Ruddig charlotte i en panna på 45 minuter

Läcker äppelpaj kan tillagas inte bara i ugnen eller mikrovågsugnen, utan också i en stekpanna Läcker äppelpaj kan tillagas inte bara i ugnen eller mikrovågsugnen, utan också i en stekpanna

 • Tillagningstid: 45 minuter;
 • Portioner: 4;
 • Kcal: 176;
 • Proteiner / fetter / kolhydrater: 15 g / 1 g / 42 g.

En gång ansågs charlotte som en rättsrätt, efter charlotte med äpplen förknippades den av många som Tsvetaevo -paj. Denna enkla och sofistikerade maträtt var samtidigt en välkommen delikatess i många hem, och receptet jagades direkt..

Hur man lagar charlotte i en kastrull

Idag har varje hemmafru ett eget recept för charlotte med äpplen, och om du inte har en än är det dags att hitta den. Och det kan mycket väl vara en äppelcharlotte utan ugn..

Vilken typ av stekpanna du behöver:

 • Bred – 25 cm djup;
 • Hållbar och värmebeständig;
 • Ren, fri från främmande lukt som kan påverka kakans smak.

Om du inte har en så bred stekpanna, var noga med att vända pajen 10 minuter före bakningens slut..

Hackade valnötter kan vara en bra fyllning för charlotte tillagad på spisen..

Charlotte i en panna: vad mer kan du lägga till pajen

Om du vill imponera på dig själv och dina nära och kära med en verkligt ovanlig charlotte, räcker inte tillagningsmetoden ensam. Du behöver en speciell fyllning, men inte några utomeuropeiska produkter, men ganska överkomliga billiga frukter, bär, fyllmedel.

Vad mer kan du lägga till i Charlotte:

 • Citrusskal. En matsked zest kommer att räcka för att ändra kakans smak till det bättre. Försök bara att inte radera den vita skorpan när du gnuggar skalet, vilket blir bittert. Det mest utsökta alternativet för charlotte i en panna är citronskal.
 • Smaksatt socker. Du kan också ta ett enkelt paket vaniljsocker och använda det helt. Du kan köpa socker med doften av hallon, vilda bär, citron, mala det och tillsätt det som det huvudsakliga strösockret i kakan.
 • Bär. Nästan alla bär kombineras med äpplen. Och om din fruktsort är söt, ta bären med surhet. Nästan ett vinn -vinn -alternativ – blåbär och vinbär.
 • Nötter och kokosflingor. Du kan bara strö dem ovanpå kakan, det får räcka.

Tja, om din tårta visade sig vara blek, bred den med bärsylt eller gräddfondant, eller använd konfektdryss.

Ingredienser

 1. Kyckling. ägg – 4 st .;
 2. Mjöl – 200-250 g;
 3. Socker – 130 g;
 4. Apple – 2 medium;
 5. Kanel – en nypa;
 6. Vaniljsocker – en halv påse;
 7. Vegetabilisk olja – 1 matsked;
 8. Bakpulver – dessertsked.

Charlotte i en panna: recept

Så, var börjar stekningen av charlotte – som alltid med beredningen av äpplen. Välj två frukter som är tillräckligt starka för att vara vackra. Ta bort kärnan från dem, skär i tunna skivor.

Fortsätt sedan så här:

 1. I en liten behållare, vispa äggen med strösocker och vaniljsocker med en mixer eller visp;
 2. Sikta ner mjölet i denna massa, tillsätt bakpulver;
 3. Tillsätt mjöl utan att sluta vispa så att det inte bildas klumpar;
 4. Lägg till äppelskivor direkt i degen;
 5. Smörj en ren, torr stekpanna med vegetabilisk olja (det är lättare att göra detta med en silikonborste);
 6. Häll degen i en stekpanna, strö över kanel;
 7. Täck pannan med ett lock, lägg på spisen på låg värme;
 8. Grädda kakan på detta sätt i en halvtimme utan att ta av locket.

För att bryna pajens ovansida kan du vända charlotten mycket försiktigt. Ibland tillsätts kakao omedelbart för att undvika vändning, så att charlotten blir omedelbart mörk.

Smaken av charlotte tillagad i en panna kan variera, men inte signifikant Smaken av charlotte tillagad i en panna kan variera, men inte signifikant

Du kan smörja den färdiga kakan med ett tunt lager citron- eller aprikossylt, garnera med myntablad eller färska bär. Servera på ett vackert fat med aromatiskt örtte.

När den tillagas på rätt sätt kommer du att få en utsökt, aromatisk äppeldessert som görs snabbt och lika snabbt sopas av bordet..

Läckra recept till dig!

Charlotte i en panna steg för steg med ett foto

I en liten skål, vispa ägg, vanilj och socker med en mixer I en liten skål, vispa ägg, vanilj och socker med en mixer Vi introducerar mjöl i äggmassan i portioner och slår det samtidigt med en mixer för att undvika att det bildas klumpar från mjölet Vi introducerar mjöl i äggmassan i portioner och slår det samtidigt med en mixer för att undvika att det bildas klumpar från mjölet Skär äpplen i små bitar och lägg dem i degen Skär äpplen i små bitar och lägg dem i degen Smörj stekpannan med vegetabilisk olja, där charlotten ska bakas Smörj stekpannan med vegetabilisk olja, där charlotten ska bakas Häll försiktigt degen i formen medan du jämnar ut den över hela området Häll försiktigt degen i formen medan du jämnar ut den över hela området Vi lägger formen med degen på spisen och lämnar i 40-50 minuter. Pajen ska stekas på svag värme Vi lägger formen med degen på spisen och lämnar i 40-50 minuter. Pajen ska stekas på svag värme Charlotte i en panna är klar. Smaklig måltid! Charlotte i en panna är klar. smaklig måltid!

Laga charlotte i en panna (video)