Βερνίκι ντεκουπάζ: τύποι και μέθοδοι εφαρμογής

Το βερνίκι φινιρίσματος για ντεκουπάζ είναι απαραίτητο για να σερβίρει το προϊόν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν χάνει την εμφάνισή του Το βερνίκι φινιρίσματος για ντεκουπάζ είναι απαραίτητο για να σερβίρει το προϊόν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν χάνει την εμφάνισή του. Ένα από αυτά τα βοηθητικά υλικά είναι το βερνίκι φινιρίσματος. Τα βερνίκια ντεκουπάζ παρουσιάζονται στα ράφια των καταστημάτων χειροτεχνίας σε μια εκπληκτική ποικιλία. Μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό σας. Φυσικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν σύμβουλο πωλήσεων και θα σας πει για τις ιδιότητες κάθε προϊόντος, αλλά για να μην χάνετε χρόνο στο κατάστημα, σας προτείνουμε να μάθετε τα πάντα για τα βερνίκια ντεκουπάζ τώρα..

Βάση για βερνίκια ντεκουπάζ

Τα βερνίκια είναι πολυ ενώσεις κατασκευασμένες από ρητίνες και έλαια ή αλκοόλες. Όταν εφαρμόζονται τέτοια διαλύματα στην επιφάνεια, η ρητίνη και τα έλαια στεγνώνουν και η αλκοόλη μετατρέπεται σε ατμό και εξατμίζεται. Το βερνίκι που έχει στεγνώσει στην επιφάνεια του προϊόντος σχηματίζει ένα λεπτό γυαλιστερό ή ματ φιλμ, το οποίο είναι μια αδιάβροχη προστασία. Τα χαρακτηριστικά αυτής της μεμβράνης εξαρτώνται άμεσα από τις ιδιότητες της σύνθεσης που εφαρμόσατε..

Εκτός από τα προστατευτικά διαλύματα φινιρίσματος, υπάρχουν βερνίκια που εκτελούν άλλες λειτουργίες, για παράδειγμα, ρωγμές βερνικιού craquelure όταν στεγνώσουν και προσδίδουν στο προϊόν αντίκες.

Τα βερνίκια ντεκουπάζ στο τελικό προϊόν δημιουργούν ένα λεπτό προστατευτικό στρώμα Τα βερνίκια ντεκουπάζ στο τελικό προϊόν δημιουργούν ένα λεπτό προστατευτικό στρώμα

Μια τέτοια ουσία είναι αναπόσπαστο μέρος της decoupage, η οποία ονομάζεται επίσης τεχνική χαρτοπετσέτας..

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα βερνίκι τελικής επεξεργασίας ντεκουπάζ

Ένα προϊόν διακοσμημένο με μοτίβα κομμένα από χαρτοπετσέτα, ριζόχαρτο, εκτύπωση ή ύφασμα βερνικώνεται από πάνω. Ο αριθμός των στρωμάτων αυτής της ουσίας μπορεί να φτάσει τα 50.

Εάν οι χαρτοπετσέτες κολλημένες στη βάση δεν έχουν πτυχώσεις και ενδείξεις, τότε μόνο τρία στρώματα βερνικιού μπορεί να είναι αρκετά για το σκάφος. Από την πρώτη προσπάθεια, σπάνια κάποιος καταφέρνει να σχεδιάσει ένα προϊόν, χωρίς εμφανή ελαττώματα, έτσι οι αρχάριοι χρησιμοποιούν περισσότερα στρώματα.

