Πώς να ισοπεδώσετε το πάτωμα στην κουζίνα – δημοφιλείς τρόποι

Για ένα επίπεδο πάτωμα στην κουζίνα, χρειάζεστε μια επίπεδη βάση. Ένας όροφος κουζίνας χρειάζεται μια βάση επιπέδου Πρώτα απ ‘όλα, βρείτε τον εαυτό σας συνεργάτη. Μαζί, μπορείτε να ισοπεδώσετε αρκετά το δάπεδο χωρίς να ξοδέψετε χρήματα για τις υπηρεσίες μιας ειδικής ομάδας. Ρεαλιστικά, φυσικά, και μόνοι τους για να ανταπεξέλθουν στο έργο, αλλά οι αρχάριοι δεν συνιστώνται να το κάνουν αυτό.

Προκαταρκτικός έλεγχος

Αυτό που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας είναι να εκτιμήσετε πόσο το πάτωμα αποκλίνει από τη βέλτιστη κατάσταση. Συμβαίνει ότι η κλίση είναι μικρή και είναι ευκολότερο και σοφότερο να γεμίσετε την παλιά επίστρωση με ένα αυτοεπιπεδούμενο μείγμα. Αυτό είναι ένα πολύ βολικό υλικό που χύνεται στην επιφάνεια και το ισοπεδώνει από μόνο του. Ταυτόχρονα, αυτό γίνεται αποτελεσματικά. Εάν η διαφορά δαπέδου είναι μικρή, όχι μεγαλύτερη από 2 cm, αυτή η επιλογή θα είναι η πιο λογική. Είναι αλήθεια ότι δεν θα αρέσει σε όλους αυτή η μέθοδος – τέτοια μείγματα δεν είναι φθηνά. Ευτυχώς, υπάρχει μια εναλλακτική λύση.

Η χρήση ενός αυτοεπιπεδούμενου μείγματος θα είναι λογική μόνο με μικρές παρατυπίες. Η χρήση ενός αυτοεπιπεδούμενου μείγματος θα είναι λογική μόνο με μικρές παρατυπίες.

Εάν οι παρατυπίες είναι περισσότερο από αισθητές στο μάτι και μιλάμε για σοβαρές αλλαγές, θα πρέπει να αφαιρέσετε την παλιά επίστρωση. Και, φυσικά, αφαιρέστε όλα τα συντρίμμια που έχουν συσσωρευτεί κάτω από το κάλυμμα. Πρέπει να καθαρίσετε καλά την επιφάνεια – το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από αυτό.

Ορισμός γραμμής ευθυγράμμισης

Αυτό είναι ένα στρατηγικά σημαντικό σημείο στο ερώτημα πώς να ισοπεδώσετε το πάτωμα στην κουζίνα..

Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

 • Επίπεδο λέιζερ. Είναι απρόσκοπτο να το αγοράσετε σήμερα κυριολεκτικά σε οποιοδήποτε κατασκευαστικό προϊόν. Παρεμπιπτόντως, στην ισοπέδωση των τοίχων ή της οροφής της κουζίνας, θα είναι επίσης χρήσιμο. Έτσι, το λέιζερ τοποθετείται στο υψηλότερο σημείο του ανώμαλου δαπέδου, ανάβει και σχηματίζεται μια γραμμή κατά μήκος της περιμέτρου του δωματίου. Αυτή η κόκκινη γραμμή είναι η γραμμή ευθυγράμμισης. Σημάδια κιμωλίας κατά μήκος αυτής της γραμμής.
 • Σιδηρόδρομος και σχοινί. Αυτή η μέθοδος είναι απλούστερη, αλλά και αποτελεσματική. Και πάλι, πρέπει να βρείτε το υψηλότερο σημείο του κυρτού δαπέδου. Αλλά το σημείο πρέπει να είναι ενάντια στον τοίχο. Απαιτείται από αυτό να μετρήσει 6 εκατοστά και να βάλει ένα σημάδι. Στη συνέχεια, μια ευθεία ράγα πρέπει να εφαρμοστεί κατά μήκος του τοίχου παράλληλα με το πάτωμα. Ευθυγραμμίστε τη ράγα χρησιμοποιώντας το επίπεδο στερέωσης και σημειώστε προσεκτικά την άλλη πλευρά του τοίχου. Και έτσι πρέπει να κάνετε σε όλη την περίμετρο του δωματίου. Το σχοινί τεντώνεται από το ένα σημάδι στο άλλο, σταυρωτά. Εάν το σχοινί δεν είναι σε επαφή με το πάτωμα, υπάρχει μια γραμμή ευθυγράμμισης μπροστά σας. Εάν αγγίξει, το σημάδι πρέπει να αυξηθεί κατά 2-3 εκατοστά.

