Hur man väljer rätt byråer i sovrummet: 9 viktiga punkter

En byrå är inte bara en snygg möbel, utan också en ganska funktionell sak. En byrå är inte bara en snygg möbel, utan också en ganska funktionell sak En byrå är en mycket nödvändig möbel i alla sovrum. Detta är en mycket funktionell sak, men samtidigt är den ganska kompakt. Dess främsta syfte är att lagra kläder, sängkläder och andra små saker. Tidigare var byråerna ganska skrymmande och såg ganska monotona ut. En modern byrå är en liten och elegant möbel som kan dekorera även det tråkigaste rummet. Dagens möbeldesigners presenterar olika typer av byråer – höga och smala, låga och breda, kantiga, rundade, icke -standardiserade former. Vem som helst kan välja en byrå enligt sina behov – billig och opretentiös eller elegant, men med ett högt pris..

Sovrums garderober och byråer

Dessa två möbler kan antingen komplettera varandra eller vara oberoende delar av inredningen. Om storlek på ditt sovrum tillåter kan du köpa hela uppsättningen i en stil – en säng, en byrå, en garderob och sängbord. Garderoben är den näst viktigaste möbeln i sovrummet..

Garderoben ser bra ut i sovrummen, där du kan behålla absolut allt – kläder, sängkläder och skor. Garderoben förbättrar rummets stil, betonar dess individualitet. En byrå i det här fallet är ett tillägg där du kan placera alla möjliga småsaker – linne, kosmetika, hårnålar och olika tillbehör. Det kan fungera som ett toalettbord för en kvinna eller som ett TV -stativ.

I ett snyggt och vackert sovrum bör en garderob och en byrå organiskt komplettera varandra. I ett snyggt och vackert sovrum bör en garderob och en byrå organiskt komplettera varandra.

Båda dessa möbler har styrkor och svagheter:

 1. Byråerna ser kompakta och mysiga ut, de tar inte mycket plats. Garderober – tillräckligt höga och breda, men mycket rymliga.
 2. En byrå, även den största, är osannolikt att kunna rymma kläderna i hela din familj. I det här fallet är garderoben den bästa lösningen. I garderoben kan du enkelt placera både linne och fritidskläder, och snyggt hänga skjortor, klänningar och jackor på galgarna. Var dock förberedd på att ditt sovrumsområde minskar med köp av en garderob..
 3. Nackdelarna med skåpet är att du bara kan komma till de övre hyllorna med hjälp av en pall eller en trappstege, vilket ibland skapar vissa svårigheter. I det här fallet vinner byrån, där det är bekvämt att förvara saker och det kommer inte att vara svårt att få ut dem. Och det är lättare att hålla ordning i en liten byrå än i en stor garderob..

Om du står inför problemet med att välja – en byrå eller en garderob, bör du ta hänsyn till alla nyanser – sovrummets storlek, antalet saker och stilen i rummet. Det är viktigt att möblerna kombineras med varandra och är gjorda med hög kvalitet.

Hur man väljer en byrå i ett barns sovrum

När ett barn dyker upp i huset tänker de nyligen präglade föräldrarna på att utrusta barnrummet, där barnet kommer att sova lugnt, utan att bli distraherad av främmande ljud. Förutom spjälsängen till barnet behöver du också ett separat skåp där barnkläder, blöjor och olika småsaker kommer att förvaras. Det är önskvärt att det samtidigt är rymligt och inte tar mycket plats i rummet..

Moderna möbelfabriker gör allt för att göra unga föräldrars liv så enkelt som möjligt. Mammor och pappor uppmärksammar en original byrå med en swaddler. Skötlådan är en kombination av en rymlig byrå för barnkläder och ett skötbord ovanpå. Den breda bordsskivan gör att du enkelt kan placera din baby för blöjbyte eller massage. Dessutom, när behovet av byte inte längre behövs, kan bordet tas bort och byrån blir till en vanlig modell med lådor för kläder..

En praktisk byrå bör väljas för ett barns sovrum, samtidigt som hänsyn tas till dess kvalitet och säkerhet En praktisk byrå bör väljas för ett barns sovrum, samtidigt som hänsyn tas till dess kvalitet och säkerhet

När du väljer en byrå är det värt att överväga viktiga punkter:

 1. Möbler ska vara väl fixade och inte ha några brister som kan skada eller fastna.
 2. Välj en byrå “utan krusiduller”. Ju enklare, desto säkrare. Om det är möjligt att undvika hörn och välja en halvcirkelformad byrå, kommer detta att vara ett idealiskt alternativ för ett barnrum..
 3. När du köper, var uppmärksam på stängarna i lådorna, de ska köra enkelt och tyst.
 4. Byrån ska vara gjord av kvalitetsmaterial, gärna naturligt trä, men inte lackerat och målat.
 5. Barnens byrå får inte vara smal så att barnet inte kan välta den på sig själv och dra ut lådorna.

När du köper bör du vara uppmärksam på närvaron av sidor vid byrån, detta kommer att skydda barnet från att råka falla. Dessutom måste byrån för barnkammaren vara stabil och orörlig..

