Πόσο εύκολο είναι να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο: 25 καλές συνήθειες

Έχουμε κάνει μια επιλογή από χρήσιμες συνήθειες για την καθαριότητα στο διαμέρισμα, οι οποίες δεν απαιτούν πολύ χρόνο και προσπάθεια, αλλά θα βοηθήσουν στη διατήρηση της μόνιμης τάξης στο σπίτι..

Παραγγελία στο διάδρομο

Μπαίνοντας στο σπίτι, σχηματίζονται τα πρώτα συναισθήματα από την κατάσταση στο διαμέρισμα. Είτε θα είναι μια ευχάριστη ξεκούραση μετά από μια δύσκολη μέρα, είτε το χάος και η ακαταστασία θα σας κάνουν να απελπιστείτε. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να αισθάνεστε πάντα θετικοί για τις επερχόμενες διακοπές όταν επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά ή τη βόλτα..

1. Βρείτε χώρο για μικρά πράγματα

Για πράγματα όπως κλειδιά ή βούρτσα, χρειάζεστε ένα μέρος. Μπορείτε να αγοράσετε ένα καλάθι για τέτοια μικρά πράγματα. Τα πράγματα που χρειάζεστε στο διάδρομο θα είναι πάντα στο προσκήνιο και σε μια δομημένη σειρά. Πωλούνται ειδικά γάντζοι ή κουτιά για κλειδιά και τα εργαλεία καθαρισμού παπουτσιών μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα καλάθι.

μικρά πράγματα στο διάδρομο

2. Βάλτε τα καπέλα και τα γάντια σας στη συρταριέρα

Μετά την επιστροφή στο σπίτι, προσπαθήστε να κρεμάσετε αμέσως το παλτό σας στην ντουλάπα, και να βάλετε γάντια και καπέλα στη θέση τους και να μην τα αφήνετε σε ανοιχτές επιφάνειες – πάνω στη συρταριέρα ή στον καθρέφτη. Είναι καλύτερο αν υπάρχει ξεχωριστό μέρος για καπέλα και αξεσουάρ. Βάλτε τα πράγματα στη θέση τους αμέσως, δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος, αλλά θα εξοικονομήσετε ενέργεια κατά τη διάρκεια της πρωινής συσκευασίας.

καπέλα

3. Αποθηκεύστε τα παπούτσια σας σε σχάρα ή σε ράφι

Για αθλητικά παπούτσια, πάνινα παπούτσια και μπότες, χρειάζεστε μια θέση σε μια σχάρα παπουτσιών ή σε ένα ράφι. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, αξίζει να αφιερώσετε χώρο για παπούτσια στο ντουλάπι. Είναι σημαντικό μετά την επιστροφή στο σπίτι να τοποθετήσετε αμέσως μπότες, πάνινα παπούτσια, πάνινα παπούτσια στη θέση τους. Έτσι δεν θα χαλάσουν την θέα του δωματίου..

Παπούτσια

Καθαριότητα στην κουζίνα και την τραπεζαρία

Η κουζίνα και η τραπεζαρία είναι τα πιο ευάλωτα στην ακαταστασία στο διαμέρισμα. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε αυτά τα δωμάτια καθαρά..

4. Σκουπίστε το τραπέζι και τον πάγκο αμέσως μετά το δείπνο

Για να διατηρήσετε τη λάμψη του τραπεζιού ή του πάγκου εργασίας καθαρό, πλύνετε το αμέσως μετά το μαγείρεμα και μετά το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο. Αυτό θα σας εξοικονομήσει από ανθυγιεινές συνθήκες, θα αποτρέψει την εμφάνιση βακτηρίων, θα σας ευχαριστήσει με παραγγελία και διαρκεί μόνο μερικά λεπτά.

τραπέζια

5. Βάλτε τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων ή πλύνετε τα πιάτα στο νεροχύτη αμέσως

Μετά το δείπνο ή το μεσημεριανό γεύμα, βάλτε αμέσως τα πιάτα στο πλυντήριο ή πλύνετε τα πιάτα με το χέρι. Δεν θα αργήσει, αλλά θα σας βοηθήσει να το διατηρείτε καθαρό σε τακτική βάση. Επιπλέον, το πλύσιμο πιάτων και φλυτζανιών αμέσως μετά τη χρήση είναι πολύ πιο εύκολο..

