12 kotitottumusta, jotka saavat sinut sairaaksi ja epämukavaksi

Jotkut kotitaloustottumukset johtavat siihen, että asunnon asukkaat alkavat sairastua tai tuntea olonsa huonoksi. Kerromme sinulle kymmenestä sopimattomasta tilanteesta ja niiden korjaamisesta..

1. Raikkaan ilman puute

Ihmiset haluavat niin paljon mukavuutta ja lämpöä, että unohtavat kokonaan, että raikas ja viileä ilma on yhtä tärkeää. Yleensä ennen talven alkua kaikki silmälle näkymättömät ikkunat ja halkeamat suljetaan, ja lämmittimestä tulee talven ja syksyn tärkein aihe..

Lämmittimien ja ilmastointilaitteiden pitkäaikaisen käytön seurauksena henkilö alkaa tuntea päänsärkyä ja huimausta. Lämmittimet ja akut kuivattavat ilman, mikä tekee siitä “elottoman”. Ja jos lämmittimien suodattimet ovat myös tukossa, keho ja hengityselimet kärsivät kaksinkertaisista vaurioista..

Tämän tilanteen korjaamiseksi on varmistettava, että huoneilma on aina puhdas ja raikas. Muista tuulettaa huone. Myös talteenottolaite auttaa. Jotta ilma pysyisi aina raikkaana, kannattaa ostaa kostutin. Voit ostaa sen erikoisliikkeissä..

ilmastus

2. Hometta piilotetuissa paikoissa

Jopa puhtaat ja hyvin hoidetut huoneistot ja talot ovat alttiita sienelle. Näiden mikro -organismien sijainnista voi tulla paitsi kylpyhuone, myös muut huoneet. Hometen ulkonäköä edistää kosteus, jota havaitaan sekä kylpyammeessa että väärin asennetuissa muovi -ikkunoissa..

Kaikenlainen hometta aiheuttaa kehosta negatiivisen reaktion. Perheenjäsenet voivat kokea allergioita tai heikentää immuunijärjestelmää. Jos talossa asuu kroonisia sairauksia sairastavia, heidän hyvinvointinsa heikkenee useita kertoja..

Jos löydät pieniä hometta -alueita, ota sieni, erityinen pesuaine ja poista lika. Sienen esiintymisen estämiseksi kokeneet kotiäidit tuulettavat säännöllisesti huoneen ja pyyhkivät mahdolliset lähteet.

Muotti

3. Likaiset matot ja runsaasti täytettyjä leluja

Talon tärkeimmät pölynkerääjät ovat mattoja ja pehmeitä leluja lapsille. Kotiäidit eivät hyväksy tätä tosiasiaa. Pölyisiä lasten leluja ja mattoja ei pestä tai puhdisteta vuosiin. Tämä puolestaan ​​johtaa ihmisen hengitysteiden sairauksiin ja huonoon terveyteen..

Jos talossa asuu allerginen henkilö ja hänen tilansa on huonontunut, kannattaa matot lyödä pois ja pestä kaikki asunnossa olevat pehmeät elementit. Lattianpäällysteet viedään yleensä ulos ja kaadetaan luudalla tai erikoislaitteella, ja lelut pestään koneessa.

Matot

4. Pesun ja puhdistuksen ominaisuudet

On mahdotonta siivota taloa ilman puhtaita pyyhkeitä, sieniä ja luuta. Valitettavasti joka kolmas kotiäiti sairastaa tapaa olla vaihtamatta astian sientä tai rättiä lattian puhdistamiseen. Tämä johtaa siihen, että haitalliset bakteerit lisääntyvät vielä puhdistuksen jälkeen ja talon asukkaiden hyvinvointi huononee. Odottamattomia sairauksia voi esiintyä tai immuniteetti alkaa heikentyä.

Tämän ongelman korjaaminen on erittäin helppoa. Pyyhkeet, rätit ja muut puhdistusvälineet on vaihdettava säännöllisesti. Astiasienet on vaihdettava vähintään kerran viikossa ja lattialiinat kahden viikon välein. Älä unohda pölynimurin puhdistamista ja käsineiden vaihtoa..