Οι μετρήσεις επιπέδου λέιζερ θεωρούνται ακριβέστερες Οι μετρήσεις επιπέδου λέιζερ θεωρούνται ακριβέστερες Για την επίστρωση ισοπέδωσης, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε φάρους Για την επίστρωση ισοπέδωσης, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε φάρους Η συσκευή ενός ανθεκτικού δαπέδου συνεπάγεται μια καλά προετοιμασμένη βάση. Η συσκευή ενός ανθεκτικού δαπέδου συνεπάγεται μια καλά προετοιμασμένη βάση.

Η γραμμή ευθυγράμμισης έχει οριστεί, τώρα εξαρτάται από τους φάρους. Οι οδηγοί γυψοσανίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φάροι. Είναι επίπεδα, φθηνά – σε γενικές γραμμές, ιδανικά για αυτόν τον ρόλο. Πρέπει να τοποθετηθούν στο πάτωμα, σε απόσταση 70 cm το ένα από το άλλο. Πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τη γραμμή ευθυγράμμισης. Χρησιμοποιήστε έναν πίνακα επιπέδου και ένα επίπεδο τοποθέτησης για να ελέγξετε εάν οι φάροι ευθυγραμμίζονται με τη γραμμή..

Αφού ευθυγραμμίσετε τους οδηγούς, πρέπει να στερεωθούν στο πάτωμα με μακριές βίδες αυτοεπιπεδώματος..

Πώς να ισοπεδώσετε το πάτωμα (βίντεο)

Διάστρωμα δαπέδου στην κουζίνα

Επίστρωση δαπέδου – το πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας, πώς να ισοπεδώσετε το δάπεδο.

Γίνεται σύμφωνα με το ακόλουθο σενάριο:

 • Ένα κοινό δομικό μείγμα χύνεται μεταξύ των οδηγών. Το μείγμα είναι τσιμέντο και άμμος. Αραιώστε το μείγμα και ρίξτε το στο πάτωμα, ομοιόμορφα.
 • Πάρτε έναν κανόνα και εξομαλύνετε το μείγμα μεταξύ των οδηγών έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφο..
 • Ελέγξτε ξανά εάν το δάπεδο από σκυρόδεμα χύνεται ομοιόμορφα. Εάν όλα γίνονται σωστά, μένει μόνο να περιμένετε να στεγνώσει το μείγμα.

Αυτό είναι όλο, όταν το μείγμα στεγνώσει, μπορείτε να τοποθετήσετε την επίστρωση. Είναι πραγματικά δυνατό να φτιάξετε μια επίστρωση χωρίς μείγμα και να ισοπεδώσετε το δάπεδο από σκυρόδεμα με τη βοήθεια μοριοσανίδων με τσιμέντο..

Πώς να ισοπεδώσετε το δάπεδο με DSP

Η προετοιμασία για αυτήν τη μέθοδο θα είναι παρόμοια με την προηγούμενη. Πρέπει επίσης να βρεθεί η γραμμή ευθυγράμμισης, αλλά δεν απαιτούνται φάροι. Αντ ‘αυτού, η βάση για το πάτωμα είναι απλά τοποθετημένη – για παράδειγμα, σανίδες κτιρίων. Φυσικά, πρέπει να ισοπεδωθούν..

Μπορείτε να ισοπεδώσετε το πάτωμα στην κουζίνα όχι μόνο με τσιμεντοκονία ή αυτοεπιπεδούμενα μείγματα Μπορείτε να ισοπεδώσετε το πάτωμα στην κουζίνα όχι μόνο με τσιμεντοκονία ή αυτοεπιπεδούμενα μείγματα

Για ευθυγράμμιση, κομμάτια κόντρα πλακέ πρέπει να τοποθετηθούν κάτω από τις σανίδες, οι σανίδες πρέπει να στερεωθούν στη βάση πολύ σταθερά. Στη συνέχεια, οι σανίδες από τσιμέντο τοποθετούνται πάνω από τις σταθερές σανίδες. Κόβονται εκ των προτέρων ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου..

Οι πλακέτες DSP είναι προσαρτημένες με βίδες αυτοεπιπεδώματος. Μην ξεχάσετε να καλύψετε τις ρωγμές με περιστροφική ζώνη. Το τελευταίο άγγιγμα είναι ο έλεγχος επιπέδου. Σε αυτό, το πρόβλημα του τρόπου γρήγορης ισοπέδωσης του δαπέδου αφαιρείται.

