Επισκευή κουζίνας στο Χρουστσόφ: πώς να νικήσετε το χώρο με τα χέρια σας

Η γωνιακή διάταξη εξοικονομεί χρήσιμο χώρο Η γωνιακή διάταξη εξοικονομεί χρήσιμο χώρο Και το μεγαλύτερο μειονέκτημά τους είναι οι εξαιρετικά μικροί όγκοι. Επιπλέον, αυτό είναι χαρακτηριστικό τόσο για διαμερίσματα δύο δωματίων όσο και για τρίχωρα στο Χρουστσόφ. Πώς να κάνετε μια ανακαίνιση κουζίνας έτσι ώστε να εξουδετερώσετε αυτό το μειονέκτημα και να κάνετε αυτό το δωμάτιο άνετο και λειτουργικό?

Για να επισκευάσετε την κουζίνα στο Χρουστσόφ, η έκταση της οποίας είναι μόνο 5 τετραγωνικά μέτρα. Τα μέτρα είναι μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία. Φαίνεται ότι μιλάμε για ένα αρκετά μικρό δωμάτιο, αλλά εδώ ακριβώς έγκειται η κύρια δυσκολία..

Απαιτούνται πολύ λίγα υλικά, αλλά ακόμα κι έτσι, στις μέτριες διαστάσεις της κουζίνας, θα είναι σχεδόν αδύνατο να γυρίσετε.

Από πού λοιπόν να ξεκινήσετε την ανακαίνιση μιας κουζίνας στο Χρουστσόφ

Η κουζίνα του Χρουστσόφ είναι μικρή και περιορισμένη, αλλά ο σωστός σχεδιασμός μπορεί να την κάνει πιο βολική Η κουζίνα του Χρουστσόφ είναι μικρή και περιορισμένη, αλλά ο σωστός σχεδιασμός μπορεί να την κάνει πιο βολική

Η ανακαίνιση κουζίνας στο Χρουστσόφ μπορεί να χωριστεί σε πολλά κύρια στάδια:

 1. Όλες οι εργασίες ξεκινούν με την πλήρη απελευθέρωση του δωματίου από έπιπλα, οικιακές συσκευές και υδραυλικά. Σίγουρα θα χρειαστεί να κόψετε σωλήνες αποχέτευσης και υδραυλικών εγκαταστάσεων.
 2. Στη συνέχεια αφαιρείται όλο το φινίρισμα του δαπέδου, του μύλου, καθώς και της οροφής..
 3. Τα παράθυρα και οι πόρτες αφαιρούνται τελευταία, εάν σχεδιάζεται η αντικατάστασή τους. Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που πραγματοποιείται η ανακαίνιση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα πλαστικό ή ξύλινο παράθυρο στην κουζίνα..

Παραδόξως, πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να δημιουργήσουν ανεξάρτητα ένα σχέδιο σχεδιασμού κουζίνας, παρόλο που υπάρχουν αρκετές έτοιμες επιλογές. Το μικρό μέγεθος της κουζίνας του Χρουστσόφ κάνει αυτό το έργο αρκετά δύσκολο. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη επιλογή για την επισκευή της κουζίνας του Χρουστσόφ. Και το θέμα εδώ δεν είναι μόνο στην εξωτερική ελκυστικότητα, αλλά στο γεγονός ότι τέτοιες έτοιμες κουζίνες έχουν δοκιμαστεί περισσότερες από μία φορές, με αποτέλεσμα να είναι πολύ λειτουργικές και βολικές, κάτι που, βλέπετε, παίζει σημαντικό ρόλο 5 μέτρα έκταση..

Κύρια βήματα

Η ανάπλαση στο Χρουστσόφ θα είναι μια εξαιρετική διέξοδος Η ανάπλαση στο Χρουστσόφ θα είναι μια εξαιρετική διέξοδος

Αφού ξεκινήσετε την ανακαίνιση της κουζίνας, πρέπει:

 • Αποφασίστε για την έννοια της επισκευής.
 • Υπολογίστε τη συνολική ισχύ όλου του ηλεκτρικού εξοπλισμού (είναι σημαντικό ακριβώς κατά την επισκευή του Χρουστσόφ).
 • Αποφασίστε εάν όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν μόνοι μας ή με τη συμμετοχή ειδικών.