Ominaisuudet

5. Usein aggressiivisten kemikaalien käyttö

“Valkoisuutta”, “Feriä” ja “Vanishia” tarvitaan, mutta hyväksyttävissä määrissä. Puhdistusaineet ovat tehokkaita myös pieninä määrinä. Liiallinen kemikaalien käyttö puhdistettaessa mattoa tai moppaamalla lattiaa voi johtaa sairauksiin ja huonoon terveyteen..

kemialliset aineet

Älä anna etusijaa pesuaineen määrälle. On parempi ostaa kallis, mutta tehokas ja korkealaatuinen tuote ja käyttää sitä pieninä määrinä..

6. Likaiset vuodevaatteet

Vuodevaatteiden oikea -aikainen vaihto poistaa haitallisten mikro -organismien ulkonäön. Liinavaatteissa, joita on käytetty yli viikon, on mukava ympäristö punkkien ja muiden haitallisten hyönteisten esiintymiselle..

Koko perheen suojelemiseksi tältä suurelta haitalta vuodevaatteet on vaihdettava mahdollisimman usein..

Liinavaatteet

7. Lemmikkien hiukset

Kissat ja koirat ovat upeita olentoja, jotka kirkastavat huomattavasti talon asukkaiden elämää ja tekevät jokapäiväisestä elämästä kirkkaampaa. Mutta eläimet tarvitsevat ajoissa hoitoa ja usein sulavat. Jälkeen jääneet hiukset voivat aiheuttaa allergioita ja huonovointisuutta. Koirat ja kissat voivat sisältää ei -toivottuja hyönteisiä ja haitallisia bakteereja.

Tämän ongelman välttämiseksi tilat on kasteltava ja kuivattava jatkuvasti. On myös syytä vieroittaa eläimet nukkumasta pehmustetuilla huonekaluilla. Älä unohda, että villaa pääsee kaappeihin, mattoihin ja vaatteisiin..

eläimet

8. Tupakointi

Huonoista tavoista tulee automaattisesti huonon terveyden ja sairauden lähde. Mutta tupakointi sisätiloissa voi aiheuttaa korjaamatonta haittaa. Nikotiini syö huonekaluja ja seiniä ja pysyy ilmassa myös tupakoinnin lopettamisen jälkeen.

savukkeita

Tupakansavu sisältää monia haitallisia aineita. Keltaisten kynsien ja likaisen katon lisäksi tupakointi voi johtaa syöpään ja keuhkosairauksiin. Tämän välttämiseksi älä tupakoi sisätiloissa..

9. Rasvan kertyminen keittotason ympärille

Kypsennyksen jälkeen huomaamattomat rasvapisarat tai muu ruoka jää lieden lähelle. Ne ovat erittäin haitallisia keholle, mutta mukavia haitallisille bakteereille. Jos huomaat pieniä keltaisia ​​öljytahroja seinillä tai muilla pinnoilla, poista ne välittömästi. Ne voivat johtaa paitsi hyvinvoinnin heikkenemiseen myös torakoiden tai vikojen esiintymiseen..

Rasva

10. Ruoan virheellinen säilytys

Usein väärin hajoavista elintarvikkeista tulee haitallisten bakteerien lähde. Noudata elintarvikkeiden hyväksyttävän varastoinnin sääntöjä. Vihanneksia varten on olemassa erityisiä säiliöitä, ja käymismaito säilytetään jääkaapin erillisellä hyllyllä..

Jääkaappi

11. Pölyiset jalkalistat

Puhdistettaessa monet unohtavat kulmien ja jalkalistojen puhtauden. Ja tämä on törkeä virhe, niin huomaamattomiin paikkoihin kerääntyy pölyä, likaa, hometta ja seittiä. Se aiheuttaa allergioita tai heikentää immuunijärjestelmää.

Jalkalistat on puhdistettava perusteellisesti jokaisen puhdistuksen yhteydessä. Apua tässä asiassa ovat vanupuikko tai sieni astioille. Ei ole tarpeetonta hankkia tehokasta pesuainetta ja kärsivällisyyttä..

Jalkalista

12. Siivouksen siirtäminen huomiseen

Kodin siivous on tarpeen, jos ei päivittäin, niin vähintään kerran viikossa. Ajan tai vaivan puutteen vuoksi monet kotiäidit eivät noudata aikataulua ja tuovat talon valitettavaan tilaan. Tämä aiheuttaa päänsärkyä, huonoa terveyttä ja masennusta..

Valmistaudu viikoittaiseen siivoukseen äläkä viivyttele. Jos aika on lyhyt, sinun on työskenneltävä kovasti ja siivottava vähintään 30 minuuttia päivässä..

Katso myös: 5 minuuttia, jonka ansiosta talo on aina puhdas ja siisti