πιάτα

6. Σκουπίστε τις συσκευές μετά από κάθε χρήση

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρείτε την κουζίνα τακτοποιημένη είναι να καθαρίζετε τη σόμπα, το φούρνο μικροκυμάτων, το ψυγείο και άλλες συσκευές εγκαίρως. Αφού έχετε ζεστάνει το φαγητό ή τελειώσετε το μαγείρεμα, σκουπίστε το φούρνο μικροκυμάτων και την εστία με ένα υγρό πανί. Μια τέτοια συνήθεια θα σώσει τη νοικοκυρά από τις πολύωρες ώρες που έκαναν για να καθαρίσουν την καμένη βρωμιά..

τεχνική

7. Μετακινήστε τις καρέκλες στο τραπέζι μετά το δείπνο

Μετά από μια οικογενειακή βραδιά, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσετε το χάος στην τραπεζαρία. Εκτός από τον καθαρισμό του τραπεζιού, δεν θα είναι περιττό να μετακινήσετε τις καρέκλες πιο κοντά στο τραπέζι..

καρέκλες

8. Βάλτε πιάτα και πιάτα στις θέσεις τους

Αφού επιστρέψετε από το κατάστημα, φροντίστε να τοποθετήσετε τα αγορασμένα προϊόντα στις θέσεις τους. Δεν χρειάζεται να το αφήσετε «για αργότερα». Ο ίδιος κανόνας ισχύει για τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα: μετά το πλύσιμο, μην είστε πολύ τεμπέλης για να βάλετε πιάτα και φλιτζάνια σε ντουλάπια και κουτάλια και πιρούνια στη σωστή θέση..

9. Βάλτε τη σακούλα σκουπιδιών μπροστά από την πόρτα

Για να θυμάστε να βγάζετε τα σκουπίδια εγκαίρως, τοποθετήστε την τσάντα κοντά στην πόρτα. Συνιστάται να το κάνετε αυτό το πρωί, ώστε πριν βγείτε από το σπίτι να πάρετε την τσάντα και να την ξεφορτωθείτε. Κάνοντας αυτή τη συνήθεια μόνιμη συνήθεια, δεν θα μαζεύετε πλέον μερικές σακούλες σκουπιδιών..

σκουπίδια

Υπουργικό συμβούλιο

10. Πάρτε την κούπα στην κουζίνα αμέσως μετά το τσάι

Όταν δουλεύουμε σε υπολογιστή ή βλέπουμε μια συναρπαστική ταινία, συνήθως πιάνουμε μια κούπα καφέ ή τσάι. Και, τις περισσότερες φορές, τα ξεχνάμε στο δωμάτιο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές και μετά από λίγο ο καφές ή το τραπέζι εργασίας μετατρέπεται σε αποθήκη με κούπες και άλλα σκεύη. Για να αποφύγετε αυτήν την κατάσταση, μεταφέρετε τα πιάτα στην κουζίνα αμέσως μετά το φαγητό ή το τσάι..

Φλιτζάνι

11. Περιοδικά πετάτε περιττά έγγραφα, χαρτιά και αποδείξεις.

Όλοι γνωρίζουν την κατάσταση όταν ένας μεγάλος αριθμός άσχετων εγγράφων ή αποδείξεων συλλέγονται κοντά στην επιφάνεια εργασίας ή στο διάδρομο. Τα περισσότερα από αυτά τα χαρτιά είναι ξεπερασμένα ή βρίσκονται στα ράφια ή σε κουτιά για περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτό προσθέτει ένα φαινόμενο “ακαταστασίας” στο σπίτι. Προσπαθήστε να ελέγχετε έγγραφα και αποδείξεις τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Θα πρέπει να απαλλαγείτε από περιττά χαρτιά και επιταγές. Οι αποδείξεις ενοικίου πρέπει να διατηρούνται για 3 χρόνια. Μετά από αυτό μπορούν να πεταχτούν με ασφάλεια..

