια εξαιρετική λύση. εάν χρειάζεστε μεγάλο πλάτος του δωματίου, τότε η ταπετσαρία με οριζόντιες γραμμές είναι κατάλληλη για εσάς

Για να προσελκύσετε την προσοχή, είναι καλύτερο να επιλέξετε 1 τοίχο και να διακοσμήσετε τους άλλους 3 με ουδέτερη ταπετσαρία. Στον κύριο τοίχο, μπορείτε να τοποθετήσετε όχι πολύ φωτεινή ταπετσαρία για ένα μικρό δωμάτιο με τρισδιάστατο μοτίβο ή μοτίβο. Στη συνέχεια, η προσοχή των επισκεπτών θα προσελκύσει αυτό το συγκεκριμένο χρωματικό σημείο, λόγω του οποίου το δωμάτιο θα φαίνεται πιο ογκώδες..

Μυστικά σχεδιασμού: πώς να διακοσμήσετε σωστά ένα υπνοδωμάτιο με ταπετσαρία

Η συνειδητή επιλογή ταπετσαρίας θα βοηθήσει στην οπτική προσαρμογή του χώρου..

Το μπλε χρώμα ηρεμεί και δίνει καλή διάθεση: αυτή θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου Το μπλε χρώμα ηρεμεί και δίνει καλή διάθεση: αυτή θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου

Πώς η ταπετσαρία επηρεάζει την αντίληψη των τοίχων:

 • Οι ελαφροί καμβάδες αυξάνουν το επίπεδο του τοίχου.
 • Τα σκοτεινά κάνουν το επίπεδο του τοίχου μικρότερο και βαρύτερο.
 • Ταπετσαρία με κάθετο μοτίβο αυξάνει το ύψος της οροφής.
 • Ταπετσαρία με οριζόντιο μοτίβο διευρύνει το επίπεδο του τοίχου.
 • Ταπετσαρία με μοτίβο σε κλουβί συμπιέζει τον τοίχο κάθετα και οριζόντια, μειώνει το επίπεδο.
 • Ταπετσαρία με απαλές μεταβάσεις χρωμάτων δημιουργεί μια αέρινη παλέτα, κάνει τον τοίχο πιο ελαφρύ.
 • Η ταπετσαρία με σκληρά και αντίθετα μοτίβα κάνει τον τοίχο βαρύ, περιορίζει άκαμπτα το δωμάτιο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά τελειώματα τοίχου σε ένα δωμάτιο. Ο πιο δημοφιλής τρόπος είναι να τονίσετε μόνο έναν τοίχο και να φέρετε τους άλλους 3 τοίχους στο παρασκήνιο. Αυτό καθιστά δυνατή την εφαρμογή των αρχών των οπτικών ψευδαισθήσεων, την απόκτηση όλων των πλεονεκτημάτων τους, αλλά όχι την αντιμετώπιση των μειονεκτημάτων..

Ταπετσαρία για το υπνοδωμάτιο 3d: εσωτερικό σαλόνι

Η τρισδιάστατη εκτύπωση δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός τρισδιάστατου μοτίβου, σαν να αφήνει την ταπετσαρία και να υπάρχει στο δωμάτιο. Παραδείγματα μιας τέτοιας λύσης μπορείτε να δείτε σε πολλές συλλογές σχεδιαστών..

Τα θαλάσσια είδη συνιστώνται από πολλούς ειδικούς για ψυχική υγεία και χαλάρωση. Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι πρόσβαση στη θάλασσα: η τρισδιάστατη ταπετσαρία με θαλασσινά τοπία μπορεί να βοηθήσει σε μια τέτοια κατάσταση. Τα θαλάσσια είδη συνιστώνται από πολλούς ειδικούς για ψυχική υγεία και χαλάρωση. Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι πρόσβαση στη θάλασσα: η τρισδιάστατη ταπετσαρία με θαλασσινά τοπία μπορεί να βοηθήσει σε μια τέτοια κατάσταση.

Ποια σχέδια δεν ενοχλούν με την πάροδο του χρόνου:

 1. Εικόνες της φύσης, δάση, βουνά, καταρράκτες, λιβάδια και γραφικές κοιλάδες.
 2. Μακρο φωτογραφία λουλουδιών και άλλων πράσινων φυτών.
 3. Αφηρημένες συνθέσεις σε αρμονικά χρώματα.

Για τρισδιάστατη ταπετσαρία, πρέπει να διατεθεί μόνο 1 τοίχος · είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιηθούν και οι 4 τοίχοι. Σχεδόν όλα τα τρισδιάστατα σχέδια προσελκύουν ενεργά την προσοχή, οπότε για να κάνετε το δωμάτιο άνετο, πρέπει να επιλέξετε έπιπλα φόντου και κουρτίνες.

Πρωτότυπες λύσεις και ιδέες για το πώς να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο

Για τους τοίχους του υπνοδωματίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μη τυποποιημένα φινιρίσματα, γυαλιστερές ή ματ υφές επίστρωσης. Οι έγχρωμες ταπετσαρίες μπορούν να συνδυαστούν με λευκό ή μαύρο.

Όταν συνδυάζετε διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, το πιο σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιείτε πολύ σκούρες αποχρώσεις: καταθλίβουν Όταν συνδυάζετε διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, το πιο σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιείτε πολύ σκούρες αποχρώσεις: καταθλίβουν

Αρχές συμβατότητας δύο ταπετσαριών διαφορετικών τύπων:

 • Σκούρο κάτω μέρος, ελαφρύτερη κορυφή – οριζόντια διαχωρισμός.
 • Παραλλαγές διαφορετικών αποχρώσεων του ίδιου χρώματος – κάθετος διαχωρισμός.
 • Τελειώνοντας μια θέση, άνοιγμα παραθύρου, χώρο πάνω από το κρεβάτι – διαίρεση χώρου.