Η τελευταία επιλογή είναι η πιο βέλτιστη. Δεδομένου ότι η επισκευή μιας κουζίνας στο Χρουστσόφ περιλαμβάνει εργασία σε πολύ περιορισμένο χώρο, θα είναι ευκολότερο για τους έμπειρους ειδικούς που έχουν ήδη την κατάλληλη εμπειρία να αντιμετωπίσουν όλες τις επερχόμενες εργασίες..

Κατά την έναρξη εργασιών ανακαίνισης, είναι πολύ σημαντικό να σχεδιάσετε την ίδια την κουζίνα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη απολύτως κάθε ελεύθερο εκατοστό χώρου, όχι ιδιαίτερα βολική παροχή νερού και αερίου, επιδείνωση των επικοινωνιών.

Τακτοποίηση επίπλων

Εάν σε οποιοδήποτε σαλόνι, τα έπιπλα δεν είναι δύσκολο να μετακινηθούν. Στην περίπτωση της κουζίνας του Χρουστσόφ, ο νεροχύτης είναι εντελώς δεμένος με την παροχή νερού, το ψυγείο με φούρνο μικροκυμάτων – στις πρίζες κ.λπ..

Όσον αφορά τον μελλοντικό σχεδιασμό της κουζίνας, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά όλα τα χαρακτηριστικά της θέσης του εξοπλισμού κουζίνας. Το περβάζι παραθύρου, ειδικότερα, μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα ως τραπέζι, ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να στερεωθεί σε ελεύθερο χώρο στον τοίχο.

Επισκευή της κουζίνας στο Χρουστσόφ (βίντεο)

Για να δείτε καθαρά τι θα αντιμετωπίσετε κατά τη διαδικασία επισκευής, συνιστούμε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο:

Τώρα ας εξετάσουμε διάφορες επιλογές για την τακτοποίηση μιας κουζίνας στο Χρουστσόφ:

Συνδυάζεται με το σαλόνι

Μια από τις λύσεις βρίσκεται στην επιφάνεια: συνδυάζοντας την κουζίνα και το σαλόνι. Αυτή η λύση έχει πολλά πλεονεκτήματα..

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • ο χρήσιμος χώρος της κουζίνας διευρύνεται.
 • μπορείτε να βγάλετε το ψυγείο και την τραπεζαρία έξω από την κουζίνα, κάτι που το ανακουφίζει.
 • διευρύνοντας τις δυνατότητες σχεδιασμού.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 • εξάπλωση οσμών τροφίμων γύρω από το διαμέρισμα.
 • η επισκευή γίνεται πιο περίπλοκη καθώς απαιτείται η κατεδάφιση του τοίχου.
 • απαιτείται αναδιαμόρφωση για να νομιμοποιηθεί.

Σημαντικό: Πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν είναι πάντα δυνατό να συνδυάσετε μια κουζίνα με ένα σαλόνι ή ένα άλλο δωμάτιο. Για την επιτυχία της επιχείρησης, ο τοίχος που χωρίζει τους χώρους πρέπει να μην φέρει. Εάν ο τοίχος φέρει, τότε, δυστυχώς, δεν μπορεί να γκρεμιστεί..

Η κατεδάφιση του τοίχου μπορεί να γίνει με το χέρι. Αυτό θα απαιτήσει ένα τρυπάνι σφυριών, ένα βαριοπούλα, ένα σφυρί και κάποια σωματική προσπάθεια. Στο Χρουστσόφ, μπορείτε να γκρεμίσετε τον τοίχο εντελώς ή εν μέρει.

Ένα λεπτομερές βίντεο σχετικά με τον τρόπο κατεδάφισης ενός τοίχου χωρίς περιττό θόρυβο και με ελάχιστη σκόνη θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία:

Μετά την κατεδάφιση του τοίχου, πρέπει να εξεταστούν περαιτέρω επισκευές. Υπάρχουν πολλές επιλογές ανάπλασης, καθεμία από τις οποίες είναι ενδιαφέρουσα. Η επιλογή του τελικού εξαρτάται από τη διάταξη στο Χρουστσόφ και από τις προσωπικές προτιμήσεις..

