Sininen väri keittiön sisätiloissa – 5 suunnitteluvinkkiä ja 100 valokuvaa inspiraation saamiseksi

Sininen keittiö on paras ratkaisu niille, jotka asuvat kuumassa, aurinkoisessa maassa. Loppujen lopuksi sinisen pääominaisuus on kyky luoda rauhan ilmapiiri ja samalla “jäähdyttää” ja virkistää sisustusta. Mutta onko se sopivaa kylmässä Venäjällä, jossa keittiön pitäisi olla talon lämpimin ja mukavin paikka? Vastauksemme on kyllä, se on sopiva, kun sitä käytetään oikeissa sävyissä, yhdistelmissä ja mittasuhteissa. Niille, jotka etsivät suunnitteluideoita tulevaan tai olemassa olevaan siniseen keittiöönsä, esittelemme valikoiman 100 inspiroivaa valokuvaa ja 5 vinkkiä sinisen käyttämiseen sisätiloissa..

Väri ominaisuus

Jotta sininen sisällytettäisiin onnistuneesti keittiön sisustukseen, sinun on tiedettävä sen ominaisuudet..

 • Vaikutus henkiseen ja fyysiseen tilaan: sininen, kuten vihreä, on lyhyen aallon väri, eli silmämme lepäävät siihen. Sillä on myös rauhoittava vaikutus samanaikaisesti: se alentaa ruokahalua, alentaa verenpainetta, vaikuttaa myönteisesti mielialaan ja hermostoon ja samalla edistää keskittymistä, kehittää luovaa ajattelua. Näistä ominaisuuksista seuraa, että sininen sisustus sopii erityisesti ruokavaliota noudattaville ihmisille, kuumille, impulsiivisille ja liian tunteellisille ihmisille sekä verenpainepotilaille..
 • Sinistä sisustusta suositellaan erityisesti: hyvin valaistuihin keittiöihin, joissa on etelään päin olevat ikkunat, sekä pieniin ja kapeat keittiöt.

Välimeren maan sininen keittiö

 • Vuorovaikutus avaruuteen: sininen toisin kuin sininen ei “paina” esineitä eikä “syö” tilaa, vaan päinvastoin – lisää ja laajentaa sitä, joten lähes kaikkia sinisen muunnelmia voidaan käyttää suurissa massoissa, esimerkiksi suurten seinien suunnittelussa huonekalut, esimerkiksi kuulokkeet ja jopa lattia ja katto alla olevan kuvan mukaisesti (selaa).
 • Keittiö, jossa sininen katto
 • Keittiö, jossa sininen katto
 • Vuorovaikutus muiden värien kanssa: sinisiä sävyjä esiintyy luonnossa erittäin suurina määrinä, koska nämä ovat taivaan ja veden värejä, ja siksi ne yhdistetään lähes kaikkiin sateenkaaren väreihin ja erityisesti: spektrin naapureihin – vihreä ja sininen, vastakohtien kanssa – oranssi ja keltainen sekä akromaattiset värit – valkoinen, harmaa ja musta.
 • Sopivat tyylit: sininen sävyinen keittiö voidaan sisustaa mihin tahansa tyyliin, mutta tyylit ovat erityisen orgaanisia: klassikko, provence, maa, nuhjuinen tyylikäs, Välimeren, merellinen, espanjalainen, Skandinaavinen.

Sininen keittiö englantilaisen mökin ja Provencen tyyliin

5 vinkkiä keittiön värimalleihin

 1. Suurissa massoissa sininen, erityisesti harmaa ja vaaleansininen, voi johtaa melankoliseen, liian rentoon tilaan. Tämän vaikutuksen ja tasapainon välttämiseksi, esimerkiksi seinien sininen taustakuva, sinun on täydennettävä sisustusta virkistävillä väreillä: keltainen, punainen, kuuma vaaleanpunainen, oranssi.

Siniset seinät virkistävillä värisävyillä

 1. Pääsääntö käyttää sinistä sisätiloissa: koska tämä väri on kylmä, sen on oltava tasapainossa sisällyttämällä “lämpimät” värit: beige, kerma, ruskea, keltainen ja muut sävyt. Alla oleva kuva on loistava esimerkki beigestä ja sinisestä keittiöstä Provence -tyyliseen sisustukseen..
 • Beige ja sininen keittiö
 • Beige ja sininen keittiö
 • Beige ja sininen keittiö
 • Beige ja sininen keittiö

Yritä myös käyttää enemmän mattapintaisia ​​kuin kiiltäviä kuvioita sisustuksessa ja huonekaluissa. Toinen varma tapa lisätä lämpöä ja mukavuutta on käyttää paljon lämpimiä luonnonmateriaaleja, eli pöytätekstiilejä, mattoja ja verhoja, jotka on valmistettu luonnonkankaista, puukalusteita..

