Fehér konyha – 70 fénykép, 7 tervezési ötlet és gyakorlati tipp

A fehér konyha mindenki számára előnyös megoldás, nem csak dekorációs szempontból, hanem gyakorlati (!) Szempontból is. Íme néhány ok:

 • Fehér alapon a por, csíkok, vízkő, vízcseppek nem annyira észrevehetők. Igen, a fehér homlokzatok, a kötény, a falak és a munkalap egyáltalán nem olyan könnyen szennyezhetők, mint az emberek gondolnak rájuk. Ugyanolyan koszosak, mint bármely más színű felület. És még inkább, a fehér praktikusabb, mint a fekete, a wenge, a kék és más sötét árnyalatok. Általában minden rendetlenség kevésbé tűnik nyomasztónak egy fehér konyhában, mint egy sötét vagy tarka konyhában. A fehér felületek praktikussága azonban sok tekintetben az anyagoktól és a textúráktól függ, és erről a cikk második felében beszélünk..
 • A fehér szín vizuálisan növeli a teret. Ha kicsi a konyha, akkor a fehérre fogadás a legjobb döntés. Hidd el, a világos falak és bútorok még a legreménytelenebb helyzetet is megmentik, például ebben a minikonyhában Hruscsovban az alábbi fotón.

Kis fehér konyha Hruscsovban

 • Vizuálisan világosítja a bútorokat. A fehér szett, tálalóasztal vagy asztal kevésbé tűnik terjedelmesnek és nehéznek.
 • Fokozza a természetes fényt. A fehér felületek, különösen a fényes és a szatén felületek, visszaverik a fényt, ami miatt a hely világosabbá és szellősebbé válik. A konyhában, ahol nincs természetes fény (például ha ablakai észak felé néznek, vagy ha mögöttük üvegezett loggia van), a fehér falak és a fehér homlokzat csodákra képes.
 • A fehér kiegyensúlyozza a túlságosan elegáns vagy világos belső teret. Például, klasszikus stílusú konyha fehér falakkal és / vagy bútorokkal nem fog kinézni, de elegáns.

Klasszikus fehér konyha

Vagy képzeljünk el például egy színes kötényt fotónyomtatással – hogyan illesszük be a belső térbe, hogy ne legyen ügyetlen? Egy fehér konyhában soha nem merül fel ilyen kérdés, mert minél világosabb a köténye, annál érdekesebbnek tűnik.

 • A fehér sokoldalú. Minden színhez és árnyalathoz jól illik, bármilyen stílusú belső térben használható – az ultramoderntől a stílusig ország.
 • A fehér nemesít olcsó anyagokat – legyen az kötény csempe, étkezőszékek vagy konyhai szett. Így például az egyszerűen fehér festékkel festett forgácslap homlokzatok drágábbak és nemesebbek lesznek, mint ugyanazok a forgácslap homlokzatok, de fóliával.

Olcsó fehér konyha

 • A fehér konyha kialakítása a legegyszerűbb megvalósítani. Végül is a bútorok, csempék vagy munkalapok, fehér tapéta vagy falfesték mindig és mindenhol megtalálható..

Másrészt, ha a tervezés sikertelen, a fehér konyha túl sterilnek, kényelmetlennek vagy … banálisnak tűnhet. Valóban, a fehér belső terek divatja elterjedt, és az Ikea érkezésével szinte ugyanazok lettek. Ebben a cikkben 7 hűvös fehér konyhai tervezési ötletet, 55 fotóból álló válogatást, valamint praktikus tippeket mutatunk be az elrendezéshez.

7 fehér konyhai tervezési ötlet

Ötlet 1. Fehér konyha természetes fa árnyalattal

A fehér és a fa kombinációja természetes árnyalattal nagyon kellemes a szemnek, ráadásul sokoldalú, és ami a legfontosabb – csak a való életre lett megalkotva. Nem hiába a fehér konyha, fából készült munkalappal és padlóval az egyik legnépszerűbb a világon..

Fényes, fehér konyha és fa

 • Fehér kis konyha 6,5 ​​négyzetméter m
 • Fehér kis konyha 6,5 ​​négyzetméter m
 • Fehér kis konyha 6,5 ​​négyzetméter m
 • Fehér kis konyha 6,5 ​​négyzetméter m

Ötlet 2. Fehér konyha ékezetes fallal

A fehér konyha ékezetes falát fényes vagy nagyon sötét színre lehet festeni, túlzott nyomatú tapétával, fotótapétával vagy gyönyörű freskóval díszítve. Ebben az esetben a többi fal semleges háttér lesz, a belső tér friss és stílusos lesz..

Fehér konyha hangsúlyos fallal

Egyébként egy ékezetes fal segítségével kijavíthat néhány szobahibát. Például egy sárga / arany / narancssárga fal helyettesítheti a napot egy fehér konyhában a fény hiányában..

Fehér konyha sárga fallal

A sötét fal vizuálisan a mélybe süllyed, ami fokozza a valóságosnál nagyobb tér érzését.

