Realizăm macrame: fotografii și modele de panouri de țesut

Țesutul nodurilor este cunoscut de multă vreme, de pe vremea Rusiei. Acum această metodă de țesut este destul de populară printre designeri. Țesutul nodurilor este cunoscut de multă vreme, de pe vremea Rusiei. Acum, această metodă de țesut este destul de populară printre designeri.Diverse tehnici de țesut și tricotat au fost mult timp populare în rândul femeilor cu ac. Astăzi, arta de a crea imagini uimitoare folosind macrame vă va permite să decorați casa într-un mod original și frumos, aducând o atmosferă specială în ea..

Care este tehnica macrame

Țesutul cu noduri, care a înlocuit obișnuitul fără noduri, este denumit în mod obișnuit macrame. Tradus din arabă, acest termen are semnificația – „franjuri”, precum și „dantelă”.

Femeile moderne de ac, folosind o schemă specială, împletesc detalii interesante pentru haine cu propriile mâini sau creează huse confortabile și unice pentru articolele de uz casnic. Astfel de obiecte decorative pot fi țesute folosind diferite materiale. Frânghiile de in, firele obișnuite sau decorate cu fire de aur, precum și ața și mătasea sunt potrivite pentru acest lucru..

Cel mai popular material pentru iubitorii de macrame este inul. Coloranții artificiali sunt adesea folosiți pentru a face viitorul produs să arate strălucitor Cel mai popular material pentru iubitorii de macrame este inul. Coloranții artificiali sunt adesea folosiți pentru a face viitorul produs să arate strălucitor

Cu toate acestea, pentru fabricarea bijuteriilor de înaltă calitate, nodulii macrame trebuie să fie strânși, acest lucru vă permite să creați o reliefare și un model clar, corect.

Tehnica macrame și-a găsit admiratorii datorită ușurinței sale de utilizare. O astfel de țesut nu va deveni o problemă de netrecut, nici măcar pentru începători. Este suficient să urmați cu strictețe MK (master class) și un rezultat excelent este garantat.

Curs de instruire Macrame (video)

Master class: panou macrame pentru începători

După ce ați decis să încercați să țeseți macrame, ar trebui să acordați atenție inițial selecției materialelor. O astfel de creativitate se compară favorabil cu faptul că materialele improvizate sunt potrivite pentru crearea unui produs, iar propriile mâini vor fi instrumentul principal.

După ce ați luat schema necesară, rămâne doar să alegeți fire sau frânghii (pot fi orice – mătase, lână sau altele), după care este important să urmați instrucțiunile pas cu pas, acest lucru va asigura crearea cu succes a panou.

Pentru ca materialul să fie durabil, acesta trebuie fiert timp de 15 minute. Pentru ca materialul să fie durabil, acesta trebuie fiert timp de 15 minute.

Când se țese un panou, începătorii ar trebui să-și amintească faptul că, pentru tehnologia corectă a macramei, este necesar să atașați firul principal la suprafața de lucru, acesta nu va participa la țesut și, în schimb, toate firele de lucru trebuie atașate la acesta ulterior..

Macrame poate fi folosit pentru a face jucării de Anul Nou: chiar și un copil se poate ocupa de această slujbă Macrame poate fi folosit pentru a face jucării de Anul Nou: chiar și un copil se poate ocupa de această slujbă

Există mai multe noduri care trebuie amintite pentru a stăpâni tehnica macrame.:

  1. Nod plat drept. Aici, două fire sunt atașate la bară pentru a face 4 capete. Baza va fi de 2 și 3 fire, lucrătorii 1 și 4. Al patrulea fir trebuie pus pe bază, iar primul este trecut sub bază și tras de jos într-o buclă.
  2. Nod plat la stânga. Aici, tehnica de țesut este similară cu tipul anterior, dar în loc de 4 fire, trebuie să începeți să lucrați de la primul.
  3. Nod pătrat. Este considerat nodul principal în macrame. Pentru a-l crea, trebuie să țeseți ambele noduri de mai sus. Începeți cu mâna dreaptă.
  4. “Cameleon”. În tehnica unei astfel de țesuturi, firele de lucru se schimbă constant. Țesând un nod pătrat, trebuie să schimbați firele principale cu lucrătorii și să faceți un alt nod pătrat.
  5. „Tatting”. Este țesut din 2 sau 4 fire. Folosind două fire – primul este așezat pe bază, care este răsucit cu 3 fire de sus în jos și tras în bucla rezultată. Apoi primul fir este înfășurat sub bază și tras în buclă de jos în sus. Dacă se utilizează 4 fire, 1 și 4 vor funcționa, iar restul va fi urzeala. În primul rând, se țese un nod folosind 4 fire, apoi se schimbă în primul. Trebuie să țeseți lanțul schimbând constant firele pe alocuri. O astfel de țesătură rotundă va crea imaginea dorită..

