Ljuskålspannkakor: 6 läckra idéer

 • Idag är kålpannkakor en ganska populär rätt. Idag är kålpannkakor en ganska populär rätt. Tillagningstid: 30-40 minuter;
 • Portioner: 5-7;
 • Kcal: 89-90;
 • Proteiner / fetter / kolhydrater: 3,6-3,8 g / 4,1-4,4 g / 8,6-8,8 g.

Kål – vad kan vara mer bekant för vårt folk än denna grönsak? Vitkål, blomkål, pekingkål och andra sorter av kål finns alltid på hyllorna i våra butiker, även på vintern och ännu mer på sommaren. Marknader och stormarknader är fulla av olika kål av alla slag och storlekar. Och naturligtvis vet vi alla hur många läckra saker du kan göra av kål köpt eller odlad på din bakgård. Någon smörjer in den, någon jäser den. Många bakar kålpajer från färska kålhuvuden, och många tappar färska kålblad av båda kinderna precis så här.

Kålfritter: att välja rätt kål

Kålpannkakor kallas också skits. Dessa pannkakor är magra och bra för dem som fastar och bara äter tillåten mat vid denna tidpunkt. Således kommer även barn och gravida kvinnor i familjer till fastande människor att få maximalt med vitaminer och mineraler som de behöver..

För beredning av pannkakor är det bättre att välja ung vitkål. För beredning av pannkakor är det bättre att välja ung vitkål.

Dessutom är dessa läckra pannkakor en kostmåltid och rekommenderas allmänt av många näringsläkare för dem som vill minska eller normalisera sin vikt, såväl som för dem som bara vill äta hälsosamma, naturliga livsmedel och undvika överdrivna mängder salt och socker . Kålpannkakor är lämpliga för kostnäring också av anledningen till att deras kaloriinnehåll är ganska lågt..

Vilka typer och sorter av kål kan användas för att göra kålpannkakor:

 1. Vitkål. Finhackade färska blad av denna kålsort kommer att göra..
 2. Kålrabbikål. Skiljer sig i dess användbarhet och ovanliga arter för kålfamiljen. Den ätliga stammen är stammen som mer ser ut som en betor eller kålrot. Det är användbart att äta på grund av innehållet i det i en stor mängd vitaminer som A, K, C, samt spårämnen: kalium, natrium, kalcium och magnesium. Alla de vitaminer som är användbara för varje organism, särskilt en växande.
 3. Peking. Pekingkål kan också användas för att baka pannkakor..

Dessutom kan pannkakor göras inte bara från färsk kål, utan även från surkål. De har sin egen speciella, makalösa smak, som du aldrig kommer att förväxla med en annan. Det klassiska receptet kan förbättras som du vill, men det är värt att veta och komma ihåg vilka ingredienser som krävs för att laga skits.

Ingredienser

 1. Kål – 500 gr.
 2. Morötter – 1 bit.
 3. Ägg – 1-2 bitar.
 4. Mjöl – 100-150 gr.
 5. Mjölk – 100 ml.
 6. Salt att smaka.
 7. Peppar efter smak.
 8. Andra smaksättare.
 9. Stekolja efter behov.

Kålolja kan vara antingen solros- eller olivolja, beroende på familjens preferenser. Detsamma kan sägas om mjöl. Du kan tillsätta vetemjöl till kåldeg, eller så kan du också tillsätta mjöl från andra spannmål. Dessutom kan mjöl ersättas med semolina. Vissa recept innehåller just en sådan ingrediens..

Om pannkakorna är avsedda att vara jäst, glöm inte att cirka 20-30 gram jäst kommer att behövas..

Kålpannkakor: ett klassiskt recept

Dietkålspannkakor bakas bäst i ugnen, men du kan också använda en stekpanna. De mest utsökta pannkakorna blir den som är gjord på färsk vitkål. För korrekt förberedelse av skits, följ receptet, där allt beskrivs steg för steg och i detalj. I detta fall bör inga svårigheter uppstå..