Fehér konyha fekete tapétával

A perspektivikus képet tartalmazó fotótapétával ellátott fal a tágasság illúzióját kelti egy kis fehér konyha kialakításában.

Tapéta egy kis konyhához

A vízszintes vonalakkal ellátott fal “szét fogja tolni” egy keskeny konyha falait (lásd az alábbi fotót), és függőleges vonalakkal “megemeli” az alacsony mennyezetet.

Csíkos fal

A nagy tükörrel ellátott fal fokozza a fehér konyha megvilágítását és megduplázza azt.

Fehér konyha tükörrel

Ötlet 3. Fehér konyha sötét ékezetekkel

A fehér konyha fekete ékezetekkel a leghatékonyabb. Különösen, ha párizsi stílusban, art deco, minimalizmus vagy hi-tech stílusban díszítették. Íme egy nagyszerű példa a párizsi stílusú belső térre – egy fehér konyha, fekete műkő munkalappal, sötét lámpával és padlóbetétekkel. Ennek a konyhasaroknak a területe az újratervezett Hruscsovban mindössze 5 négyzetméter. méter.

Fehér konyha Hruscsovban

És itt van egy fotó egy fehér high-tech konyháról, fekete készülékekkel és vízvezetékekkel.

Fehér konyha fekete készülékekkel

Fekete -fehér konyha

Lásd még: 11 tervezési tipp a fekete -fehér konyhához

Ötlet 4. Monokróm fehér konyha

A monokróm fehér konyha fő előnye a határok “törlése” és a szoba kibővítésének maximális hatása. És hogy a monokróm fehér konyha ne úgy nézzen ki, mint egy kórházi szoba, érdekesebb textúrákat kell használnia..

Például egy fényes fehér konyha fehér téglafal mellett, fehér üvegköténnyel nagyon stílusosan fog kinézni, és egyáltalán nem hasonlít a műtőre..

Fehér, fényes konyha nyél nélkül, stalinkában

Fehér konyha kialakítása stalinkában

Fehér konyhai stúdió

Fehér monokróm konyha

Ezenkívül a fehér világos bézs, tejszerű és krém árnyalatokkal hígítható, tükröket és fémeket használjon a dekorációban.

Fényes, fehér konyha

Ötlet 5. Fehér konyha + sárgaréz vagy más fém

A fehér kiegyensúlyozza és fokozza a fémek szépségét. Választhat egy vagy kétféle fémet, és felhasználhatja őket a konyha kialakításában. Például szerelvények lehetnek konyhai bútorokhoz, lámpa alkatrészekhez vagy háztartási gépekhez, tükrök / festmények keretei, vízvezetékek.

Konyha sárgaréz szerelvényekkel

Ötlet 6. Fehér konyha és színes falak

A fehér konyhai szett minden háttérben jól mutat. Lehet finom pasztell árnyalatú, világos és lédús, vagy éppen ellenkezőleg, sötét és mély..

Fehér konyha kék falakkal

 • Sárga -fehér konyha
 • Sárga -fehér konyha
 • Sárga -fehér konyha

Ötlet 7. Részben fehér fejhallgató

A fülhallgató egyik része fehér lehet, a másik része fa, színes, fekete vagy bármi más. A megoldás egyszerű, nem triviális, és nagyon előnyös lehet. Például a szekrények egy része díszíthető, hogy illeszkedjen a falakhoz a láthatatlan hatás érdekében, és a tér kevésbé zsúfoltnak tűnik..

Fehér és szürke konyha

Keskeny konyha fehér és szürke szekrényekkel

Mivel az alsó szekrények a leggyorsabban koszolódnak, praktikusabb színűek lehetnek (például fehér), a felsők pedig kevésbé praktikusak, de nagyon szépek (például fényes fekete)..

A konyha fehér alja és fekete teteje

6 tipp a fehér konyha elrendezéséhez

 • Annak érdekében, hogy a fehér konyha ne hasonlítson az Ikea bemutatótermének kiállítási enteriőrjéhez, próbálja inkább személyre szabni a teret, hogy tükrözze személyes ízlését és a ház lelkét. Ebben segíthetnek például a történelemmel rendelkező vintage dolgok, régi, felújított székek vagy anya gzhel kollekciója.
 • Konyhatervezés vidéki stílusban
 • Konyhatervezés vidéki stílusban
 • Konyhatervezés vidéki stílusban
 • Használható fali dekoráció: plakátok, festmények, panelek és fotók. Bonyolultabbá és érdekesebbé teszik a belső teret. Ügyeljen arra, hogy beltéri növényeket használjon – velük a belső tér azonnal életre kel. És persze ne félj kísérletezni a színekkel és textúrákkal..

Fehér konyhai dekoráció

Fehér konyha szürke falakkal és piros hűtőszekrénnyel

 • A többszintű lágy fény a fehér konyhai tervezés sikerének titka. A mennyezeti lámpán kívül célszerű falikarokat, állólámpákat vagy asztali lámpákat használni. Az izzók lehetőleg meleg fehérek vagy természetes fehérek.

