Emhættefiltre – regler for valg og udskiftning

Enheder, der renser luften i vores køkkener, emhætter, præsenteres i et stort udvalg. I mellemtiden er hovedkomponenterne, der udgør dem, de samme – de er motoren, fangeplanen, betjeningspanelet og filteret til emhætten..

Fedtfiltre

Enhver køkkenluftrenser skal have et fedtfilter. Det er designet til at rense luftstrømmen, der passerer gennem enheden, fra fine suspenderede fedtpartikler. Hvis det ikke var for det, ville der være gået mindre end en måned, før emhættens inderflader, inklusive motoren, blev dækket med et lag olieophæng..

Engangs non-woven hættefilter

Fedtfilteret kan være engangs- eller genanvendeligt – det er klart, at sidstnævnte type er bedre og mere praktisk. Engangsmodeller er lavet af polstring af polyester, akryl eller fiberdug og installeres oftest i budgetformede fladt design. Sådanne “tæpper” lavet af syntetiske stoffer smides væk, så snart de bliver snavsede..

Engangsfedtfangere kan ikke vaskes, de mister alle deres egenskaber ved vask. Det er derfor, de er engangsbrug..

At bruge et “opdateret” produkt på denne måde er behæftet med motorstop.

Fedtfilter til emhætte

Men metalfedtfilteret holder lige så længe som selve emhætten – det kendetegnes ved kvalitet, sikkerhed, pålidelighed og holdbarhed. Sådanne designs er bedre, fordi de ikke skal udskiftes, men kun kræver periodisk skylning..

Et traditionelt fedtfilter er en kassette i form af en metalramme og et netelement fremstillet af folie (mesh eller perforeret). Perforering her kan være ensartet eller asymmetrisk, og de medfølgende celler er nødvendige for at ændre luftstrømmens retning. Dette giver dig mulighed for at fastholde fedtpartikler på overfladen..

Rengøring af fedtfilter til emhætte

Fedtmetalfilteret kan fremstilles af aluminium, galvaniseret stål eller tyndt rustfrit stål. I teknologi af høj kvalitet er aluminium yderligere anodiseret, hvilket beskytter produktet mod oxidation. Sådanne strukturer kan have flere lag eller laves i form af flere moduler. To eller tre separate kassetter er lettere at rengøre – let at fjerne, vaske og udskifte.

Et fedtfilter af rustfrit stål betragtes som bedre end et aluminium, da dette materiale har en længere levetid. Desuden renser produkter af denne type luften mere effektivt..

Kulfiltre

Recirkulationshætte

Hvis vi taler om recirkulationsmodeller, der renser luften i køkkenet og sender det tilbage i rummet, så er et kulfilter til emhætten obligatorisk. I sådanne modeller er det faktisk vigtigt ikke kun at fjerne sod og fedt, men også at rense luften for fremmed lugt..

Montering af en kul “catcher” er tilvejebragt bag fedtfangeren. Kernen i dette element er et adsorberende middel af høj kvalitet, aktivt kul. Det absorberer al lugt perfekt.

Det skal huskes, at i recirkulationstilstanden reduceres emhættens kapacitet med 15-20%, og installationen af ​​et absorberende produkt reducerer det yderligere. Hvis kulabsorbenten akkumulerer forurening i sig selv, vil luften passere værre og værre igennem den..

Udstødningsfilter

Kulfilteret til emhætten er ofte ikke inkluderet i grundpakken og købes separat. Derudover er det en udskiftelig vare, der konstant skal købes, når den slides..

Udadtil kan et sådant element ligne en rektangulær kassette eller en cirkel. Kroppen i produktet er lavet af plast, og trækulet holdes på plads med et specielt net. Aktivt kul er her i form af pulver eller granulat.

Jo større det samlede areal af absorberende partikler er, desto bedre fungerer “fangeren”. På grund af kulet på ét sted falder ekstraktionseffektiviteten.

Filtre af denne type betragtes som engangsartikler – de skal udskiftes hver 3-4 måned i gennemsnit. Et elements levetid bestemmes imidlertid ikke af “alder”, men af ​​driftens varighed – det afhænger alt af, hvor længe emhætten fungerer dagligt..

For at bevare ydeevnen af ​​carbonadsorbentet i lang tid kan du lade emhætten være tændt i 3-7 minutter efter brug. I løbet af denne tid vil den resterende fugt fra kullet fordampe, hvilket betyder, at det ikke vil tykne og ikke vil miste sin adsorberende kapacitet..

Pleje og udskiftning

Fedtfilteret opsamler alle forurenende stoffer på cellerne og forhindrer dem i at trænge ind i enhedens indre. Hvad er den bedste måde at rydde op i i praksis? Følgende enkleste teknologi skal overholdes:

  1. Filtrene fjernes fra emhætten. Dette kan kræve demontering af det dekorative panel (hvis det er i strukturen). For at fjerne fjernes låsen, og kassetten trækkes ud.
  2. Metalfilteret nedsænkes i en vandig opløsning af et standardvaskemiddel. Den kan også vaskes i opvaskemaskinen, når den placeres lodret.
  3. Dette vil tillade snavs at skylle let af. Hvis du vasker i hånden, er det bedre at bruge børster og konstant skylle masken under tryk af varmt vand. Men det er bedre at nægte et sådant middel som sodavand, da brune pletter kan forblive på metallet efter det. Du bør heller ikke vælge en højtemperaturtilstand i opvaskemaskinen – fra høje temperaturer kan aluminium oxidere og mørkere.
  4. De vaskede filtre skal tørre ved stuetemperatur..

I sidste fase installeres filtrene på plads. For at gøre dette placeres kassetten i cellen, hvorefter låsen klikker på plads.

Fedtfilteret skal vaskes en gang hver 2-3 måned i opvaskemaskinen – hvis denne teknik ikke er tilgængelig, skal masken vaskes i hånden en gang om måneden. Det er ikke svært, især når du tænker på, at installationen er elementær..

Og processen med at udskifte kulfilteret er som følger:

Udskiftning af kulfilter i emhætten

  • Hætten er afbrudt fra netværket (dette er nødvendigt for sikkerheden);
  • Antifedtfilteret er aftageligt;
  • Kulfilteret fjernes fra kassetten;
  • Et nyt kulfilter installeres – et klik angiver, at operationen blev udført korrekt;
  • Emhætten tænder og kontrolleres for vibrationer og ekstern støj, som kunne have været fremkaldt ved forkert installation af filterelementerne.