Matto sinisen keittiön sisätiloissa

 1. Värikylläisyydestä ja kirkkaudesta riippuen sisustuksen sininen väri voi olla taustan rooli, joka täydentää pääväriä ja aksenttia:
 • jos pieni keittiö, sitten vaaleansininen tai vaalean harmaa-sininen on paras sävy seinille tai tapetille, koska ne lisäävät visuaalisesti tilaa eivätkä “sammuta” luonnonvaloa. Lisäksi tällaisella rauhallisella taustalla voit usein kokeilla ja muokata keittiön suunnittelua korvaamalla vain sisustuksen, tekstiilit ja jotkut huonekalut;
 • Vaaleansiniset seinät keittiön sisätiloissa
 • Vaaleansiniset seinät keittiön sisätiloissa
 • jos keittiön ikkunat ovat pohjoiseen, länteen tai itään, on parempi käyttää sinistä väriä sisustuksessa vain korostuksena, esimerkiksi sisustuksessa, astioissa, esiliinan koristuksessa, keittiötekstiileissä, mutta täysin siniset verhot ja tapetit tekevät keittiöstä epämukavan;
 • Esiliina ja sininen sisustus keittiön sisätiloissa
 • Esiliina ja sininen sisustus keittiön sisätiloissa
 • jos haluat käyttää kirkkaan sinistä, taivaansinistä, turkoosia väriä yhdessä muiden kirkkaiden värien kanssa, suuri osa valkoisesta ja suuri määrä luonnonmateriaaleja voi tasapainottaa kirkkaita värejä.
 1. Harmonisimmat kumppanivärit ovat, kuten jo todettiin, sävyt: vihreä, sininen, oranssi, keltainen sekä valkoinen, harmaa ja musta. Etsi inspiraatiota luonnosta ja käytä todistettuja värimalleja ja värimalleja tunnistaaksesi tarkemmin onnistuneet väriyhdistelmät. väriyhdistelmän periaatteet. Tämä oppitunti auttaa sinua säveltämään sisustuspaletin itse:

 1. Ja tässä on vinkkejä kumppanivärien valitsemiseksi kolmessa perusvärissä:
 • yksivärisenä sininen yhdistetään kaikkiin siihen liittyviin sävyihin ja väreihin (sininen, turkoosi, taivaansininen, harmaa, minttu jne.);
 • Yksivärinen sininen asteikko keittiön sisätiloissa
 • Yksivärinen sininen asteikko keittiön sisätiloissa

Yksivärinen sininen asteikko keittiön sisätiloissa

 • neutraalissa mittakaavassa harmoninen liitto, jossa on samanlaisia ​​sävyjä – vaaleanvihreä, vaalean violetti, vaaleanpunainen, harmaa, beige;
 • kontrastialueella on harmoninen yhdistelmä, jossa on lisäväri – keltainen, sekä oranssi, punainen, musta ja valkoinen.

Musta ja sininen keittiön sisustus

Oranssi-sininen väri keittiön sisätiloissa

Kuvagalleria väriyhdistelmistä

Yhdistelmä valkoisen kanssa

Valkoinen ja sininen sisustus eivät koskaan mene muodista ja sopivat mihin tahansa tyyliin, koska näiden värien yhdistelmä on yhtä harmoninen kuin taivas pilvien kanssa tai merivesi vaahdolla.

 • Vinkki: sininen ja valkoinen voidaan ottaa käyttöön keittiön värimaailman perustana, ja lisäämällä siihen muita kontrastisia, kirkkaita tai neutraaleja värejä voit luoda win-win-yhdistelmän.

Alla olevassa kuvassa on esimerkkejä sinivalkoisesta keittiöstä.

Valkoinen keittiö, jossa on sininen aksenttiseinä

Valkoinen ja sininen keittiö

Valkoinen ja sininen keittiö

Valkoinen on erityisen orgaanista, kun keittiön sisustuksessa on etnisiä motiiveja: venäläinen Gzhel, espanjalaiset laatat, kiinalainen ja Delft -posliini.

Valkoiset ja siniset ruokasalit

 • Valkoinen ja sininen keittiö
 • Valkoinen ja sininen keittiö
 • Valkoinen ja sininen keittiö

Yhdistelmä beigen kanssa

Vähemmän onnistunut on sinisen yhdistelmä kaikkien beige -sävyjen kanssa. Tämä on toinen väriyhdistelmä, jonka suunnittelijat ovat lainanneet luonnosta – taivaansininen meri hiekkarannoilla ja taivas vehnäpelloilla..

