9 jel arra, hogy túl kevés vizet iszik

A víz az egyik legfontosabb szerepet játszik a test működésében. Nem mindig vesszük észre a test kiszáradását, bár ez a vízhiány jeleit mutatja számunkra. Az alábbiakban 10 jel utal arra, hogy túl kevés vizet iszik.

1. Folyamatosan kísérő szomjúságérzés

A szervezet folyadékhiányának egyik legnyilvánvalóbb és érthetőbb tünete a szájszárazság, az állandó szomjúságérzet. Ilyenkor a szomjúságot csak egy vagy akár két pohár tiszta vízzel lehet eltávolítani. Ez a kiszáradás biztos jele. Lehetetlen nem figyelni az ilyen pillanatokra. Ezért, ha állandóan szomjas, és csak a víz oltja szomját, akkor intézkedéseket kell tennie, és növelnie kell a napi tiszta folyadék mennyiségét..

szomjúság

2. Száraz bőr

Az emberi szervek állapota közvetlenül függ a víztől. A folyadék a legerősebb hatással van az egész test bőrének állapotára. A bőr fontos szerv, ezért folyamatos hidratálást igényel. A száraz bőr azonnal észrevehető. Ha leesik, igyon több vizet..

szárazság

3. Rossz lehelet

Harold Katz, professzionális bakteriológus és fogorvos arra a következtetésre jutott, hogy a rossz lehelet egyértelmű jele a szervezetben lévő vízhiánynak. Katz úgy véli, hogy a szájban élő baktériumok inkább száraz környezetben boldogulnak. És ez történik, ha kevés vizet iszol: a nyál termelése lelassul, ami lehetőséget ad a baktériumoknak a szaporodásra..

Ezért Harold Katz azt tanácsolja, hogy több pohár vizet igyon étkezés előtt, után és közben. Így leöblítheti az ételmaradékokat, megfelelő mennyiségű nyálat tarthat a szájában, és megakadályozhatja a baktériumok fejlődését, illetve a kellemetlen szag megjelenését..

szag

4. A fókusz elvesztése és a termelékenység csökkenése

Az “erőfolyadék” hiánya olyan pillanatokban derülhet ki, amikor nem tud befejezni egy egyszerű feladatot, vagy hosszú ideig nem tud egy problémára koncentrálni, folyamatosan elvonja a figyelmét. A tény az, hogy a víz biztosítja a test véráramlását a szívből az agyba. Ha kevés folyadék van, ez a folyamat megszakad..

Az agy nem kapja meg a szükséges oxigénmennyiséget, és tovább tart a “betöltése”. Emiatt az egész nap termelékenysége csökken, a tervezettnél sokkal kevesebb munkát végez. Az egyetlen kiút az, hogy minél több tiszta vizet kell inni, különösen a munkaközi szünetekben..

koncentráció

5. Állandó éhség

Néha természetes működési zavarok és hibák vannak az agyban, és összetévesztjük a szomjúságérzetet az éhségérzettel. Ez különösen igaz, ha evés közben mindig vizet iszik. A hypothalamus nem lát különbséget e két szükséglet között. Próbáljon meg először meginni egy pohár vizet, és ha ez nem segít, lépjen tovább a második érzékszervének csillapítására..

éhség

6. Az energiaszint csökkent

Néha az az érzés, hogy valami nem elég az erő és a potenciál teljes potenciáljának feltárásához. Például futás közben görcsbe rándulhat a lába, és mentálisan kihívást jelentő feladat végrehajtásakor a megoldás közel van, de soha nem találja meg. Ennek a jelenségnek az egyik oka az energiatakarékosság – amikor a vérkeringés csökken, és ez a fizikai cselekvésekben is megjelenik.

Az izmok és az agy nem kapják meg a szükséges mennyiségű oxigént, ezért a szervek működése néha megszakad. A személy fáradtnak és álmosnak érzi magát. Ebben az esetben növelnie kell a folyadék napi adagját..

energia

7. Problémák az emésztéssel

A folyadékhiány miatt a szervezetben emésztési problémák lépnek fel. Gyakori székrekedésben fejeződnek ki. Végül is a víz nemcsak oxigént szállít az agyba, hanem a belek kenését is. Víz nélkül a belek még a leggyakoribb ételeket sem képesek megemészteni. A jövőben ez a megközelítés vesekőhöz vagy más súlyosabb egészségügyi problémákhoz vezet..

emésztés

8. Száraz szem érzése

Ne feledje a másnaposság szindrómát: a mindent elsöprő szomjúság mellett ilyenkor úgy érzi, mintha a szeme kiszáradt és véres lenne. Fájdalmas lehet pislogni ilyenkor. A kiszáradás tartós károsodást okozhat a szemében, különösen akkor, ha kontaktlencsét visel. Víz nélkül a könnycsatornák kiszáradnak, és ebben az esetben szükség van a víz egyensúlyának helyreállítására.

9. Lassú gyógyulás

Az emberi szervek elválaszthatatlanul összekapcsolódnak, és egy csapatként működnek. “Egyesülésüket” akadályozhatja a szükséges folyadék – víz hiánya. Szükséges a sejtek táplálására, valamint a méreganyagok és káros anyagok eltávolítására a szervezetből. És ha ez nem elegendő, akkor a szervezetben olyan méreganyagok maradnak, amelyek nem teszik lehetővé az ember gyorsabb felépülését. Ezenkívül teljesen lehetséges, hogy a szervek elkezdik “húzni” a folyadékot és a nedvességet más elemekből, ami más súlyos problémákhoz vezet..