Mikä keittiöyksikön korkeus on optimaalisin: määritämme koon

Keittiösarjalle ei ole optimaalista korkeutta - se on oma jokaiselle kotiäidille Keittiösarjan optimaalista korkeutta ei ole – se on erilainen jokaiselle kotiäidille Hänen on oltava paitsi kaunis ulkonäkö, myös sopivat koot. Siksi ennen kuin ostat keittiösarjan, sinun on tehtävä mittauksia..

Keittiön oikea mittaus

Keittiön oikea mittaus ja projektin laatiminen takaavat, että keittiösarja sopii täydellisesti keittiöön eikä vaadi muutoksia Keittiön oikea mittaus ja projektin laatiminen takaavat, että keittiösarja sopii täydellisesti keittiöön eikä vaadi muutoksia

Ennen kuin päätät keittiön mittojen tulisi olla, sinun on mitattava itse tilan pinta -ala. Tätä varten sinun on tehtävä suunnitelma kaavamaisen piirustuksen muodossa.. Huomautus siitä:

 • seinien välinen etäisyys;
 • etäisyys katosta lattiaan;
 • ilmoita kaikki elementit, jotka ulkonevat seinistä tavalla tai toisella. Esimerkiksi pistorasiat, kytkimet ja niin edelleen.
 • ilmoita ikkuna- ja oviaukot ja etäisyys niistä seiniin ja kattoon.

Keittiön asennuksen yhteydessä on mietittävä etukäteen, miten ja missä huonekalut, pistorasiat ja kytkimet sijaitsevat. Tehdä tämä, riittää, kun otetaan huomioon seuraavat seikat:

 • kodinkoneiden pistorasiat on vietävä sivulle;
 • jääkaapin, astianpesukoneen jne. pistorasioiden tulee olla korkeintaan 1,2 metriä;

Tämän jälkeen ymmärrät, mitä keittiön mittoja tarvitset..

Mitat (muokkaa)

Esimerkki nurkkakeittiön piirustuksesta, joka näyttää kuulokkeen korkeuden mitat. Yläseinäkaappien mitat voivat pääsääntöisesti olla mielivaltaisia ​​ja riippua kattojen korkeudesta sekä kuulokkeiden tyylistä. Esimerkki nurkkakeittiön piirustuksesta, joka näyttää kuulokkeen korkeuden mitat. Yläseinäkaappien mitat voivat pääsääntöisesti olla mielivaltaisia ​​ja riippua kattojen korkeudesta sekä kuulokkeiden tyylistä.

Olemassa Kaksi kokoa keittiösarjoja:

 • vakio;
 • ei-standardi.

Tarkastellaan kutakin niistä yksityiskohtaisesti..

Vakio

Keittiön alakaapit kestävät kuorman. Millaisten huonekalujen tulisi olla mukavia ja kuinka paljon alalaatikoiden korkeuden tulisi olla??

Estetiikan instituutti hyväksyi lopullisesti alempien kaappien korkeuden 85 senttimetriin. Sen jälkeen, kun se muutettiin, ja nyt se on 90 senttimetriä.

Vakiokeittiöt ovat halvempia kuin mittatilaustyönä valmistetut keittiöt, mutta ne eivät näytä yhtä houkuttelevilta. Lisäksi jos keittiöyksikön korkeus ei sovi sinulle, sitä on mahdotonta korjata - vain jos teet sen perusteellisesti uudelleen Vakiokeittiöt ovat halvempia kuin mittatilaustyönä valmistetut keittiöt, mutta ne eivät näytä yhtä houkuttelevilta. Lisäksi jos keittiöyksikön korkeus ei sovi sinulle, sitä on mahdotonta korjata – vain jos teet sen perusteellisesti uudelleen

Jos puhumme ripustettavista laatikoista, sinun on tiedettävä se vakiokokoiset keittiökaapit ovat:

 • korkeus 36-92 senttimetriä;
 • syvyys – 30 senttimetriä.

Keittiösarjojen hinta voi nousta merkittävästi, jos mitat ovat erilaiset..

Ei-standardi

Asiantuntijat sanovat, että on merkittävä virhe asettaa työpinnat vain yhdelle korkeudelle. Sen pitäisi olla monitasoinen. Siksi laatikkojen korkeus, joihin työtaso sijoitetaan, on:

 • 80 senttimetriä uunille;
 • 90 senttimetriä työtasolle;
 • 100 senttimetriä pesualtaalle.

Oman koon keittiöissä keittiöyksikön korkeus voidaan säätää haluamallasi tavalla, mikä tekee yksiköstä mukavamman rajoittamatta standardeja. Oman koon keittiöissä keittiöyksikön korkeus voidaan säätää haluamallasi tavalla, mikä tekee yksiköstä mukavamman rajoittamatta standardeja. Esimerkki mukautetuista kuulokkeista Esimerkki mukautetuista kuulokkeista Voit myös tehdä todella futuristisen suunnittelun - tällainen keittiö ilahduttaa vieraita. Voit myös tehdä todella futuristisen suunnittelun – tällainen keittiö ilahduttaa vieraita.