Με τη βοήθεια ταπετσαρίας σε 2 χρώματα, μπορείτε να επισημάνετε οπτικά το κρεβάτι, να περιορίσετε τον ιδιωτικό χώρο, ως ξεχωριστό από τον υπόλοιπο χώρο.

Επιλογές για κόλληση ταπετσαρίας στο υπνοδωμάτιο: υλικά

Εκτός από το μοτίβο και το χρώμα, πρέπει να λάβετε υπόψη το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η ταπετσαρία. Όταν συνδυάζετε δύο καμβάδες διαφορετικών χρωμάτων, θα πρέπει να επιλέξετε ταπετσαρία ίδιου πάχους, κατά προτίμηση από την ίδια συλλογή, τότε η άρθρωση θα φαίνεται τακτοποιημένη.

Τα πιο δημοφιλή υλικά ταπετσαρίας που παρέχουν καλής ποιότητας κάλυψη σε λογική τιμή:

 1. Χαρτί;
 2. Βινύλι;
 3. Δυνάμενος να πλυθεί;
 4. Για ζωγραφική?
 5. Υγρό.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της υγρής ταπετσαρίας είναι η δυνατότητα να κολλήσετε αυτόν τον τύπο ταπετσαρίας σε ανώμαλη επιφάνεια. Ένα από τα πλεονεκτήματα της υγρής ταπετσαρίας είναι η δυνατότητα να κολλήσετε αυτόν τον τύπο ταπετσαρίας σε ανώμαλη επιφάνεια.

Η υγρή ταπετσαρία είναι ένα μείγμα που σκληραίνει και σχηματίζει ανάγλυφη επιφάνεια. Για να κολλήσετε σωστά οποιαδήποτε ταπετσαρία, πρέπει να αγοράσετε την κατάλληλη κόλλα, να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις. Πολλές ταπετσαρίες τεντώνονται όταν εμποτίζονται με κόλλα, το επίδομα καμβά πρέπει να ληφθεί υπόψη εκ των προτέρων.

Όλοι οι μεγάλοι διεθνείς κατασκευαστές παράγουν ασφαλή δομικά υλικά, για παράδειγμα, η γερμανική μάρκα Marburg παράγει οικολογική ταπετσαρία.

Πώς να εφαρμόσετε σωστά υγρή ταπετσαρία με τα χέρια σας (σεμινάριο βίντεο)

Διακόσμηση τοίχου: πώς να διακοσμήσετε τους τοίχους στο υπνοδωμάτιο εκτός από ταπετσαρία

Η ταπετσαρία είναι εξαιρετικά δημοφιλής επειδή είναι ο πιο φθηνός και ελκυστικός τρόπος για να διακοσμήσετε τοίχους..

Εκτός από την ταπετσαρία, μπορείτε να διακοσμήσετε τοίχους:

 • Πάνελ από ξύλο, τυποποιημένο πλαστικό.
 • Φυσικό τούβλο, πέτρα.
 • Ταπισερί, κουρτίνες, υφάσματα.
 • Βαφή, άβαφος γύψος.
 • Σχέδια και ανάγλυφα.

Η φυσική πέτρα είναι ένα πολύ κρύο υλικό: αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα αυτού του τύπου φινιρίσματος Η φυσική πέτρα είναι ένα πολύ κρύο υλικό: αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα αυτού του τύπου φινιρίσματος

Όλες οι επιλογές διακόσμησης μπορούν να συνδυαστούν με ταπετσαρία. Για να κάνετε την ανακαίνιση να φαίνεται καλή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αρμονία, αντίθεση, σύνθεση και στιλιστική συνοχή του χώρου. Αυτές οι αρχές ισχύουν για κάθε δωμάτιο, ειδικά για το υπνοδωμάτιο..

Ομοιόμορφο στυλ του διαμερίσματος: ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα και φυτώριο

Το υπνοδωμάτιο θα είναι σε αρμονία με όλα τα δωμάτια στο διαμέρισμα εάν χρησιμοποιείτε ταπετσαρία από μια συλλογή. Τα καλά επιλεγμένα έπιπλα θα σας βοηθήσουν να τονίσετε και να συμπληρώσετε τη διακόσμηση τοίχων. Σε όλα τα δωμάτια, μπορείτε να αποφασίσετε υπέρ των σκούρων ή ελαφριών επίπλων, αυτό θα είναι μια λογική μετάβαση μεταξύ διαφορετικών δωματίων..

Το στυλ της Προβηγκίας είναι κατάλληλο για κάθε δωμάτιο και εσωτερικό: σε αυτό το στυλ μπορείτε να διακοσμήσετε ολόκληρο το σπίτι Το στυλ της Προβηγκίας είναι κατάλληλο για κάθε δωμάτιο και εσωτερικό: σε αυτό το στυλ μπορείτε να διακοσμήσετε ολόκληρο το σπίτι

Εάν τα δωμάτια στο διαμέρισμα έχουν θεμελιωδώς διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων, αξίζει να τα συνδυάσετε σε μια κατεύθυνση με στυλ, για παράδειγμα, μινιμαλιστικοί εσωτερικοί χώροι, κλασικοί εσωτερικοί χώροι, διαμέρισμα στυλ Προβηγκίας.

Πώς να επιλέξετε ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα (βίντεο)

Υπάρχουν λοιπόν πολλές επιλογές. Αλλά ποιο είναι καλύτερο – εσείς αποφασίζετε.

Παραδείγματα ταπετσαρίας για την κρεβατοκάμαρα (φωτογραφία)