 • Vinkki: vaikka lämmin beige ja kylmä sininen täydentävät toisiaan, niillä molemmilla on rauhoittava vaikutus, joka on tärkeämpää makuuhuoneessa. Keittiössä kannattaa kuitenkin lisätä hieman impulsiivisia, virkistäviä värejä. Katso näitä beigejä ja sinisiä sisätiloja tarkemmin alla olevassa kuvassa – kirkkaan vaaleanpunaisten kukkien kimput eivät ilmestyneet pöydille vahingossa, vaan ammattisuunnittelijat valitsivat ne erityisesti.

Beige ja sininen yhdistelmä keittiön ja ruokasalin sisustuksessa

Beige ja sininen yhdistelmä keittiön ja ruokasalin sisustuksessa

Yhdistelmä vihreän kanssa

Sininen ja vihreä ovat spektrin läheisiä naapureita, joten ne ovat täydellisessä harmoniassa keskenään. Koska luonnossa tätä kukkien liittoa edustavat useimmiten kasvit (nämä ovat ruukkukukkia ja kelloja nurmikolla, hyasintteja ja niiden herkkiä varret, levät merivedessä, puiden kruunut saman taivaan taustalla), luonnolliset kasvien sävyt olla menestynein yhdistettynä siniseen.

 • Vihreä-sininen keittiö
 • Sinisen ja vihreän yhdistelmä keittiön sisätiloissa

Yhdistelmä sinisen kanssa

Sininen tulee sinisestä, joka on laimennettu valkoisella maalilla. Sinisen läheisyydessä sininen muuttuu pehmeämmäksi, syntyy värileikki ja raikkauden ja viileyden vaikutus voimistuu, joten on parempi välttää tällaista yhdistelmää “pohjoisen” keittiön suunnittelussa.

 • Sininen ja sininen väri keittiön sisätiloissa
 • Sininen ja sininen väri keittiön sisätiloissa

Yhdistelmä keltaisen kanssa

Uskotaan, että keltainen on päinvastainen väri kuin sininen ja sininen, mikä tarkoittaa sitä, että se täydentää ja sopii erityisesti siihen. Itse asiassa sinisen vastakohta on oranssi, mutta keltainen ja sininen eivät ole sitä huonompia. Keltaisen iloisuus ja lämpö enemmän kuin kompensoi sankarimme kylmyyden ja tasapainon, joten tämä pari sopii mihin tahansa keittiöön – jopa pohjoiseen, jopa etelään, mutta jos haluat simuloida keittiön rauhallista ilmapiiriä, käytä keltaista mykistettyjä, vaaleita, lempeitä värejä tai pieniä määriä.

 • Keltainen ja sininen keittiön sisätiloissa
 • Keltainen ja sininen keittiön sisätiloissa
 • Keltainen ja sininen keittiön sisätiloissa

Yhdistelmä vaaleanpunaisen kanssa

Vaaleanpunainen yhdistettynä siniseen voi luoda erilaisia ​​tunnelmia sävystä riippuen. Jos käytät kirkkaan vaaleanpunaisia ​​maaleja, keittiön muotoilu muuttuu dynaamisemmaksi ja tunteellisemmaksi, jos käytät vaaleanpunaista sävyä, niin se on hillitty ja liian rauhallinen. Siksi voit käyttää seuraavia yhdistelmiä: kuuma vaaleanpunainen + pehmeä sininen, pehmeä vaaleanpunainen + turkoosi, pehmeä vaaleanpunainen + pehmeä sininen + keltainen tai oranssi (virkistävät värit), kirkkaan sininen + kuuma vaaleanpunainen + beige (tasapainottava väri) jne..

Muutama esimerkki tällaisista yhdistelmistä seuraavassa kuvan liukusäätimessä.

 • Vaaleanpunainen ja sininen väri keittiön sisätiloissa
 • Vaaleanpunainen ja sininen väri keittiön sisätiloissa
 • Vaaleanpunainen ja sininen väri keittiön sisätiloissa

Yhdistelmä ruskean kanssa

Ruskea voi myös täydentää ja “lämmittää” sinistä valikoimaa, varsinkin jos se on puukalusteet ja lattia.

Ruskea ja sininen väri keittiön sisätiloissa

 • Ruskea ja sininen väri keittiön sisätiloissa
 • Ruskea ja sininen väri keittiön sisätiloissa

Puun rakenne ja sininen väri ruokasalin sisustuksessa

Puun rakenne ja sininen väri ruokasalin sisustuksessa

Yhdistelmä punaisen kanssa

Tätä vastakkaista väriyhdistelmää ei käytetä usein keittiön suunnittelussa, mutta se voi olla varsin harmoninen, varsinkin jos se on vaaleanpunaista tai oranssinpunaista..