επιταγές

12. Οργανώστε την αποθήκευση εγγράφων

Αυτή η συνήθεια σχετίζεται άμεσα με την προηγούμενη. Αφού οι αποδείξεις είναι σε τάξη και οι περιττοί έλεγχοι πεταχτούν, τα υπόλοιπα χαρτιά και τα προσωπικά έγγραφα πρέπει να τεθούν σε τάξη. Ξεχωρίστε τα έγγραφα εργασίας από τα προσωπικά. Προσπαθήστε να κρατήσετε μια οργανωμένη παραγγελία και μην συγχέετε διαφορετικά είδη εγγράφων μεταξύ τους..

τα έγγραφα

13. Στοιβάξτε τα τετράδια και τα τετράδιά σας σε ένα σωρό

Όχι μόνο βρώμικα γυαλιά, αλλά διάσπαρτα ανεμόπτερα, στυλό και σημειώσεις είναι το αντικείμενο ενός χάους στην επιφάνεια εργασίας. Τα αυτοκόλλητα υπενθύμισης μπορούν να κρεμαστούν στον τοίχο, να στερεωθούν στην οθόνη του φορητού υπολογιστή. Ένας εύχρηστος, συμπαγής οργανωτής μπορεί να αγοραστεί για είδη γραφείου, ενώ τα σημειωματάρια και οι προγραμματιστές πρέπει να στοιβάζονται. Τοποθετήστε μικρά αντικείμενα όπως ακουστικά ή φορτιστή σε ένα συρτάρι γραφείου ή βρείτε ένα ξεχωριστό μέρος για αυτά..

Σαλόνι

14. Μην αποθηκεύετε ξερά λουλούδια

Λένε ότι τα αποξηραμένα λουλούδια όχι μόνο χαλούν το εσωτερικό, αλλά φέρνουν και ατυχία στο σπίτι. Είναι άλλο πράγμα που δημιουργούνται δημιουργικές συνθέσεις από στεγνά μπουκέτα και άλλο όταν λουλούδια βρίσκονται στο σαλόνι για περισσότερο από μια εβδομάδα. Ελέγξτε τα βάζα των φυτών και πετάξτε τα με το πρώτο σημάδι της ξήρανσης. Επίσης, μην ξεχνάτε να ποτίζετε τα φυτά εσωτερικού χώρου εγκαίρως..

λουλούδια

15. Αφαιρέστε τη σιδερώστρα και σιδερώστε αμέσως μετά τη χρήση.

Οι τυχαία εγκαταλειμμένες οικιακές συσκευές και εξοπλισμός επηρεάζουν αρνητικά το σχεδιασμό του καθιστικού. Μετά το σιδέρωμα, βάλτε το σίδερο και τη σανίδα ξανά στη θέση τους και τα σιδερωμένα αντικείμενα στην ντουλάπα. Η συνήθεια θα εξοικονομήσει χρόνο και κόπο.

σίδερο

16. Βάλτε τα μικροπράγματά σας σε κουτιά ή τραπεζάκι σαλονιού

Αντικείμενα όπως φορτιστές, τηλεχειριστήριο και βιβλία θα πρέπει να τοποθετηθούν ξανά στη θέση τους μετά τη χρήση. Αυτή είναι η κύρια συνήθεια μιας πρακτικής και φιλόξενης οικοδέσποινας / οικοδέσποινας. Για τεχνικές λεπτομέρειες, μπορείτε να αγοράσετε ένα βολικό κουτί και για βιβλία – ράφια ή ράφια. Κρατήστε το τηλεχειριστήριο κοντά στην τηλεόραση ή σε ένα μέρος.

σαλόνι

17. Πάρτε παιδικά παιχνίδια στο υπνοδωμάτιο ή τοποθετήστε τα σε ένα κουτί

Εάν τα παιδιά ζουν στο σπίτι, τότε θα πρέπει να μάθουν να παραγγέλνουν. Μην αφήνετε το παιδί σας να ρίχνει παιχνίδια σε όλο το διαμέρισμα. Βρείτε ξεχωριστό μέρος για αυτούς ή αγοράστε ένα ειδικό καλάθι. Μην ξεχάσετε να μάθετε στο παιδί σας να καθαρίζει τα παιχνίδια..