Το βερνίκι φινιρίσματος για ντεκουπάζ έχει αντηλιακή προστασία και απωθητικές ιδιότητες στην υγρασία Το βερνίκι φινιρίσματος για ντεκουπάζ έχει αντηλιακή προστασία και απωθητικές ιδιότητες στην υγρασία

Όλα τα στρώματα εκτός από το τελευταίο επεξεργάζονται με λεπτόκοκκο σμυριδόχαρτο για καλύτερη πρόσφυση μεταξύ τους. Το άνοιγμα της τέχνης με βερνίκι είναι απαραίτητο, πρώτα απ ‘όλα, για να δώσετε στο έργο μια τελική όψη και με τη βοήθεια αυτού του σταδίου μπορείτε να κρύψετε όλες τις παρατυπίες και τις ατέλειες που σχηματίζονται στη διαδικασία ντεκουπάζ. Επιπλέον, το βερνίκι έχει ιδιότητες υγρασίας και αντηλιακής προστασίας, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του αντικειμένου που καλύπτεται με αυτό..

Τι πρέπει να είναι ένα βερνίκι ντεκουπάζ με χαρτοπετσέτες

Μπορείτε να αγοράσετε ένα βερνίκι τελικής επεξεργασίας για ντεκουπάζ σε εξειδικευμένο κατάστημα ή κατάστημα υλικού. Για να μην κάνετε λάθος με την επιλογή μιας ουσίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη ενός διακοσμημένου προϊόντος, πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς ποιες ιδιότητες πρέπει να έχει ένα βερνίκι υψηλής ποιότητας..

Τι βερνίκι μπορεί να εφαρμοστεί στο τελικό προϊόν:

 1. Ένα καλό βερνίκι μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα και ομοιόμορφα στην επιφάνεια με μια σκληρή βούρτσα.
 2. Οι υψηλής ποιότητας συνθέσεις ντεκουπάζ φινιρίσματος στεγνώνουν γρήγορα στην επιφάνεια. Τα βερνίκια μακράς ξήρανσης δεν είναι κατάλληλα για εργασία στην τεχνική της χαρτοπετσέτας, καθώς δεν εφαρμόζεται ένα, αλλά πολλά στρώματα στη βάση.
 3. Αντιστοιχεί πλήρως στις ιδιότητες που περιγράφονται στη συσκευασία. Διαφανές, γυαλιστερό ή ματ βερνίκι – παραμένει έτσι και μετά το στέγνωμα.
 4. Εάν το προϊόν είναι υψηλής ποιότητας, τότε η βερνικωμένη επιφάνεια δεν θα κολλήσει μετά το στέγνωμα. Τα κολλώδη προϊόντα είναι δυσάρεστα στην αφή και τα συντρίμμια και η σκόνη προσκολλώνται γρήγορα σε αυτά.
 5. Το βερνίκι ντεκουπάζ δεν πρέπει να αποκτά κιτρινωπή απόχρωση μετά το στέγνωμα.
 6. Η βερνικωμένη επιφάνεια δεν πρέπει να κυλήσει, έτσι ώστε να μην συμβεί αυτό, είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα σε διαφορετικές βάσεις.

Για ντεκουπάζ με χαρτοπετσέτες, πρέπει να χρησιμοποιήσετε βερνίκι υψηλής ποιότητας Για ντεκουπάζ με χαρτοπετσέτες, πρέπει να χρησιμοποιήσετε βερνίκι υψηλής ποιότητας

Η τελική εμφάνιση του προϊόντος σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιλογή του βερνικιού. Όταν αγοράζετε βερνίκι, θυμηθείτε ότι το γυαλί και το πλαστικό δεν μπορούν να επικαλυφθούν με ενώσεις ξύλου και αντίστροφα..

Τι βερνίκι χρησιμοποιείται για ντεκουπάζ: τύποι

Τα βερνίκια μπορούν να έχουν νερό, λάδι ή αλκοόλ. Όλοι έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Το ειδικό βερνίκι ντεκουπάζ είναι περισσότερο διακοσμητικό παρά προστατευτικό, αλλά οι δομικές ενώσεις θα προστατεύσουν τα προϊόντα σας από τυχόν δυσμενείς εκδηλώσεις του περιβάλλοντος.