Så:

 1. I början förbereder vi kålen. Ta bort de övre bladen som är olämpliga som livsmedel från kålhuvudet. Finhacka sedan de löv som valdes för att göra pannkakor av dem.
 2. Strimlad kål måste krossas med händerna. I det här fallet kommer hon att ge juice och skålen kommer att smaka mer delikat. Lägg ägg till den resulterande kålen, om så önskas kan du lägga till färska örter.
 3. Salta den resulterande massan av ägg och kål, häll i lite mjölk och blanda allt. Mjölkpannkakor är ännu mer luftiga och mjuka.
 4. Blanda små portioner mjöl i denna massa och justera därigenom konsistensen och densiteten.
 5. Blanda noggrant, tillsätt jäst vid behov och låt degen “vila”.
 6. Hetta upp en smord stekpanna, lägg portionerade pannkakor på en förvärmd panna och stek på båda sidor tills de är gyllenbruna.

Om du lagar denna kålrätt i ugnen, glöm inte att även smörja bakplåten som pannkakorna ska bakas på..

Läckra vitkålspannkakor: recept med foton

Ofta görs kålpannkakor inte bara på grundval av mjölk och kål, utan också med olika pålägg..

Det kan vara:

 1. Grönsaksfyllningar. De är finhackade grönsaker, till exempel courgetter, tomater, lök, morötter.
 2. Vitlök. Vitlökspannkakor är särskilt älskade av den manliga halvan av familjen..
 3. Leverpålägg. I det här fallet är det bäst att mala levern till en pasta eller välling, så att den inte sticker ut från kåldegens konsistens, utan ger rätten ett skal.
 4. Kyckling. Ofta läggs finhackade kycklingbitar till kålpannkakor..
 5. Fritters med köttfärs. En sådan maträtt blir mycket mer tillfredsställande än vanliga skits, vilket gör att du kan mata hela familjen snabbt och välsmakande..
 6. Med ägg och ost. Denna kombination är ofta för barns smak. Och vad man än kan säga, få av oss har aldrig provat pajer med kål och ägg. Du kan säga att du kommer att känna barndomens oförglömliga smak..

De godaste kålrabbipannkakorna

Som nämnts tidigare är kålrabi inte riktigt en vanlig kål och dess stam bör ätas, som i utseende ser mer ut som en rundad frukt eller kålrot. Som en extremt användbar grönsak används kålrabbi ofta för att förbereda barnmat eller frukost för växande organismer av barn..

Pannkakor gjorda på kålrabikål visar sig vara original och ovanliga. Pannkakor gjorda på kålrabikål visar sig vara original och ovanliga.

Att laga sådana pannkakor är lite som att göra potatispannkakor:

 1. Skala och hacka kålrabbikålen i stora bitar. Riv på ett fint rivjärn till ett vällingstillstånd.
 2. Tillsätt ägg, salt och peppar till den resulterande kålvällingen efter smak. Blanda allt noggrant i en djup behållare. Antingen kokt vatten eller mjölk ska tillsättas degen.
 3. Efter att ha mottagit degen som liknar gräddfil i densitet, kan du lämna den i ett par minuter.
 4. Under tiden lägger vi pannan med olja på elden för att värma upp.

Vi sprider degen i små portioner i pannan, från vilken vi formar pannkakor. Stek på båda sidor tills de är gyllenbruna.

Kålpannkakor (video)

Servera med örter och gräddfil. Du kan också lägga grönsaker, köttfärs eller grönsaker till pannkakor från kålrabbkål, samt olika kryddor. Således kan du anpassa receptet efter dina behov och möjligheter..

Kålpannkakor: recept steg för steg (foto)

Först måste du förbereda alla nödvändiga produkter. Först måste du förbereda alla nödvändiga produkter. Kör ägg i en behållare, tillsätt lite socker och vispa dem ordentligt Kör ägg i en behållare, tillsätt lite socker och vispa dem ordentligt Tillsätt kefir i rumstemperatur till de uppvispade äggen Tillsätt kefir i rumstemperatur till de uppvispade äggen Finhacka kålen Finhacka kålen Tillsätt hackad kål till massan och blanda Tillsätt hackad kål till massan och blanda Tillsätt nu det siktade mjölet Tillsätt nu det siktade mjölet Tänk på att tillsätta lite solrosolja till degen Tänk på att tillsätta lite solrosolja till degen Förvärm en stekpanna med solrosolja och lägg försiktigt pannkakorna på ytan. Stek pannkakor på båda sidor tills de är gyllenbruna Förvärm en stekpanna med solrosolja och lägg försiktigt pannkakorna på ytan. Stek pannkakor på båda sidor tills de är gyllenbruna Läckra och originella pannkakor är klara. Smaklig måltid! Läckra och originella pannkakor är klara. smaklig måltid!