Αφού γκρεμίσετε τον τοίχο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ενιαίο χώρο, μετατρέποντας το σαλόνι και την κουζίνα σε ένα είδος στούντιο. Αυτή είναι η πιο βέλτιστη λύση για ένα διαμέρισμα δύο δωματίων ή τριών δωματίων στο Χρουστσόφ. Σε αυτή την περίπτωση, ο χώρος της κουζίνας διακρίνεται με τη βοήθεια υλικών φινιρίσματος, χρησιμοποιώντας ταπετσαρία διαφορετική από την ταπετσαρία στο σαλόνι, αλλά σε αρμονία με αυτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τύπο ταπετσαρίας και για τα δύο δωμάτια, τα οποία τελικά θα τα ενώσουν σε ένα ενιαίο σύνολο.

Ο συνδυασμός της κουζίνας με το σαλόνι με την κατεδάφιση του τοίχου θα κάνει το δωμάτιο ευρύχωρο και άνετο Ο συνδυασμός της κουζίνας με το σαλόνι γκρεμίζοντας τον τοίχο θα κάνει το δωμάτιο ευρύχωρο και άνετο

Μια άλλη επιλογή είναι να γίνει η χωροθέτηση των χώρων. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να φτιάξετε μια εξέδρα ανεβάζοντας την περιοχή της κουζίνας και επισημαίνοντάς την έτσι. Το βάθρο μπορεί επίσης να φτιαχτεί με το χέρι. Σε αυτή την περίπτωση, η επισκευή είναι ελαφρώς περίπλοκη, αλλά η τελική λύση θα φανεί ασυνήθιστη και κομψή..

Η δημιουργία μιας τοξωτής δομής είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος χωροθέτησης ενός δωματίου. Η δημιουργία μιας τοξωτής δομής είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να χωρίσετε ένα δωμάτιο.

Μπορείτε επίσης να επισημάνετε την περιοχή με τη βοήθεια φωτισμού και οροφής. Μια απροσδόκητη και κομψή λύση θα ήταν μια τεντωμένη οροφή στην κουζίνα.

Μπορείτε να διαχωρίσετε την κουζίνα από το σαλόνι χρησιμοποιώντας τον πάγκο μπαρ. Μπορεί να μην καταλαμβάνει όλο το μήκος του πρώην τοίχου, εμποδίζοντας μόνο εν μέρει τη δίοδο.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο μετρητής ράβδων μπορεί να αναλάβει πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα:

 • χωρίστε την κουζίνα από το σαλόνι.
 • χρησιμεύει ως χώρος τραπεζαρίας.
 • χρησιμεύσει ως χώρος αποθήκευσης.

Ο μετρητής μπαρ μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί με το χέρι. Θα είναι ενδιαφέρον να επισκευαστεί, όπου ένας τοίχος λειτουργεί ως βάση του ράφι – σε αυτή την περίπτωση, μπορεί εν μέρει να παραμείνει στο Χρουστσόφ. Μπορείτε να απλώσετε τον τοίχο με τα χέρια σας με έναν νέο τρόπο από τούβλα – θα φανεί απροσδόκητο και πρωτότυπο.

Ένα σύντομο βίντεο με την εγκατάσταση ενός μετρητή ράβδων με τον απλούστερο σχεδιασμό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι αυτό:

Κουζίνα ως ξεχωριστό δωμάτιο

Δεν αγαπούν όλοι έναν ενιαίο χώρο. Σε πολλές νοικοκυρές αρέσει όταν η κουζίνα είναι μόνο η κουζίνα. Σε αυτή την περίπτωση, οι επισκευές πραγματοποιούνται χωρίς να γκρεμίζονται οι τοίχοι..

Για να κάνετε την κουζίνα πιο λειτουργική, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να τακτοποιήσετε έπιπλα και συσκευές και τι μπορείτε να αρνηθείτε..