Τύποι βερνικιών ντεκουπάζ:

 1. Τα ακρυλικά και ακρυλικά βερνίκια χρησιμοποιούνται συχνότερα στο ντεκουπάζ · όταν σκληρύνουν, σχηματίζουν ένα διαφανές αδιάβροχο φιλμ. Συνήθως είναι με βάση το νερό, οπότε αν η σύνθεση πυκνώσει, αραιώνεται απλά με λίγο νερό. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι ιδανικό για εμφύτευση εκτύπωσης με ρύγχος σε βερνίκι..
 2. Τα βερνίκια πολυουρεθάνης έχουν βάση το νερό και το λάδι. Τα βερνίκια με βάση το νερό είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, επομένως χρησιμοποιούνται συχνότερα. Τα μη υδατικά προϊόντα είναι πιο ανθεκτικά και αδιάβροχα και χρησιμοποιούνται συχνά σε τελειώματα σάουνας. Η επίστρωση πολυουρεθάνης στεγνώνει αρκετά γρήγορα και αποκτά όλες τις ιδιότητές της μέσα σε λίγες μέρες.
 3. Τα διακοσμητικά βερνίκια όπως το βερνίκι facet, velor και bitumen συνήθως δεν έχουν ιδιαίτερες προστατευτικές ιδιότητες, αλλά δίνουν στα προϊόντα μια πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Για παράδειγμα, το βερνίκι craquelure σπάει όταν στεγνώσει και δημιουργεί ένα αντίκες. Μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με κόλλα PVA. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε διακοσμητικές συνθέσεις..
 4. Είναι σωστό να εφαρμόζετε νιτρολάκη σε μάσκα και σε γάντια που προστατεύουν το δέρμα των χεριών, καθώς τέτοια διαλύματα είναι πολύ δηλητηριώδη και έχουν έντονη χημική οσμή. Το πλεονέκτημα αυτών των επιχρισμάτων είναι η υψηλή αντοχή τους..
 5. Το Tsapon είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε ακραίες θερμοκρασίες και σχετικά χαμηλό κόστος. Η χρήση του δικαιολογείται για προϊόντα που θα εκτεθούν σε συχνή έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες. Το ξηρό ζαπόν μπορεί να αφαιρεθεί μόνο από βούρτσες και άλλες επιφάνειες με διαλύτη..
 6. Το γυάλινο βερνίκι έχει υψηλή ολκιμότητα και αντοχή στη φθορά, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει δερμάτινα αντικείμενα που συχνά λυγίζουν, όπως πορτοφόλια. Αυτή η λύση είναι δαπανηρή και μπορεί να αλλοιωθεί αν αποθηκευτεί ακατάλληλα..
 7. Το shellac δεν σχηματίζει φιλμ βερνικιού. Τονίζει το βάθος χρώματος των αντικειμένων βαμμένων σε μεταλλικές αποχρώσεις. Χρησιμοποιείται επίσης για τη στερέωση πίστας και πίσσας και δίνει ελαφριά γυαλάδα στο ξύλο..
 8. Το Mod podge ή το βερνίκι ψεκασμού είναι πολύ εύκολο στη χρήση, αν και είναι αρκετά ακριβό. Το μπαλόνι ψεκασμού κάνει τη χρήση του βερνικιού πιο βολική χωρίς τη χρήση βούρτσας.

Υπάρχουν πολλοί τύποι βερνικιού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ντεκουπάζ Υπάρχουν πολλοί τύποι βερνικιού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ντεκουπάζ

Αυτοί είναι οι κύριοι τύποι βερνικιών που χρησιμοποιούνται για ντεκουπάζ, υπάρχουν επίσης διάφορα βερνίκια πορσελάνης, στερεοποιούνται όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες. Η επιλογή του βερνικιού είναι απαραίτητη σύμφωνα με τον σχεδιασμό του προϊόντος και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί.

