Jó, mint egy szálloda: 8 szállodai szoba tervezési titok, amelyet otthon kell alkalmazni

Elmondjuk, miért olyan szépek és kényelmesek a szállodai szobák, és hogyan kell ezt otthon is megtenni.

Hálószoba

Titok 1. A belső tér megfelel az épület stílusának és a környezet sajátosságainak

A szállodai szobák díszítésekor a tervezők általában az épület stílusából és a környezet jellemzőiből indulnak ki. Bizonyára Ön is észrevette, hogy ha a szállodát erdő veszi körül, akkor sok természetes fát használnak a belső térben, az ablakok panorámásak lehetnek. Ha a szálloda a tengerparton található, akkor gyakran friss kék-fehér-bézs színekben díszítik, talán tengeri stílusban. Ha a szálloda a város lakónegyedében található, akkor teljesen minimalista és modern. Ha a szálloda épülete régi és klasszikus, akkor a szobákat a megfelelő klasszikus stílusban rendezték be..

  • shanti hazaSzálloda az erdőben Szentpétervár közelében
  • shanti haza Szálloda az erdőben Szentpétervár közelében

Ennek az elvnek a követése a lakás kialakításában mindig előnyös, az ablakon kívüli világ és a lakótér közötti teljes harmónia érzését kelti, és a tulajdonosok jó ízléséről is beszél. Így például a palota birodalmi stílusa a Hruscsov panelen inkább kényelmetlen színházi kellékeknek fog kinézni, de a skandináv stílus vagy a század közepének modern stílusa tökéletesen meggyökerezik.

konyha

Titok 2. A szoba világítása mindig többszintű

Kellemes szórt és lágy fény a hangulat és a kényelem érzését kelti. A szobák elrendezése során a tervezők mindig alaposan átgondolják a világítási forgatókönyveket, és nem a mennyezeti világításra, hanem a falra, az állólámpára és az asztali lámpára támaszkodnak. Otthon akár néhány további lámpa is átalakíthatja a teret..

4 csillagos szálloda

Luxus szoba belseje egy 4 csillagos szállodában Hamburgban

Titkos 3. Az ágyneműnek kizárólag fehérnek kell lennie

A fehér ágynemű minden szállodában alapfelszerelés, és ennek több oka is van. Először is a tisztasághoz kapcsolódik, és bizalmat ad a vendégeknek a szállodában. Másodszor, az egyenruha készletek megkönnyítik a mosást. Harmadszor, a fehér vászon univerzális – minden belső térbe illeszkedik, ráadásul vizuálisan megnöveli a teret..

Ötcsillagos szállodai szoba Párizsban

Titok 4. A tervezők aranyat és kifinomult mély színeket használnak, hogy kiemeljék a luxus hangulatát a deluxe szobákban.

Például a lila gyakran látható az ötcsillagos szállodák drága szobáinak belsejében. Más népszerű “luxus” árnyalatok a kék és a csokoládé. Használja ezeket a tippeket, ha azt szeretné, hogy a lakás belseje drága legyen.

Szoba a moszkvai Four Seasons Hotelben

Titok 5. Az ágy a figyelem középpontjában áll

A statisztikák szerint a bejelentkezés után a legtöbb vendég először leül az ágyra, és értékeli, majd minden alkalommal, amikor a fáradt nyaralók vagy az üzleti utazók este visszatérnek a szobába, rohannak, hogy mielőbb rászálljanak. Ezen okok miatt a szállodatulajdonosok maximális figyelmet fordítanak a hálórész elrendezésére:

  • Az ágy nem túl messze van a bejárattól;
  • Használjon legalább négy párnát (két párna egyetlen ágyhoz);
  • Válasszon egy szép fejtámlát, és / vagy emelje ki az alvóhelyet textíliákkal (leggyakrabban ezek az utak és díszpárnák hangsúlyos színekben);
  • Világítsa meg az alvóhelyet asztali lámpákkal vagy lámpákkal;
  • Helyezze a TV -t az ágy elé.

Az ágy olyan, mint egy szálloda

Az ágy olyan, mint egy szálloda

Titok 6. A fürdőszoba a szálloda arca

Egy másik hely, ahol a vendégek fokozott követelményeket támasztanak, a fürdőszoba. A vízvezeték szervizelhetősége és kényelme, a törülközők frissessége és puhasága, a felületek tisztasága – ezek magától értetődő kritériumok. De egy igazán jó szállodában a fürdőszoba is gyönyörű. Gyakran még gazdagabb és kifinomultabb, mint maga a szoba. Miért nem követi ezt az elvet otthon is? Egy gyönyörű fürdőszoba egy kicsit boldogabbá teszi a mindennapokat.

Fürdőszoba

Titok 7. A szőnyegek kötelezőek

Szinte minden jó szálloda szőnyeget használ a szobák és a termek díszítésére. Ez szintén nem véletlen, mert két legyet ölnek meg egy csapásra, ami a tökéletes pihenéshez szükséges: az otthonosság és a kényelem érzését keltik, és jobb hangszigetelést is biztosítanak. Otthon szőnyegre van szükség ugyanezen okok miatt. Látni fogja, hogy néhány bevonat, mondjuk a nappaliban és a hálószobában, azonnal kényelmesebbé és csendesebbé teszi otthonát..

szőnyeg a nappaliban

Titkos 8. Színes ékezetek csak textíliák és dekorációs elemek formájában

Általában a szállodatulajdonosok nem használnak élénk színeket a szállodai szobák kialakításában, mivel a vendégekre gyakorolt ​​hatásukat lehetetlen megjósolni. Leggyakrabban a belső tér színsémája 2-3 univerzális, diszkrét és világos árnyalatból áll, amelyek növelik a teret. Az aktív színkiemelések azonban textíliák (függönyök, ágytakarók, párnák, kárpitok, szőnyegek) és dekorációs elemek formájában is megjelenhetnek.

A lakótér kialakításánál a “semleges alap + színes ékezetek dekor és textília formájában” képlet jó, mert lehetővé teszi a belső tér egyszerű és olcsó megváltoztatását, ha szükséges.

nappali

Végezetül meghívjuk Önt, hogy nézzen meg egy válogatást a különböző szállodák csinos belső tereiről készült fényképekről, hogy inspirációt adjon a tervezéshez..

Képgaléria