Ghid de selecție a cadrului de bucătărie și instrucțiuni de instalare

Panourile false pentru bucătărie sunt utilizate atunci când trebuie să ascundeți o anumită zonă în decor, de exemplu, ondulațiile canalului sau baza căștilor. Să ne dăm seama ce materiale și modele sunt potrivite pentru panourile false din bucătărie, să clarificăm problemele de instalare și prețurile.

Când sunt necesare rame

Panoul fals pentru bucătărie poate:

 • Înlocuiți șorțul de bucătărie;
 • Închideți ondulația de la capotă;
 • Ascundeți nișe sau comunicații inutile;
 • Decorați picioarele mobilierului;
 • Îndepărtați spațiul dintre dulapurile de mobilier și perete;
 • Acoperiți o nișă sau distanța dintre dulapuri;
 • Ajutor la crearea unui sistem de iluminat decorativ;
 • Aliniați suprafețele vizual.

Mai jos sunt exemple foto ale utilizării panourilor false în bucătărie.

Mascarea unei țevi ondulate cu un panou fals

Mascarea unei țevi ondulate cu un panou fals

Mascare a țevilor cu panouri false

Panou fals în designul spațiului pervazului

Panou fals în designul spațiului pervazului

Deci, sarcina principală a panourilor false este camuflajul. Dar, datorită lor, pereții din bucătărie se pot transforma într-un detaliu de accent al interiorului, deoarece multe panouri false sunt decorate folosind tehnologia de imprimare foto. Aceasta înseamnă că partea din față a materialului poate fi decorată nu numai cu imitație de plăci, ci și cu vedere la New York noaptea sau la o cascadă strălucitoare..

Materiale pentru panourile cadrului

Panourile false pentru bucătărie sunt plăci speciale de finisare, decorate pe o parte. Pentru fabricarea lor, se utilizează următoarele materiale..

Lemn natural

Un material ecologic, frumos, durabil, care este, de asemenea, supus restaurării. Adevărat, în bucătărie, el nu este foarte practic, deoarece se teme de schimbările de temperatură și umiditate, de obiecte ascuțite și de curățarea frecventă. Cel mai adesea, panourile din MDF furniruit cu un strat de ceară sunt utilizate pentru finisarea șorțului și subsolului..

Un exemplu de finisare a soclului cu panouri din lemn

Un exemplu de finisare a soclului cu panouri din lemn

Cadru furniruit

Cadru furniruit

MDF, laminat cu PAL

Sunt ușor de asamblat și au un efect decorativ ridicat, pot imita orice textură sau pot imprima fotografii. Durabilitatea acestor structuri depinde de rezistența stratului superior de protecție. Cele mai sigure opțiuni sunt lăcuite sau acoperite cu acril.

Șorț din MDF

Șorț din MDF

Șorț din MDF

Șorț din MDF

 • Șorț din PAL Șorț din PAL
 • Șorț din PAL Șorț din PAL

Panouri de sticlă

Sunt practice, ignifuge, vă permit să experimentați cu iluminarea din spate, nu se deteriorează de umezeală. Panourile din sticlă sunt realizate din acril, silicat, policarbonat, sticlă călită și triplex.

 • Panourile din sticlă triplex și sticlă călită sunt cele mai potrivite pentru finisarea șorțului. Deoarece sunt absolut sigure chiar și atunci când sunt rupte, sunt durabile și nu se tem de căldură (inclusiv de la o sobă cu gaz).

Sticla poate fi decorată cu imprimeuri foto sau modele sablate.

Șorț de sticlă cu fixare de profil

Șorț de sticlă cu fixare de profil

Ecran de sticlă în peretele dintre bucătărie și baie

Ecran de sticlă în peretele dintre bucătărie și baie

 • Skinali în interiorul bucătăriei
 • Skinali în interiorul bucătăriei

În fotografia de mai jos puteți vedea un exemplu de mascare a unei ondulații cu un panou de sticlă iluminat din spate..

Rama de sticlă iluminată care ascunde ondulația

Puteți vedea procesul de instalare a șorțului cu propriile mâini în următorul videoclip..