Hörnskåp för sovrummet: en bra lösning för små rum

Som regel används hörn i sovrum sällan, förutom när en garderob eller säng är installerad mot väggen. Många designers håller med om att med ett sådant arrangemang av möbler är mer ledigt utrymme upptaget. Och om du har ett litet rum, då med sådana möbler blir det ännu mindre. En hörn byrå i sovrummet är en idealisk lösning om du vill spara plats och ha en bekväm möbel till ditt förfogande.

Hörnskåp kommer perfekt att komplettera inredningen i ett litet sovrum Hörnskåp kommer perfekt att komplettera inredningen i ett litet sovrum

Om du väljer den bästa byrån för ditt sovrum bör du fokusera på följande parametrar:

 1. Stilen i ditt sovrum. Håller med, det är dumt att köpa en byrå i orientalisk stil om sängborden och sängen är gjorda i en klassisk anda. Det är viktigt att alla möbler kombineras med varandra..
 2. Bröstmått. Beroende på sovrummets yta kan byråerna vara smala och höga, runda och femkantiga, triangulära eller halvcirkelformade.
 3. Funktionalitet. Baserat på kundens behov kan hörnskåp fungera som en liten garderob, sängbord, TV -stativ eller toalettbord..

Kom ihåg: om du väljer rätt byrå kan du visuellt ändra måtten på sovrummet och göra det mer bekvämt och snyggt..

Smala byråer i sovrummet

Ofta avgör storleken på rummet vilka möbler man ska köpa. När du väljer en byrå bör du också vara uppmärksam på takhöjden och dimensionerna i själva sovrummet. För ett rymligt rum med högt i tak måste du välja en övergripande byrå – bred och låg. Lådans djup överstiger inte 500 mm, höjden är begränsad till 1200 mm.

Om taket i rummet är lågt är det värt att välja en smal hög byrå, som visuellt ökar storleken på rummet och tar lite plats. Bredden på sådana byråer är 400-500 mm, den optimala höjden är 1200 mm, men ibland kan du hitta en byrå med en höjd av 1600 mm.

För att visuellt utöka utrymmet i rummet kan du plocka upp en snygg smal byrå För att visuellt utöka utrymmet i rummet kan du plocka upp en snygg smal byrå

Smala byråer för sovrum kan vara:

 1. Stationär – de är golvstående, som är installerade på benen, höjden är justerbar och rör sig inte längre;
 2. Mobil – en modern byrå som har hjul i stället för ben. Den kan enkelt flyttas från plats till plats.
 3. Upphängd – sådana byråer kan fästas på väggen i en viss höjd. av nackdelarna kan man peka ut deras fullständiga orörlighet och svårigheten att ta sig till de övre hyllorna.
 4. Bifogad – som regel är sådana byråer en del av ett sovrumsset och placeras bredvid en garderob eller soffa.

När du köper en smal byrå, kom ihåg att lådorna i den blir mindre rymliga än en vanlig byrå. Beräkna därför vad denna möbel kommer att vara avsedd för..

Snygga byråer för sovrummet

Alla har sin egen vision om en vacker, snygg byrå som de skulle vilja se i sitt sovrum. Det kan vara klassiska byråer från Rondo -serien, vintage kommoder “Bombay” eller moderna byråer från Cleo -serien. De har alla ett syfte – lagring av saker, men de skiljer sig åt i design och material..

En liten byrå med metallhandtag är lämplig för ett sovrum i jugendstil. En liten byrå med metallhandtag är lämplig för ett sovrum i jugendstil.

Byrån bör kombineras med resten av möblerna i sovrummet och med det generella utseendet på sängkammaren:

 1. Om ditt rum är utrustat i en modern “modern” stil, kommer en byrå med plast- eller glasinsatser och metallbeslag att passa bra in i en sådan interiör. Färgschemat är monokromt, tonerna är återhållsamma, formerna är enkla men graciösa.
 2. Ett sovrum i medeltida landsbygdstil, eller som det är på modet att säga i “Provence” -stil, kräver ett flitigt förhållningssätt till valet av möbler. Ljusrosa, elfenben, ljusgrön – det här är färgerna som råder i färgerna på möbelartiklar i denna riktning. Byråer i Provence -stil lackeras sällan.
 3. Möbler för sovrummet i “loft” -stil är gjorda i antik stil. Byråer och garderober presenteras i form av avsiktligt åldrat trä och massiva metalltillbehör – handtag, monogram, ben och andra dekorativa element.

Innan du köper en byrå i ditt sovrum, bläddra i onlinekatalogen med möbelbutiker, besluta om måtten och försök att visualisera denna möbel i ditt sovrum..

Hur man väljer en byrå för saker i sovrummet

Det händer ofta att ett familjerum är begränsat i storlek, och förutom en dubbelsäng är det svårt att sätta en stor garderob som inte skulle störa i sovrummet. I detta fall skulle en utmärkt lösning vara att köpa en bra byrå som passar perfekt in i interiören, tar lite plats och samtidigt kommer att kunna rymma ofta använda kläder och sängkläder. En betydande nackdel med denna möbel är oförmågan att hänga kläder.

