Rengøring, vasketøj og dagligdag for amerikanerne: 9 chips, der bør vedtages … eller ej?

Hvordan gør amerikanerne rent, organiserer deres hverdag og deres hjem? Ligesom indbyggere i ethvert andet land – på forskellige måder. At bringe den amerikanske livsstil til en fællesnævner er for det første vanskeligt og for det andet utaknemmeligt, fordi alt for mange faktorer påvirker den måde, vi driver vores økonomi på. Meget afhænger af geografi og klima, indkomst og uddannelse, alder og smag. For eksempel vil hverdagens vaner for repræsentanterne for det fattige “en-etagers Amerika” være meget forskellige fra vanerne hos ejerne af luksuriøse palæer. Eller sig, rengøring af New Yorkere, der bor i lejlighedsbygninger, fra rengøring af Los Angeles -beboere. Og alligevel kan der skelnes mellem almindelige eller almindelige “amerikanske” træk ved at bringe orden i huset. Nogle af dem skal i øvrigt vedtages, og noget skal tages i betragtning som en sjov kendsgerning..

1. De fleste amerikanere støvsuger med en håndholdt støvsuger

De fleste amerikanere har støvsuget, støvsuget og det ser ud til, at de udelukkende vil støvsuge med opretstående støvsugere i lang tid fremover. En sådan enhed har sine fordele, men dens vægt er 4-6 kg (ældre generationens modeller vejede endnu mere), hvilket gør rengøring til tortur. Dette er især overraskende, når man tænker på, at det mest populære gulv i USA er finurligt tæppe (groft, som linoleum i Rusland).

Det er bemærkelsesværdigt, at støvsugere af containertype, som vi kender, også sælges i Amerika, men de er ikke efterspurgte. Amerikanerne opfatter dem snarere som “excentrisk europæisk selvforkælelse”.

Priserne for lodrette støvsugere starter ved $ 50 og opefter

2. I enhver uklar situation bruger amerikanerne engangsservietter

Amerikanerne er rigtige fans af engangsservietter og bruger dem til både daglig og ugentlig rengøring. For eksempel, selv i nogle børnehaver, vaskes gulve med vådservietter. Ud over gulvrenseklude (fastgjort til moppen som engangsdørmåtte) er der mange andre typer engangsservietter. De er tørre og våde, papir og ikke-vævede, til VVS eller køkkenoverflader, til støv eller desinfektion, til glas, træ, fliser, stål, træ og læder, der er endda organiske servietter gennemblødt i eddike og æteriske olier. Det er meget praktisk, hurtigt og hygiejnisk – du behøver ikke vaske og skylle klude. På den anden side er fascinationen af ​​servietter (især dem, der er fremstillet af fiberdug) ikke særlig rimelig ud fra et miljømæssigt synspunkt..

3. “Kurvmetoden” er en obligatorisk del af den daglige eller ugentlige rengøring

Du har måske set i film eller tv -shows, hvordan værtinden rydder op, bevæger sig rundt i huset med en kurv og samler ting eller tøj i det. Denne teknik er meget populær i Amerika og fik endda sit eget navn “kurvmetode”. Vi råder dig til at tage det i betragtning og inkludere det i din daglige og ugentlige rengøringscyklus..

kurv

4. Pantry er en integreret del af et ægte amerikansk hjem

Et andet nationalt træk ved amerikanerne er vanen med at fylde mad op flere uger i forvejen. For eksempel er side om side to-dørs køleskabe ikke så populære andre steder end i USA..

I dette udvalg af fotos kan du se, hvor stort og lille spisekammer ser ud..

5. Nyttigt livshack fra amerikanere – organisering af opbevaring med mange bakker, kurve, containere og bakker

Amerikanerne organiserer de samme spisekammer, køleskab, omklædningsrum, nytteblokke, stativer i garager ved hjælp af alle slags kasser, bakker, kurve, containere og bakker. Denne vane hos amerikanerne er værd at tage til efterretning, da det virkelig hjælper med at skabe et bæredygtigt hjem..

6. Ark med elastikbånd og kun

Amerikanerne elsker det, når arkene er stukket meget stramt og pænt ind, så de bruger kun monterede plader..

7. Amerikanerne vasker kun med flydende vaskemidler og bruger tørretumblere.

Amerikanerne vasker ikke med vaskepulver, men med flydende produkter; i stedet for skyllemiddel bruger de specielle servietter imprægneret med et skyllemiddel – de sættes i tørretumbleren sammen med vasket vasketøj. Som et resultat får vasketøjet en blød og behagelig aroma, mindre rynker. I øvrigt om tørremaskiner. De findes i næsten alle private hjem og letter i høj grad amerikanernes liv, og frigør dem næsten fra behovet for at hænge ting op til tørring og fra behovet for at stryge tøj og sengetøj..

8. Affaldskværn – en vigtig teknik på niveau med opvaskemaskine og støvsuger

Disposer (et andet navn for “genbrugsindretning”, “skraldemaskine”) blev opfundet i Amerika, og det er her, det er størst efterspørgsel. Amerikanerne kan simpelthen ikke forestille sig livet uden ham! Denne enhed er installeret mellem vasken og kloakken ud over skraldespanden og giver dig mulighed for at male organiske stoffer som f.eks. Grøntsagsskal og æggeskaller med et tryk på en knap og derefter dræne dem i et rør..

9. Bakke “Lazy Susan” – den hemmelige nøgle til praktisk og kompakt opbevaring i dybe skabe og mere

Hvorfor runde pladespillere og bakker i Amerika kaldes “dovne Susan” Amerikanerne ved ikke med sikkerhed. Mange mennesker bruger imidlertid denne organisator i deres køkkenskabe, opbevarer krydderier, flasker med olier og saucer på dem, på badeværelset til cremer og kosmetik og i husholdningsblokken til rengøringsprodukter. På grund af at bakken roterer, er det lettere at få adgang til ting, de opbevares kompakt og pænt.