Έχοντας εγκαταλείψει ορισμένες τεχνικές συσκευές και πρόσθετες κατασκευές επίπλων για αυτά, μπορείτε να τοποθετήσετε συμπαγή όλα τα απαραίτητα σε μια μικρή κουζίνα Έχοντας εγκαταλείψει ορισμένες τεχνικές συσκευές και πρόσθετες κατασκευές επίπλων για αυτά, μπορείτε να τοποθετήσετε συμπαγή όλα τα απαραίτητα σε μια μικρή κουζίνα Ο γωνιακός αρθρωτός σχεδιασμός βοηθά στην εργονομική κατανομή του χρήσιμου χώρου σε μια μικρή κουζίνα Ο γωνιακός αρθρωτός σχεδιασμός βοηθά στην εργονομική κατανομή του χρήσιμου χώρου σε μια μικρή κουζίνα Ένας καθρέφτης στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας θα επεκτείνει οπτικά το χώρο και θα κάνει το δωμάτιο πιο φωτεινό Ένας καθρέφτης στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας θα επεκτείνει οπτικά το χώρο και θα κάνει το δωμάτιο πιο φωτεινό

Για να ελευθερώσετε χώρο από την κουζίνα, μπορείτε να βγάλετε το ψυγείο. Δεδομένου ότι ο διάδρομος στο Χρουστσόφ είναι πάντα μικρός, το μόνο μέρος όπου μπορεί να τοποθετηθεί είναι το σαλόνι.

Για να βελτιστοποιήσετε το χώρο και να χρησιμοποιήσετε κάθε εκατοστό της περιοχής, είναι σκόπιμο να φτιάξετε ένα επιτραπέζιο περβάζι παραθύρου, το οποίο θα τρέχει κατά μήκος του παραθύρου, αποτυπώνοντας τη γωνία μεταξύ της πλάκας και του τοίχου, η οποία συχνά παραμένει αχρησιμοποίητη. Παρεμπιπτόντως, εάν κάνετε επισκευές μόνοι σας, τότε ένα τέτοιο τραπέζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εργασίας ή τραπέζι φαγητού. Αυτό θα ελευθερώσει χώρο και δεν θα βρωμίσει την κουζίνα..

Η τραπεζαρία σε ξεχωριστή έκδοση στο Χρουστσόφ στην κουζίνα δεν ταιριάζει με κανέναν τρόπο. Επομένως, είτε το τραπέζι μεταφέρεται στο σαλόνι, είτε γίνεται ένα πτυσσόμενο τραπέζι με τα χέρια σας. Εάν αγοράζετε πτυσσόμενες καρέκλες για αυτό, τότε μπορείτε να οργανώσετε την τραπεζαρία στην κουζίνα και όχι να την πιέσετε με έπιπλα..

Μια άλλη επιλογή για την αύξηση της επιφάνειας της κουζίνας είναι η μετακίνηση του τοίχου. Εάν το διαμέρισμα είναι τριών δωματίων, τότε μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να δώσετε κάποια περιοχή του σαλονιού μετακινώντας τον τοίχο προς το μέρος του. Μια τέτοια ανακαίνιση είναι αρκετά πιθανή, επειδή ο τοίχος μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού δεν φέρει φορτίο. Φυσικά, αυτό θα απαιτήσει εργασία, επειδή ο παλιός τοίχος έχει καταστραφεί εντελώς και χτίζεται ένας νέος. Ένας νέος τοίχος μπορεί να κατασκευαστεί από γυψοσανίδα ή μπλοκ αφρού, γεγονός που επιταχύνει σημαντικά και μειώνει το κόστος εργασίας. Επιπλέον, ένας τέτοιος τοίχος, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί..

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σχετικά με τον τρόπο σωστής τοποθέτησης ενός τοίχου από μπλοκ αφρού:

Βελτιώσεις

Τα διαμερίσματα τριών δωματίων στο Χρουστσόφ έχουν δυσάρεστη διάταξη – στα περισσότερα διαμερίσματα, με ξεχωριστό μπάνιο και μπάνιο, η είσοδος στο μπάνιο γίνεται από την πλευρά της κουζίνας. Αυτό περιπλέκει σοβαρά την τοποθέτηση επίπλων στην κουζίνα και τα καθιστά ακόμη λιγότερο λειτουργικά..