Többszintű világítás

 • A fehér falfesték kiválasztásakor feltétlenül tesztelje a színeket a nap különböző időpontjaiban és a szoba különböző falain. Ez az egyetlen módja annak, hogy megtalálja a tökéletes árnyékot, amely megfelel az Ön konyhai világításának. Végül is a fehérnek nagyon sok változata létezik. Egyes hangok szürkévé, mások kék színűekké válhatnak, mások meleg sárga árnyalatúak..
 • A fehér konyha üres lap, amelyet tetszés szerint festhet. Ha a belső tér alapja fehér (falak és fejhallgatók), akkor biztonságosan kiegészíthető 3-5 további színnel. Hogyan kell megfelelően megtervezni a belső tér színvilágát olvassa el útmutatónkban.
 • A legjobb választás egy kis és sötét konyhához egy fehér színű készlet fényes homlokzatok és világos falak, fehér, tejszerű, krém árnyalatú.

Kis fehér konyha

 • A fehér felületek hajlamosak idővel sárgulni az UV sugárzás hatására. Kívánatos, hogy a közvetlen napfény ne essen a fülhallgatóra, és a homlokzat kiváló minőségű legyen.

Hogyan lehet a fehér konyhát praktikussá tenni

Íme néhány tipp, hogyan tervezzen fehér konyhát úgy, hogy a lehető legegyszerűbben tisztítható legyen..

 • A matt fehér konyha fenntarthatóbb, mint a fényes. A fehér konyha homlokzat lehet fényes, félig fényes vagy matt. Melyik lehetőség praktikusabb? Egyrészt a fényes, fehér konyhát könnyebb tisztítani, ugyanakkor az ujjlenyomatokkal is koszosabb lesz. A matt e tekintetben kevesebb figyelmet igényel. Ha gyerekek vannak a házban, gyakran főz, és minimálisra szeretné csökkenteni a takarítást, akkor matt homlokzatú fehér homlokzatokat kell választania. Nem szabad azonban túlbecsülni a fényes fehér konyha szennyezettségét sem. Sok felhasználó úgy beszél róluk, mint a legnagyobb problémamentes és könnyen kezelhető..
 • Dobja el a nyomómechanizmusokat. Jobb, ha egy fehér konyhának van fejtetője vagy legalább belevágott fogantyúja. Különösen, ha a homlokzatok fényesek.
 • Melyik munkalapot válasszuk fehér konyhához? A legnépszerűbb lehetőségek a következők: fehér munkalap és semleges árnyalatú munkalap (szürke, bézs, barna).

Fehér konyha fehér munkalappal

Mindkét megoldás jó, de a gyakorlatiasság szempontjából a természetes árnyalatú munkalapok továbbra is nyernek. A következő fotó egy fehér konyha példáját mutatja, szürke műkő munkalappal..

Fehér konyha szürke munkalappal

Kedvencünk a fehér konyha agglomerátum kvarc munkalapokkal. Először is, az agglomerátum teteje nagyon szép, másodsorban elpusztíthatatlan, harmadszor pedig az erek jelenléte miatt nem látható rajtuk a szennyeződés..

 • Fehér konyha agglomerált munkalappal
 • Fehér konyha agglomerált munkalappal

Mi is nagyon szeretjük a fehér konyhákat fa munkalappal, mint ebben a fényképválasztékban..

Fehér konyha fa munkalappal

Műanyag asztali laminált forgácslap

Asztallap tölgy furnérral

De egy fehér konyha fekete munkalappal (vagy wenge színű, sötét fa színű), bár nagyon hatékony, csak azok számára alkalmas, akik ritkán főznek, vagy vannak takarító asszisztenseik. Sajnos még a legkisebb porszemek, morzsák, vízcseppek, csíkok és szennyeződések is kétszer észrevehetők lesznek..

Sötétbarna asztallap

Még a legkisebb morzsák és vízcseppek is megragadják a tekintetét a sötét munkalapokon

 • Legyen óvatos a fehér hátoldallal és a padlólapokkal. Az a tény, hogy bár a fehér kerámialapok önmagukban praktikusak, varratuk nagyon gyorsan koszolódnak és szürkülnek. Ezért világos szürke vagy világos bézs színű csempékkel kell helyettesíteni, mint ezen a fotón..

Konyha világos bézs padlólapokkal

Képgaléria

Fehér, fényes konyha fogantyú nélkül Fényes, fényes neoklasszikus konyha Fehér és piros konyha Fényes, fehér konyha skandináv stílusban

Fényes konyha a belső térben Kék kötény Fehér, fekete -fehér konyha kialakítás barna szín a vidéki ház konyhájának belsejében

Konyha fa előlappal fogantyú nélkül Konyhai szett különböző színű homlokzatokkal Fehér konyha

Szürke tapéta fehér fejhallgatóval Sarokkonyha klasszikus stílusban