 • Punainen ja sininen keittiön sisätiloissa
 • Punainen ja sininen keittiön sisätiloissa
 • Punainen ja sininen keittiön sisätiloissa
 • Punainen ja sininen keittiön sisätiloissa

Yhdistelmä harmaan kanssa

Jotta siniharmaa keittiö ei näyttäisi liian kylmältä ja synkältä, täydennä sisustusta lämpimillä sävyillä, runsaalla valkoisella ja puisella huonekalulla..

Harmaa ja sininen väri keittiön sisätiloissa

Yhdistelmä mustan kanssa

Sinivalkoinen keittiö, jossa on mustia aksentteja, on rohkea ja katkeamaton ratkaisu, joka on erityisen suosittu skandinaaviseen tyyliin.

 • Musta ja sininen väri keittiön sisustuksessa Provencen tyyliinMusta ja sininen väri keittiön sisustuksessa Provencen tyyliin
 • Musta ja sininen väri keittiön sisätiloissa

Kuvagalleria ideoista

Provencen sininen keittiö

Jos etsit tulevan keittiön sisustustyyliä sinisellä, katso tarkemmin Provencen tyyliä, jolle tämä ominaisuus on ominaista.

 • Valkoinen ja sininen Provence -tyylinen keittiö
 • Valkoinen ja sininen Provence -tyylinen keittiö
 • Valkoinen ja sininen Provence -tyylinen keittiö
 • Beige ja sininen Provence -tyylinen keittiö
 • Beige ja sininen Provence -tyylinen keittiö
 • Beige ja sininen Provence -tyylinen keittiö
 • Beige ja sininen Provence -tyylinen keittiö

Sininen setti sisätiloissa

Keittiösarjan sininen väri on alkuperäinen vaihtoehto suosituille valkoisille ja beigen sävyille, koska se myös lisää visuaalisesti tilaa. Seuraavassa valokuvavalikoimassa on harmaita, ruiskukan sinisiä, harmaita ja vaaleansinisiä kuulokkeita eri tyyleissä – Provencesta skandinaaviseen.

Sininen kuuloke

Sininen setti sisätiloissa

Sininen skandinaavinen tyyli

Sininen setti Provencen tyyliin

Sininen kuuloke

Sininen tapetti keittiön sisätiloissa

Pystysuora raidallinen tapetti on erinomainen valinta keittiöihin, joissa on matala katto, Vichy- tai kukkatapetti täydentää maa- ja Provence -tyylisiä keittiöitä, espanjalaiset Azulejos -tyyliset taustakuvat herättävät henkiin skandinaavisen, välimerellisen ja tietysti espanjalaisen keittiön.

 • Sininen tapetti keittiön sisätiloissa
 • Sininen tapetti keittiön sisätiloissa
 • Sininen tapetti keittiön sisätiloissa
 • Sininen tapetti keittiön sisätiloissa
 • Sininen tapetti keittiön sisätiloissa
 • Tapetti keittiössä Provencen tyyliin

Keittiön siniset seinät

Vaaleansiniset ja vaaleansinisenharmaat seinät ovat monipuolisimpia ja win-win-vaihtoehtoja, turkoosi ja harmaa seinät sopivat paremmin korostusseinän korostamiseen alla olevan kuvan mukaisesti.

Sininen aksenttiseinä keittiön sisätiloissa

Siniset seinät keittiön sisätiloissa

 • Siniset seinät keittiön sisätiloissa
 • Siniset seinät keittiön sisätiloissa
 • Siniset seinät keittiön sisätiloissa

Sininen esiliina -kuuloke

Sininen kuulokkeiden esiliina on loistava ratkaisu, koska tämä väri on varsin käytännöllinen ja liittyy puhtauteen, mutta muista, että jos sinisen sävy muuttuu sinisemmäksi, tuotteet eivät näytä liian herkullisilta, joten on parempi valitse sävyt lähellä turkoosia.

 • Sininen esiliina keittiön sisätiloissa
 • Sininen esiliina keittiön sisätiloissa
 • Sininen esiliina keittiön sisätiloissa
 • Sininen esiliina keittiön sisätiloissa
 • Sininen esiliina keittiön sisätiloissa

Siniset verhot keittiön sisätiloissa

Ja lopuksi, viimeinen valikoima valokuvia, jotka käsittelevät keittiön verhoja ja viimeinen vinkki: on parempi ripustaa tavalliset siniset verhot ruokasalissa, makuuhuoneessa tai olohuoneessa ja keittiön ikkunoissa suosia vaaleita verhoja häkki, raidallinen, kukkia ja kuvioita, niin ne ovat vähemmän likaisia ​​ja sopivat paremmin sellaiseen utilitaristiseen ympäristöön kuin keittiö.

Roomalaiset siniset sävyt

Siniset verhot keittiön sisätiloissa

Siniset verhot keittiön sisätiloissa

Siniset verhot keittiön sisätiloissa