Τι βερνίκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ντεκουπάζ: οικοδομικές ενώσεις

Ειδικά βερνίκια για ντεκουπάζ πωλούνται σε μικρά μπουκάλια και είναι αρκετά ακριβά, έτσι πολλές γυναίκες τεχνίτες πηγαίνουν σε καταστήματα υλικού για να αγοράσουν προϊόντα φινιρίσματος. Τα βερνίκια κατασκευής μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για βερνίκια ντεκουπάζ, είναι καλύτερο να αγοράσετε τέτοιες λύσεις σε βάζα μεγάλου όγκου, τότε το κόστος τους είναι αρκετά χαμηλό. Επίσης, για να μειωθεί το κόστος, αξίζει να επιλέξετε συνθέσεις, ο κατασκευαστής των οποίων είναι η Ουκρανία, για παράδειγμα, “Kiva” ή “Tair”.

Τα βερνίκια κατασκευής κατάλληλα για ντεκουπάζ χωρίζονται σε δύο τύπους:

 1. Το βερνίκι γιοτ έχει κιτρινωπή απόχρωση. Μπορεί να είναι ματ και γυαλιστερό. Τέτοιες συνθέσεις χρησιμοποιούνται για την προστασία των επίπλων από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος κόσμου. Εάν καλύψετε το προϊόν με μια τέτοια σύνθεση, τότε θα αποκτήσει μια κεχριμπαρένια απόχρωση, η οποία θα ενισχύσει την επίδραση της αρχαιότητας. Τα αλκυδικά βερνίκια έχουν έντονη χημική οσμή, γι ‘αυτό πρέπει να χρησιμοποιούνται προστατευτικές μάσκες κατά την εργασία τους. Δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα καλό βερνίκι γιοτ, σίγουρα ένας βοηθός πωλήσεων θα σας βοηθήσει σε ένα κατάστημα υλικού.
 2. Το βερνίκι παρκέ έχει υψηλή αντοχή στη φθορά και διαφάνεια. Τα σχόλια για τη χρήση μιας τέτοιας σύνθεσης είναι πάντα θετικά. Δεν αφήνει κίτρινες ραβδώσεις, επομένως είναι κατάλληλο ακόμη και για κάλυψη ψυγείου.

Για τεχνική ντεκουπάζ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν βερνίκια κτιρίου. Για τεχνική ντεκουπάζ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν βερνίκια κτιρίου.

Η επιλογή των βερνικιών κτιρίου διευκολύνεται από τη χαμηλή τιμή και την υψηλή προστατευτική τους απόδοση. Είναι πολύ απλό να φτιάξετε μια επίστρωση βερνικιού σε οποιοδήποτε προϊόν με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας τέτοιες συνθέσεις.

Κολλητικό βερνίκι για ντεκουπάζ

Υπάρχει ένα ειδικό βερνίκι κόλλας για ντεκουπάζ, το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι εκτελεί δύο λειτουργίες ταυτόχρονα: συνδέει τη βάση με την εικόνα και προστατεύει το τελικό προϊόν.

Το κολλητικό βερνίκι για ντεκουπάζ εκτελεί πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα Το κολλητικό βερνίκι για το ντεκουπάζ εκτελεί πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα

Αντί για ειδικό βερνίκι κόλλας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνηθισμένο ακρυλικό βερνίκι για εμφύτευση εκτυπώσεων.

Ένα ειδικό βερνίκι κόλλας πωλείται επίσης για εμφύτευση εκτυπώσεων σε ξύλινες επιφάνειες. Εφαρμόζεται σε παχύ στρώμα στην εικόνα, μετά την οποία το χαρτί αφαιρείται με κύλιση και η εικόνα παραμένει σφραγισμένη σε στρώμα βερνικιού..