παιχνίδια

Τουαλέτα

18. Αφαιρέστε από το οπτικό πεδίο απορρυπαντικά και εργαλεία καθαρισμού

Τα εμφανιζόμενα κουρέλια, τα σφουγγάρια και τα χημικά δεν θα διακοσμήσουν το σχέδιο της μπανιέρας. Είναι καλύτερο να εντοπίζετε τέτοια πράγματα σε ένα ειδικό μέρος στο ντουλάπι ή να τα μεταφέρετε σε άλλο μέρος. Τα οικιακά εργαλεία και τα απορρυπαντικά δεν πρέπει να είναι ορατά.

λούτρο

19. Τοποθετήστε τα εργαλεία για τα μαλλιά σας σε ξεχωριστό συρτάρι.

Το στεγνωτήρα μαλλιών, το σίδερο και το σίδερο δεν πρέπει να παραμένουν συνδεδεμένα στις πρίζες ή στο νεροχύτη. Μετά από κάθε χρήση, βάλτε αυτά τα χαρακτηριστικά σε ένα συρτάρι ή κρεμάστε τα σε ένα γάντζο. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και τις βούρτσες μαλλιών σας. Για τέτοια αξεσουάρ, μπορείτε να αγοράσετε ειδικούς οργανωτές αποθήκευσης..

Αξεσουάρ μπάνιου

20. Μην συσσωρεύετε άδεια πακέτα.

Πράγματα όπως άδεια ρολά χαρτιού υγείας, σχεδόν άδεια σαμπουάν και κουτιά οδοντόκρεμας πρέπει να πεταχτούν αμέσως. Μην τα συσσωρεύετε. Αποκτήστε τη συνήθεια να πετάτε αμέσως παλιά πακέτα και κουτιά..

άδεια κουτιά

21. Πλύνετε τα ρούχα σας κάθε μέρα.

Μην αποθηκεύετε μεγάλες ποσότητες βρώμικων ρούχων. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο σας κάθε μέρα.

καλάθι

Υπνοδωμάτιο

Το υπνοδωμάτιο έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, αυτό το δωμάτιο θεωρείται κρυφό μέρος. Παρ ‘όλα αυτά, απαιτεί τάξη και δομή..

22. Τακτοποιείτε το κρεβάτι σας κάθε μέρα

Υπάρχει πολύ λίγος χρόνος το πρωί, αλλά υπάρχει αρκετός χρόνος για να στρώσουμε το κρεβάτι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού ένα στρωμένο κρεβάτι κάνει αμέσως το δωμάτιο άνετο και απαλλάσσει ένα άτομο από τις συχνές αλλαγές σεντονιών..

κρεβάτι

23. Βάλτε μακιγιάζ σε συρτάρια ή κομμό

Μάσκαρα, θεμέλιο και σκόνη δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο υπνοδωμάτιο σε τυχαίες εκτεθειμένες επιφάνειες. Πρώτον, βλάπτει την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο και δεύτερον, προσθέτει ακαταστασία.

καλλυντικά

24. Αποθηκεύστε τα κοσμήματα σε ένα κουτί κοσμημάτων

Είναι καλύτερα να αποθηκεύετε κολιέ, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια σε κουτί, σε συρτάρι κομοδίνου. Μην αφήνετε κοσμήματα σε κομμό ή κομοδίνο. Αποθηκεύοντας κοσμήματα σε ένα κουτί, μπορείτε να απαλλαγείτε από το περιττό χάος και να βρείτε γρήγορα τα δαχτυλίδια και τα σκουλαρίκια που χρειάζεστε το πρωί.

25. Κρεμάστε τα ρούχα σας στην ντουλάπα

Μην πετάτε το μπλουζάκι ή το παντελόνι σας σε καρέκλα ή κρεβάτι. Αφιερώστε χρόνο για να βάλετε τα ρούχα σας σε μια ντουλάπα ή καλάθι για βρώμικα ρούχα. Χάρη σε αυτή τη συνήθεια, η κρεβατοκάμαρα δεν θα είναι γεμάτη με ένα βουνό από πράγματα και η οικοδέσποινα θα αφιερώνει λιγότερο χρόνο στον καθαρισμό.

πράγματα

Το πιο σημαντικό, μην αναβάλλετε τον καθαρισμό του φωτός μέχρι καλύτερους χρόνους. Ακολουθώντας τις συνήθειες που σας παρέχουμε, θα διατηρείτε τακτική τάξη στο διαμέρισμά σας..