Gardiner i lantlig stil: foton med idéer för inspiration

Lantlig stil ger huset ett visst tillstånd av lugn och komfort. Lantlig stil ger huset ett visst tillstånd av lugn och mys Landstil eller “lantlig” stil har sin attraktiva enkelhet. Dess mångfald kan ses på fotot. En känsla skapas att det ska vara så och inte på något annat sätt. För att sy lantliga gardiner med egna händer måste du jobba hårt, men samtidigt är det vanliga gardiner med en enkel finish från improviserad glitter.

DIY -gardiner i lantlig stil

Gardiner är huvudsyftet med fönsterdekoration, de kan ta huvudplatsen i alla interiörer, inklusive lantlig stil.

Innan du syr gardiner i lantlig stil måste du studera deras huvudsakliga skillnader:

 • Gardiner i lantlig stil sys vanligtvis av naturliga tyger – chintz, bomull, linne, impregnerade tyger.
 • Det är bättre att välja ljusa färger, som kan kombineras med ljusa och saftiga nyanser..
 • I skräddarsy är tyger med enkla mönster, ränder eller pläd välkomna..
 • Alla typer av hantverk används i dekorationen – volanger, applikationer, spetsar, olika snören och rosetter..

När man kommer in i ett rum faller blicken först på fönstren, därför är deras design av stor vikt. När man kommer in i ett rum faller blicken först på fönstren, därför är deras design av stor vikt.

Tygets längd och bredd för att sy gardiner med egna händer mäts enligt följande:

 • Längd bör överskrida avståndet från fönsterbrädan till gesimsen med 9 cm (för veck och veck).
 • Breddparameter beror på taklistens bredd. Gardinens bredd ska vara en och en halv gånger bredden på gesimsen + 4 cm för sidofållen.

Husets värme och mysighet känns i så trevliga små saker som dekorativa element i interiören, gjorda för hand.

DIY -design: lantgardiner (video)

Lantgardiner med små fönster

När du föreställer dig ett byhus med små fönster uppträder en lugn, mysig atmosfär, där dess egen lugn och ro råder i sig själv. Men det kan finnas problem med utformningen av just det lilla fönstret. Ibland ges detta helt enkelt ingen betydelse, och detta är helt fel..

Gardiner räddar inte bara huset från starkt ljus, utan hjälper också till att ändra storlek på fönstret. 

Ett litet fönsterområde kan förstoras visuellt med en kombination av tunna och täta tyger Ett litet fönsterområde kan förstoras visuellt med en kombination av tunna och täta tyger

En bra lösning vid utformningen av ett litet fönster skulle vara en rustik design. När fönstret sitter djupt i väggen placeras en liten gardin inuti öppningen, som täcker fönsterets nedre del. Gardintyget kan vara vilken som helst – huvudsaken är att färgerna motsvarar folkliga traditioner. Om fönstret är väldigt litet skulle en mini-skärm vara ett utmärkt alternativ. Fördelarna med en sådan mekanism är designlösningens originalitet och rörlighet..

Romerska persienner ser ovanliga ut på små fönster, särskilt i barnrum. De fungerar som fasta dukar som stiger och faller med lätthet. Kan kombineras med gardiner eller appliceras oberoende.

Med lite experiment kan du vackert dekorera de minsta fönstren i ett lanthus..

Rustika köksgardiner (video)

Gardiner i lantlig stil för landet

En modern dacha är en plats att koppla av, och för vissa är det också en plats att ta emot gäster. Då ska det se ut som ett riktigt hem, det vill säga bekvämt och vackert. Gardiner i lantlig stil är den mest harmoniska lösningen för ett sommarresidens.

Hur man väljer lantgardiner för landet:

 • Rustika gardiner ska matcha interiörens färgschema och vara funktionella och praktiska. Tack vare de bomulls- eller linnegardinerna som andas blir huset mycket fräschare.
 • Färgen beror på färgschemat för hela inredningen i rummet, men i ett litet rum ska du inte dekorera fönstret med gardiner av mörka färger, detta kommer att göra utrymmet ännu mindre och mörkare. Det är bättre att välja mjuka halvtongardiner..

Lantgardiner skapar en enkel men lugnande miljö. Lantgardiner skapar en enkel men lugnande miljö.

Gardinmodeller i lantlig stil

För att bestämma det bästa gardinalternativet för dig själv måste du veta vad landsmodeller är..

Rustika gardinmodeller:

 • Romerska gardiner. Denna modell liknar designen för persienner, men dess mekanism är mycket enklare. Det är inte svårt att göra en sådan gardin själv genom att välja vilken typ av textil du vill..
 • Cafe gardin modell – det här är korta gardiner från mitten av fönsteröppningen. Som regel presenteras modellen i en eller två komponenter, ofta används en lambrequin ovanpå.
 • Lambrequin – ett snyggt och modernt inredningselement för alla fönster. För lantlig stil är tråkigt lambrequin av blommigt eller randigt tyg acceptabelt.
 • Ett win-win-alternativ skulle se ut som en sådan lambrequin i kombination med en genomskinlig romersk persienn.
 • Gardin med upphämtning. Landets stora plus är dess rustika enkelhet. Därför är gardiner i rustik eller lantlig stil inte svåra att sy med egna händer. Krokar, garn eller band kan användas som en fångst för gardiner som går åt sidorna..

Lantgardiner (video)

Fönsterinredning i lantlig stil är den perfekta lösningen för att återuppliva den rustika stilen i interiören. Korta gardiner i en enkel form med volanger, krokar och dekorativa lambrequins tar oss bort från stadens rörelse till fjärran av mormors sagor, där vi vill vara oavbrutet. En så livlig fönsterdekoration kan bli just den “höjdpunkten” som du har drömt om så länge..

Lantlig stil gardiner design (foto)