När du väljer en byrå bör du ta hänsyn till storlek och huvudfunktioner i sovrummet När du väljer en byrå bör du ta hänsyn till storlek och huvudfunktioner i sovrummet

Därför, när du väljer en byrå, måste du styras av följande egenskaper:

 1. Byråns form – standard rektangulär, kantig, radie och designer.
 2. Mått – smal, standard, lång. Beroende på rummets storlek måste du välja en byrå som passar dig..
 3. Montering – stationär, mobil, vägg;
 4. Inredning – väljs beroende på sovrumets stil;
 5. Material för produktion – metall, massivt trä, läder, MDF, spånskiva;
 6. Priskategori.

Råd: du bör inte välja en stor byrå om du har få saker. Naturligtvis kan alla hyllor fyllas med alla möjliga saker, men på grund av den övergripande byrån kommer du att förlora ledigt utrymme. Försök att välja de optimala möblerna baserat på parametrarna i ditt sovrum.

Ska jag välja en vit byrå i sovrummet

Vita möbler i inredningen har blivit populära relativt nyligen. Men även nu finns det motståndare till lätta möbler, som motiverar deras negativa inställning till det med opraktiken i vitt. Men i själva verket är detta en stereotyp som utvecklats under den gamla regimen att möbler – garderober, byrå och skåp – ska vara praktiska och inte pretentiösa. Faktum är att en vit byrå för ett sovrum inte är ovanlig. Vit färg kan visuellt förstora rummet, göra det ljusare och bekvämare..

Vitt blankt byrå hjälper till att stilfullt komplettera rummet Vitt blankt byrå hjälper till att stilfullt komplettera rummet

I enlighet med utformningen av sovrummet kan du välja en byrå efter eget tycke. En elegant vit byrå med vridna ben och dekorerad med förgyllning är idealisk för sovrum i klassisk stil. En gammal vit byrå med böjda ben med minimal inredning är lämplig för ett sovrum baserat på Provence. Moderna byrå i minimalistisk stil ger en kombination av flera färger – mörka och vita – och metallbeslag.

Förresten, på mörka möbler syns damm och fläckar bättre än på vitt. Därför, om du funderar på att köpa en vit byrå för sovrummet eller inte, släng alla tvivel. En vit byrå kommer definitivt att bli en ljuspunkt i rummet, uppdatera den och göra den mer bekväm..

Långa byråer för sovrummet

I en enrumslägenhet, där vardagsrummet kommer att fungera som ett sovrum samtidigt, kommer långa byråer i högteknologisk stil att gå bra. På grund av sin storlek förblir rummet så fritt som möjligt, och alla onödiga saker gömmer sig perfekt i byråns lådor. Längden på en sådan byrå kan nå 2 meter med ett djup på 50 cm. Höjden på långa byråer kan variera från 1 m till 1,6 m, vilket skapar en nästan komplett garderob. Lågskåp kan fungera som ställ för TV och annan utrustning – ett musikcenter, DVD -spelare eller digitalbox.

En lång hi-tech byrå är ett bra alternativ för en ett-rums lägenhet En lång hi-tech byrå är ett bra alternativ för en ett-rums lägenhet

Råd: om du vill köpa en lång byrå i rummet är det bättre att göra den på beställning. Tänk på vilka lådor och nischer du kan behöva. Du kan placera allt i en sådan byrå, från underkläder till kuddar till soffan..

Byråbord i sovrummet: små infall av en modern kvinna

Varje kvinna skulle definitivt vilja ha en rymlig garderob och ett toalettbord i sitt sovrum för att pigga upp på morgonen. Det finns dock ingen önskan att störa ett redan litet sovrum. Den ursprungliga lösningen i denna situation är toalettbordet – en byrå i kombination med en spegel. Ett stort utbud av modeller i möbelutställningslokaler gör att du kan välja exakt den möbel som passar perfekt in i ditt sovrum. En byrå med en konventionell spegel ser lite krånglig ut, men praktisk. En tillräckligt stor spegel gör att kvinnor kan sminka sig, styla och titta på sig själva i en spegel i full längd på morgonen. Det finns också små bord med en fällbar spegel, där endast ansiktet kan ses..

För att ordna ett sovrum föredrar många tjejer att välja en vacker byrå med en spegel. För att ordna ett sovrum föredrar många tjejer att välja en vacker byrå med en spegel.

Om vi ​​betraktar denna typ av möbler ur en praktisk synvinkel, kommer en byrå med en vanlig spegel att vara mycket mer lönsam och bekvämare..

Hur man väljer en byrå med lådor i sovrummet (video)

Moderna byråer är så olika och intressanta att det är svårt att stanna vid någon av dem. Möbeldesign kommer att ge unikhet till det inre av rummet. Tack vare det kompetenta valet av en byrå kan du ordna saker i sovrummet, göra det mer mysigt och bekvämt. Valet är ditt!

Design av byråer för sovrummet (fotoexempel)