Alalaatikoiden korkeutta voidaan nostaa. Tämä voidaan tehdä, jos kiinnität korkeat jalat tai ostat monitasoiset kuulokkeet yksilöllisten kokojen mukaan. Mutta ergonomian kannalta tämä vaihtoehto ei ole kovin onnistunut, joten sen alla olevan lattian puhdistamiseen tarvitaan lisäponnisteluja. Lisäksi, jos näitä jalkoja on paljon, tällaisen keittiön puhdistaminen aiheuttaa enemmän ongelmia..

Epätyypillinen keittiösarja voidaan räätälöidä ja valmistaa siten, että se on todella alkuperäinen ja toimiva.

Esimerkiksi yläseinäkaappeille voit valita optimaalisen korkeuden. Itse asiassa usein tapahtuu, että ne roikkuvat liian alhaalla – silmien edessä, mikä on erittäin kätevää ja aiheuttaa epämukavuutta. Yksiselitteisesti tällaiset epämukavat huonekalut eivät ole hyväksi..

Erikseen on sanottava sekä vakio- että epätyypillisten keittiösarjojen syvyydestä..

Keittiötarvikkeiden syvyys on periaatteessa aina sama eikä ylitä 60 senttimetriä. Yläpuolella syvyys on vielä pienempi – jopa 35 senttimetriä.

Työtason suunnittelu

Esimerkki työtason piirustuksesta ja valokuva sen valmiista versiosta Esimerkki työtason piirustuksesta ja valokuva sen valmiista versiosta

Kiinnitämme syvempää huomiota itse työtasoon. On suositeltavaa käyttää epätavallisia tuotteita, koska niiden käyttö on paljon helpompaa..

Henkilö käyttää noin 40 lihaksia suorittaessaan yksinkertaisia ​​toimintoja työpinnalla. Tässä tapauksessa hänen ruumiinsa asennon tulisi olla ehdottomasti pystysuora. Jos sinun täytyy kumartua, lihakset osallistuvat paljon enemmän. Työtason käyttömukavuus riippuu tästä..

On suositeltavaa nostaa työtason syvyyttä 15 senttiin. Mukavuuden tunne tulee heti. Kun työtason syvyys on vakio, seinäyksiköt ovat kasvojen edessä. Kun syvyys kasvaa, kuvakulma laajenee..

Lisäksi voit laittaa mikroaaltouunin, leivänpaahtimen, vedenkeittimen ja muut laitteet epätyypilliselle työtasolle, ja tilaa on edelleen..

Pesualtaan takana on vapaata tilaa, jota voidaan käyttää ja sijoittaa pesu- ja puhdistusaineisiin.

Emme saa unohtaa uunia ja sen osia. Ne ovat tämän huoneen kauneimpia esineitä, joten niiden on ehdottomasti näytettävä esteettisesti miellyttäviltä. Jos itse uunia käytetään jatkuvasti, se on parasta sijoittaa korkeammalle, jotta ei tarvitse taivuttaa liian usein. Turvallisuuden ja mukavuuden vuoksi sitä ei saa sijoittaa liian korkealle. Sen ylempi leivinlevy on tehtävä käsivarren etäisyydellä ja pohja itse työtason tasolla..

Keittiön tilan asettelu

Esimerkki pätevästä tilan suunnittelusta keittiössä, jossa on epätyypillinen keittiösarja Esimerkki pätevästä tilan suunnittelusta keittiössä, jossa on epätyypillinen keittiösarja

Oikeiden huonekalujen valitsemiseksi keittiöön ei riitä ottamaan huomioon värien ja tekstuurien harmoniaa.. Sinun on ymmärrettävä seuraavat kohdat:

 • onko käytävässä paljon tilaa??
 • Onko kätevää päästä ylempiin kaappeihin tai taivuttaa alas?
 • onko mahdollista avata yläseinän tai alakaapin ovet koskematta viereisiin?

Sinun on myös tiedettävä, mitkä korkeus on laatikot ja hyllyt:

 • 40 cm lattiasta. Tätä pidetään erittäin alhaisena. Täällä voit laittaa raskaita keittiövälineitä ja asioita, jotka ovat käytännössä tarpeettomia..
 • Jopa 75 cm lattiasta. Tätä korkeutta kutsutaan matalaksi. Täällä säilytetään suuria astioita ja pieniä kodinkoneita.
 • Jopa 190 cm lattiasta. Tämä korkeus voidaan katsoa keskimääräiseksi. Tärkeimmät keittiövälineet säilytetään tällä alueella..
 • 190 cm lattiasta. Tätä pidetään erittäin korkeana. On järkevintä laittaa särkymättömiä ja kevyitä esineitä tänne..

Keittiöprojektin luominen KitchenDraw -ohjelmassa (video)

Suosittelemme, että katsot videon siitä, kuinka luoda keittiöprojekti ohjelmaan omin käsin, sovittamalla kuulokkeet ihanteellisesti huoneesi kokoon:

Johtopäätös

On melko vaikeaa suunnitella keittiö oikein. Sekä esteettinen että rahallinen puoli on tässä tärkeä. Lisäksi seuraavat keittiön osat on valittava oikein:

 • leveys;
 • korkeus;
 • syvyys.

Jos noudatat tämän artikkelin ohjeita, onnistut. Onnea!