Πώς να ισοπεδώσετε το πάτωμα με στόκο

Για να προετοιμάσετε μια ξύλινη βάση για την τοποθέτηση ορισμένων επιχρισμάτων, αξίζει να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη μέθοδο. Το κύριο υλικό θα είναι ένα πληρωτικό από πριονίδι και κόλλα PVA. Εάν το διαμέρισμα έχει μεγάλα δωμάτια, το δάπεδο είναι ξύλινο και όχι τσιμέντο, αυτή η μέθοδος ισοπέδωσης του δαπέδου είναι η πιο βέλτιστη.

Οδηγίες βήμα προς βήμα:

 • Για να εκτελέσετε μια τέτοια επίστρωση, η επιφάνεια πρέπει πρώτα να καθαριστεί καλά..
 • Λωρίδες φάρου νυχιών στην ξύλινη βάση, οι οποίες είναι εγκατεστημένες σύμφωνα με το επίπεδο του δαπέδου.
 • Στη συνέχεια, παρασκευάζεται ένα μείγμα PVA και πριονίδι, σε συνέπεια θα πρέπει να μοιάζει με μια αρκετά παχιά ξινή κρέμα. Το πριονίδι πρέπει να υγραίνεται και να πιέζεται εκ των προτέρων, φροντίστε να αφαιρέσετε την υπόλοιπη υγρασία.
 • Αυτή η σύνθεση εφαρμόζεται στο πάτωμα. Στη θέση των εμβυθίσεων, θα πρέπει να εφαρμοστεί αρκετές φορές και κάθε στρώμα πρέπει να στεγνώσει εντελώς. Η επιφάνεια ελέγχεται από το επίπεδο, ο στόκος εφαρμόζεται ξανά στις επιθυμητές περιοχές.

Ο στόκος είναι ένας σχετικά φθηνός και βραχύβιος τρόπος ισοπέδωσης του δαπέδου Ο στόκος είναι ένας σχετικά φθηνός και βραχύβιος τρόπος ισοπέδωσης του δαπέδου Εάν η κατάσταση του ξύλινου δαπέδου είναι φυσιολογική, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα στόκο σε αυτό. Εάν η κατάσταση του ξύλινου δαπέδου είναι φυσιολογική, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα στόκο σε αυτό.

Φυσικά, η αναμονή για να στεγνώσει κάθε στρώμα είναι ενοχλητική. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο “μείον” αυτής της μεθόδου. Αυτή η ευθυγράμμιση μπορεί να μην είναι τέλεια για ορισμένες επικαλύψεις. Αλλά αν τοποθετήσετε ένα στρώμα κόντρα πλακέ από πάνω, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε επίστρωση.

Για πολλούς ιδιοκτήτες, αυτή η μέθοδος ευθυγράμμισης είναι προτιμότερη, επειδή είναι αρκετά φθηνή για επισκευές..

Ισοπεδώστε το πάτωμα με κόντρα πλακέ

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φύλλα κόντρα πλακέ για την ισοπέδωση του δαπέδου, κάτι που κάνουν πολλοί. Αυτή είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος όταν πρόκειται για ξύλινες επιφάνειες. Το τσιμεντένιο πάτωμα στην κουζίνα χρειάζεται αντίστοιχα ένα διαφορετικό είδος ισοπέδωσης..

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές δάπεδο laminate. Η κατηγορία κόντρα πλακέ δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από 4/4 και το πάχος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 12 mm. Εάν τα φύλλα κόντρα πλακέ είναι πολύ ομοιόμορφα, τότε ένα πάχος 8 mm θα είναι αποδεκτό..

Και στη συνέχεια η διαδικασία εκτυλίσσεται ως εξής:

 • Οι φάροι αυτοεπιπεδώματος εγκαθίστανται σε όλη την επιφάνεια στο ίδιο ύψος.
 • Τα κούτσουρα κόντρα πλακέ στοιβάζονται (πλάτος λωρίδας περίπου 40 mm).
 • Οι υστερήσεις στην επιφάνεια είναι σταθερές με κόλλα ξύλου, αλλά είναι επίσης κατάλληλες βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
 • Στους άδειους χώρους μεταξύ των κορμών και των σανίδων, αξίζει να βάλετε μπλοκ κόντρα πλακέ λαδωμένα με κόλλα.
 • Τώρα ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε τα φύλλα κόντρα πλακέ. Πρέπει να κοπούν σε πανομοιότυπα τετράγωνα με πλευρά 60 εκατοστά.
 • Μετά το πριόνισμα, δείτε αν το ξύλο έχει ξεφλουδίσει στις πλευρές του τετραγώνου. Εάν σημειωθεί αποκόλληση, το τετράγωνο πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φύλλα κόντρα πλακέ τοποθετούνται σε ένα πλέγμα κορμού. Οι αρμοί των τετραγώνων πρέπει να βρίσκονται ακριβώς στα κούτσουρα.
 • Η τοποθέτηση πρέπει να πραγματοποιείται με μετατόπιση, με τον ίδιο τρόπο όπως η τοιχοποιία.
 • Τα τετράγωνα από κόντρα πλακέ είναι προσαρτημένα στα υψόμετρα με βίδες αυτοεπιπεδώματος, καταργώντας τις περιοχές προσάρτησης.