Επομένως, ξεκινώντας την επισκευή, πρέπει να σκεφτείτε πώς να διορθώσετε αυτό το ελάττωμα στο Χρουστσόφ. Η πιο σωστή διέξοδος είναι να συνδυάσετε ένα μπάνιο με ένα μπάνιο. Είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε τον τοίχο μεταξύ του μπάνιου και της τουαλέτας. Δεν είναι φορέας, οπότε δεν υπάρχουν δυσκολίες εδώ. Η πόρτα στην κουζίνα πρέπει να κλείσει και να αφαιρεθεί, κάτι που επίσης δεν είναι δύσκολο. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε έναν άλλο τοίχο στην κουζίνα, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια τοποθετώντας ντουλάπια κατά μήκος του ή ακόμη και τοποθετώντας ένα τραπέζι..

Οι επικοινωνίες στο Χρουστσόφ είναι εξαιρετικά ανεπιτυχείς. Οι σωλήνες αερίου και αποχέτευσης μπορούν να απέχουν σχεδόν 7 εκατοστά από τους τοίχους, αφαιρώντας χρήσιμο χώρο από την ήδη μικροσκοπική κουζίνα. Δεν μπορείτε να μεταφέρετε σωλήνες αερίου με τα χέρια σας. Εάν η επισκευή περιλαμβάνει τη μεταφορά τους σε μια γωνία για να επεκτείνετε το χώρο, τότε θα πρέπει να καλέσετε την υπηρεσία αερίου. Αυτό, φυσικά, θα οδηγήσει σε οικονομικό κόστος, αλλά θα βοηθήσει να γίνει η κουζίνα πιο αισθητική..

Αντικαθιστώντας πλήρως τις παλιές επικοινωνίες κατά την ανακαίνιση ενός δωματίου, θα έχετε μια αξιόπιστη κουζίνα για τα επόμενα χρόνια. Αντικαθιστώντας πλήρως τις παλιές επικοινωνίες κατά την ανακαίνιση ενός δωματίου, θα έχετε μια αξιόπιστη κουζίνα για τα επόμενα χρόνια.

Με τον ίδιο τρόπο, κατά την έναρξη της επισκευής, είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε τους υπόλοιπους σωλήνες με πλαστικούς και, αν είναι δυνατόν, να τους κρύψετε στους τοίχους – αυτό είναι δυνατό σε πολλά διαμερίσματα. Εάν δεν μπορείτε να κρυφτείτε, τότε πρέπει να τα τοποθετήσετε κατά μήκος του δαπέδου..

Έπιπλα στο Χρουστσόφ

Για να κάνετε την κουζίνα όσο το δυνατόν πιο άνετη και να μην φαίνεται μικρή, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τα έπιπλα. Τα ακουστικά πλήρους μήκους και τα τραπέζια φαγητού δεν είναι εδώ. Είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή σε μικρές μονάδες κουζίνας, προτιμώντας ψηλά ντουλάπια. Για να αυξήσετε τον χώρο αποθήκευσης, αξίζει να χρησιμοποιήσετε τους τοίχους στο μέγιστο. Ως εκ τούτου, κάθε είδους ράφια στο Χρουστσόφ είναι μια ιδανική λύση. Και τοποθετήστε τα σε όλους τους τοίχους.

Ομοίως, τα πτυσσόμενα ή πτυσσόμενα έπιπλα θα ήταν μια καλή επιλογή. Ένα πτυσσόμενο τραπέζι ή ένα πτυσσόμενο τραπέζι θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο και ταυτόχρονα να οργανώσετε μια πλήρη τραπεζαρία εάν είναι απαραίτητο. Δύσκολα θα είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας μαλακής γωνίας εδώ, οπότε προτιμήστε τις πτυσσόμενες καρέκλες και μια ποικιλία μεταμορφωτικών μοντέλων.

Το πτυσσόμενο τραπέζι δεν είναι δύσκολο να το φτιάξετε και να το εγκαταστήσετε μόνοι σας. Αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με την κατασκευή ενός πίνακα λεπτομερώς:

συμπέρασμα

Οι κουζίνες στο Χρουστσόφ προκαλούν πάντα πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων. Αλλά με την κατάλληλη προσέγγιση, ακόμη και τέτοιες μικρές περιοχές μπορούν να οργανωθούν έτσι ώστε η διαβίωση στο σπίτι να γίνει άνετη και οι κουζίνες να φαίνονται μοντέρνες και κομψές..

Επισκευή στην κουζίνα στο Χρουστσόφ (φωτογραφία μετά την ανακαίνιση)