Rame de plastic

Cele mai accesibile panouri, practice, rezistente la umiditate, ușor de întreținut, pot fi asamblate cu ușurință manual și tăiate în părți mici. Plasticul imită orice material, de exemplu, piatră, zidărie sau plăci „porc”, dar totuși nu este fiabil.

Apropo, în Ikea puteți cumpăra panouri de perete din plastic Fastbu pentru dale pe o parte și cu o suprafață simplă pe cealaltă. Aceasta înseamnă că puteți schimba cu ușurință designul șorțului în funcție de starea dvs. de spirit. Panourile de perete Ikea trebuie fixate pe perete folosind profile speciale.

Panou de perete Fatsbu, Ikea

Panou de perete Fatsbu, Ikea

Metal

Panourile metalice sunt cel mai adesea din oțel inoxidabil. Pentru o spate de bucătărie, este mai bine să folosiți suprafețe mate – nu sunt pete atât de vizibile din apă. Adesea, numai zona din spatele plăcii este împodobită cu panouri metalice..

Șorț metalic

Diamant fals

Poate imita textura unui ferăstrău tăiat din marmură, granit și chiar pietre ornamentale sau poate fi un cip brut de material natural netratat. Excelent pentru finisarea șorțurilor pentru a se potrivi cu blatul.

Panouri din piatră artificială

Reguli de selecție a proiectelor

În funcție de scopul lor sau de dorințele dvs., panourile false pot juca rolul unui accent în interior sau, dimpotrivă, nu atrag atenția asupra lor, copiind suprafețe adiacente.

 • Ca decor de accent, se utilizează panouri cu imprimare foto, culori monocromatice, dar strălucitoare sau panouri care imită lemnele exotice, cum ar fi zebrano..

Șorț de accent

 • Pentru a face rama neutră, trebuie să fie potrivită cu suprafețele adiacente, de exemplu, blaturi, fațade de bucătărie sau pereți. În caz contrar, puteți alege nuanțe și texturi universale – „bob de lemn”, alb, metalic argintiu, precum și sticlă mată sau transparentă.

Panouri false sub fereastră

Șorț de sticlă în interiorul bucătăriei în stil mansardă

Luați în considerare și următoarele sfaturi:

 • Praful și petele sunt mai vizibile pe suprafețele întunecate decât pe cele deschise sau pestrițe.
 • Panourile de perete colorate și luminoase, de exemplu, cu imprimarea fotografiilor, este recomandabil să le utilizați, cu un interior laconic.
 • Dacă ale tale bucătărie mică, atunci pentru finisarea zonei de lucru merită să alegeți panouri de nuanțe deschise. Nu vor reduce spațiul și vor reflecta lumina..

Metode de instalare de bază

Panourile false din bucătărie pot fi fixate atât permanent, cât și în așteptarea unor schimbări periodice, demontare sau deschidere-închidere.

 • Suport staționar

Puteți fixa panourile cu șuruburi autofiletante, silicon sau lipici. Fixarea cu șuruburi autofiletante vă permite să fixați în siguranță panoul în locul dorit și, dacă este necesar, să îl demontați. Punctele de fixare sunt decorate cu dopuri rotunde. Instalarea cu adeziv sau silicon este posibilă dacă peretele este plat.

 • Montare nestatiară

Această metodă este bună atunci când închid comunicațiile, de exemplu, ondulații sau țevi, astfel încât să aibă întotdeauna acces. În acest caz, materialul poate fi fixat magnetic, facilitând îndepărtarea, dacă este necesar. O altă modalitate este fixarea cu profiluri în care este inserată rama. „Peretele” este asamblat în conformitate cu principiul șanțului din blocuri sau se folosește un modul solid. Apoi acest perete „se rostogolește” între lamele și toate îmbinările care au apărut sunt închise cu colțuri sau suprapuneri decorative.

Desigur, înainte de a fixa materialul, trebuie să pregătiți peretele: este posibil să nu fie perfect plat, dar, cu toate acestea, fără defecte și picături mari. Este suficient să tencuiți baza, să așteptați să se usuce și apoi să treceți la etapa următoare.

Puteți afla mai multe despre fixarea panourilor din plastic și MDF în următorul videoclip.