Köksvägg: 20 designidéer

Köksväggen är det mest funktionella området i rummet Köksväggen är det mest funktionella området i rummet Det här handlar inte bara om att ordna ett köksförkläde – det handlar bara om efterbehandlingsalternativ, vi pratar om att designa en zon där många köksapparater kommer att placeras kompakt och rationellt.

Köksvägg med takräcken

Takräcken är en ganska enkel design, som är smala rör med pluggar i ändarna, och speciella hängare på dem för köksredskap. Dessa tillbehör kan vara krokar och hyllor som fungerar som ställ för allt..

Takräcken blir mer och mer populär i köksarrangemanget på grund av deras funktionalitet. Takräcken blir mer och mer populär i köksarrangemanget på grund av deras funktionalitet.

Metallräckehyllor, galler. De är lätta att ta hand om och mycket hållbara.. Det är bekvämt att placera på dessa hyllor:

 • kryddbehållare,
 • behållare för bulk,
 • underlägg,
 • grytlappar,
 • rivjärn,
 • skärbrädor,
 • bestick.

Räckesystemen är bekväma och praktiska: de tar inte mycket plats, samtidigt som du kan hålla den viktigaste vikten nära till hands. De fungerar också som en dekoration av köket, så strikt och samtidigt diskret dekorera utrymmet..

Takräcken är det bästa sättet att organisera förvaring av redskap Takräcken är det bästa sättet att organisera förvaring av redskap Takräcken är lämplig för alla köksstilar Takräcken är lämpliga för alla kökstil

Suspenderade system kan vara av två typer:

 • Horisontella takräcken. De vanligaste är fixerade till alla horisontella plan. Oftast är de fästa exakt under skåpen..
 • Vertikala takräcken. Fästa från skåp till bänkskivan, i samma kök eller arbetsvägg, ser de original ut. Ge utrymmet den saknade dynamiken.

De enklaste räcken är enkelsidiga. Färgpalett – från enkla metalliska till ljusa, saftiga nyanser. System med flera nivåer kan göra inredningen tyngre, så det är opraktiskt att använda dem i små kök..

Takräcken i det inre av köket (video)

Köksvägg med gångjärn

Alla föredrar inte hängande skåp på väggarna. Många ägare gillar öppna hyllor, en slags retroversion av arrangemanget av köksväggar..

Moderna designers stöder denna idé: de tror att väggskåp i kombination med köksuppsättningar, även om de är bekväma, praktiska, men väldigt avpersonaliserar lokalerna. Köket blir en mycket rationell plats, utan ljushet och komfort..

Därför är öppna hyllor på väggen, ett skåp eller skänk, byråer och hyllor tillbaka på modet. De bär en vintage plack som gör dem ännu mer populära..

Vissa hantverkare restaurerar gamla kökshyllor och skänk med decoupage och andra dekorationsmetoder, och gör köket unikt, varmt och hemtrevligt.

Hängande hyllor är inte bara dekorativa, utan också en funktionell del av köksväggen och har många fördelar jämfört med slutna skåp. Hängande hyllor är inte bara dekorativa, utan också en funktionell del av köksväggen och har många fördelar jämfört med slutna skåp. Fördelen med hyllor är att allt du behöver är lättillgängligt. Fördelen med hyllor är att allt du behöver är lättillgängligt.

När det gäller hängande hyllor är de bra för följande:

 • Hyllor är ett prydnadsföremål i sig.. Ja, alla saker som lagras på dem syns tydligt. Men tallrikar och köksredskap kan placeras i ett köksskåp, och vackra behållare, söta tallrikar, alla möjliga burkar för bulkprodukter kan läggas ut på en offentlig display..
 • Allt till hands. Det kommer inte att vara nödvändigt att öppna / stänga skåpdörrar, som mycket snabbt börjar irritera med deras knark.
 • Trähyllor ser charmiga ut. De kan dekoreras med hantverk och köksprylar..
 • Hörnhyllor kan vara flera nivåer. De kommer att ta över den del av väggen som ofta inte används. Detta sparar utrymme.

Gångjärniga hyllor skiljer sig åt i material, storlek, struktur, färg. Du kan göra dem med dina egna händer, anpassa sig till funktionerna i köksinredningen.

Skräddarsydda köksväggar kan följa rummets form Skräddarsydda köksväggar kan följa rummets form

Köksväggdekoration – alternativ

Enligt några välkända sovjetiska regler är köksväggen fortfarande ofta dekorerad med kakel. Men detta görs ofta väldigt enkelt, utan att veta hur många intressanta alternativ för att lägga kakel. Idag kan en kakel ha en bild eller ett foto, och själva kaklet kanske inte är i standardform, och det kan läggas ut i form av en mosaik..

Dessutom är köksväggen eller arbetsförklädet dekorerat med följande material:

 • plastpaneler,
 • MDF -paneler,
 • mosaik-,
 • falsk diamant,
 • glas,
 • spegel etc..

Huvudkravet är att väggen ska vara i harmoni med kökets övergripande design..

Hur man väljer en köksvägg (video)

Kök eller arbetsvägg – utrymmen som inte fullt ut används av köksägarna. Genom att gå bort från stereotyper kan du bygga en köksvägg, som om den härstammar från snygga retrovykort. Det kommer att bli underbart eftersom hängskåpens strikta geometri kommer att ge vika för hyllornas öppenhet och enkelhet, köksredskapens elegans och söta finesser. I ett sådant kök vill du laga mat, här vill du behandla hushållsmedlemmar och bjuda in gäster.

Kök vägg design alternativ (foto)