Opțiuni de panou Macrame: modele de țesut

Astăzi există multe opțiuni pentru realizarea panourilor. Mai mult, toate schemele explică în detaliu cum să creați un produs interesant..

Un panou auto-creat cu buzunar va fi un decor excelent pentru bucătărie sau sufragerie. Un astfel de macrame nu este doar un detaliu interesant al interiorului, dar va fi o soluție excelentă pentru depozitarea tot felul de lucruri mici. Folosind schema pentru realizarea unor astfel de buzunare, va fi posibil să se țese rapid și frumos un panou unic.

Un panou realizat folosind tehnica macrame este perfect pentru o sală sau pentru o bucătărie Un panou realizat folosind tehnica macrame este perfect pentru o sală sau pentru o bucătărie

Pentru cei care doresc să-și actualizeze interiorul și să decoreze, de exemplu, picturi, un panou de răchită „Uită-mă-nu-va” va fi o soluție bună.

Schemele speciale vor ajuta la realizarea corectă a cadrului și a florilor.

Multe femei de ac preferă să-și facă propriile cadouri de Anul Nou. O soluție interesantă și frumoasă va fi un panou de răchită de Anul Nou sub formă de pom de Crăciun sau alte suveniruri cu o temă similară.

În plus față de opțiunile de panou descrise mai sus, produsele care prezintă păsări, animale sau flori sunt foarte populare. Poate fi macrame, care descrie o bufniță, pește și diverse produse pe perete..

Indiferent de versiunea de macrame aleasă, condiția principală pentru țeserea corectă este executarea exactă a tuturor instrucțiunilor din schema produsului selectat. Munca atentă și nepripită va ajuta la crearea unui panou excelent care va decora camera și mândria femeii de ac.

Cum se face un panou pentru un ceas de perete

Folosind o schemă specială, puteți crea în mod independent un panou interesant pentru decorarea unui ceas de perete. Acest lucru vă va ajuta să actualizați și să decorați chiar și obiecte ieșite din modă..

Veți avea nevoie de o bară cu 5 cm mai lată decât ceasul și o frânghie de bumbac. Pentru început, sunt tăiate 20 de fire (fiecare de aproximativ 5 m), care sunt atașate de bară. Trebuie să faci 2 acolade orizontale în zig-zag (baze).

Decorarea interioară cu broderii este o tendință destul de la modă. Acest panou pentru ceasuri de perete se va potrivi atât în ​​interiorul clasic, cât și în stilul modern Art Nouveau. Decorarea interioară cu broderii este o tendință destul de la modă. Acest panou pentru ceasuri de perete se va potrivi atât în ​​interiorul clasic, cât și în stilul modern Art Nouveau.

Modelul este realizat pe 16 fire (stânga), numărând 8 fire pentru urzeală, 7 fire sunt legate pe el cu noduri de rep. Un alt fir – 9 fire pe stânga, țesutul se face cu noduri rep pentru a forma vârful rombului. Dedesubt, 14 fire sunt țesute într-un nod dublu plat. Și fundul rombului este format.

Pe încă un fir (2), sunt impuse 5 fire din împletitul descris mai sus. La a 3-a bază, se impun 4 noduri, la 4 – deja 3, și așa mai departe până la 6, unde ar trebui să existe 1 nod. 6 și 7 baze sunt realizate în mod similar. După aceea, 2 fire trebuie împărțite în direcții diferite în mijloc, 7 fire sunt țesute pe fiecare. Același model este realizat pe partea dreaptă..

În mijlocul țesutului macrame, unde există 8 fire libere, puteți face două lanțuri de câte 11 cm fiecare.

Pentru a pregăti un loc pentru fixarea ceasului, trebuie să distribuiți 4 fire pe 2 mirese orizontale. Au o lungime de 15 cm și sunt eșalonate în noduri plate duble. Fiecare fir extrem este înclinat spre mijloc și 19 fire sunt împletite acolo.

Din cele 2 fire extreme de pe fiecare parte, trebuie să faceți lanțuri. Lungimea primului ar trebui să fie de 11 cm, următorul este scurtat la 8 cm, apoi 6 cm. După crearea ultimului lanț, două fire sunt lăsate libere, iar lungimea următorului va fi deja de 4 cm.

Toate cele 40 de fire sunt țesute la firul suplimentar (orizontal) cu ajutorul nodurilor de rep. Apoi, acestea ar trebui să fie împărțite în 10 lanțuri (câte 4 fire fiecare) și realizate în fiecare din cele 3 noduri plate duble. împletiturile.

Macrame: model pentru panouri (video)

Deci, realizarea unui panou macrame necesită puțină răbdare, atenție și respectarea strictă a tuturor instrucțiunilor de țesut. Respectarea acestor condiții garantează un rezultat excelent, care va deveni mândria femeii de ac..

Exemple de panouri macrame (foto)