Dårlig smag i interiøret: 6 problemer og løsninger

Som du ved, er markører forskellige i smag og farve. Der er dog ting inden for interiør, som de fleste ikke kan lide..

Opgave 1. For mange ting fra Ikea

Ikea er sejt, billigt og sødt. Men når alt fra møbler til gardiner er købt i denne butik, begynder interiøret at se for middelmådigt ud..

Løsning:

 • Prøv om muligt at fortynde atmosfæren med ting, der ikke er fra Ikea. For eksempel, hvis du har købt et bord og køkkensæt i Ikea, afhent derefter stole til ham i en anden butik. For eksempel i dette interiør modregnes Ikea -møbler af ommalede gamle wienerstole..
 • Ikea køkken på landet
 • Ikea køkken på landet
 • Mal møbler i en interessant farve, dekorer det eller skift polstring for at gøre det mindre genkendeligt.

Ikea køkken

IKEA -modulkøkkenet suppleres af møbelpaneler, gitterfronter og håndtag fra IKEAs børneafdeling

 • Skift penne for mere interessante eller bedre..

Malm kommode efter ændring

Dekoreret kommode Malm med nye håndtag

 • Tilpas dit interiør med indretning (ikke fra Ikea!) Og varer med en historie.

Opgave 2. For meget forgyldning, stukstøbning, monogrammer og andre iøjnefaldende detaljer

Når man planlægger en klassisk indretning (især i paladsstil), er det let at overdrive det med dekorationer og få boliger som en sigøjnerbaron. Hvis det ikke er den effekt, du drømte om, kan du prøve at rette den..

Her er nogle dårlige eksempler på imperium og barok interiør..

Løsning:

 • Den mest effektive måde at afbalancere prætentiøsiteten på er at indføre rolige og komplekse farver i interiøret. For eksempel kan du male vægge, møbler, skifte gardiner, møbelindtræk. Fransk grå (billedet herunder), æggeskal nuance, hvid, blå-grå, kobolt, oliven vil balancere overdreven prætentiøsitet.

 • Sørg for, at det klassiske interiør er indrettet i overensstemmelse med princippet om symmetri og samtidig bevidst tilføjer noget asymmetri til det. For at gøre dette skal du bare følge “Reglen om tre”, som vi skrev om tidligere.
 • Reducer antallet af monogrammer og andre store og udtryksfulde mønstre så meget som muligt. Skift f.eks. Tæppe, gardiner, polstring og / eller pudebetræk.

Her er nogle gode eksempler på klassisk letvægts interiør.

Klassisk køkken i beige nuancer

I et lille køkken kan et klassisk interiør også se godt ud.

Opgave 3. En overflod af krom, metal, blank, spejl og andre skinnende overflader

Denne fejl findes ofte i nyklassicistisk og ultramoderne interiør, for eksempel i højteknologisk stil. Selvfølgelig ser spejle og glans i en lille mængde krom spektakulær ud, giver en følelse af lethed i rummet og endda visuelt forstørrer rummet. Nøgleordet er lille! Lad os give et eksempel: blanke facader på et headset er gode, men blanke facader + blanke stræklofter er allerede dårlige. Overdreven glans gør interiøret ubehageligt, koldt, “plastisk”.

Her er eksempler på mislykket neoklassicisme.

 • Mislykket nyklassicisme
 • Mislykket nyklassicisme
 • Mange spejle i interiøret
 • Højteknologisk

Og her er et mere vellykket interiør med en moderat mængde skinnende detaljer..

Neoklassisk interiør er vellykket

Løsning:

 • Slip af med i det mindste nogle skinnende ting, hvis det er muligt;
 • Berolig interiøret som helhed: hæng enkle og elegante gardiner, mal vægge / møbler i et kompleks eller en lys skygge, reducer antallet af udskrifter;
 • Tilføj flere matte overflader til indretningen samt ting lavet af naturlige “varme” materialer: tekstureret træ, naturlige stoffer, måske endda pels.

moderne køkken

Opgave 4. Tiered gardiner med lambrequins

Sådanne gardiner findes både i beskedne lejligheder uden krav på luksus og i elitehus på landet. I begge tilfælde ligner lagdelt gardiner med lambrequins akavede støvsamlere. Oftest er de lavet af syntetiske stoffer, de har for mange folder og folder. De er også ret vanskelige at fjerne, vaske, stryge og hænge..

Køkken med gardiner med lambrequins

Elite gardiner

Sådanne gardiner er meget dyre og kaldes “elite”, men paradoksalt nok ser de billige og usmagelige ud

Løsning:

 • Fjern bare lambrequin, og du vil se, at det endda er blevet lettere at trække vejret i rummet. Hvis gardinerne er flerlagede, skal du fjerne mindst et lag gardiner (helst det med mønsteret).
 • Hvis du stadig virkelig kan lide gardiner med flere lag med et lambrequin, så råder vi dig til at hænge pæne romerske gardiner i stedet for tyl, og i stedet for et lambrequin med mange folder – et lakonisk stift lambrequin som på billedet herunder.

Gardiner med et stift lambrequin

Opgave 5. Komplekse gipsplader

Nedhængte lofter eller skillevægge i gips hjælper til, når du skal skjule kommunikation, zoneplads, ændre rummets layout. Men hvis du overdriver det med kreativitet, for eksempel bygger skillevægge med krøllede nicher og åbninger eller lofter med mange niveauer, bølger, farvet belysning og blanke stræklærreder, får du en gammeldags “renovering” fra 2000’erne.

Gipsplade skillevæg

Loft af gipsplader

Løsning:

 • Desværre er det svært at løse et sådant problem uden radikale foranstaltninger. Men det er ganske muligt at forbedre situationen. Hvis vi taler om gipslofter med et strækark, så kan du i det mindste ændre det blanke eller farvede strækark til mat (!) Hvidt eller endda installere et strækark over den gamle gipspladestruktur (hvis væggenes højde tillader det) ;
 • Skillevægge kan bringes til et anstændigt udseende, hvis du forenkler efterbehandlingen så meget som muligt: ​​Maling, der matcher væggene (inklusive nicher og røvender), fjern eventuelt “sten” beklædning, behandl alle samlinger med høj kvalitet. Det er bedre at nægte tapet i gipspladekonstruktion.

Opgave 6. Mislykket farveskema

Et mislykket farveskema kan vise sig af forskellige årsager. For eksempel var indretningen simpelthen ikke gennemtænkt, men blev dannet spontant. Måske blev de forkerte farvekombinationer valgt – for hårde, for banale, for lyse. Eller måske ligger problemet i en mislykket grundskygge – for mørk, for “børnehave”, aggressiv, deprimerende eller irriterende.

 • Mislykket farveskema

Løsning:

 • Lære at arbejde med farvehjulet, find harmoniske kombinationer og handle: udskift gardiner, puder, vægindretning, mal væggene.
 • Hvis du kan lide lyse accenter, men vil undgå den klumpede effekt, skal du blot male væggene hvide eller lysegrå. Kun en væg kan efterlades lys.
 • Køkken med gul væg
 • Køkken med gul væg
 • Hvis et element er slået ud af den indvendige palet, skal du bare understøtte det og tilføje et par flere genstande i samme nuance. Dekorartikler (malerier, tæpper, gardiner osv.) I de farver, der har de nødvendige nuancer, hjælper også med at “få venner” farver.