Το πάτωμα είναι έτοιμο να καλυφθεί! Είναι αλήθεια ότι εάν πρόκειται να τοποθετηθούν πλακάκια, τότε τα φύλλα θα πρέπει επίσης να ευθυγραμμιστούν – περίπου με λείανση. Και μετά το τρίψιμο, ένα στρώμα βερνικιού εφαρμόζεται στην επιφάνεια.

Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε δάπεδο laminate, πρέπει να τοποθετήσετε αφρό πολυαιθυλενίου στη βάση του κόντρα πλακέ Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε δάπεδο laminate, πρέπει να τοποθετήσετε αφρό πολυαιθυλενίου στη βάση του κόντρα πλακέ

Ισοπέδωση του δαπέδου στην κουζίνα

Πρώτον, η προηγούμενη επίστρωση αφαιρείται στη βάση του σκυροδέματος. Φυσικά, η επιφάνεια πρέπει να καθαριστεί. Οι ρωγμές, τα τσιπ πρέπει να καλύπτονται με γύψο. Εάν το ανομοιόμορφο δάπεδο είναι εμφανές, θα πρέπει να κάνετε μια επίστρωση.

Και η επίστρωση πρέπει να γίνει μετά τη μόνωση του δαπέδου:

 • Πρώτη μόνωση. Τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα θερμομόνωσης σε ολόκληρη την περιοχή. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ορυκτοβάμβακα. Αλλά επειδή απορροφά την υγρασία, πρέπει να γίνει ένα στρώμα στεγανοποίησης μπροστά του (στεγανοποιητική μεμβράνη ή γυαλί). Το ορυκτό μαλλί μπορεί να τοποθετηθεί σε περισσότερα από ένα στρώματα.
 • Αντιμετωπίστε την ξυλεία με αντισηπτικό πριν τοποθετήσετε τα κούτσουρα. Κάντε ένα πλαίσιο γύρω από την περίμετρο και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε εγκάρσια μπλοκ κάθε μισό μέτρο.
 • Τμήματα του πλαισίου συνδέονται με βίδες με αυτοκόλλητη τομή και στερεώνουν τα κορμούς στη βάση με μεταλλικές γωνίες με καρφιά.
 • Η θερμομόνωση εγκαθίσταται στα κύτταρα που προκύπτουν. Για παράδειγμα, πολυστυρόλιο: είναι βολικό να δουλεύεις μαζί του και σε τιμή είναι αποδεκτό.
 • Τα κενά μεταξύ της μόνωσης και των κορμών θα γεμίσουν τέλεια με αφρό πολυουρεθάνης. Εάν χρησιμοποιήσατε πολυστυρόλιο, τότε θα πρέπει επίσης να φτιάξετε ένα στρώμα φράγματος ατμών..
 • Το πλαίσιο είναι καλυμμένο με κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες. Το λινέλαιο, το χαλί ή το πολυστρωματικό υλικό τοποθετούνται από πάνω. Or μπορείτε απλά να βάψετε ή να καλύψετε τα φύλλα κόντρα πλακέ με ένα στρώμα βερνικιού..

Είτε φτιάχνετε ξηρή επίστρωση είτε χρησιμοποιείτε μείγματα, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για αρχάριους. Ναι, και για πρώτη φορά δεν θα βλάψει να αποκτήσετε έναν έμπειρο σύντροφο..

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην ισοπέδωση του δαπέδου, αλλά εξαιτίας μιας αστοχίας, όλη η εργασία μπορεί να μειωθεί. Όταν επιλέγετε αυτό ή εκείνο το υλικό, διαβάστε – είναι ανθεκτικό στην υγρασία, με τι είναι συμβατό, με τι όχι. Με μια επιδέξια προσέγγιση, χρησιμοποιώντας τα περισσότερα κονδύλια του προϋπολογισμού, μπορείτε να ισοπεδώσετε το πάτωμα πολύ αποτελεσματικά.

Ισοπέδωση του δαπέδου κάτω από τα πλακάκια (βίντεο)