Βερνίκι ντεκουπάζ: οποιοδήποτε ξύλο είναι κατάλληλο

Το ξύλο είναι ένα μάλλον ανεπιτήδευτο υλικό, οπότε σχεδόν κάθε τύπος βερνικιού είναι κατάλληλο για τέτοια προϊόντα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ενώσεις που έχουν απομείνει μετά την επισκευή ή να αγοράσετε ένα ειδικό ακρυλικό βερνίκι – το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό.

Οποιοσδήποτε τύπος βερνικιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποσύνδεση ενός ξύλινου προϊόντος. Οποιοσδήποτε τύπος βερνικιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποσύνδεση ενός ξύλινου προϊόντος.

Μια ξύλινη επιφάνεια θα φαίνεται υπέροχη κάτω από ένα στρώμα οποιουδήποτε βερνικιού, αλλά για γυαλί ή πλαστικό χρειάζεστε ένα ειδικό βερνίκι.

Η μόνη προϋπόθεση για το βερνίκωμα του ξύλου είναι να τρίψετε προσεκτικά την επιφάνεια, διαφορετικά το προστατευτικό στρώμα μπορεί να αρχίσει να κυλά μετά από λίγο..

Ασφαλτικό βερνίκι για ντεκουπάζ

Το ασφαλτικό βερνίκι χρησιμοποιείται για τεχνητή γήρανση χειροτεχνιών. Μπορεί να τρίβεται σε ρωγμές που σχηματίζονται μετά την εφαρμογή του προϊόντος craquelure ή να εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια του προϊόντος. Η περίσσεια πίσσας αφαιρείται με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με διαλύτη. Τέτοια βερνίκια δεν είναι φθηνά, αλλά έχουν όμορφο διακοσμητικό αποτέλεσμα..

Το ασφαλτικό βερνίκι χρησιμοποιείται για να κάνει το προϊόν να φαίνεται Το ασφαλτικό βερνίκι χρησιμοποιείται για να κάνει το προϊόν να φαίνεται “αντίκα”

Το ασφαλτικό βερνίκι μπορεί να αντικατασταθεί επιτυχώς με κερί με βάση την ίδια πίσσα.

Παρά το γεγονός ότι μια τέτοια σύνθεση έχει κάποιες προστατευτικές ιδιότητες, πρέπει να εφαρμοστούν πολλά στρώματα από ένα πιο ανθεκτικό βερνίκι πάνω από αυτό..

Ποιο βερνίκι είναι καλύτερο για ντεκουπάζ και πώς να το εφαρμόσετε

Είναι δύσκολο να πούμε ποιο από τα παραπάνω βερνίκια είναι καλύτερο, εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και ανάγκες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές για τη χρήση.

Το βερνίκι ντεκουπάζ πρέπει να εφαρμόζεται σε πολλά στρώματα Το βερνίκι ντεκουπάζ πρέπει να εφαρμόζεται σε πολλά στρώματα

Master class για την εφαρμογή βερνικιού:

 • Καλύψτε το προϊόν με επικόλληση διακόσμηση με ένα λεπτό στρώμα βερνικιού χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με τεχνητά μαλλιά.
 • Αλέστε απαλά το πρώτο στρώμα βερνικιού και εφαρμόστε το δεύτερο.
 • Εφαρμόστε στρώμα προς στρώμα, τρίβοντας πριν από κάθε επόμενο στρώμα το προηγούμενο.
 • Το τελευταίο στρώμα δεν χρειάζεται τρίψιμο.

Πόσα στρώματα πρέπει να εφαρμοστούν εξαρτάται από το πόσο καλά και με ακρίβεια έγινε η ντεκουπάζ του προϊόντος.

Τι βερνίκι χρειάζεται για ντεκουπάζ (βίντεο)

Όποιο βερνίκι και αν επιλέξετε, θυμηθείτε ότι η εμφάνιση και η διάρκεια ζωής του προϊόντος εξαρτάται από την ποιότητά του..

Αναλυτικά: ασφαλτικό βερνίκι σε ντεκουπάζ (παραδείγματα φωτογραφιών)